Şimdi Ara

Auction House sorunu ve bir kaç soru daha

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni başladım maruz görün ama.
    Aution house'a item koymaya çalıştığımda satmak için ''you cannont sell a soulbound item''. bu uyarıyı veriyor bunun nedeni nedir.Dungeondan çıkan hiç bir itemi koyamıyorum satılması yasak falanmı bi yardım ederseniz sevinirim
    Diğer sorum ise holy paladin oynamaya çalışıyorum gear's olarak benim ne kullanmam gerekiyor
    İnt
    Stamina
    Haste
    Ağırlıklı eşyalarmı takayım.
    Son sorum ise.
    Rotasyon olarak Holy light öncelikli atılan skil sitelerde öyle gösteriyor fakat CD süresi daha fazla ve flash of lighta göre daha az hp dolduruyor bunun nedeni nedir benmi bi yerde yanlış yaptım.

Şimdiden teşekkür ederim sorular size amatörce gelebilir yeni başladım öğrenmeye çalışıyorum.
    tiii ye almassanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi söny -- 29 Kasım 2015; 2:02:53 >

• söny kullanıcısına yanıt
    Soulbound item, aynı zamanda BoP(Bind on Pickup) yani aldığın anda sana bağlanan itemlara denir. Bu itemları trade edemez, satamazsın. Satabileceğin itemların üzerinde çoğunlukla Bind on Equipped(BoE) yazar, bu itemlarıysa kullandığın anda Soulbound olur. Zindan bosslarından düşen itemların neredeyse tamamı BoP'tur ve ancak(eğer loot seçeneği personal değilse) gruptan başka biri ile trade edilebilir.

Holy Paladin için stat önceliği ; Intellect -> Crit -> Mastery -> Haste -> Multistrike -> Versatility şeklinde görünüyor. Levelına bağlı olarak bunlar değişiklik gösterebilir. Sıralama maksimum level için belirtilmiştir. Spirit her zaman tercih edilmesi gereken stattır, bu sıralamaya yerleştirmek zor. Mana rejenerasyonunun yeterli olduğunu düşündüğün zamana kadar mümkün olduğunca Spirit'li itemlar kullanman gerekecek.

Yine maksimum level için belirtilen rotasyonlardır. Orada Flash of Light sürekli kullanman durumunda dövüşün 30. saniyesinde manan biter. Düşük levellarda boss dövüşleri 30 sn. sürmediği için sıkıntı yok elbette, hatta çoğu zaman heal atman bile gerekmeyebiliyor ancak maksimum levela ulaşıp arena-raid olayına girdiğinde işler değişecek, sahip olduğun manayı dengeli kullanman gerekecek vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrecanonline

Soulbound item, aynı zamanda BoP(Bind on Pickup) yani aldığın anda sana bağlanan itemlara denir. Bu itemları trade edemez, satamazsın. Satabileceğin itemların üzerinde çoğunlukla Bind on Equipped(BoE) yazar, bu itemlarıysa kullandığın anda Soulbound olur. Zindan bosslarından düşen itemların neredeyse tamamı BoP'tur ve ancak(eğer loot seçeneği personal değilse) gruptan başka biri ile trade edilebilir.

Holy Paladin için stat önceliği ; Intellect -> Crit -> Mastery -> Haste -> Multistrike -> Versatility şeklinde görünüyor. Levelına bağlı olarak bunlar değişiklik gösterebilir. Sıralama maksimum level için belirtilmiştir. Spirit her zaman tercih edilmesi gereken stattır, bu sıralamaya yerleştirmek zor. Mana rejenerasyonunun yeterli olduğunu düşündüğün zamana kadar mümkün olduğunca Spirit'li itemlar kullanman gerekecek.

