Şimdi Ara

Hay ben bu Teknik Resim dersini (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
8.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • lise 2 deyken hep 100 ü çakardım sınavda
  • quote:

Orijinalden alıntı: cefucsa

quote:

Orijinalden alıntı: Ciudad de México

@cefucsa kaçıncı sınıfsın?

Bir

hym.. Daha bu bir başlangıç senın için ..

İnşaat Müh. Derslerini bilmiyorum ama ben İnş.Teknkerliği okuyorum okulum uzadı.. Bu Sene nasipse Dgs kasacağım.. Aldığım dersleri onaylarsa Proje ve Teknik resimden yırtarım

• cefusca
    Bugünlerin tadını çıkar. 2. sınıfa geldiğinde dua ediyorsun teknik resime. Hatta öyleki o kadar sıkıldım ki geçen sene tasarıdan kalan arkadaşımın çizimlerini yapacam...
  • Vizesinden 60 aldım gururluyum perspekftif görünüşü hızlı çizelim derken soldan görüntüyü ters çizmişim. 10 puan gidiyor kafadan 3. görüntüyü bulma sorusunda da ön ve sol görüntüyü simetrik çizemedim. biri yukarda biri hafif aşağıda oldu. aslında bunu farkettim ama az zaman kaldı diye göz göre göre öyle verdim kağıdı. zaten fazla stress yapıyorum bu derste .Neyseki ödev notlarım iyi yoksa hepten çuvallarım

namık kemal üniv. makina müh. de okuyorum bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeRo-34 -- 31 Aralık 2009; 3:39:00 >

• oh iyiymiş yine.

bize ilk vizede, döşeme planı vermilerdi,

oradan binanın 4 görünüşünü,
    2. vizede 2 kesitini ve kalıp planını çizdirdi hoca.

son sınav merdiven planı ve kesitiydi.
  • Bugün, (gerçi artık dün demeliyiz) teknik resim II. Vize vardı. İlk vizeye göre çok beleş sormuş, çizdik çıktık.
    Rahattı yani.
    İlkinde soğuk terler dökmüştüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

oh iyiymiş yine.

bize ilk vizede, döşeme planı vermilerdi,

oradan binanın 4 görünüşünü,
    2. vizede 2 kesitini ve kalıp planını çizdirdi hoca.

son sınav merdiven planı ve kesitiydi.

Hocam 1. sınıfın ilk dönemindeki teknik resimde mi sordular onları ?

Bu gün sınava girdiğimiz derslikteki tahtada da o dediğin tarzda şeyler vardı, Merdiven planı çizmiş, altınada çizeceklere notlar falan yazmış, Merdivendeki mermerli de gösterecek şekilde gibi bir şeydi galiba,
    İçimden demiştim " ne mermeri ya, Mermeri nasıl gösterecekler, heralde bunlar 2. sınıflar için falandır "
  • bizim 1. sınıfın ilk dönemi teknik resim yoktu, 2. döneme koymuşlardı.
  • Ben şimdiden bu T cetvelinden ne zaman kurtulacağım düşüncesindeyim ya,

Taşıması bile ayrı dert, Her hafta otobüste birinin, gözüne, bi tarafına falan girmesinden bıktım la şimdiden

Bunun bir şekilde katlanıp küçültülen versiyonunu yapsam, Zengin olurum yaa
  • Çizmekte ne var ki, biz mimarlık öğrencileri tasarlıyoruz bir de çizdiklerinizi. Saatlerdir uğraşıyorum. Beterin beteri var.
  • Birde orta okulda iş eğitimi/iş teknik dersi falan vardı, Herkes döktürür, kontroplaklarla, mukavvalarla bir şeyler yapar ama ne yaparsam yapıyım en kötüsü hep benim yaptığım olurdu.Bunu hoca söylemezdi ama göz var nizam var ben anlardım bir şeye benzemediğini

Birde puanım yetseydi mimarlık düşünüyodum
    Bu gördüğüm teknik resim derslerinden sonra, Acaba mimarlık tutsaydı ne halt edicektim ben diye düşünmüyor değildim. O kadar proje ödevi, maket falan aklıma geldikçe gülüyorum kendime, Ben bu 2 çizgiyi daha düzgün zar zor teğet ettireyorum, Orda ne yapardım.

• Yoo güzel dersdir
    Malzeme kalitesi önemli hele pergelde pergel dandikse sil çiz sil çiz kağıt yalama olur mecbur atarsınız.
    Makine Ressamı olarka yıllarım okulda kağıtlarla boğuşarak geçti Ama hala kağıt üzerinde çizdirme kafasına sahip olan insanları anlamıyorum bırak öğrenciler ecel teri dökmesin autocadde yap şu sınavı
  • seviyorum ben bu dersi geçen sene (lise 2) 65 altında notum yoktu. yetenek isteyen bir ders ve öğretmeninde iyi olması gerekiyor
  • Teknik Resim, Tasarı Geometri gibi derslere olumsuz ve sıcakkanlı yaklaşırsanız halledemezsiniz. Çünkü açıp çalışılacak bir kitabı yoktur, herşey sizde biter. Ben bu iki derside iki sene boyunca yüksek notlarla geçmemi sakinliğime borçlu olduğumu düşünüyorum.
  • quote:

Birde orta okulda iş eğitimi/iş teknik dersi falan vardı, Herkes döktürür, kontroplaklarla, mukavvalarla bir şeyler yapar ama ne yaparsam yapıyım en kötüsü hep benim yaptığım olurdu.Bunu hoca söylemezdi ama göz var nizam var ben anlardım bir şeye benzemediğini

Birde puanım yetseydi mimarlık düşünüyodum
    Bu gördüğüm teknik resim derslerinden sonra, Acaba mimarlık tutsaydı ne halt edicektim ben diye düşünmüyor değildim. O kadar proje ödevi, maket falan aklıma geldikçe gülüyorum kendime, Ben bu 2 çizgiyi daha düzgün zar zor teğet ettireyorum, Orda ne yapardım.

