Şimdi Ara

Hava soğutma ve su soğutmayı bir araya getiren işlemci soğutucusu; PCCooler OC3 W120 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
8.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: hedevilcate

quote:

Orijinalden alıntı: Towarscke
    kasanin ici sicak olduktan sonra fani devre disi bile olsa sicakliktan etkilenir..
    Bende kule tipi sogutucu var.. benzer bir tasarim. gecmiste fansiz kullandim.. Thermalright HR1.. Kasa ici hava sirkulasyonu yetiyordu..

Doğru, fakat radyatörlü soğutma sistemini kullanan birisi herhalde kasa içine de dikkat eder.

Su sogutma genelde sessizlik icin tercih edilir.. kasa icinde buyuk ve dusuk rpm bir fan yeterli gelir, radyator ne kadar buyuk olursa fanla kullanilmasi o kadar az onemlidir.. Yani buyuk bir radyator fansiz da yeterli sogutma saglar..
    Bu baglamda bu urun iyi bir kasa ici sirkulasyon istiyor.. bu da sesi yukseltecektir..

• Su soğutmalı bir sistemde, iki adet kaliteli 12 cm'lik fanla kasa içi sessiz ve etkili havalandırma sağlanabilir bence.
    I5 10600K (@4.8 Ghz 1.1V Özel Sıvı Soğutma) ··· Sapphire RX 6700XT NITRO+ 12GB ··· LG 34UC79G (@144 Hz) ··· MSI Z490-A Pro ··· Kingston HyperX Fury RGB 16GB (2x8GB @3.7 Ghz 19-20-20-30 1.35V) ··· XPG 512GB SX8100 M.2 ··· Corsair RM850i ··· Western Digital WD30EZRX ··· Fractal Design Vector Rs Dark ··· Cyborg R.A.T 5 ··· Cyborg S.T.R.I.K.E. 7
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: canerpense

Aynısını Sunbeam Core Contact Freezer ile 2 sene önce kadar denemeye karar vermiştim, içinden sıvı geçicek bakır boruları soğutma bloğuna lehimletebilseydim başarıcaktım...

Bakır boruyu soğutma bloğuna lehimlettiğinizde direk temas sağlamaktan daha kötü sonuç alırdınız zaten.

Sunbeam CCF direk temas edecekti, kendi üstündeki bakır borulara temas edecek şekilde bakır borular lehimlenecekti üstüne. Direk teması CCF sağlıyacaktı yani işlemciye.

• quote:

Sunbeam CCF direk temas edecekti, kendi üstündeki bakır borulara temas edecek şekilde bakır borular lehimlenecekti üstüne. Direk teması CCF sağlıyacaktı yani işlemciye.

Sonuçta bakır borularla su borularının arasında lehim olacak ve ısı iletimi azalacaktı.
    I5 10600K (@4.8 Ghz 1.1V Özel Sıvı Soğutma) ··· Sapphire RX 6700XT NITRO+ 12GB ··· LG 34UC79G (@144 Hz) ··· MSI Z490-A Pro ··· Kingston HyperX Fury RGB 16GB (2x8GB @3.7 Ghz 19-20-20-30 1.35V) ··· XPG 512GB SX8100 M.2 ··· Corsair RM850i ··· Western Digital WD30EZRX ··· Fractal Design Vector Rs Dark ··· Cyborg R.A.T 5 ··· Cyborg S.T.R.I.K.E. 7
  • quote:

quote:

Sonuçta bakır borularla su borularının arasında lehim olacak ve ısı iletimi azalacaktı.

Başka ne şekilde birleştirebilirim?
  • Bana göre mükemmel bir buluş.Düşüncem doğrumu yanlışmı hesabını yapmak pratik yapmadan zor olacağından net olarak budur diyemesemde,tahminim sıvı soğutma işlemcinin tüm ısısı ile başa çıkmaya çalışmak zorunda kalmayacak,bu hava soğutmanın dizginlediği sıcak havadan arta kalan ısı ile başa çıkmak durumunda kalarak normal sıvı soğutmanın ötesinde bir başarım elde edilecektir.Tabiki yinede test edip sonuçları görmeden net bir fikir beyan etmek zor.

• fiyetı iiyi olursa alınabilir soğutucu
  • Bence iyi değil.Su soğutma hava soğutma ayrı olmalı. Su soğutma diye boşuna demiyorlar.

Orijinalden alıntı: BiG_mAsTeR

Kesinlikle standart hava sogutmadan farki olmayacaktir.

katılıyorum.

Lenovo M92p SFF
  • quote:

ikisi aynı anda kullanılırsa nasıl bir sonuc cıkar acaba?

blok aynı anda radyatör olur
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.