Şimdi Ara

Hayatımda böyle staj başvurusu görmedim!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
3
Favori
38.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sene yaz stajı için Mercedes-Benz Türk A.Ş.'ne başvurdum. Başvuru 2 aşamadan oluşan bir başvuru. İlk aşamada internet üzerinden bilgileriniz isteniyor. İkinci aşamada ise, bilgileriniz değerlendirildikten sonra uygun bulunursanız mülakata çağrılıyorsunuz. İnternetten başvuruyu yaptım. Yaptım yapmasına fakat Mercedes'in disiplinini oturduğum yerden hissetmedim desem yalan olur. İşte 3 sayfadan oluşan inernet başvurusu:
    1. sayfa:

1.Stajınız zorunlu mu?
    2.Talep edilen staj süresi (iş günü)
    3.Stajınızı nerede yapmak istiyorsunuz?
    4.Staj yapabileceğiniz haftalar

2. Sayfa:

5.Adınız-Soyadınız
    6.Doğum Yeriniz - Doğum Tarihiniz
    7.Cinsiyetiniz
    8.Uyruğunuz
    9.Öğrenim Bilgileri:
    Lise adı, bitirme tarihi, diploma notu.
    10.Devam eden üniversite:
    Okul adı, bölüm adı, şehir, sınıfı, dönem notu.
    11. Yabancı Dil Bilgisi
    İngilizce: Öğrendiğiniz yer, derecesi
    Almanca: Öğrendiğiniz yer, derecesi
    Diğer: Öğrendiğiniz yer, derecesi
    12.Bilgisayar
    Kullanabildiğiniz bilgisayar programları / sistemleri
    Seçenekler:
    MS Office
    Auto Cad
    Lotus Notes
    Catia
    Diğer
    13.Daha Önceki Staj ve İş Deneyimleriniz
    Staj Yatığınız İşletme
    Sektör
    Başlangıç Tarihi
    Bitiş Tarihi
    Çalışma Şekli
    14.Hakkınızda Bilgi Alabileceğimiz Kişiler,Yerler
    Adı-Soyadı
    Çalıştığı kurum
    Görevi
    Telefon Numarası
    15. Adres, ev telefonu, cep telefonu, e-mail
    16.T.C. Kimlik Numarası

Geldik 3. sayfaya. İşin zor tarafı burası zaten. Soruları terletti:

17.Niçin MBT’ de staj yapmak istiyorsunuz? Yapacağınız stajın size ne gibi bir fayda sağlamasını bekliyorsunuz? Lütfen açıklayınız.
    18.Eğitimleriniz ve deneyimleriniz haricinde hangi özelliklerinizin staj başvurunuzda size avantaj sağlayabileceğini düşünüyorsunuz? Lütfen açıklayınız.
    19.Okul yaşantınızda ne tür takım çalışmalarında yer aldınız, ne tür roller üstlendiniz? Lütfen açıklayınız.
    20.Sizce neden “İnsana yapılan yatırım, en yüksek getirili yatırımdır.” Lütfen açıklayınız.
    21.Türkiye’ deki ticari araç pazarının durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Lütfen açıklayınız.
    22.2004 yılında hayata geçirdiğimiz ve devam etmekte olan “Her Kızımız Bir Yıldız” sosyal sorumluluk projemiz hakkında ne düşünüyorsunuz? Şirketlerin uyguladığı bu tür sosyal sorumluluk projelerini nasıl değerlendiriyorsunuz? Lütfen açıklayınız.

Cevaplar bittikten sonra da bir vesikalık fotoğraf isteniyor.
    Elimden geldiğince güzel cevaplar verdim. İnşallah kabul ederler. Kabul edildikten sonra da bitmiyor. Sırada mülakat var.
    Bu firmaya başvuran arkadaşlar var mı? Varsa, mülakatta neler soruyorlar öğrenebilir miyim?

• Hangi bölümde okuyorsun arkadaşım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Loop

Hangi bölümde okuyorsun arkadaşım?

Makina Mühendisliği.
  • Valla Hablemitoğluna göre bu adamlar Alman vakıflarına destek veriyor bu vakıfların neler yaptığı da ortada.

Alsın stajlarını başlarına çalsınlar.

Ben Tamamen Türk bir fabrika da 1. stajımı yaptım hem de çatır çatır ihracat yapıyordu adamlar helal olsun, Yılmaz redüktör diye Türkiyenin en büyük redüktör fabrikası.

2. Stajımı da Türkyienin en büyük kuruluşunda yaptım yani THY mükemmel bir kuruluş Türkiyenin en profesyonel kuruluşu.
    Alsınlar stajını başına çalsınlar Mercedes neymiş
  • Bu tür Dünya şirketlerinde staj yapmak işleyişlerini görmek açısından Türk gençlerine fayda sağlayabilir. Yani buradaki faydayı kendi lehine kullanmak öğrencinin elinde... Eğer gerçeklerin farkında, bilinçli bir öğrenciyseniz bir taşla iki kuş vurmuş olursunuz diye düşünüyorum.
  • vay be, ben anca torpille yapabildim stajımı, hem lise hem üniversite, beksa'da.
  • [Deleted by Admins]
  • siemense kabul edildim..işime yarmayacak bir bölüme attılar diye çarptım kapıyı çıktım

bunlar hikaye referansın yoksa mülakatta elenirsin fazla heveslenme derim
  • adamlar ajan gibi bişey mi arıyor yaw valla çok iyi araştırmışlar
  • sen de inat et sen de ajan ol (çakalTurk), sonra yerli bir firmada bildiklerini öğrendiklerini senden sonrakilere aktar, bu işler böle
  • one ya alt tarafı bir staj yapacaksın adamlar sani seni ceo yapacak.

bu arada özellikle mühendis adayları için söylüyorum staj çok önemlidir. kesinlikle naylon yapmayın.
    iyi, size yararlı bir yerde yapın öğrenmeye, kendinizi sevdirmeye çalışın.
  • maas veya sigortami veriyorki bukar sual soruyorlar
  • Stajyer ücreti verirler mutlaka, ben BMC üretim fabrikalarında yaptım geçen yaz, orada verdiklerine göre ücret alır arkadaş ancak cüzi bi miktar..