Benim iş teknik süperdi. Hoca inanmazdı benim yaptığıma. Hususi başımda bekler bakardı gerçekten baştan sona benmi yapıyorum diye. Eline işi alır sağını solunu incleer allaaha allaah oğlum nasıl beceriyon bu ince işleri diye hayretler içinde kalırdı. Herif öğretmenlik kariyeri boyunca hiç kimseye tam not vermemiş. Ben ilk oldum ve bunuda itiraf etti.

Doğuştan aileden gelen bir el becerisi var bizde. Hele resim çizimi konusunda. Karikatür çizmeye bayılırım. Hatta usta bir karikatürist çizimlerimi görünce elimden tutmaya çalıştı kaç kere kenara çekti oğlum sende yetenek var harcama kendini bu işin üstüne düş dedi ama dinlemedik.

Arkadaşlar sizlere tavsiyem insanı bozan tek unsur çevresidir. Arkadaş çevresi. Ne anne bozabilir ne baba. Ben annem ve babam olduğu halde öksüz ve yetim gibi büyüdüm. Hep çakal ve haylaz arkadaşlarım oldu. Hiç temiz ortamlara giremedim. Eski hocalarımı görürüm hala beni görür görmez ilk söyledikleri şey kendime yazık ettiğimdir. İşe yaramaz gençlerle takılmamdan dolayı bu durumlara düştüğümdür.

Okulun en belalı tipleriyle takılırdım. Hiç imtihanlara çalışmaz ve ona rağmen tarih, matematik, fizik ve kimyadan tam not alırdım. Derste dinlediklerim yetiyordu.

Noldu. Başı bozuk bir ailenin evladı olmak insanın geleceğini karartıyor. İstediğin kadar becerikli ve zeki ol. Ailen aile değilse hiç bir b.k olmuyor sonunda. Şu an içimde birikmiş bir öfke ve kin var. Başka birşey yok.

Alakasız oldu ama bağlantıyı kurayımda gideyim bari. Yani azmeden kazanıyor, doğuştan yetenekli olan değil... Şu an o çizimler zor gelsede bıkmadan ve usanmadan tekrar tekrar yaparsan bir noktadan sonra artık otomatikmen olacaktır. Birde kendi edindiğim tecrübe bir işi uykuya tercih ettiğinde o işte başarı sağlıyorsun. O işi öğreneceğim diye uykusuz kalıpta o işin başında bayılır gibi uyuyup kaldığında kişi farkında olmadan birkaç gün sonra işi çözdüğünü fark ediyor. Kendiliğinden oluyor hacı. Önemli olan işin üstüne sabırla eğilmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.respect -- 31 Aralık 2009; 10:04:03 >

• Biz de ilk 2 ay eskiz kağıdına çizdik zor günlerdi vallahi şimdi autocad öğreniyoruz , fizik matematik derslerinin yanında ilaç gibi geliyor , eğlenceli en azından .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: All Apologies

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Büyük İskender

Hangi Üni, hangi bölüm?

Dokuz eylül İnşaat müh.

Hocam inşaat mühendisliğinde böyle çizmeli dersler zorunlu mu yoksa seçmeli mi?Zorunluysa b.ku yedim ben.Mümkün değil mezun olamam.

Hocam bazı üniversitelerde duyduğum kadarıyla hiç kağıt, cetvele falan girmeden direk bilgisayar destekli başlamışlar çizime...

Evet mesela bizim ünide öyle(sakarya üni).Bilgisayar destekli tasarım diye bir ders var autocad‘le çiziyoruz konuyu acan arkadasın bahsettiği şeyleri. Dün final sınavı vardır bu dersin ama 2 tane çizgi çizip çıktım aldığım puan 05 bu ders yüzünden okul uzayacak

• Arkadaşlar kimi üniversitelerde hem elle hem bilgisayar destekli çizim öğretilirken kimilerinde de sadece elle ve sadece bilgisayarla çizim öğretiliyor. Hocamız bize sene başında bunla ilgili bilgilerin olduğu bir slayt izletmişti. Şimdi tam değerini hatırlamıyorum ama üniversitelerin %55 civarı bir oranda hem bilgisayar destekli hemde elle çizim öğretirken %30-35 civarı sadec bilgisayar destekli geri kalan ise sadece elle çizim öğretiyor. Şimdi oranlar ı tam hatırlayamıyorum ama yaklaşık böyleydi. Ama sıralama çoktan aza doğru bu verdiğim gibi. Zaten en mantıklısıda bence ikisinin de gösterilmesi. Her ne kadar şuan bilgisayarlarla yapılan çizimler kullanılırken yinede mühendis olan birinin az çok bir çizim kabiliyeti olması gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeRo-34 -- 31 Aralık 2009; 15:30:29 >
  • Dostlar geçen bunun finaline girdim,

Sonuçları açıklanmadı ama Ben bu dersten kalıcam galiba...

Bu arada ilk mesajda bahsettiğim vizeden de sadece 35 almışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cefucsa -- 5 Şubat 2010; 0:49:37 >
  • Hocam oncelikle merhabalar Ben de Süleyman Demirel Üniversitesi Makine Mühendisliği 1.sınıf öğrencisiyim.Vizesinden 18 Finalinden 05 aldım Gerçekten yetenek isteyen bir ders cok cabaladım ama olmadı.Tek çaktığım ders Allah'tan diğer dersler iyi de yaptik bisiler.Allah yardımcın olsun diyorum,kolay gelsin
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.