Şimdi Ara

Hayatta Başarılı Olmak Şart Mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Örn; Ana başlıklar halinde konuşacak olursak

Başarı nedir?
    Başarı şartmıdır?
    Başarı kişisel veya evrensel önemi zaman faktöründe etkinliği nedir nasıl görülmelidir?
    Başarmak için bazı tavizleri vermelimiyiz?
    Başarızılık Başarının toplumsal şartı olduğu için mi olumsuz gözükür?
    Başarısızlıkta kişisel ve toplumu ne kadar katmalıyız?

Hayatımız da genel vurguları olan zamanımızı alan gündemimizi tutan genel konular üstüne bir yorum yaparsak daha iyi olur
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Başarı, hedefe ulaşmaktır. Başarıya kazançda diyebilirsin. Fakat ben katılmıyorum çünkü kazanç "senin iradenle" olmayabilir. İraden dışında bir kazanca , başarı diyebilir misin?

Başarı şart değildir ve her konuda başarı olmak imkansızdır.

Kişisel ve evrensel önem derken? Hedefe ulaşmanda, zamanla yarışıyorsan, zaman önemlidir. Her durumda yine zamanla yarışıyorsun çünkü bir gün öleceksin.

Fedakarlık demek istediniz galiba. Başarı şansı artacaksa ve başarının kazancından değersiz ise fedakarlık yapılabilir.

Başarısızlık olumsuzdur. Olumsuz gözükmez. Fakat aslında her başarısızlıkta bir başarıdır çünkü "tecrübe kazanma" hedefine ulaşmış olursun. tabi öyle bir hedefin varsa.

İnsan içinde yaşıyorsan, diğer insanlardan etkileneceğin için toplumun katkısı vardır.

Başarısızlığın 3 tür sebebi var.
    Senden kaynaklı başarısızlık
    Dış etmenden kaynaklı başarısızlık
    Hedeften kaynaklı başarısızlık. (imkansızı hedeflemek gibi)

• Perceptron kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • Soru eki ayrı yazılır hocam.
  • Yanlışlıkla yazıldı kusura bakılmasın. Mesajı silebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 23 Nisan 2016; 10:17:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğanın başarısı evrim ile insanı yaratmak mı? O halde insan neden doğayı yok ediyor yavaş yavaş. Demek ki insanoğlu bir başarısızlık ürünü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: illüminati

Doğanın başarısı evrim ile insanı yaratmak mı? O halde insan neden doğayı yok ediyor yavaş yavaş. Demek ki insanoğlu bir başarısızlık ürünü.

Evrimin yapı taşı olan mutasyon bir başarısızlıktır.
    Mutasyon, genlerın aktarılmasındakı bir hatadır.
    Insan gibi bir canlının oluşması tamamen bir başarısızlık bütünüdür.
    Kısacası,
    Geçmişte ki başarısızlıklar, büyük bir başarıya sebep olabilir.
    Onun için başarısız olmaya üzülmemeliyiz. Insan bile başarısızlıkların bir sonucu olarak oluştu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Normalliğin ve sıradabloğın herkes için olası olduğu evrende başarı nornallikten farklı olarak çaba ve istek gibi bazı gereksinimlerle ortaya çıktığı için toplum gözünde üstün bir nitelik halini almıştır .
    Şart değil elbette . Ama toplumda adınla hitap edilmek için bu niteliği kazanmak ,çevre baskısıyla bir ihtiyaç halini aldı .
    İnsanlar "tanıdığımız aklı başında her insan başarılı" kılıfı ile malesef seni bu şekle bürümeye zorlar oldu .
    Kısaca şart değildi ama toplumcà ihtiyaç haline getirildi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başarı şart olmamakla birlikte her şeyde başarılı olamayacağımız gibi herkesin başardığı birşey vardır. Başarı kıstası değişebilir.Bana Gore başarı toplum için değildir bir şeyi kendim için yaparım ve bunu kendime ait sebeplerle başarmış görürüm..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • başarmanın, başarı kelimesinin toplumdaki yansıması kişinin başkaları tarafından kabul görmesidir, insanlar arasındaki statüsünün yükselmesidir. dünyada başarı denebilecek ne varsa herhalde hepsi toplum içindeki konumunuzu yükseltmeye yarar.

toplum olmadan başarmak kavramı diye bir şey olmaz. dünyada 1 kişi dışında hiç bir insan kalmasa kimse 100 metre koşusunu 10sn.nin altında bitirmeye çalışmaz, akademik tez yazmaya zorlanmaz, işe gidip çalışmaz, bisiklet yarışı yapmaz;

yer, içer, keyfine bakar.

toplumda başarılı insanların, kabul görülen insanların ne kadar yüceltildiğini gören biri kendisinin de o pozisyona girmesini ister. yapamazsa toplum tarafından ezik sıfatıyla yaftalanır. mesela çalışkan bir öğrenciye, ezik denilmez, eksiklik duygusu olan birine denir.
    ezik: Olaylar ve hayat şartları karşısında güçsüz ve sıkıntılı duruma düşmüş olan.

• Bana kalır ise dünyada artık malesef parası olan canti şekil olan arabası evi etrafında kızlar el pençe divan duran şu saçma sapan türk dizilerinde ki hayatlar işde bence bunlar şu anda çok başarı olarak görülüyor tahsil kültür iyi insan olma vs vs bunlar artık görülmezden geliniyor diğer saydıklarım var ise tamam başarılısın değil isen başarısız ama benim düşünceme göre iyi insan olmak merhametli faydalı paylaşımcı dürüst çalışkan insanlar başarılıdır... bunların karşısında belli bir daha doğrusu toplumun dizilerden görüp imrendiği ve gerçek sandığı hayatı olmaya bilir ama normal bir hayatı vardır ve bu saydığım vb unsurları barındırıyor ise bir kişi bence başarı budur... ama dediğim gibi malesef toplumda herhangi bir değeri kalmadı bunların yazık diyorum... bu kapsamda bende şöyle cebaplayabilirim

Başarı nedir? bu dediklerimdir

Başarı şartmıdır? evet şarttır toplumun artık değer görmediği ve benim başarı olarak gördüğüm kıstaslar bence bir insanı başarılı kılar yok ise bence başarısızdır

Başarı kişisel veya evrensel önemi zaman faktöründe etkinliği nedir nasıl görülmelidir? benim başarı olara gördüğüm unsurlar hem kişisel hemde evrenseldir ancak zamanla pekte önemi kalmadığını bunu yaşadığımız toplumda rahatlıkla bence görüyoruz...

Başarmak için bazı tavizleri vermelimiyiz? ben hayır çalışmak amaca ulaşmak çaba göstermek tamam ama karekterinden taviz vermek olumsuz yönde başka bir insana dönüşmek bence başarısızlıktır sonuca ulaşılsa bile...

Başarızılık Başarının toplumsal şartı olduğu için mi olumsuz gözükür? evet çünkü kandi şablonu var toplumun uymuyorsan başarısızsın ama bu doğru olduğunu göstermez...

Başarısızlıkta kişisel ve toplumu ne kadar katmalıyız? toplum baskısı çok kuvvetli bir insan dünyayı belki değiştiremez ancak kendi dünyasını yeşertebilir bu biraz irade kararlılık ve güç meselesi de diyebilirim... ancak kendi yaptığın ve gittiğin yol her zaman zordur bunun için ben her iki unsuruda eşit miktarda katıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.