Şimdi Ara

Hatchback 'ten Sedan Araba Olurmu , Olmazmı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
5.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: koseaa

YORUMSUZ !

Hatchback 'ten Sedan Araba Olurmu , Olmazmı ?

Şöyle bir düzeltme yapayım...

Konuya dönersem;

Renault Clio Sümbül, bence clio hatchback geri geri gelmiş ve hızlıca bagaja çarparak kendiyle bütünleştirmiş. Arkadan eklenmiş gibi.

Aynı durum Peugeot 206 sedan için de geçerli.

Renault Megane 2 hatchback bence bir tasarım hatası :), sedanı ve sw'ı bu kadar güzel bir otomobilin hatchback'i bu kadar çirkin olabilirdi bence, hiç beğenmiyorum, sedanı daha güzel.

Bunun yanında Opel Signum, Vectra'ya oranla çok daha beğendiğim bir otomobil.

Tipo-Tempra olarak bakarsak Tipo daha güzeldi. Tempra SW ise tempra'dan güzeldi.
    Alfa Romeo 145-146 olarak bakarsak 146'yı hiç bir zaman beğenemedim.
    Citroen'e her zaman hatchback'i yakıştırıyorum, C5'i beğenmiyorum, ama C4 ve C6 hoşuma gidiyor (belki C6'ya liftback demek daha doğru olur)
    Aynı şekilde Renault Laguna ve Safrane'ların sedanlarını düşünemiyorum, güzel olmazlarmış gibi geliyor. alıştı gözlerimiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 27 Ağustos 2007; 13:45:18 >

• Konu ile alakasız olacak ama bence subaru impreza olmamış . Yenisi. HB olan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ünal korkmaz

Megane ilk olarak Sedan olarak çıktı. Daha sonra HB oldu. Ancak tutmadı.

Megane II de Megane I de ilk HB olarak çıktı

zaten Megane Sedan ve birçok C segmenti sedan apayrı tasarımlardır.. Aks mesafesi falan farklıdır.. C sutunundan itibaren değişiklik başlar
  • aslında çoğu kişi için göze itici gelebiliyor bu sedanlar ama ülkemizde de sedan arabanın yerinin ayrı olduğunu unutmayalım.
    nerdeyse her marka hb'den çok sedana önem veriyor;yeni bir araç çıksa sedan modelinin ne zaman çıkacağı hakkında bilgi veriliyor;daha çok üstüne düşülüyor sedanın.
    böyle olması normal çünkü halkımız genelde arabasını ailesiyle kullanmak için laıyor ve haliyle bagaja ihtiyaç duyuyor;bu da halkımızın sedana yoğunlaşmasına neden oluyor.

aslında bence de sedan arabalar hb!'lerinden daha güzel duruyor(bir kaç model hariç)

hb'den türetilen en güzel;göze hoş gelen,iticiliği olmayan sedan olarak da tempra aklıma geliyor.
    tipo ile aynı platform olmasına rağmen hiç de ondan türemiş gibi durmuyor;tamamen ayrı bir araç havasında ama sonuçta tipo'nun sedanı(tipo ilk çıkış:1988,tempra ilk çıkış:1990)

• aksine ben sedan arabayı daha çok seviyorum ama opel'in izlediği strateji pek sevmiyorum yeni astra çıktıktan 4 sene sonra sedanını çıkarmakta noluyor bence tam bir saçmalık sedan çıkacaksa sw çıkacaksa hb ile aynı dakika fabrikalarda üretilmelidir şayet olmuyor böyle

ama ben her zaman desteklerim linea gibi dengesiz olmadığı sürece hb'den sedan yapmaya
  • Ahhh ah sevmezdim keratayi biktirmisti kendinden ama tempram aklima geldi ozlemisim,
    asagidakinin herseyi ile aynisiydi.
    hey gidi gunler heyyy :)
    96 model arabada simdiki arabamda olan hersey hatta daha fazlasi vardi.
    dijital klima , isitmali ayna , airbag , abs , clarion teyp , kadife koltuklar , bel destegi , kol dayama , arka cam perdesi , sis farlari , on far yikama sistemi , 1.6 MPI motor...
    uzun yolda gomulup kadife koltuklarina yaylana yaylana gitmek pek bi zevkliydi...
    320 km yolda da(eskisehir-ist) 20 litre benzin yakardi kerata...

