Şimdi Ara

Hayatımı nasıl düzene sokarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
2.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Lisenin son senesinde asosyallikten kurtuldum derken bu sene iyice batıyorum. Geçen sene çok iyiydi, öncesinde kendimi asosyal olarak görmeme rağmen geçen sene bundan kurtulduğuma inandım. Birçok arkadaşım vardı zaman güzel geçiyordu. Sene sonu geldi ygs lys falan az çalışmayla istanbul üniversitesini kazandım. Hayatımın en iyi yaz tatilini yaşadım 3 ülke gördüm, Türkiye'de hiç yaşayamayacağım deneyimler yaşadım, milli oldum vs.

Sonrasında İstanbul'a döndüm ve okul başladı. Okulun ilk gününden itibaren ağır bir şekilde çöküşe geçtim. Asosyalliğim veya sosyal fobim tekrar gün yüzüne çıktı. Hiç arkadaş edinemedim. Bizim üniversite her anlamda çok karışık, ilk günler sınıfları bulamadım utandım kimseye soramadım boş boş okula gidip derslere giremeden eve döndüm. Zamanla düzelir diye düşünsem de düzelmedi. Birkaç hafta geçti seçtiğim bölümden de okuldan da çok pişmandım. Bakıyorum sınıftakilerin çoğu derslerle aşırı içli dışlı her konuda bilgileri var sanki doğuştan dilbilimci olarak doğmuşlar ben ise hiçbir şey anlamıyorum. Liseden sonra bu dersler aşırı ağır geliyor. Hele bir tane bile arkadaşım olmayınca, insanlara birşeyler sormaktan çekindikçe işler çok daha zorlaşıyor.

Vizeler geride kaldı. Hiçbir şey yazamayacağımı bilsem de birkaç tanesine girmek istedim sadece bir tanesine hangi sınıfta olduğunu bulup girebildim ve boş kağıt verip çıktım. Çok zor arkadaş edinebilen bir insanım, lisede samimi arkadaşlar edinmem iki sene sürmüştü. Okulda etraftaki insanlara baktığımda nasıl bu kadar kolay arkadaşlıklar kurulabiliyor diye sürekli düşünüyorum. Daha önce kurtulduğumu sandığım sosyal fobi giderek daha da belirginleşiyor yalnız olunca. Okula gittiğimde sınıfa yürürken bile zorlanıyorum, sanki herkes bana bakıyormuş gibi geliyor, bazen yürümeyi unuttuğumu hissediyorum.

İlk vizelere girmeyince bu seneyi gözden çıkarmaya karar verdim. 1 sene okula alışma süreci verdim kendime. Zaten kalacağım diye son 1 aydır okula hiç gitmedim. Ama böyle de olmuyor işte. 1 aydır evden sadece 2 kere dişçiye gitmek için çıktım. Ailemdekilerin hepsi çalışıyor, eve geldiklerinde ben de okuldan yeni gelmiş gibi davranıyorum. Ama bir süreden sonra inandırıcı olmuyor artık sormaya başladılar okula neden gitmiyorsun diye. 1 aydır inanılmaz sıkılıyorum evin içinde, internetten bile tiksinmiş durumdayım. Liseden arkadaşlarla bir iki sohbet edeyim buluşayım dedim de herkes kendi derdinde ben de fazla üstelemedim. Bu konuyu konuşacak kimse bulamadım. Okulda bir seneyi gözden çıkarsam da koca seneyi evde oturarak geçirirsem iyice deliririm heralde. Hergün sabah 7-8'e kadar oturup akşam 4-5' te kalkıyorum. Artık bir düzen kurmam lazım. Yarın sabah erkenden uyanacağım, yazın güzel bir vücut yapmıştım 3 aydır falan yapmıyorum, tekrar spora başlayacağım. Aklımda başka birşey yok ama. Önerilerinize ihtiyacım var.

• Hocam senle aynı durumu yaşıyorum aşırı asosyal biriyim ama bir yerden sonra olmuyor. Bende part time iş buldum hemde satış elemanlığı ben bunu yenicem dedim bu işe girdim perşembe günü başlıyorum bakalım nolucak sende böyle bişey düşünebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: 2Shakur

Hocam senle aynı durumu yaşıyorum aşırı asosyal biriyim ama bir yerden sonra olmuyor. Bende part time iş buldum hemde satış elemanlığı ben bunu yenicem dedim bu işe girdim perşembe günü başlıyorum bakalım nolucak sende böyle bişey düşünebilirsin.