Yine maksimum level için belirtilen rotasyonlardır. Orada Flash of Light sürekli kullanman durumunda dövüşün 30. saniyesinde manan biter. Düşük levellarda boss dövüşleri 30 sn. sürmediği için sıkıntı yok elbette, hatta çoğu zaman heal atman bile gerekmeyebiliyor ancak maksimum levela ulaşıp arena-raid olayına girdiğinde işler değişecek, sahip olduğun manayı dengeli kullanman gerekecek vs.

Skill olayini simdi daha iyi anladim hocam.
    Yalniz holy paladin de su dikkatmi cekti tabi daha 55 lvl'e geldim daha hic bir sey cozmus degilimdir muhtemelen ama en azindan bana gore.
    Heal skilleri gercekten etkisiz kaliyor ozellikle haste ye dayali item kullanmadigimda gercekten skillerin hizlari bir healler a gore cok cok yavas kaliyor ilerde durum degisirmi bilemiyorum ama simdilik benim gozlemdigim kendime gore tabi oyun hakkinda yuzde 1 2 lik bilgiye anca ulasmisimdir belki.
    O yuzden su item olayina baya taktim.
    Haste bonus olan itemlerin def leri cok dusuk.
    Def olan itemlerin str leri cok fazla ki bu bana hic bir etki yapmaz heralde.
    Insallah onuda cozucegim bir gun.
    Mana konusunda haklisiniz daha bir dungeonda falan bitti heralde diye hatirliyorum bende bittiginde sahit olamadim pek
    Raid-arena gormedigim icin daha ben manayi hic bitmez diye dusunuyodum halbuki :)))
    Cevap iniz icin tesekkur ederim :)

Paladin olarak PLATE itemlar kullanırsın. Cloth, leather, mail de üzerine giyebilirsin ancak Plate kullandığında kazanacağın bonus Int veya Str'yi alamazsın. Defansı yüksek dediğin itemlar Plate olanlardır. Plate ise ve Intellect veriyorsa hiç kaçırma. Random dungeon bitirince gelen çantadan plate itemlar çıkar zaten class uygunluğu açısından.
    Bu arada Strenght olan itemların üzerinde ya Agility ya da Intellect de bulunması lazım. Senin spec'ine uymayan gri renkte, uyan statlar beyaz görünür. Eğer intellect gri görünüyorsa Str ve Stamina beyazken, spec'ini yanlış seçmişsin demektir.

Heal sürelerine şimdiden alışman lazım, gerçi henüz çok fazla spell olmadığı için alternatifin yok. Tankın ya da gruptaki diğerlerinin alması muhtemel hasarlara karşı önceden heal cast etmen gereken durumlar bile olacaktır. Tankın canı iner inmez Holy Light cast etmeye başlıyorsun örneğin ancak o levellarda bekleyip %50 iken 1 Flash Heal ile işi çözebilirsin. Bu ileride mümkün olmayacak. İleride de hem talent hem normal level spelleri ile arayı doldurabileceksin.

• aschil kullanıcısına yanıt
    @emrecanonline

Teşekkür ediyorum hocam çok yardımınız dokundu.

@aschil
    Zamanında oynuyamadım bir türlü vaktim olmadı hep oynamak istedim raftan hep bakmışımdır wow cd lerine uzaktan ama olmadı biraz yaş olarak yaşlandım ama vakit olarak zamanım oldu dediğim gibi sorular çok amatörce gelebilir ama öğrenmek için caba harcıyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: aschil

Normal hocam, her gün devamlı oynarsan 1 ay sonra aklında pek bir sorun kalmayacak. Google'ı bol kullan hocam, alışınca zaten oyunu bırakma gibi bir durumun olmaz anca ara verirsin Birde yeri gelmişken kastığın class ile devamlı oyna eğer isteksiz isen hemen bırak istediğin class'a geç ve onunla ilerle.