Sigortayı ise başında yapıcaz derler sonrasında ancak sağlık sigortası alırsın.. Hangi firma olursa olsun..
  • UP

Mercedes-Benz Türkiye'de hiç staj yapan mühendislik öğrencisi var mıdır? Konuyu hortlatayım herkes için. Başvuru yapmayı düşünüyorum, referansım TAI'de yaptığım staj ve özgeçmişim kurtarırsa biraz seçilebilir miyim? Mülakatları ne zaman olur?

Ekleme: İngilizce ve almanca soruluyor şu an. Almanca'dan tamsanız büyük artı sağlayacaktır. İngilizce için orta seviye diyeceğim. Şu an sadece özgeçmiş kaldı. Ona detaylı şeyler yazacağım. En çok dikkat ettikleri nokta bu olsa gerek. Referans istiyorlar kesinlikle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi machine man -- 31 Ocak 2015; 3:05:52 >
  • Ben daha önce 29 defa gördüm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UP
  • quote:

Orijinalden alıntı: Türk Oğlu

Bu sene yaz stajı için Mercedes-Benz Türk A.Ş.'ne başvurdum. Başvuru 2 aşamadan oluşan bir başvuru. İlk aşamada internet üzerinden bilgileriniz isteniyor. İkinci aşamada ise, bilgileriniz değerlendirildikten sonra uygun bulunursanız mülakata çağrılıyorsunuz. İnternetten başvuruyu yaptım. Yaptım yapmasına fakat Mercedes'in disiplinini oturduğum yerden hissetmedim desem yalan olur. İşte 3 sayfadan oluşan inernet başvurusu:
    1. sayfa:

1.Stajınız zorunlu mu?
    2.Talep edilen staj süresi (iş günü)
    3.Stajınızı nerede yapmak istiyorsunuz?
    4.Staj yapabileceğiniz haftalar

2. Sayfa:

5.Adınız-Soyadınız
    6.Doğum Yeriniz - Doğum Tarihiniz
    7.Cinsiyetiniz
    8.Uyruğunuz
    9.Öğrenim Bilgileri:
    Lise adı, bitirme tarihi, diploma notu.
    10.Devam eden üniversite:
    Okul adı, bölüm adı, şehir, sınıfı, dönem notu.
    11. Yabancı Dil Bilgisi
    İngilizce: Öğrendiğiniz yer, derecesi
    Almanca: Öğrendiğiniz yer, derecesi
    Diğer: Öğrendiğiniz yer, derecesi
    12.Bilgisayar
    Kullanabildiğiniz bilgisayar programları / sistemleri
    Seçenekler:
    MS Office
    Auto Cad
    Lotus Notes
    Catia
    Diğer
    13.Daha Önceki Staj ve İş Deneyimleriniz
    Staj Yatığınız İşletme
    Sektör
    Başlangıç Tarihi
    Bitiş Tarihi
    Çalışma Şekli
    14.Hakkınızda Bilgi Alabileceğimiz Kişiler,Yerler
    Adı-Soyadı
    Çalıştığı kurum
    Görevi
    Telefon Numarası
    15. Adres, ev telefonu, cep telefonu, e-mail
    16.T.C. Kimlik Numarası

Geldik 3. sayfaya. İşin zor tarafı burası zaten. Soruları terletti:

17.Niçin MBT’ de staj yapmak istiyorsunuz? Yapacağınız stajın size ne gibi bir fayda sağlamasını bekliyorsunuz? Lütfen açıklayınız.
    18.Eğitimleriniz ve deneyimleriniz haricinde hangi özelliklerinizin staj başvurunuzda size avantaj sağlayabileceğini düşünüyorsunuz? Lütfen açıklayınız.
    19.Okul yaşantınızda ne tür takım çalışmalarında yer aldınız, ne tür roller üstlendiniz? Lütfen açıklayınız.
    20.Sizce neden “İnsana yapılan yatırım, en yüksek getirili yatırımdır.” Lütfen açıklayınız.
    21.Türkiye’ deki ticari araç pazarının durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Lütfen açıklayınız.
    22.2004 yılında hayata geçirdiğimiz ve devam etmekte olan “Her Kızımız Bir Yıldız” sosyal sorumluluk projemiz hakkında ne düşünüyorsunuz? Şirketlerin uyguladığı bu tür sosyal sorumluluk projelerini nasıl değerlendiriyorsunuz? Lütfen açıklayınız.

Cevaplar bittikten sonra da bir vesikalık fotoğraf isteniyor.
    Elimden geldiğince güzel cevaplar verdim. İnşallah kabul ederler. Kabul edildikten sonra da bitmiyor. Sırada mülakat var.
    Bu firmaya başvuran arkadaşlar var mı? Varsa, mülakatta neler soruyorlar öğrenebilir miyim?

Dostum şuan ne durumdasın

• Yaz dönemi için atölye stajı alımları ne zaman başlıyor? Bilen var mı?
  • EzoBride kullanıcısına yanıt
    Son mesaj tarihi: 4 yıl önce Son giriş tarihi: 4 yıl önce

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parayı kırıyor şimdi ellam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.