quote:

Orjinalden alıntı: bucakli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcyavuz -- 11 Eylül 2007; 13:45:36 >

• bence hb arabadan sedan olmuyor(istisnalar kaideyi bozmaz)
  • onu bunu bilmem ama peugeot kadar sedan arabaya önem vermeyen firma görmedim neredeyse tüm arabaları hb adamların
  • quote:

Orjinalden alıntı: nebituran

onu bunu bilmem ama peugeot kadar sedan arabaya önem vermeyen firma görmedim neredeyse tüm arabaları hb adamların

öyle deme 206 sedan ne güne duruyor

• Bence böyle bir genelleme yapmak yanlış olur.. Hatchback arabadan sedan gayet de güzel olur önemli olan hatchback aracın dizaynının nasıl yapıldığı.. sadece hatchback üretilip sırf zorunluluktan 4-5 sene sonra sedanı çıkarılmaya çalışılıyorsa (206 sedan) tabiki olmaz ama orjinalinden hem hatchback hem de sedana uygun bir tasarım yapılmışsa tabiki olur..

Kendi aracım diye demiyorum ama bir önceki kasa seat toledo buna çok uygun bir örnek.. Eski kasa seat toledo bence hem leon olarak hem de toledo olarak süper ama yeni kasada toledonun dizaynı çok kötü..

• anket yapılsaydı iyi olmaz mıydı
  • subaru imprezanın sedanı güzel hb i güzel değil ama
  • fabia ya ne demeli?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bekir__

clio nun sedanı güzel değil
    206 nın sedanı güzel değil
    astranın sedanı güzel değil
    palionun sedanı albea güzel değil

aklıma gelenler bunlar. genelde eğri büğrü oluyorlar

+607
  • quote:

Orjinalden alıntı: nebituran

onu bunu bilmem ama peugeot kadar sedan arabaya önem vermeyen firma görmedim neredeyse tüm arabaları hb adamların

Fransızlardan sadece Renault sedan arabadan anlıyor.Ne Pug ne Cit anlamıyor sedandan. Haksız mıyım.
    Aynı kategoride değil ama bakacak olursak eğer Megane Sedan çok güzel. Ama 206 sedan berbat. Keza C4 sedan da öyle Allah'tan Citroen C3'ün sedanına niyetlenmedi. Ya da niyetlendi de biz bilmiyoruz.

Toyota'da anlamıyor. Tuttu Yaris Sedan çıkarttı. Yaris ufak araba. Sedan gitmez ona. Ya da Yaris'in ilk anında çıkartacaktın.

Al işte Pug'un bir güzelliği(!) daha.

Buyur Skoda Favorit Sedan

http://martin.bartak.cz/photo/img/facko/fa_sedan2.JPG

C4 Sedan

http://www.alpini.com.br/imagens/sisnot/imagens_4/C4_sedan_01.jpg
    Adamlar işini biliyolar. Sağ alta dikkat.
    http://img131.imageshack.us/img131/1553/c4sedan9ri.jpg

Daha kötüleride var. Polo Sedan (Classic değil)

http://www.mecanicaonline.com.br/2003/01_janeiro/tecnovidade/polo_sedan.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 11 Eylül 2007; 23:19:40 >

• bana göre megane 2 hb modifiye için iyi honda zaten süper leon güzel c4 güzel diğerleri sonrada kanyak gibi özellikle 206 nerde o 206 cc gtı nerde 206 sedan 206 ruhunu öldürdü nerdeyse
  • Hatchback bir arabadan sedan araba olmaz.Daha farklı tasarlasar süper olur.
  • Benim son yıllarda gördüğüm en güzel sedan araba Mazda 3 Sedan. HB modelinden çok daha başarılı. Artık hangisi hangisinden üretilmiş bilemeyeceğim.
  • Seçim sizin

• quote:

Orjinalden alıntı: desevigne

Benim son yıllarda gördüğüm en güzel sedan araba Mazda 3 Sedan. HB modelinden çok daha başarılı. Artık hangisi hangisinden üretilmiş bilemeyeceğim.

Arkadaşım senin mesajı görüp de mazda 3 resimleri koydum sanma. Valla topici görünce aklıma ilk gelen araç mazda3'tü
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.