Şimdi Ara

Hayattaki pişmanlıklarınız neler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
3
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kitap okumaya geç başlamak
    Daha hiç sohbetimin olmadığı kıza çıkma teklifi etmek doğal olarak reddedilmek
    Lise sonda açık liseye geçmek ( psikolojim bozulmak üzereydi o yüzden geçmiştim fakat evde daha berbat hale geldim )
    Lise yıllarımi lol csgo Minecraft oynayarak geçirmek
    Basketbola küçük yaşta baslamamak. Şimdi 19 yaş kulüpler için geç oldu.
    Lisede giyimime saçıma tipime hiç dikkat etmezdim bu en büyük pişmanlıklarim arasında
    Yüzde yüz hakli olduğum bir konuda babama karşı çıkamamak. Bu da zirveye oynar listede.
    Lisede sosyal ilişkilerimi geliştirmemek

Ve sonuncusu saçma gelebilir ama dindar olmak. Bu dindarlık 1.5 sene sürdü ben bu zaman aralığında müezzinlik bile yaptım sokakta sarıkla dolaştım . Hatırladıkça pişman oluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cicibebe bağımlısı -- 1 Mayıs 2021; 12:28:45 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Üniversite sınavına adam akıllı çalışmamak

bölüm seçmede daha bilinçli olmamak

Sosyalleşmemek

Babamla daha çok vakit geçirmemek

Basit işlerde dahi sorumluluk vs kazanamamak

Karizmamı iki paralık etmek

Diksiyonumu vs düzeltmemek

Karşıma çıkan meseleleri boşvermeyip onların üzerine gitmemek

Zombi gibi yaşamayı kesip hayata atılmamak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 30 Nisan 2021; 18:28:5 >
  • Zatı Muhterem kullanıcısına yanıt
    Ben de . Yazmayı unutmuşum. Eşit ağırlık bölümü kaldirilsa ülke hiçbişe kaybetmez. Zaten hukukun yarısı sayisallardan oluşuyor.

• bitcoin almamam dünyadaki en büyük aptallık. düşünsene zamanında bedava yüzlerce dağıtılan bir şeydi poahaha haylağan aklıma geldikçe sinirden gülüyorum.

• Kocaeli Hukuk diyen nerede

• unraveling kullanıcısına yanıt

Bu da dünyanın en saçma klişesi. Kimsede bitcoin alıp bu seviyelere gelmesini bekleyecek irade yok, sadece o zaman alıp hasbelkader unutanlar hariç. Yani atıyorum 1 dolarken alsan heralde max 10 dolar olunca satmış olacaktın

• Up

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: unraveling

bitcoin almamam dünyadaki en büyük aptallık. düşünsene zamanında bedava yüzlerce dağıtılan bir şeydi poahaha haylağan aklıma geldikçe sinirden gülüyorum.

daha kotusu var halam bu islerden anlamamasina ragmen zamaninda 300 bitcoin almis nerdeyse hic fiyatina sonra bozdurmus tabi yine hic fiyatina

• Gençlik yaşamadan büyümek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bunlar genelde aile yönlendirmesi ile oluyor. Bilinçli bir ailem olsaydı keşke çocukluktan itibaren gelistirirdim kendimi.

• Ulan geçen ihalede villayı 4.4milyondan ben verdim,herifin biri 4.5milyon verdi.Tam ben kaldırırken sattı namussuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdisina gitme imkanim vardi ama korkup gitmedim
    Simdi her öğün makarna yiyom

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lise sonda açığa geçmek yaptığım en iyi şeydi

• Üniversitede yanlış bölüm seçmek

İyi insan olmaya çalışmak

Beni ezen insanlara karşı gelmemek

• Teslas kullanıcısına yanıt

İrade mi ben her şeye zamanında kenara 10- 100 lira koyup yatırım yaptım, koyarım köşede durur, o kadar çok ponziye verdim ki ama küçük paralar çok gitti.

Bir buna yapmadım nedeni de fotoğraf ve kimlik bilgileri istedikleri için ama bu benim için büyük neden yani bundan herkes tırsabilir.

Zamanında dolar 3 ken 20 bin dolar koydum kaç sene önce. Ha şimdi para değerlendi mi sadece değerini korudu. Güya 165 bin küsür para var bir poha yaramıyor.

• DOĞMAK

• Atalet olsa gerek. İnsanlar beni çok çalışkan zannediyorlar. Ben hep sorumluluklardan kaçan birisi oldum. Genelde sorumluluklarımdan oyun,film yani entertainment içerikleriyle kaçtım.

