Şimdi Ara

**HAYATIMIZI DEĞİŞTİRECEK DÜŞÜNÜRLERİN SÖZLERİ!!** (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
4.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Serbest Çağrışım

Şimdi nereye gidiyoruz? Bütün güneşlerden uzağa mı? Durmadan düşmüyor muyuz? Öne, arkaya, sağa, sola, her yere düşmüyor muyuz? Hâlâ bir yüksek ve alçak kavramı var mı? Sonsuz bir hiçlik içinde aylak aylak dolaşmıyor muyuz? Yüzümüzde boşluğun nefesine duyumsamıyor muyuz? Hava şimdi daha soğuk değil mi? Geceler gittikçe daha fazla karanlıklaşmıyor mu? Tanrı öldü! Tanrı öldü! Onu öldüren biziz!

Nietzsche

Bir gün köprüde yürüyordum. Köprünün kenarında kendisini aşağı atmak üzere olan bir adam gördüm. Yanına gidip bağırdım:
    “-Dur! Yapma!”
    Adam beni tersledi:
    “- Neden yapmayayım?”
    Ve karşılıklı konuşmaya başladık:
    “- Yapma! Çünkü yaşanacak çok şey var.”
    “- Meselâ ne?”
    “- Neden sen ateist misin, inançlı mısın?”
    “- İnançlıyım!”
    “- Ben de! Hıristiyan mısın Müslüman mısın, Musevi misin, Budist misin, Hindu mu?”
    “- Hıristiyan’ım!”
    “- Ben de! Katolik misin, Protestan mı?”
    “- Protestan’ım!”
    “- Ben de! Anglikan mısın, Baptist misin?”
    “- Baptist’im!”
    “- Ben de! Tanrı’nın Baptist Kilisesine mi inanıyorsun yoksa Efendimizin Baptist Kilisesine mi?”
    “- Tanrının Baptist Kilisesine!”
    “- Ben de! Orijinal Tanrının Baptist Kilisesine mi yoksa Reformcu Tanrının Baptist Kilisesine mi?”
    “- Reformcu Tanrının Baptist Kilisesine?”
    “- Ben de! Reformcu Baptist Kilisesi’nin, 1789 Reformu’na mı yoksa Reformcu Baptist Kilisesinin 1915 Reformu’na mı üyesin?”
    “- Reformcu Baptist Kilisesinin 1915 Reformu’na üyeyim!”
    Ben Reformcu Baptist Kilisesi’nin 1789 Reformu üyesiydim, köprüden kendisini aşağı atmak üzere olan adama tekmeyi indirdim:
    “- O zaman geber, seni dinsiz kâfir seni!”

Emo Philips

Mükemmeller.

• “Türk genci, inkılapların ve rejimin sahibi ve bekçisidir. Bunların lüzumuna, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır; rejimi ve inkılapları benimsemiştir. Bunları zayıf düşürecek en küçük veya en büyük bir kıpırtı ve bir hareket duydu mu, bu memleketin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adliyesi vardır demeyecektir. hemen müdahale edecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla, nesi varsa onunla kendi eserini koruyacaktır.

Polis gelecektir; asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, ‘Polis henüz inkılap ve cumhuriyetin polisi değildir’ diye düşünecek, fakat asla yalvarmayacaktır. Mahkeme onu mahkum edecektir. Yine düşünecek; ‘demek adliyeyi de ıslah etmek, rejime göre düzenlemek lazım.’

