Şimdi Ara

Hayat kontrolden çıkınca... All Izz Well!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
13.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    - Biz bu projeyi yaparsak,
    bizimkini kim yapacak?

Kuizler, vizeler, finaller...
    Tek dönemde 42 sınava giriyoruz.

+ Bu kadar evham yapma, dostum.

Al elini ve kalbine koy,
    ve de ki, 'Ol iz vel.'

- Ol iz vel?

+ Evet, Ol iz vel.
    Köyümüzde yaşlı bir bekçi vardı,

Gece devriyelerinde bağırırdı:
    'Ol iz vel.'
    *Herşey yolunda.

Biz de huzurlu bir şekilde uyurduk.
    Sonra bir gece, bir hırsızlık oldu.

ve öğrendik ki meğerse
    adam körmüş!

O, 'Ol iz vel.' derdi,
    biz de güvende hissederdik kendimizi.

O gün, bu kalbin ne kadar kolayca
    korkabildiğini öğrendim.

Kandırmanız gerekiyor.

Sorun ne kadar büyük olursa olsun,
    'Ol iz vel.' diyeceksiniz.

- Bu sorunu çözüyor mu?

+ Hayır, ama sorunla yüzleşme gücü veriyor. :)

*All Izz Well: Her Şey Yolunda

Hayat kontrolden çıkınca,
    Dudakların yuvarlana,
    Ve bir ıslık başla çalmaya,
    Bağırın - Ol iz vel! <Herşey yolunda!>
    Korkuyla titreyen ürkek kalbin
    yenilmek üzereyse,
    O zaman aldatacaksın onu dostum,
    bu basit yalanla,
    Kalp aptaldır,
    hemen bu büyüye kapılır,

...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El-Cezeri -- 15 Nisan 2012; 18:37:02 >

• dün gece izledim çook hoş filmdi bu tarz başka film varmı acaba ?
  • Bu film dünyanın en iyi filmlerinden bence. ancak hala izlemeyen kesim fazla. Ele aldığı konu çok iyi ve çok doğru.
  • El-Cezeri

Cumanın bu nurlu sabahınca bu güzel paylaşımından dolayı teşekkürler. Tebessüm ettirdin bana.

Gerçekten hayatın neresindeyiz. Nelerle uğraşıyoruz bir anda aklımdan geçti...
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

El-Cezeri

Cumanın bu nurlu sabahınca bu güzel paylaşımından dolayı teşekkürler. Tebessüm ettirdin bana.

1 yıl olmuş ne sabahı

Hoş bir filimdi htırladığım kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali Kuşçu -- 2 Mart 2012; 17:06:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aerospace engineer

dün gece izledim çook hoş filmdi bu tarz başka film varmı acaba ?

Bunu izlemelisin

Hayat kontrolden çıkınca... All Izz Well!
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikuşcu

quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

El-Cezeri

1 yıl olmuş ne sabahı

Hoş bir filimdi htırladığım kadarıyla.

Açık söyleyeyim fark etmedim kuşçu. neyse oda yazının güzelliğinden sanırım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cok guzel ve anlamli bir film
  • Filozoflarımız zamanında Allah rızası diye bir kavramdan bahsetmişler. Uzak diyarlarda çekilen bu filmde ne kadar güzelde açıklanmış bu...
  • 60 ınava giren var senede şükür et normal hali böyle okulun
  • Ol iz vel!
  • Izleyecegim.
  • Bence film bu kadar basit değil.Facede de sürekli paylaşılan sadece bu; 'Hayat kontrolden çıkınca,All izz well' Filmi izleyenin aklında kalan sadece bu.Hergün okuduğu bölüme söven kişilerle izlemiştim geçenlerde.Bu kişiler çok farklı bir hayat istemelerine rağmen hala alakasız bir mevkide senelerini harcıyorlar.Ama nedense filmi izledikten sonra;sanki filmi onlar yapmış gibi,filmin tüm manasını çözmüş gibi dolanıyorlar.Filmden öğrendiklerini bir başkasına anlatarak onu etkilemeye çalışıp,hayatında u dönüşü olmuş gibi yine sağda solda öğüt veriyorlar.Ama bu kişiler yine sabahları okuduğu bölüme söverek kalkıyorlar,istemeyerek okula gidiyorlar.Filmde bu da anlatılıyor.İstediğin bölüm değilse,gider başkasını okursun,ya da okulu bırakır istediğini yaparsın.Madem filmin tümünü benimsedin,demek istediği herşeyi sağda solda anlattın,ama bu kısmı atladın.Filmin sadece ''All izz Well'' den ibaretmiş gibi anlatılması sadece bize has bir olay.Filmi savunuyorsan okulunu da bırakacaksın.Ya da bölümüne sövmeyeceksin.İzlerken çok takdir etmiştim.Ama izleyen bir başkası filmin içine eder gibi sağda solda anlatması ve bu kadar basite indirmesi beni biraz sinirlendiriyor.Yanlış anlaşılmasın.Konuyu açan arkadaşa da değil bu dediklerim.Herşeyi biliyormuş gibi dolanan,kendi fikrini söylmeketen aciz,başkasının savunması ile kendini savunan,bir ortamda karşı cins muhabbetinden başka bir muhabbete dahil olamayan,karakterinin beş para etmediğini anlayıpta sıfatına değer biçtirmeye çalışan kişilerin;gelip bana filmi anlamış gibi bana anlatamaya çalışması beni sinirlendiren.Bir de 'All izz Well' diye dolaşıyorlar ortada...

• Bence süper bir film. Son zamanlarda izlediğim en iyi film. Tarzı beğenenler için yerdeki yıldızlar filmini izlemenizi tavsiye ederim. En az 3 idiot kadar güzel ancak biraz daa duygusal.
    Yerdeki yıldızlar (Taare zameen par). Başrolde aynı kişi var. Amir Khan. Biraz uzun yaklaşık 3 saat ama beğeneceğinize eminim. Mutlaka izleyin.

Selamlar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.