Öncelikle zaman ayırdığın için teşekkür ederim. İşe girme mantıklı aslında ama ailem 1 sene ara verme kararımı bilmediğinden buna müsade etmezler. Ben de pek taraftarı değilim açıkçası normal hayatta bile zorlanıyorken böyle bir sorumluluk alabileceğimi sanmıyorum. Yazın dayımın yanında çalışmıştım fuarlara falan gitmiştim çok iyiydi ama yabancının yanında zor işte.

Orijinalden alıntı: JumpinJackFlash

quote:

Hocam senle aynı durumu yaşıyorum aşırı asosyal biriyim ama bir yerden sonra olmuyor. Bende part time iş buldum hemde satış elemanlığı ben bunu yenicem dedim bu işe girdim perşembe günü başlıyorum bakalım nolucak sende böyle bişey düşünebilirsin.

Öncelikle zaman ayırdığın için teşekkür ederim. İşe girme mantıklı aslında ama ailem 1 sene ara verme kararımı bilmediğinden buna müsade etmezler. Ben de pek taraftarı değilim açıkçası normal hayatta bile zorlanıyorken böyle bir sorumluluk alabileceğimi sanmıyorum. Yazın dayımın yanında çalışmıştım fuarlara falan gitmiştim çok iyiydi ama yabancının yanında zor işte.

Anlıyorum ama bende ne halt yediğimi daha bilmiyorum bakalım yapabilecek miyim utangaçlık filan derken müşterilerle nasıl diyalog kurucam hiç bir fikrim yok

• Gerektıgınden fazla sosyal biriyim,asasosyaldim bunu ben secmıstım yanı dısarı cıkmak ıstemıyorum hep kendı halıme takılıyodum lıse hayatında bu dedıgımı unutmayın asosyalligi özlersiniz

quote:

quote:

Anlıyorum ama bende ne halt yediğimi daha bilmiyorum bakalım yapabilecek miyim utangaçlık filan derken müşterilerle nasıl diyalog kurucam hiç bir fikrim yok

Müşterilerle iletişim daha kolay aslında çünkü müşterinin senden pek fazla beklentisi olmuyor, fuarlarda bunu deneyimlemiştim. Asıl zor olan patronla iletişim bence. Bu yüzden tanıdık falan olunca tamam da başkasının yanında çalışmak zor.

quote:

Orijinalden alıntı: Pislix

Gerektıgınden fazla sosyal biriyim,asasosyaldim bunu ben secmıstım yanı dısarı cıkmak ıstemıyorum hep kendı halıme takılıyodum lıse hayatında bu dedıgımı unutmayın asosyalligi özlersiniz

Yapma hocam ya, olur mu öyle şey. Hayatımızın en verimli çağı boşa gidiyor bu olay yüzünden.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Müşterilerle iletişim daha kolay aslında çünkü müşterinin senden pek fazla beklentisi olmuyor, fuarlarda bunu deneyimlemiştim. Asıl zor olan patronla iletişim bence. Bu yüzden tanıdık falan olunca tamam da başkasının yanında çalışmak zor.

quote:

Orijinalden alıntı: Pislix

Gerektıgınden fazla sosyal biriyim,asasosyaldim bunu ben secmıstım yanı dısarı cıkmak ıstemıyorum hep kendı halıme takılıyodum lıse hayatında bu dedıgımı unutmayın asosyalligi özlersiniz

Yapma hocam ya, olur mu öyle şey. Hayatımızın en verimli çağı boşa gidiyor bu olay yüzünden.

Aynen hocam gençliğimiz gidiyo çok kötü bir durum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Klasik gelicek yada bana belli basli mesepli tip gibi bakicaksiniz yada isid yancisi diye dusunucekseniz simdiden diyim alakasi yok !!!. Kendime muslumanim. Bu uyarimi yaptikdan sonra geliyim tavsiyeme:

Madem evdesin isin gucun yok birde asosyalsin direk 5 vakit degilde yavas yavas bi namaza basla dua kisminda terapi gibi oluyor bunalima girenler ya uyusturucuxa baslar ya namaza bu klasikdir degismes dua sirf basimiz sikistiginda aklimiza geliyo.

Gelelim no.2 ye

Asosyalim arkadaslik kuramiyorum utangacim diyosun en buyuk yardim karakterinle barisik olman olacaktir birak boyle kabul et kendini sen niye millete ozeniyorsun arkadaslari var falan diye birak millet sana ozensin ben buyum de yardir hayati. Anasini aglat. Zaman diyede bi ilac var yani hem. Bosuna dememisler zaman herse....... 'dir diye.

Zaten konuyu hortlattim aradan 2 3 sene gecmis bu konuyu acan genc den eser kalmamistir. Duzelmistir hersey

• Hocam valla nerden buldun da hortlattın bu konuyu. Sayende ben de 2 sene önce ne durumdu olduğumu görmüş oldum.