Onu hapse atacaklar. Kanun yolundan itirazlarını yapmakla beraber; bana, İsmet Paşa’ya, Meclis’e telgraflar yağdırıp haksız ve suçsuz olduğu için tahliyesine çalışılmasını, kayırılmasını istemeyecek. Diyecek ki, ‘Ben inan ve kanaatimin icabını yaptım. Müdahale ve hareketimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı meydana getiren sebep ve amilleri düzeltmek de benim vazifemdir’. İşte benim anladığım Türk genci ve Türk gençliği. ”

Mustafa Kemal Atatürk'ün Bursa Nutku.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entropi Canavarı -- 26 Eylül 2010; 13:54:29 >

• had i the heavens' embroidered cloths,
    enwrought with golden and silver light,
    the blue and the dim and the dark cloths
    of night and light and the half-light,
    i would spread the cloths under your feet:
    but i, being poor, have only my dreams;
    i have spread my dreams under your feet;
    tread softly because you tread on my dreams. William Butler Yeats

Çeviri(Can Yücel kişisi çevirmiş.)

benim olsaydı göğün sırmalı kaftanları,
    o kah altın kah gümüş ışıklarla dokunmuş,
    o kah mavi kah açık kah koyu kaftanları,
    güneşin ayın gecenin ipliğiyle dokunmuş
    kaftanları sererdim ayaklarının altına.
    bense züğürdün biri, varım rüyalarımdır.
    rüyalarımı serdim ayaklarının altına,
    usulca bas, bastığın zira rüyalarımdır.

Beğendiğim için koydum.

• "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür, ve bir orman gibi kardeşçesine ..."(Nazım Hikmet RAN)

Ayrıca Necip Fazıl ın ve Can Yücel in şiirleride çok güzeldir okuyun mutlaka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theo Angelopoulos -- 26 Eylül 2010; 14:21:11 >
  • Lafla peynir gemisi yürümez
  • "Davranışlarınızı yönetin yoksa onlar sizi yönetir. " Japon Atasözü
  • Harika sözler...
  • Bir çiçeği öldürebilirsiniz ama baharı öldüremezsiniz.
    Ernesto Che GUEVERA

Benim halim memleketin hali.
    Can YÜCEL

Uçurumun kenarında yıkık bir ülke.. Türlü düşmanlarla kanlı boğuşmalar… Yıllarca süren savaş… Ondan sonra içerde ve dışarıda saygı ile tanınan yeni vatan, yeni toplum, yeni devlet ve bunları başarmak için amansız devrimler… İşte Türk genel devriminin kısa bir anlatımı…
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Sen bir kulsun, kul olarak kalacaksın. ( Kayseri Valisine )
    Deniz GEZMİŞ

Önyargıları yok etmek, atom çekirdeğini parçalamaktan daha zordur.
    Albert EINSTEIN

Bir ara imzamda olan söz :
    "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür, ve bir orman gibi kardeşçesine ..."
    Nazım Hikmet Ran

Benim beğendiğim sözler bunlar. İmzandaki sözlerde güzelmiş not defterine kaydettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violence Solves -- 26 Eylül 2010; 14:45:02 >

• " Bir ülkede küçük insanların gölgesi büyüyor ise o ülkede güneş batıyor demektir ... "
    " Bana bin balık vereceğine, bir balık tutmasını öğret."
  • Hayatınızı başkalarının tecrübelerinden esinlenerek söylediği sözlere göre yaşamayın.Kendiniz olun.

Al bak bunu da ben söyledim,nasıl...
  • Aklın,gücün yetmediği ve dilin dönmediği yerde küfür tılsımlı bir kılıç olur ahmaklar için...
  • "Aç insanlarn karnını doyurduğm zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar." (Brezilyalı başpiskopos Dom Helder Persoa Camara)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theo Angelopoulos -- 26 Eylül 2010; 15:13:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CambazTr

Harika sözler...
  • Güncel kalsın bu konu...
  • Dünyaya geldiğimiz gün bir yandan yaşamaya, bir yandan ölmeye başlarız.
  • yukarı böyle bi konu uyumamalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dönüşüm

"Aç insanlarn karnını doyurduğm zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar." (Brezilyalı başpiskopos Dom Helder Persoa Camara)

• Mesajım bulunsun.Şimdi müsait değilim biraz sonra yazarım.
  • hadi bakalım
  • OSHO---Unutma, kafa bir köle olarak çok güzel bir köledir. Çok işine yarar. Ama bir sahip olarak tehlikelidir ve bütün hayatını zehirler...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.