Oyun oynadığım için veya film,dizi vs. izlediğim için pişman değilim elbette fakat çok kontrolsüz uğraştığım için pişmanım. Oyunlar olmasa muhtemelen çok daha vahim birisi olurdum. Oyun oynamadığım süreçlerde çevreme laf etmeye başlıyorum bir süre sonra.

Bir de sosyallik konusu,sosyal olmayı istesem bile,nedense biz bozukluk oldu. Yanlış şekilde ulaşmaya çalıştım galiba,yanlış kişilerle anlaşmaya çalıştım. Belki de genetik olarak sosyal bozukluk var bende çünkü küçüklükten itibaren bu konuda çok sıkıntı yaşadım. Ben insanlardan kaçtım sürekli galiba. İnsanların beni sevmediğini düşündüm hep. Alaya alındığımı,küçük görüldüğümü,onların yanında sönük kalacağımı düşündüm.

Bunların hepsinin birleşimiyle de kendimi aileme bağımlı birisi haline getirdim. Bireyselleşemedim,kendim bir şey yapma isteğim olmadı. Yani vakti geldi en ufak bir şeyi bile aileme yaptırır oldum çünkü beynimin içinden bir ses engelledi,sanki yapamayacakmışım gibi. Bu da biraz özgüvenle alakalı bir durum fakat zaten bireysel olmayan birisinde ne kadar özgüven olabilir ki? Çevremdeki insanlar herkesle herşeyle acayip interaktifler. Bense daha aile içi şeylerle uğraşıp bir de yetmiyormuş gibi aşırı obsesif takıntılarımla uğraşıyorum. İşin komik tarafıysa,bu obsesifleri şimdi alaya dahi alsam beynimin içinden çıkmıyorlar. Yerleşip yurt edinmişler.

Peh neyse,son 13 senem çok berbat geçti bence. Türkiye bana hiç yaramadı muhtemelen. Burası kaos memleketi,insanları anlarken güç çekiyorum. Hepimiz nasıl bir şekilde böyle bir toplumun parçası olduk? Hiç çevremize bakıp,ne yapıyoruz dediğimiz oldu mu?

Ben bu halime gelmemden dolayı artık ailemi sorumlu tutuyorum. Gördüğüm kadarıyla kardeşim de aynı yoldan ilerlemeye çalışıyor fakat o yaşıtlarıyla daha uyum içinde olabiliyor. Ben ilk geldiğimde 3 sene boyunca sınıfta hep tek başıma takılmıştım. Ortaokula geçince takıldığım birisi olmuştu o da 2 sene sürdü. Ondan sonra taşındık ve yine tek başıma kaldım. Lisedeyse sınıftakilerle anlaşamadım,bu konunun neden olduğunu hala anlamıyorum. İçimizde zıtlık vardı galiba ya da onlar beni çok alaya aldıkları için rahat edemedim. Yine okul değiştirmek zorunda kaldım bu yüzden. Orada iyi kötü anlaştığım ve hala görüştüğüm insanlar oldu. Hatta sosyalleşebildiğim tek insanlar oradaydı. Tabi üniversiteye geçtik artık. Fakat üniversite benim gibi sadece okul ve ders mantalitesi ile bakanlar için uygun bir ortam değil. Hocalarla veya belirli pozisyonda bulunan insanlarla iletişim halinde olman gerektiği gibi,kendin de bir şeyler katman gerekiyor kendine. Ben sadece derslere bakıp çıktım,derslerde çok başarılı oldum gerçekten de fakat benden ders anlamında daha az başarılı kişileri yeğliyorlar. Çok karmaşık bir ikilem ve belki de haklılar, bu dünyada aslında benim gibi introvertlara gerek yok. İnsanlar toplum içindir ve insanlar topluma katılabilecek cesarette olmalı,bunun dışında kalan benim gibi insanlar ise forum veyahu reddit köşelerinde yok olup gitmeli. Artık bu konuda bir adım atmam gerektiğini düşünüp,takıntılarımı geride bırakmaya karar verdim. Artık eskisi gibi sadece nerd takılan insanlardan oluşmak istemiyorum çünkü,çünkü kimse bu tarz insanlar istemiyor sanırım çevresinde.

Neyse bir laf var gerçekten de doğru. Bu hayatta kendin dışında kimsen yok. Aslında var fakat onların da meşgüliyetleri ve başka gayeleri oluyor ve hep seninle ilgilenecek değiller doğal olarak. Kendine yetebiliyor olman lazım. Yol göstericilerin olması iyi bir şey fakat hep bu kişilere güvenince benliğin tamamen yok oluyor ve başkasının kuklası haline geliyorsun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.