Şimdi Ara

Hayat özeti yazmak mantıklı mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar duygusal olarak biraz kötüyüm bu sıralar. 9 yıldır sevdigim bir kız var o beni sevmiyor ve gidişata bakılırsa asla da sevmeyecek mutlu bir geleceğimiz olmayacak onun için cok değerli bir dostan ibaretim her ne kadar ben böyle düşünmesemde.
    Zaten onun evlendiği gün hayatıma son vermeyi düşünüyorum tek yasam amacım o bana aileni duaun değmez vs tarzında yorum yapmayın daha bilmediginiz bircok konu var zaten bu konuda öneri almak istemiyorum.
    Hayatıma girdiği günden beri hattını değiştiren bu kişi ile olan bütün iyi kötü hatıralarımı onla ilgili düşüncelerimi bir deftere yazıp saklayacağım o gün gelene kadar.
    Amacım hem bir nebze içini dökmüş olmak hemde öldükten sonra arkamda beni anlamak isteyen kişiler için biraey bırakmak istiyorum sizce yazmak konusunda doğrumu yapıyorum?

    Dipnot: lütfen ölmek ile ilgili planım ve bilhassa sevdigim kız hakkinda yorum yapmayın tek ricam budur sizden şimdiden teşekkür ederim iyi forumlar iyi geceler.
    25.05.2018 21:01

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Bence iyi bir fikir hem içini dökmüş olursun hem de durumun ve duygularının daha iyi bir şekilde farkına varmana yardımcı olacaktır. Ben de ufak çaplı yazmıştım fena olmuyor. Hem ben okumak isterim yazarsan beni de haberdar etmeyi unutma!
  • Yaz yaz filmini çekerlerse izlerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ölüm hiçbir problemi çözmez. Seni, en son yaşadığın ânın içinde, sonsuza dek duraklatır. Bütün problemlerle, yalnızca ve sadece yaşarken yüzleşilebilirsin; ve hepsini sadece, bu dandik hayatın içindeyken çözebilirsin.

    Dünyada sevdiği kişi tarafından sevilmeyen ilk ve tek kişi sen değilsin. Bu, çok ağır bir şey biliyorum; ama atlatabilirsin. Emin ol milyonlarca insan bu dertten muzdarip. Ama, sen takıntı hâline getirmedikçe düzeliyor zamanla.

    Gerçekten, güzel bir yaşam kurabilirsin kendine.

    Madem o kız seni sevmedi, kendini suçlama; kızın kendisi bilir, yapacak bir şey yok. Sevgisi sana denk gelmemiş hepsi bu. Beni de sevdiğim kişi sevmedi, kabullenip yoluna devam etmek lazım.

    Eğer bir özet yazıp intihar edersen, ve yazdığın bu özetten dolayı seni seven kişi vicdan azabı çekse bile; sen hayatta olmadığın için, o kişinin çektiği azabı göremeyeceksin. Bu ne demek biliyor musun? O kişi aslında vicdan azabı çekmemiş olacak. Çünkü göremiyorsun sen bunu.

    Hem, her şey bu kadar basit mi yahu? Birini sevdin ve o da acı çeksin istiyorsun? Ne gerek var buna. Sallama, kendi işine bak. Kendine yeni bir yaşam kur sıfırdan. Ve kurduğun bu yaşamda mutlu olmak için çabala.

    Biliyorum, çok zor. Ama mümkün. Ve sen bunun için uğraşırsan, kendi hayatı için çabalayan çok özel ve güzel bir insana dönüşeceksin. Belki de ilerde senin değerini bilen başka bir insana rastlayacaksın.

    Şimdi diyorsun ki, ben başkasını sevemem, başkasıyla olmaz. Ama bu, geçici bir histir. Kendini ve duygularını o kadar da ciddiye alma. Milyonlarca insan bunu yaşadı, ve geçti, bitti gitti. Akışına bırakıp kafana göre takıl işte. Olay bundan ibaret.

    Sevgiler, kolaylık diliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73A8A7D1E -- 26 Mayıs 2018; 6:12:31 >




  • 2014ygslysşampiyonu kullanıcısına yanıt
    El yazısı ile yazicam kimseylede paylaşmayı düşünmüyorum. Belki sadece 1 kişi okur bütün bunları.
    Son sayfaya bir not bırakıcam öldükten sonra paylaşım yapsınlar egerki yaparlarsa sanada denk gelir belki.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Onun acı çekmesini istemiyorum zatwn sanirim yanlış anlaşılmasın.biraz hayat özeti yazmaktaki isteğim arkamda birseyler bırakmak insanlar belki anlar beni ve iyi hatırlar amaç tamamen bu sevdigim kiz bunu oluşunda benim yüzümden olmuş felan diye üzülsün degil yani amacım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kemal2020 kullanıcısına yanıt
    Eğer sen ölürsen, seni anlamaları ancak bir rüya olarak kalır. Sen, seni anladıklarını göremeyeceksen; senin bakımından, seni asla anlayamamalarını garantilemiş olacaksın. Ve senin için dünya, sadece senin yaşadıklarındır. Kendi yaşamın içinde eğer anlaşılmazsan, bu asla anlaşılmayacağın anlamına gelir. Kendini sadece hayattayken anlatabilirsin ve anlaşıldığını görebilirsin. Kaçmak zorunda değilsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73A8A7D1E -- 26 Mayıs 2018; 8:29:9 >
  • Bir dönem kendimi anlatmayi denedim ama.herkez unut gitsin sana kizmı yok tarzında söylemlerde bulundugu icin artik anlatmaktan sıkıldım o yüzden belkide kaçıyorum gerçeklerden. Doğru değil kaçmak ama başka çözümde bulamıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-73A8A7D1E

