Şimdi Ara

Hava temizleme cihazları (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.252
Cevap
166
Favori
614.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle hava kalitesini araştırdım:

Hava kalitesi denince PM2.5 ilk akla gelen parametre. Yani 2.5 mikron büyüklüğünde (saç telinden onlarca kat ufak çapta) partiküllerdir. Bunlar, kabaca çok ince toz diyebileceğimiz şeyler. PM10 yani 10 mikron çapındaki partikülleri buran kılları ve mukozası yakaladığı için pek sorun değil ama PM2.5 çok küçük olduğu için akciğerin derinliklerine gidip uzun vadede akciğer kapasitesini azaltıyor. Akciğerden de kana karışıp vücutta da yabancı madde olarak dolaşıyor.

Diğer bir kirletici ise VOC (uçucu organik kimyasallar / bileşikler) bunlar kokular, gazlar kabaca. Mesela parfümler, deodorantlar, deterjanlar, yemek kokuları vb. Bunlar da uzun vadede beyin, böbrek vb. organları etkileyebilen şeyler.

Ben uzun süre araştırdıktan sonra hem hava kalitesini ölçen hem de PM2.5, VOC'yi filtreleyen Kore markası Winix hava temizleyicileri buldum.

Evde bebeğim olduğu için ve İstanbul'un hava kalitesine de güvenmediğim için Winix hava temizleme cihazını aktif kullanıyorum.

Winix Tower QS hava temizleme cihazı'nda JBL speaker özelliği bulunması da bluetooth ile telefondan istediğim müziği açmamı sağlıyor. Bir taraftan benim kız müzik dinleyip dans ediyor hem de temiz hava soluyor.

Saygılar.

Hava temizleme cihazları

• teknolojihayrani T kullanıcısına yanıt
    Maşallah bebiş çok tatlı😊

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hava temizleyici cihazı aldım, kokunun olmadığı, temiz bir odaya koydum ancak cihazdan (Daikin) koku geliyor havalandırma kanallarından. Ferah havadan kasıt bu koku mudur ben anlamadım. Hava temizleyici cihaz kullanan kişiler cevaplayabilir mi, bu koku normal mi? Servis, ozon partikulleri uretildiginden bir koku gelmesi normal diyor.

• sky__walker kullanıcısına yanıt
    Bizde de var markası oksijen mi nedir hatırlamıyorum hiç koku yok. Acaba sizin cihaz yeni ondan mı

• Merhaba,

Elimde sıfır hiç kullanılmamış

2 Adet Sanyo Air Purifier ABC-VW24A

1 Adet King Air Purifier K-6000

var. İhtiyacı olanlara çok uygun fiyatlar ile satarım. 3’ünü birden almak isteyenlere dahada uygun fiyat verebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: teknolojihayrani

Merhaba,

Öncelikle hava kalitesini araştırdım:

Hava kalitesi denince PM2.5 ilk akla gelen parametre. Yani 2.5 mikron büyüklüğünde (saç telinden onlarca kat ufak çapta) partiküllerdir. Bunlar, kabaca çok ince toz diyebileceğimiz şeyler. PM10 yani 10 mikron çapındaki partikülleri buran kılları ve mukozası yakaladığı için pek sorun değil ama PM2.5 çok küçük olduğu için akciğerin derinliklerine gidip uzun vadede akciğer kapasitesini azaltıyor. Akciğerden de kana karışıp vücutta da yabancı madde olarak dolaşıyor.

Diğer bir kirletici ise VOC (uçucu organik kimyasallar / bileşikler) bunlar kokular, gazlar kabaca. Mesela parfümler, deodorantlar, deterjanlar, yemek kokuları vb. Bunlar da uzun vadede beyin, böbrek vb. organları etkileyebilen şeyler.

Ben uzun süre araştırdıktan sonra hem hava kalitesini ölçen hem de PM2.5, VOC'yi filtreleyen Kore markası Winix hava temizleyicileri buldum.

Evde bebeğim olduğu için ve İstanbul'un hava kalitesine de güvenmediğim için Winix hava temizleme cihazını aktif kullanıyorum.