Galiba 55-60 arası tıkandım hocam.
    Şimdi görev yok outland'e gittim gitmez olaydım under attack şehiri heralde devler üstüme doğru koşuyodu heralde :D ama ordada bir görev bulamadım dungeon desen 1gündür aynı dungeon'a denk geliyorum lanet olsun artık gözümü kapasam ellerim haritayı dolaşacak derecede girdim o dungeona random'da atmıyorum ama yinede o geliyor.
    Dedim muhtiş tecrübemle gideyim meslek kasayım holy paladinim jewelcrafigt ve blacksmit'e vermişim bunlar muhtemelen yanlış holy paladin için yada bunlar için gold'un tavan yapması lazım öyle kasılan meslekler diye dün gece okudum dedim bende para ne gezer 100gold'um var oyunun en zengini gibi takılıyorum.
    Herkez şekilli şukullu bineği var dedim benim neden yok ben neden kuşa biniyorum :D
    Araştırmalarıma göre dungeon raid battle arena tarzı yerlerden düşüyormuş bu şekilli şukullu binekler.
    Peki son lvl den sonramı binek kasabiliyoruz yani 60-70 80-90 90-100arası bu dungeonlar falan açıkmı girebilirmiyorum. Birde ben görevleri nasıl yapıcam Horde oynuyorum bu arada.
    Şimdiden teşekkür ederim yine aptal sorularla sizi yoruyorum ama
    Holy paladin konusunda ilk bi sıkıntı çektim dedim healler nasıl bi healler adamın can 10k ben heal basıyorum 500 birde öyle bir coll down varki 8saniyede basıyor ama onu cözdüm.Şimdi çatır çutur heal basıyorum 1k 2k critle 3k :D
    Benim itemler genelde def ağırlıklı str ağırlıklı itemlermiş ben nerden bileyim int,haste,stamina ağırlıklı olucağını ben dedim paladin len bu oyundaki en ağır zırhı giyiyor heavy armordan bahsediyorum daha canlısını görmedim bu arada belki gördüm ne olduğunu bilmediğimden dikkatmi çekmedi ama halletim itemleri cd baya baya düştü rotasyonu anladım criti ne zaman atar ilk neyle başlıcam falan karakterde bi sıkıntı yok arkada takılayım ben memnunum zıplıyorum bazen noob healler diyolar why men why diyorum bazen gj healler diyolar yaptığım şey 3tane tuşa basmak aslında neden good jobb broo dediklerini anlamadım ama eğleniyorum haritayı geziyorum tek yediğim canavaların yanına gidip dans ediyorum pet battle yapıyorum petimle aramda güzel bir ilişki olduğunu düşünüyorum :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi söny -- 1 Aralık 2015; 14:23:12 >

• wow 100 den önce başlamıyor aslında.
    Sen şimdiden stat derdine felan düşmüşsün.
    Plate giy giyebiliyorsan her zaman ve int stam + bir statı olsun yeter ne olduğu çok önemli değil :)
    Önemli olan 100 olmak oyun gerçekten 100 de başlıyor. Meslek felanda bulaşma 100 olmaya çalış sonra hepsini araştırarak yaparsın.
    Wowhead sitesi çok yardımcı olur bu konuda az da ingilizce varsa halledersin.
    Hellfire geçmişsin.Görev yok diyorsun orada flight point var ordan thrallmara uçma görevi felan veriyor görevler ordan başlıyor.
    Görev yaparken umarım retri yada tank oluyosundur diyeceğim ama yazdıklarından öyle birşey yapmıyor gibisin :)
    Healerla görev yapmak gerebilir.Paladin trainerdan dual talent alabilirsin bunun için kafan daha çok karışır mı bilmiyorum tabi :)
    Oyuna ilk başladığım zamanlar aklıma geldi senin mesajları okuyunca leatherwork ile bir armor yapacağım diye 2 gün uğraşmıştım.
    Armoru sadece 1 gün giydim levelim yükselince çıkarmak zorunda kalmıştım hehehe :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Outlands'e 58'de gidilebiliyor ancak eğer itemların biraz eskiyse bu oradaki başlangıç görevlerini yapmakta zorlanmaya sebep olabilir. Ayrıca PvP sunucusunda oynuyorsan bazı insanlar o bölgede düşük level kişileri öldürmekten ve bunu aralıksız yapmaktan hoşlandığı için de sorun yaşayabilirsin.
    55 Levelda yanlış hatırlamıyorsam Kalimdor için Winterspring ve Silithus, Eastern Kingdom'da ise Blasted Lands var. Bu bölgelerdeki görevlerle çok rahat 60'a ulaşmak mümkün. 60 Levelda ise, Outlands'te ilk gittiğin Hellfire Peninsula değil de, Zangarmansh'taki görevleri yapmaya başlayabilirsin. Ben genelde böyle yapıyorum :)