    Eğer sen ölürsen, seni anlamaları ancak bir rüya olarak kalır. Sen, seni anladıklarını göremeyeceksen; senin bakımından, seni asla anlayamamalarını garantilemiş olacaksın. Ve senin için dünya, sadece senin yaşadıklarındır. Kendi yaşamın içinde eğer anlaşılmazsan, bu asla anlaşılmayacağın anlamına gelir. Kendini sadece hayattayken anlatabilirsin ve anlaşıldığını görebilirsin. Kaçmak zorunda değilsin.
    Sizin mantığınıza göre dünyaya kalıcı eserler bırakmak tamamen gereksiz ve faydasız bir uğraş öyle mi yanlış mı anladım yoksa?
  • 2014ygslysşampiyonu kullanıcısına yanıt
    Kalıcı eserlerin anlamı vardır fakat ölümden sonrası için değil, bizler yaşarken anlamı vardır. Sen yaşarken, güzel ve kalıcı bir şeyler yapmak için uğraşırsan eğer, çaba göstermenin getirdiği anlam ve sonuçları, yine hayattayken tadarsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazen yaşarken anlaşılmıyor insanlar tarihte birçok örneği mevcut öldükten sonra kıymet biliniyor genelde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kemal2020 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam fakat o insanlar bahsettiğin o sonradan gördükleri kıymeti yaşamıyorlar. Sadece hayattayken gördüklerini yaşıyorlar (kendileri bakımından). Ama sen, ben ve diğerleri uzaktan baktığında dediğin gibi gözüküyor.

    Onlar öldükten sonra ister 1 milyar kişi saygı duysun ister 1 milyar kişi nefret etsin, bunun onlarla hiçbir ilgisi olmuyor. Bunun en fazla hayalini edebilirler. Ve hayalin gerçekleşip gerçekleşmediğini görmeyecekleri için; herhangi bir sıradan hayalden farksız olur (kendileri bakımından)
  • Anladığım kadarıyla kıza vicdan azabı çektirmek istiyorsun ölümünle. Bence yapma ancak kısa süre üzülür sonra eşiyle mutlu mesut yaşamaya devam eder

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • celades kullanıcısına yanıt
    Vicdan azabı ceksin istemiyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Psikologa git. Normal bir insan degilsin cunku.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seni kim, niye anlasın ki? Tarihte senin gibi saçma sebepler yüzünden intihar edip anılardan silinen milyonlarca insan varken. Üstelik ailen bile 1 yıl sonra unutur gider. Belki daha kısa sürer. Muradına eremezsin yani anlayacağın. Hem senin özelliğin, farkın ne ki diğer milyonlarca loserdan? Ne yaptın ki bu dünya için, ülken için? Ne ürettin ki? 7 milyar insanın yaşadığı dünyada seni tanıyan 40 insandan kaçı seni anlamak için geriye bıraktığın yazıları heyecanla bekliyordur sence? Bence 1 ya da 2'dir bu sayı. Onlar da sırf meraktan okur ve sonra çöpe atar işe yaramaz bir insanın yazdığı işe yaramaz kağıt müsvettelerini.

    Sen bencillikte master yapmışsın arkadaşım. Dünyanın senin için yaratıldığını, döndüğünü filan da düşünüyorsundur sen şimdi.

    Bence kendine gelmenin vakti gelmiş dostum. Silkelenmen gerek. Hayat bu değil.

    Seni seviyorum. Saygılarımla.




  • kemal2020 kullanıcısına yanıt
    Sincap, sen öldükten sonra kim neden kıymetini bilsin? Ne yaptın, ne ürettin ne yarattın? Bir fayda mı sağladın?

    Konuna gelirsek, sevmek diyorsunuz da takıntı o, takıntı az olur hatta. Tek yaşama amacın böyle bir saplantın ise onu gerçekleştirmek için değişik şeyler yapmazsın umarım. Tek yaşama amacın zaten buysa, yaşamanın pek bir anlamı yok senin için. Dediğim gibi kim seni neden anlamak istesin? 9 yıllık bir psikolojik vaka? Psikologlar okur diyeceğim de onlar zaten bir sürü vaka okuyorlar böyle.
  • Bir de insanlar bir yalana uzun süre sonra inandıktan sonra gerçeği gördükten sonra bile ondan vazgeçemiyor, vazgeçmek istemiyorlar. Burada da biraz cesaret devreye giriyor. Hayatlarınızın bu kadar acınası bir acizlikte olması gerekmiyor. Yaşamaya karar verirsen( intihardan bahsetmiyorum, gerçeği kabul etmenden bahsediyorum) 9 yıl hiç bir şey
  • Ne yani hocam öbür taraftan burayı izleme ihtimalimiz yok mu yani hiç? Biz öldükten sonra ne olmuş ne oluyor diye bakamıyor muyuz?
  • bu kadar düşünüp buraya konu açıyorsunuz ama onlar sizin hakkınızda bir iki cümle yazabilecek kadar düşünüyorlar mı sizi ? Bencillikle suçlayanlar olmuş sizi bence gayet duygusalsınız ve bencil olmamanıza rağmen biraz daha bencil olmanız gerekiyor, hayatınıza kavgadan, gereksiz düşüncelerden başka bir şey katmayan bir insanla mutlu olamazsınız isterseniz dünyanın en yakışıklı erkeği ya da kadını olsun bırak sadece sen unut onun konuşacağı varsa döner konuşur senin bu sürede bir şeyleri beklemeden kendin için bir şeyler yapman gerekiyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.