Winix Tower QS hava temizleme cihazı'nda JBL speaker özelliği bulunması da bluetooth ile telefondan istediğim müziği açmamı sağlıyor. Bir taraftan benim kız müzik dinleyip dans ediyor hem de temiz hava soluyor.

Saygılar.

Hava temizleme cihazları
    Winix Tower QS hava temizleme cihazı'nda JBL speaker özelliği bulunması da bluetooth ile telefondan istediğim müziği açmamı sağlıyor.

Ne alaka ?

Cocugu bu cihazin onunden cekin.

Bu cihazin nesrettigi Hydroxyl radicals nedir ogrenin. Cok kotu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 18 Ağustos 2018; 23:28:3 >

• quote:

Orijinalden alıntı: disclosure

Merhaba,

Elimde sıfır hiç kullanılmamış

2 Adet Sanyo Air Purifier ABC-VW24A

1 Adet King Air Purifier K-6000

var. İhtiyacı olanlara çok uygun fiyatlar ile satarım. 3’ünü birden almak isteyenlere dahada uygun fiyat verebilirim.
    Keske hic almasaydiniz.
  • Donanimhaber'e telefon numarami vermedigim icin diger basliklara katilimim engellenmis durumda.

Belki ileride bu basligada yazamayabilirim.

Zaten yazacaklarimin hepsinide yazdim, baska birsey kalmadi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sky__walker

Hava temizleyici cihazı aldım, kokunun olmadığı, temiz bir odaya koydum ancak cihazdan (Daikin) koku geliyor havalandırma kanallarından. Ferah havadan kasıt bu koku mudur ben anlamadım. Hava temizleyici cihaz kullanan kişiler cevaplayabilir mi, bu koku normal mi? Servis, ozon partikulleri uretildiginden bir koku gelmesi normal diyor.
    Servis, ozon partikulleri uretildiginden bir koku gelmesi normal diyor.

Firma acikca bunu diyebiliyor ha... eyvah, eyvah...

Bu baslik altinda ilk sayfalarda ozon hakkinda yazdiklarima, verdigim kaynaklara bir bakin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 19 Ağustos 2018; 10:42:57 >
  • Bu baslik simdi 50 sayfa olmus. Ilk sayfalar oncelikle okunmalidir. Gerisi tekrardan ibarettir. Bende o yuzden artik bu konuya pek girmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unfoundeddd

Merhabalar forumda hala aktifmisiniz bilmiyorum ama yinede şansımı denemek istedim,eşim çocuğumuz olduğu için fakirin vigor plus almalıyız diye bana geldi bende araştırmaya başlayınca tüm kapılar size çıktı.Bu ürün hakkındaki yorumlarınız benim için önemli,ayrıca araştırırken acaba bu işiyapan klimalarda varmı diye bakarken dyson pure cool diye bir cihazla karşılaştım..sizin öneriniz nedir ,saygılar
    Benim degerlendirmemi beklemeseydiniz.

1. fakir vigor plus = iyonizer, ozonizer, vs...

2. Dyson pure cool = sadece hepa.

Bunlari ayrintisiyla yazmistim.

Dyson pure cool iyi gorunuyor, fakat, ben olsam, eger dyson'a ve aylik filtre degisimlerine (ama filtre yilda bir degisiyormus diyeceksiniz) verecek param olsa yine dyson almam. Eger o kadar param olsaydi bogazda, zekeriyakoyde filan temiz poyraz havasi alan bir mustakil eve tasinirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 19 Ağustos 2018; 11:1:30 >

• Merhabalar.kesin olarak bende evime hava temizleyici alacağım.araştırdığım ladarıyla trotec markası baya kaliteli.hemde alman malı.bu cihazı öneren varmı acaba.delonghi ve electrolüx e baktım hepsi çinde üretilmiş

• scorpion3560 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba cinde uretilmesine bence cok takilma.
    Nerede uretildigi degil nsl uretildigi onemli.

Cinde fason uretimse evet kalitesi muhtemelen dusuktur.