Neyseki şu an durum çok farklı bir halde, bu başlıktaki sıkıntılardan sonra okulu bıraktım. 2 senedir on numara bir işte çalışıyorum birçok ülke gezdim, yüksek standartlarda bir yaşamım, son bir senedir düzenli ilişkim ve altımda arabam var. Haliyle çevrem de genişledi sevilen ve saygı gösterilen bir insan haline geldim. Bahsettiğim sıkıntılarımı tamamiyle yendim .

Hayattaki bazı dönüm noktalarında cesur kararlar almak gerekiyor. Belki okulu bırakmam pek tasvip edilmeyecek bir şey olsa da şuanki durumum bu tercihimin hayatımı çok olumlu yönde etkilediğini gösterdi.

Benim 2 sene önce yaşadığım bu sıkıntıları yaşayan arkadaşlara tavsiyem; hayatınızdan memnun değilseniz riskler alın, cesur kararlar vermekten kaçınmayın. Tek bir karar bile hayatınızı değiştirmeye yetiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JumpinJackFlash -- 22 Aralık 2014; 14:56:16 >

• Hocam valla ben de tam şu an napıyor acaba diye düşünüyordum senin hakkında.

Ben hukuk okuyorum ilk dönem bitti şimdi. Derslere hiç ilgim yok. Vizeler finaller kötü geçti 10 dersin 5'i kaldı. Cesur kararlar alın risk alın demişsin. Ne yapayım ki ben. Bütün gün pc-tv önündeyim sigara çay. Hayat geçip gidiyor. Arkadaş edinmek gibi derdim yok. Kendi evimdeyim zaten. İstesem sosyalleşirim ama istemiyorum. Şu an ne yapmam gerektiği hakkında bi fikrim yok. Psikolojim bozuk heralde.

Bi öneride bulun lütfen.

• Kuyumculuk sektöründe çalışıyorum. Dünyanın birçok ülkesinde fuarlara gidiyorum ve mücevher satıyorum . En başta işe ofisin getir götür işlerini yaparak başladım daha sonra yabancı dilim olduğundan ve işi çabuk kavradığımı patrona gösterdiğimden firmada çalıştığım alanların derecesi gittikçe yükseldi ve bir yurtdışı fuarına beni de götürdüler. Orada kendimi iyice gösterdim iyi satışlar yaptım, cesur hareketlerde bulundum ve iyi sonuçlar aldım ve artık bütün fuarlara ben de gidiyorum. Durum budur arkadaşlar.
  • quote:

Kuyumculuk sektöründe çalışıyorum. Dünyanın birçok ülkesinde fuarlara gidiyorum ve mücevher satıyorum . En başta işe ofisin getir götür işlerini yaparak başladım daha sonra yabancı dilim olduğundan ve işi çabuk kavradığımı patrona gösterdiğimden firmada çalıştığım alanların derecesi gittikçe yükseldi ve bir yurtdışı fuarına beni de götürdüler. Orada kendimi iyice gösterdim iyi satışlar yaptım, cesur hareketlerde bulundum ve iyi sonuçlar aldım ve artık bütün fuarlara ben de gidiyorum. Durum budur arkadaşlar.

evet getir götür işi yapmak için üniversite bırakmak cidden cesur bir kararmış hocam. fakat sırf getir-götür yaparak başlayıp böyle 2 yılda yükselmek çok zor bir ihtimal çalışkanlık ve yeteneğin yanında şans da gerektirir siz başarmışsınız. ben de üniversitemden hiç memnun değilim işte sizin geçmişte yazdıklarınıza benziyorum ama üniversiteyi bırakmayı hiç düşünemem bile bende hiç şans olmadığını düşünüyorum çünkü. size de başarılar umarım böyle devam eder hatta ilerde kendi tükkanını açarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tzakhi -- 28 Ocak 2015; 18:46:35 >

• quote:

Kuyumculuk sektöründe çalışıyorum. Dünyanın birçok ülkesinde fuarlara gidiyorum ve mücevher satıyorum . En başta işe ofisin getir götür işlerini yaparak başladım daha sonra yabancı dilim olduğundan ve işi çabuk kavradığımı patrona gösterdiğimden firmada çalıştığım alanların derecesi gittikçe yükseldi ve bir yurtdışı fuarına beni de götürdüler. Orada kendimi iyice gösterdim iyi satışlar yaptım, cesur hareketlerde bulundum ve iyi sonuçlar aldım ve artık bütün fuarlara ben de gidiyorum. Durum budur arkadaşlar.

pm attım
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.