Şimdi Ara

Have to ve can hakkında bir kaç soru.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • In the UK, you don't have to drive on the right side of the car unlike Turkey.

Passengers don't have to smoke when the plane is taking off. It's not permitted.

Students in this school don't have to enter the testing office.It is not permitted.

It's an Italian company, but most of the executives in my department are English,so I can(1) speak English in this department and I don't have to speak Italian.

Our company likes its employees to dress smartly. You don't have to wear jeans .....

Arkadaşlar şu (1) hariç hepsi yanlış. Benim anlamadığım nokta, kurallardan-kanunlardan bahsederken have to kullanıyoruz. Ancak burada hepsi can/can't olacak, hocanın söylediğine göre. Açıklama yapabilir misiniz? Büyük ihtimalle ben yanılıyorum ama neden yanıldığımı anlayamadım.

güneş ve rüzgar oyuncak işi bebelere yönelik yani sana.ben lafımı çaktım o zaman ben tartışmam yazabilirsin ancak. -em2018

• Türkçesini düşünmen yetecektir diye düşünüyorum. "don't have to" kalıbının Türkçesi "zorunda olmamak" diye çevrilebilir. Bunu cümlelerin birinde kullanırsak:

In the UK, you don't have to drive on the right side of the car unlike Turkey. --> Birleşik Krallık'ta, Türkiye'deki gibi arabanın sağ tarafında sürmek zorunda değilsindir.

Bu cümle, sanki devamında "But you can. --> Ama sürebilirsin de" gelecekmiş gibi bir anlam veriyor. Bence yanlış buradan kaynaklanıyor.

don't have to = yapmak zorunda değilsin yani ikinci bir alternatifinde olabilir ister yap ister yapma anlamına gelir.

can bildiğim kadarıyla ability yani yetenek ve possibility yani mümkünlük yapılabilirlik anlamında.

can't = yapılması kesinlikle yasak anlamındadır.
    Lg G2 32 Gb D802 Black , Spigen SlimArmorIntel(R) Core(TM) 2 Quad CPU Q8200 @ 2.34 Ghz 4 Gb DDR 2 Ram 1 Gb 128 Bit NVIDIA GeForce 9400 GT Ekran Kartı 500 Gb HDD Windows Vista(TM) Basic SP1 LG W1943 19" LCD LG DVD Writer x 2 5 in 1 Card Reader/Writer Canon MP190 Casper Nirnava İntel(R) Core(TM) i3-2330M CPU @ 2.20 Ghz 4 Gb DDR3 1 Gb Vga 1Tb Seagate HDD Win 7 Ultimate
  • Geçen gün kitapta bir örnek görmüştüm. Policeman have to wear an uniform. Kafam bu örnekten dolayı çok karışık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnotherPlanet -- 12 Ocak 2012; 3:01:33 >

güneş ve rüzgar oyuncak işi bebelere yönelik yani sana.ben lafımı çaktım o zaman ben tartışmam yazabilirsin ancak. -em2018
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

Geçen gün kitapta bir örnek görmüştüm. Policeman have to wear an uniform. Kafam bu örnekten dolayı çok karışık.

Tamam, burada kafanı karıştıracak bir durum yok. yazdığın cümle "Polis memurları üniforma giymek zorunda".

benim ve w3z1r kullanıcısının dediği gibi "don't have to" ile kurulan cümlelerde "yapmak zorunda değilsin ama yapabilirsin de" anlamı vardır.

Yazdığın cümleyi aynı anlamı verecek şekilde "can" fiili ile ingilizce kurarak bir örnek daha vereyim:

Policemen have to wear a uniform. --> Policeman can't wear anything other than their uniform. (Polis memurları üniformalarından başka bir şey giyemezler.)

Umarım açıklayıcı olmuştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: samich_tor

quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

Geçen gün kitapta bir örnek görmüştüm. Policeman have to wear an uniform. Kafam bu örnekten dolayı çok karışık.

Tamam, burada kafanı karıştıracak bir durum yok. yazdığın cümle "Polis memurları üniforma giymek zorunda".

benim ve w3z1r kullanıcısının dediği gibi "don't have to" ile kurulan cümlelerde "yapmak zorunda değilsin ama yapabilirsin de" anlamı vardır.

Yazdığın cümleyi aynı anlamı verecek şekilde "can" fiili ile ingilizce kurarak bir örnek daha vereyim:

Policemen have to wear a uniform. --> Policeman can't wear anything other than their uniform. (Polis memurları üniformalarından başka bir şey giyemezler.)

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Teşşekkür ederim ikinize de anladım sonunda.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Last War Hakkında bir soru
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.