Şimdi Ara

have been being + v3 ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkakadaşlar meraba şu konuda kafam karıştı.algı da sorun yaşadım sanırım şu an da bir türlü emin olamıyorum. şöyle bir cümle kullanmak istiyorum ...... son günlerde bu konu tartışılıyor.
    recently,this topic has been being discussed mı doğru? recently,this topic has been discussed mı doğru?

şimdiden teşekkürler :)

• Kulağa hoş gelmiyor birinci söylediğin. Baktığın zaman ikincisi doğru bence. Present perfect continuous passive(böyle birşey yok galiba?) yapmaya çalışmıssın ama present perfect kullandığında daha güzel olur.
  • tip: bir cümlede iki tane yardımcı fiil olamaz. been ve being ikiside be yardımcı fiilinin zamanlara göre çekilmiş hali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirgen -- 28 Ağustos 2014; 0:14:59 >
  • Birinci cümleni birinin yanında kurmada alay etmesinler. Geçmişte başlayıp hala devam etmekte olan birşeyden bahsetmek istiyorsun. İkincisi mantıklı onu kullanabilirsin. Ayrıyetten Discussed for a long time da diyebilirsin. Uzun bir süredir tartışılıyor değilde uzun bir süre tartışıldı. Sana kalmış.
  • Teşekkürler arkadaşlar.bir anlık algı hatası olmuş dün :( şimdi mantıklı gelmiyor zaten ilk cümle :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir toplantıdaysan, ve toplantının başından beri daha öncelerden süre gelen bir konu tartışılıyorsa

"this topic has been being discussed long enough, lets change the subject" diyebilirsin

köpeğin yaralandıysa ve şuan hala tedavi ediliyorsa

"my dog has been being treated for a broken leg." diyebilirsin

buna present perfect progressive denir.

senin cümlene gelicek olursak

"this topic is being discussed a lot lately" doğru tercih olacaktır, çünkü tartışmalar devam etmektedir. "is being" present progressive olarak bilinir, başlananın daha bitmediğini belirtir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kespec -- 31 Ağustos 2014; 4:24:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.