Kalite standartlara onem veren firmalarin cogunun artik asyada diyim kendi fabrikalari var ve atiyorum almanyada ne uretiyosa ayni kalite standartlarda ordada uretiyo.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cengizumur C kullanıcısına yanıt
    Cengiz bey. dyson pahalı. ancak söylediğiniz yerlerden hemde müstakil eve taşınmak....??çok zor. oralar uçtu gitti.:))) Bende fakir vigor düşünüyordum. sizin yazıların büyük çoğunluğu okudum. yazılarınızı genel olarak iyon özellikli cihazlardan uzak durun şeklinde özetleye biliriz? doğru mu? iyon özelliği olmayan da yok gibi. Siz başka tavsiye de bulunabilir misiniz, marka model . inceleyelim .

• quote:

Orijinalden alıntı: batari1982

Cengiz bey. dyson pahalı. ancak söylediğiniz yerlerden hemde müstakil eve taşınmak....??çok zor. oralar uçtu gitti.:))) Bende fakir vigor düşünüyordum. sizin yazıların büyük çoğunluğu okudum. yazılarınızı genel olarak iyon özellikli cihazlardan uzak durun şeklinde özetleye biliriz? doğru mu? iyon özelliği olmayan da yok gibi. Siz başka tavsiye de bulunabilir misiniz, marka model . inceleyelim .
    quote:

batari1982 @ 7 Eylül 2018 00:09:27

Hic bir cihaz tavsiye etmiyorum, ben evimde kullanmiyorum. Cok isterseniz eskiden alip simdi bodruma indirdigim bir kac cihazi size satabilirim.

• Winix zero+ cihazı hoşuma gitti 120m2 etki alanı varmış iyon olayı kapatılabiliyor telefon uygulamasından da takip edilebiliyor da fiyat çok fazla birde lavieair diye bir markanın ürünleri var fiyatlar nispeten daha uygun ancak malzeme uyduruk bişi gibi duruyor resimlerden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murlek -- 10 Eylül 2018; 13:18:26 >
  • murlek kullanıcısına yanıt
    Güney Kore markası olması ve ECARF - Avrupa Alerji Araştırma Merkezi tarafından alerji dostu olması nedeni ile ben Winix'i tercih ettim. Bebeğimiz ve biz gayet memnunuz.
  • cengizumur C kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Güney Kore markası olan Winix'i ben çok araştırdım. Yurtdışı merkezleri ile de görüştüm ve ECARF ( Avrupa Alerji Araştırma Merkezi) tarafından alerji dostu sertifikası olması tıp dünyası açısından güvenilir kıldığını buradaki çocuk göğüs hastalıkları akademisyenlerince de teyit ettirdim.

Opsyionel olan Plasmawave teknolojisi anlık olarak hidroxil ile havadaki bakteri ve virüsleri yok ediyor ve en son hidroxil kendisini de imha ediyor. Dolayısı ile hidroxil solunmuyor. Zaten dilerseniz de plasmawave özelliğini kapatabiliyorsunuz.

Winix Tower QS, JBL hoparlör de barındırdığı için tek bir cihazda 2 farklı fonskiyondan faydalanıyorum.
  • Çok sağolun.

Temiz hava iyi geldi, yüzü güldü çocuğun :) Dans ediyor hep.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknolojihayrani

Merhaba,

Güney Kore markası olan Winix'i ben çok araştırdım. Yurtdışı merkezleri ile de görüştüm ve ECARF ( Avrupa Alerji Araştırma Merkezi) tarafından alerji dostu sertifikası olması tıp dünyası açısından güvenilir kıldığını buradaki çocuk göğüs hastalıkları akademisyenlerince de teyit ettirdim.

Opsyionel olan Plasmawave teknolojisi anlık olarak hidroxil ile havadaki bakteri ve virüsleri yok ediyor ve en son hidroxil kendisini de imha ediyor. Dolayısı ile hidroxil solunmuyor. Zaten dilerseniz de plasmawave özelliğini kapatabiliyorsunuz.

Winix Tower QS, JBL hoparlör de barındırdığı için tek bir cihazda 2 farklı fonskiyondan faydalanıyorum.
    quote:

teknolojihayrani @ 11 Eylül 2018 21:27:09

Merhaba,

Kısalt

Vay anam vay neler yapmissiniz boyle birden. Akadamisyen uzman doktorlar filan. Hemenmi teyit ettiler, birazdanmi teyit ettiler ? Yani laboratuvar filan.

ECARF'ta cok acayip biseymis, nereden buldunuz bunu ?

• 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.