Bazı level aralıklarında eskiye oranla çok değişiklikler yapıldığı için hep aynı zindan geliyor. Eskiden saatler süren zindanlar şimdi bölünmüş durumda ve birçok kişi bu bölümleri bilmiyor, bosslar nerede, nasıl gidilir bilmiyor, bu yüzden de 55-60 sıkıntı yaşayabileceğin ama çok uzun sürmeyecek bir level aralığı.

Meslekler için maksimum levelda epey zamanın olacak ve şimdiye oranla çok daha kolay kasabileceksin. Hem BS hem JC madene ihtiyaç duyan meslekler, eğer Mining yapabileceğin karakterin yoksa ve tüm malzemeleri satın alarak meslekleri kasmak istiyorsan o 100g'u mumla ararsın :) İlk karakterler için 10 yıldır Herbalism+Mining önerilir. Bu ikisiyle ot-maden toplayıp, hem bir miktar gold kasmak mümkün olur hem de ileride meslek değiştirmek istediğin zaman alacağın meslekle ilgili malzemeleri biriktirebilirsin.

Binek çeşitliliği çok fazla oyunda. 300'den fazla bineğe sahip olunabiliyor diye biliyorum. Bir kısmını elde etmek oldukça basitken, bir kısmı aylar, hatta yıllarca denemelerden sonra elde edilebiliyor. Forumda konuları var, 2 yıl denedikten sonra alınanların :) O janjanlı olanların çoğunluğu bazı raidlerde, son boss'ları öldürünce alınabiliyor. Bunları da şu an yapman mümkün değil, maksimum level olduğunda çok daha rahat yapabilirsin. Tabi mecburiyetin yok, Level 70 olursun, 60 Level raidlerine gidip yapmayı deneyebilirsin. 80 olup 70'lere bakabilirsin ama 100 olup onları yapmakla bir olmaz.

Statları ve itemları ayarladıkça daha rahat edersin, yeni skiller, talentlar, speller, glyphlerle de iyice ilerletirsin.
    Eğleniyorsan gerisini boşver :)

• @Trevorax

Hocam 60lvl oldum outland'yım görevleri hiç zorlanmadan yapıyorum hatta baya zevk alarak yapıyorum 3 5 mobu arkama takıyorum falan bir paladine göre çok şekil şukul yapıyorum ama muhtemelen yakında ölürüm :D
    Retri ve tank olarak dediğinizi pek anlamadım şimdi retri paladin veya tank paladin olmak için talent vermek gerekmiyormu yani karma talent veriliyormu hiç bir bilgim yok ama ben bu kadar az bilgiyle hem healler hem tank olursam dungeonlarda ilk dakikadan atarlar beni diye düşünüyorum noob healler gg kick kick yazanlar oluyor arada :D
    Valla armor konusunda baya baya şacmaladım ben sırf plate giyodum tank kadar defim vardı ama statlarım hep str idi ama heallerdim :D baktım böyle olmucak araştırayım dedim sonra baktımki işler çok farklı imiş.
    Ama oyuna ısındım iyi gidiyo yani şu an.
  • emrecanonline kullanıcısına yanıt
    Hocam sizden ö.m olarak bilgi almasamda konu içi çok çok çokk yardımlarınızı görüyorum tekrar tekrar teşekkür ederim.
    Outlande geçtim şu an herşey iyi gidiyo 60görevlerini yapıyorum güzel itemler veriyor zevkli görevler
    Oyunda gerçekten tek sıkıldığım dönem 55-60arası idi galiba bir dungeona 20kez girmişimdir ve dedimki eğer oyun böyle devam ederse yazık olucak ama taa ki ne zaman 58oldum herşey değişti görevlerim açıldı dungeonlar farklılaştı skill geldi ama ne işe yarıyo onu cözemedim misal :D
    Mesleklerimi doğrumu şeçmişim peki hocam yani jewel-crafting ve black-smıtıng sizce bir paladine doğrumu yani ben araştırdım çok secenek vardı dedim bunları şeceyim keşke şecmeseydim ama sıfırlama gibi bir şansım varmı yada size göre dursunmu bu meslekler

