Şimdi Ara

Havya ucunun ömrünü uzatmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Weller sp15 Neu model havyam var.Havyamdan gayet menmunum fakat şöyle bir problem var.Üstündeki orijinal ucu sıcak silikona değdirdiğim için 1 hafta içinde telef oldu.Ben de internetten yenisini sipariş ettim.Fakat toplasnız 5 saat çalışan havyanın ucu mahvoldu.Hani eritmiyor filan değil.Bildiğiniz ortadan göz göre göre delindi ucu koptu düştü.Bir çok istasyonlu istasyonsuz havya kullandım.İşim gereği günde 7-8 havya kullanıyorum.Fakat evde kendime para kıyıp aldığım havyanın ucu eriyip gidiyor.

• Çok fazla ısınıyordur

Ucunda kalay kaplama varmı yoksa çıplak bakırmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diamondx D kullanıcısına yanıt
    hocam ikisini arasında ne fark var ?

bugun aliexpressten yeni uclar aldım .

benimkinin ucları bakır gibi uclarında kalay vardı sankı süngere silince ucu bakır gibi kaldı .
  • Hocam elindeki sabit ısı kalem havya
    bu yüzden uçlar kalay kaplı olsa dahi uzun süre çalışmada kaplama sıyrılacaktır.
    Sıcaklık kontrollü olmadığı için hep sabit ısıda yani en yüksek ısıda kalıyor buda doğal olarak ucunda kaplama olsa dahi çabuk yıpranmasına sebep oluyor.
    Arada sırada kullanıyorsan böyle kullanabilirsin.
    Diğer türlü ısı kontrollü bir kalem havya tavsiye ederim tabi bütçe varsa istasyon havya'da alabilirsin.
    benim ki istasyon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suratsızadam -- 30 Ekim 2017; 11:37:35 >
  • Resmi varmı ısı kontrollü yani?
  • Havya ucunun ömrünü uzatmak?Havya ucunun ömrünü uzatmak?Havya ucunun ömrünü uzatmak?

Emin olun şimdiye kadar kullandığım havya sayısı çeşidi ve markasını yazsam burdan aya yol olur.Ama bu işte cidden bir gariplik var.Ucun zamanla kötü olup eritmemesini anlarım fakat ucun bir kenardan başlayarak kendi kendine aşınıp ucunun düşmesini anlayamam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bujinin ucu kırıldı
    7 yıl önce açıldı
    ŞİŞEN AKÜNÜN DURUMU ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bendeki 40 ve 75'lik weller havyalarda'da durum farksız
    Fakat kontrollü pace ve metcal havya sıkıntısız durumda.
    Havya ucunun ömrünü uzatmak?Havya ucunun ömrünü uzatmak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diamondx -- 30 Ekim 2017; 20:16:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Diamondx

Bendeki 40 ve 75'lik weller havyalarda'da durum farksız
    Fakat kontrollü pace ve metcal havya sıkıntısız durumda.
    Havya ucunun ömrünü uzatmak?Havya ucunun ömrünü uzatmak?

uçlarıda ucuz değil acaba uç satmak için yapıyor olabilirler mi? Ben şimdi çalıştığım firmaya sipariş için bilgi verdim.Çin'den 3.5mm çapında ortalama 4-5 cm uzunluğunda 5-10 tana uç getirtceğim.eğer o çakma universal çin uçları aynı şekilde eriyip gitmezse weller gözümden fena halde düşecek.

• Yusufigit kullanıcısına yanıt
    Dimmer devresi kullanın, biraz düşük sıcaklıkla; havya uçlarının ömrünü uzatabilirsiniz.
  • slm pace metcalın tam modeli nedir ucunu nerden buluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadircitak -- 31 Ekim 2017; 15:10:26 >
  • 13.56Mhz indüksiyon kullanıyorum
    STSS-PS2E-02
    MX5000
    MX5200

Hangi model uç gerekli?
    biraz eski pace mts 200 metcal mx 500p-21 bunlar yazıyor niyetim kollarla beraber 1-2 uç almak.
  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    Pace için TD100 modeli kalem (attığım resimdeki TD100'dür)
    Metcal'da ise eski sürüm MX-RM3E (Yine resimdeki altta olan)
    Alüminyum ve mükemmel bir kalem MX-H1-AV modeli ise yeni modelidir.
  • Solomon havya var bende gayet güzel ucunda sorun yok ama günluk saatlerce çalıştırıyorum tabi ki. Ara kablo dimmeri kullanıyorum bazen lazim oluyor. Tabi amatör kullanıcıyım hobi amacli . Ustalar gibi degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende çok şikayetçiydim, ucu kaplama olan uçlardan 2 tane aldım uzun zamandır kullanıyorum. Pasta asit olduğu için bakır uç dayanmıyor.
    https://www.alkayaelektronik.com/t23-40w-kalem-havyalar-icin-havya-ucu?gclid=Cj0KCQiArYDQBRDoARIsAMR8s_QmaRgoMy0Ri4jD1EXiLkZr9u3-FNEZzWBkE_d17OB93o7rNiU-HEwaAhLeEALw_wcB
    Buna benzer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

Bende çok şikayetçiydim, ucu kaplama olan uçlardan 2 tane aldım uzun zamandır kullanıyorum. Pasta asit olduğu için bakır uç dayanmıyor.
    https://www.alkayaelektronik.com/t23-40w-kalem-havyalar-icin-havya-ucu?gclid=Cj0KCQiArYDQBRDoARIsAMR8s_QmaRgoMy0Ri4jD1EXiLkZr9u3-FNEZzWBkE_d17OB93o7rNiU-HEwaAhLeEALw_wcB
    Buna benzer.

hocam bunun çapı kaç mm olmadı bende bir tane alayım bundan

• Elektronik malzeme satanlarda bulunuyor, kalem havyalar standart diye biliyorum.
  • havya ucunun ömrünü uzatmak istiyorsanız, temizlemek için zımpara, eğe veya lehim pastasını kullanmayın. bunun için ıslak sünger ve nişadır var.
  • ne yapsam etsen hiç br zaman havya ucunu uzun ömürlü kullanamassın

ben jbc hayva takımı kullanıyorum özellıkle lehım telının kalıteli olması lazım kardesım

benım kullandıgım tel kurşunlu ince iş yapıyoruzz ve havyayı temızlemek ıcın de Proskit SH-1025 Havya Ucu Temizleme Telini kullan çok işime yarıor

veya TİP ACTİVATOR de kullanabılırsın ama en guzelı Proskit SH-1025

bnm havya uclar 120 tl den baslıyor tabı bıze bıraz ucuz gelıor genede uzun ömürlü kullanamıoruz ısıyı fazla yüksek tutma işin bittiğindede havya acık kalmasın ucun ömrü gder yanar yani kararır ve kırılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7C21F93AF -- 10 Kasım 2017; 18:48:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.