Şimdi Ara

Hayatta acımasız olursan ayakta kalırsın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
42
Favori
22.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
183 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim hayat felsefem dünayaya ve etrafındaki herkese faydalı bir varlık olmak ama bunu uygulamakta çok zorlanıyorum çünkü ben iyi olduğum oranda bana karşı kötü olunuyor, ama sorun değil en azından bir farkım var herkesleşmiyorum çok şükür
  • acaluka kullanıcısına yanıt
    Eyvallah abim son söz biraz ağır geldi bana. Bilmiyorum nasıl değişeceğim. Belki de bütün başımıza gelenler diğer insanları kendimiz gibi görmemiz. Bak bir aekadaşım var, hep önyargılıdır. Hep en kötüsünü düşünür. Dedim olum bu kadar önyargılı olma. O sözümden sonra başıma gelmeyen kalmadı.Yanihayat düsturum o son alıntıladığın sözün tam tersi. Her zaman başkası sonra ben derim hala diyorum ama. O kaldıramaz belki ama ben kaldırabilirim diyorum. Hepimiz için hayırlısı olsun hocam. Bizi bitiren şey menfaat hocam. Herkes "ben" diyor başka bir şey demiyor.
  • acht und zwanzig kullanıcısına yanıt
    Al benden de o kadar hocam kısa ve öz çok iyi açıklamışsın
  • Öncelikle kimseye ders vermek gibi niyetim yok.
    Burada mesele nasıl bir insan olmak istediğinle alakalı, hem hayata hem insanlara yaptığın şeylerin aynı şekilde sana dönmesini umarak yaklaşırsan, hiç bir zaman gerçek mutluluğa ulaşamazsın zaten. İnsanların sana daha tutarlı ve korkarak yaklaşması mutluluğu getirmez sadece sorunları uzak tutar, ilişkileri de bir o kadar resmileştirir, samimi olmayan hale getirir. İyilik yapan karşılığını iyilik yaparak alacak olsaydı zaten kötü bir şey olmazdı dünyada. İnsanlar bile bile acıya kafa atmaz neticede. Asıl mesele insanların nasıl olduklarını bile bile kendinden ödün vermeden doğru yolda ilerlemeye çalışman. Sen insanların seni bu hale getirdiğinden şikayet ediyorsun ama belki de bu düşünce yapısıyla sende bazı insanları bu hale getirmeye başlamışsındır. Şikayet ettiğimiz insanlardan farkımız kalmıyor işin özü.
  • Yarı yonde katılıyorum

Evet kimseye yardım etmeyeceksin kimseyi dinlemeyeceksin evet doğru

Ama madem karsıdaki adam iyi ise kendi menfaatimde kullanıp işler yapılabilir

Onun dışında kimseye iş yapılmaz
  • Judoo kullanıcısına yanıt
    Sokakta tek bir insanın bile olmadığı perşembe akşamlarını hatırlattığın için teşekkürler hocam:D
  • Birinci maddedeki hataya düştüm toparlamaya çalışıyorum
  • Cidden insanlara nekadat sert acimasiz olursaniz aciklarini buyuturseniz size asiri saygi duyuyorlar tersini yapinca sizi adam yerine koymuyorlar cunku sizi kendilerinin altinda gormeye basliolar iyilik yaparsaniz onlara yaranmaya calistiginizi zannediolar kendilerini bi b.. saniolar.
  • Önemli olan hayatta 'erdemli' olmaktır. Adaletten şaşmamak ve hak edene hak ettiği gibi davranmaktır. Burnu yukarıda olmak, egoist tavırları benimsemek, iyilik yapmaktan kaçınmak, her ortamda fırsatçılık yapmak, yakınlarının öğütlerini kaale almamak insanı ayakta tutmaz.

Konuyu açan arkadaş yazısının sonuna şunu yazmış "Unutmayın naif, yardımsever biriyim diye düşünürsünüz ama karşınızdaki saf, akılsız olarak görür sizi." Görürse görsün bu benim hayatımda ne kadar önem arz eder ki ? "Başkaları benim hakkımda ne der ?" düşüncesi tehlikeli bir düşüncedir, kınayanın kınamasından korkmamak gerekir bu hayatta. Ben iyilik yaptım diye karşıdaki beni aciz ve ezik görüyorsa o onun kendi acizliğidir, benim değil.

Başta 30 yaşında olduğunuzu belirtmişsiniz ama yaşınızın fazla olması bu hayatta daha tecrübeli olduğunuz anlamına gelmez. Ülkemizdeki bazı 60-70-80 yaşındaki insanları da görüyoruz, içlerinden gayet hayat hakkında yanlış algıları olanlar mevcut.

Dikkat edilmesi gereken nokta hayattaki dengeyi korumaktır hem haksızlık ve zulüm karşısında susmayıp hakkımızı korumalıyız hem de hiç kimseyi haksız yere ezmemeli ve kibirli şekilde davranmamalıyız.

• Senin bu kafa yapınla Peygamber tebliğ yapsa kaç kişi iman ederdi acaba ki kendisi güzel ahlak üzere gönderildi.

Tamamiyle yaklaşımın bencil, önceden de bencilmiş; menfaatını düşünerek karşıya iyilikte bulunmuşsun.
  • Altay. kullanıcısına yanıt
    Yüreğine sağlık.
  • Yanlış ve fakir avutması

Burası facebook değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Yanlış ve fakir avutması

Burası facebook değil
    Bunda fakirlikle alakali ne var ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yapayzeka037

Bunda fakirlikle alakali ne var ?

Alıntıları Göster
    Halihazırda güçlü bir kimse bunları yazar mıydı
  • Eeee boşa dememişler acıma yetime döner koyar g..tüne diye. Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki artık birine bir iyilik yaparsan adın enayiye çıkıyor.İyi gün dostu olmuş millet bunuda en güzel Mevlana açıklamış. Dünya malı elde iken hep düşmanlar dost olur. Elde bir şey kalmayınca dost bile düşman olur. Başkada söze gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Halihazırda güçlü bir kimse bunları yazar mıydı

Alıntıları Göster
    Yazar neden yazmasın. Misal ben. Güçsüzken yaptığım hataları yapmamaya başlayınca güçlendim. Zaten insanlar böyle böyle olgunlaşır. Hata yapa yapa hata yapmamayı öğrenir insanlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yapayzeka037

Yazar neden yazmasın. Misal ben. Güçsüzken yaptığım hataları yapmamaya başlayınca güçlendim. Zaten insanlar böyle böyle olgunlaşır. Hata yapa yapa hata yapmamayı öğrenir insanlar.

Alıntıları Göster
    Benim kafamdaki güçlü profili farklı

Mesela öyle zenginler vardır ki bu yığınlardan uzakta yaşayan zaten insanlarla yılda bir defa görüşenler görüştüğü zamansa sevgi gösterileri yaparlar

Ben açıkçası asıl arzunuzun bu olmadığına inanıyorum

Ve inanıyorum ki ağız ekşiten iş hayatından sonra emekliye çekilince bunun böyle olmadığının farkına varacaksınız

Önce ağzınız yanmış sonrasında ise ister sistem deyin ister iş arkadaşlarınızın mobbingi deyin baskılanmış ve sınırlandırılmışsınız

Ve bu forumda ki zayıf kimselere de ilham olmuşsunuz

Bence bu güç olamaz

• 29 yaşındayım resmen içimdekileri yazmışsın.
  • ben de klişe olduğunu düşünüyordum. haklı olduklarını uygulamalı gösterdi hayat.

aldığım en iyi dersti. bu hatayı bi daha yapmam dicem ama kendime de güvenemiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.