Binek olarak gerçekten özenerek bakıyorum oyundaki kullanılan tek bineğe sahip benim aslında benim bineği kimse kullanmadığı için gururda duyuyorum en dandik binek olunca :D bir tek bende varmış hissi yaratıyor
    Bide 60olduğumda 200goldumu aldı bir npc uçan binek vercez sana diye ama vermedi bir 200gold daha istiyor param bitti onuda alamadım bir hüzün yaşadım yine :D
    Hayır parayla rezil olmak dedikleri bu olsa gerek oyuna ben para veriyorum ama ezilen yine benim :D

Maksimum level için meslekler iyi ancak onları ilerletmek için madene ihtiyacın olacak. Bu karakteri 100 yaptıktan sonra bir diğer karakter kasıp onunla maden toplayıp, bundaki meslekler için kullanabilirsin.

Uçmak için 60 levelda iki tane yetenek var. Bir tanesi uçan binekleri kullanmayı sağlıyor, bunu öğrenip uçan binek satın aldığında Outlands haritalarında uçabiliyorsun. Diğeri ise Azeroth(Kalimdor, Eastern Kingdom)'ta uçmak için gerekiyor. 68 olunca Northrend'de uçabilmek için gereken skill'i alman gerekecek orada uçabilmek için.

60 Levelda Devotion Aura spell gelmiştir. 3 dakika cooldown'ı var. Kullandığın zaman 40 yard içinde bulunan partidekilerin 6 sn. boyunca Silence ve Interrupt'tan etkilenmemelerini sağlıyor ve bu sürede aldıkları hasarı da %20 azaltıyor.

Level 30'da Dual Talent Specialization alınabiliyor. Paladin trainer'ı ziyaret edip öğrenebilirsin, küçük bir meblağ karşılığında. İki farklı spec arasında değişim yapmana izin veriyor bu özellik. Yani Holy yanında Prot veya Retri spec alabilirsin, tabi ona göre skillerin değişecek; bazı itemların değişmesi gerekecek.

Valla uçtum benim için büyük sizin için hiç bir şeyi ifade etmeyen adımlar bunlar :D
    Gerek varmı hocam dual talent'e peki ben healler olmaktan çok memnunum görevlerimide yapabiliyorum normal bir attack sınıfına göre daha yavaş öldürüyorum tabi'de.

Yani gerekli bir şeymi yoksa bir şecenekmi

Güle güle uç :)

Zorunluluk yok elbette ikinci talent için ancak ileride tek başına yapman gerekecek şeyler olabilir, daha rahat yapabilmek adına fazla hasar verebileceğin bir spec'in olması sana avantaj sağlayacaktır. Örneğin 100 olduğunda Tanaan Jungle'da günlük görevleri yaparken, her zaman sana eşlik edecek, birlikte yapacağın birini bulamazsın ve healer olarak o görevleri yapmak oldukça zor olacaktır; en azından zaman alacaktır. Bu yüzden al kenarda dursun, sonra bakarsın duruma göre ihtiyaç olunca kullanırsın.
    Aldım hocam 10gold karşılığı peki şimdi nasıl bir dağılım izlemeliyim 2. talent sayfasında.

Ve şimdi hiç bir şeye veremiyorum normal talentte lvl'im geldiğimde ordan kısıp diğer tarafamı vericeğim acaba.
    Sizce dps yani attack skillerini neye vermeliyim nasıl bir yön izlemeliyim yani.
    Ve 100den sonramı oraya vermeliyim yada 75lvl de talent ağaçımdan bir tane açmam gerekicek yani holyden açmayıp dual'emi vermem lazım
    İkisi tamamiyle ayrı ayrı. Birinden birine verme gibi bir olay yok. N'ye basıp Talent penceresini açtıktan sonra, pencerenin sağ üst tarafından seçip Activate ile değişiklik yapabiliyorsun her zaman(combat dışı). İstediğin zaman da diğerine tekrar geçiyorsun, yine combat dışında.

Talentlar arasında değişiklik yaptığında Action Bar'lar, spell'ler, bazı itemların(örneğin üzerinde str,int ve sta olan itemlardan Holy iken Sta ve Int aktif, retri veya prot olduğunda Sta ve Str aktif hale geliyor), seçtiğin talentlar, glyphler vs. otomatik olarak senin o spec için ayarladığın şekle geliyor.

Herhangi bir Spec seçmediğin Talent ağacı, N penceresinin sağ üst tarafında
    simgesiyle görünüyor. Onu seçip aktive edip, ardından pencerenin sol altındaki tablardan Spec'i açıp istediğini seçip onaylaman gerekiyor. Bunu yaptığında otomatik olarak o spec'e ait spelleri öğrenirsin. Ardından yine aynı pencereden Talent tabını açıp, oradan o spec için istediğin talentları seçersin, aynı pencere bir diğer tab'dan eğer öğrenmişsen kullanacağın Glyphleri yerleştirirsin.
    Aktif olmayan Spec üzerinde değişiklik yapamazsın. İkinci spec'i aktive ettikten sonra birincinin talentını veremezsin, glyph'ini değiştiremezsin.
    Talent ve spec seçimi bir kereye mahsus bir olay değil, ileride istersen değişiklik yapman da mümkün.

Şimdi anladım hocam muhtiş bişeymiş bu hem holy hem retri olabilicem ikisine göre item seti çıkardımmı valla çok iyimiş bu ya
    Retri ne ağırlıklı takıyor hocam
    Plate takar heralde def önemli olur
    Str 3 stat ne olması lazım genelde kritik falanmı acaba
    Sınıf olarak Paladin plate itemlar kullanır. Spec'e göre değişmez. Stat öncelikleri 100 level olmadan önce pek işine yaramaz çünkü item levelı yüksek olan itemları tercih edersin(üzerlerindeki Str-Sta miktarı sebebiyle). Zaten görev yaparak ilerliyorsan, her bir üst bölgede biraz daha iyi itemlar aldığın için zaten değiştirirsin ikincil statlara bakmadan. 100 olduktan sonra stat tercihine başlarsın ancak her zaman öncelikli stat STR'dir fazla hasar vermek adına.

Genel sınıf bilgileri, spec özellikleri, rotasyonlar, cooldown'lar, buff-debufflar, Best in Slot itemlar vs. için başlangıçta,maksimum levelda ihtiyacına Icy Veins - WoW yeter.

• Oyundan zevk alıyorsanız böyle devam edin hocam teknik konulara 100 olunca bakarsınız.

Holy paladin heal için retri ise dps içindir. Heal için genelde cloth önerilir onlar daha çok int verir buda healinizi arttırır. Damage için str stamina iyidir. Healerin dikkati tankın canı ve kendi manasında olmalıdır. Tek görevi partiyi sağ tutmaktır. Şimdilik dps oynamanızı öneririm çünkü hata yaptığınızda kimse size laf atmaz genelde göreviniz çok basittir olabildiği kadar çok damage vurmak.

2cil mesleklere fazla kafayı takmayın max levele gelince yavaş yavaş tamamlarsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.