Şimdi Ara

Hatchback 'ten Sedan Araba Olurmu , Olmazmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
0
Favori
5.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Selamlar , Geçen gün arkadaşlarla tartıştık bunun üstüne bir arkadaşın yorumu üzerine bu konuyu açmak istedim sizlere : Bence bir araç hb ise hb kalmalıdır onu allayıp pullayıp şişirip sedan yapmak mantıksız ve yersiz oluyor.

Örneğin Bir Megane HB sonra megane sedan bana çok itici geliyor tıpkı Civic gibi. Civic dendiğinde benim aklıma hb sportif bir araç geliyor ama civic sedan aile arabası gibi. Özellikle son sedan tasarımı benim için tam bir fiyasko civic'in.

Yeni açmış olduğum topic te yaris var ... keza oda öyle. Yaris ' in sedanı olurmu ? Spekülasyonlar dolaşsada Citroen C4 sedan da gelecek deniyor resimler inanılmaz itici. Aklıma gelenlerden ..... Peugeot 206 sedan ... tam bir rezalet.

Bence HB den Sedan Olmaz ! ...

Sıra Sizde ? Sizin Görüşleriniz Nasıl Bu Konuda ? ...

• Valla benim fikrim

Yaris sedanı hb den daha güzel,Megane,Yeni Astra,Civic için de geçerli bu olay,Kişiden kişiye değişir

C4 olmamış harbiden 206 sedanda
  • Evet Astra Sedan da var , aslında epey hb den sedan araç var..

düşünüyorumda megane ilk sedan mıydı yoksa hb miydi ? ..
  • Golf = Jetta
  • Genelde araçların orjinali hbdir,Bizim focusun mesela çizimi hb ,sedanı sonrdan uydurma,Aldığımız satıcı demişti ford da
    quote:

Orjinalden alıntı: Ozdamar

Evet Astra Sedan da var , aslında epey hb den sedan araç var..

• quote:

Orjinalden alıntı: Ozdamar

Evet Astra Sedan da var , aslında epey hb den sedan araç var..

Sedan olarak hatırlıyorum. Hatırlarsanız meganeI ın hb versıyonu kut bır arka tasarıma sahıptı.
  • aslında genelleme yapmak bence yanlıs.
    mesela megane sedan tıp olarak gayet ıyıyken
    clio hb den çevrilme symbol hiç hoş değil...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    megane mı clio mu?
    6 yıl önce açıldı
    Getz mi Corsa mı????
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: mafya babası

Golf = Jetta

bence jetta harika bir sedan
  • quote:

Orjinalden alıntı: harunpal

aslında genelleme yapmak bence yanlıs.
    mesela megane sedan tıp olarak gayet ıyıyken
    clio hb den çevrilme symbol hiç hoş değil...

Aynen. Bunu arac markalarına ve modellere yayarsak bazı markaların bu ısı becerebıldıgını bazılarının ıse elıne yuzune bulastırıgını gorebılırız.
    Mesela Nıssan almera hem sedan hem hb olarak guzel ve oturaklı bır gorunume sahıp ıken peugeot 306 sedan hb kadar guzel gorunmuyor.
    Aynı sey renault 19 sedan ve hb goze guzel gelırken fıat tempra ve tıpo durumunda karsımıza cıkıyor.

(Markalar rasgele verılmıstır.)
  • clio nun sedanı güzel değil
    206 nın sedanı güzel değil
    astranın sedanı güzel değil
    palionun sedanı albea güzel değil

aklıma gelenler bunlar. genelde eğri büğrü oluyorlar
  • bence böyle genelleme yapmak kişinin zevki ile alakalı.ben beğendim ama sen beğenmeyebilirsin,yani göreceli kavramları belli kaidelerin arasına

sıkıştırmak yanlış olur.sedandada olur,kamyonette.önemli olan kullanım amacı.beğenen hb.alır,beğenmeyen sedanını alır.

bunları üreten firmalar sanki şans eserimi üretiyor bunları,burada klavyenin başında olmuş,olmamış diyelim.otomotiv sektörünün

renkliliği,güzelliği,çeşitliliği bu demek değilmi.?
  • Örneğin BMW ve Alfaların hatchback lerine gözüm hala alışamadı. Önden görünce arkadan devam edecekmiş gibi geliyo
  • bi arabayı çok beğeniyorsunuz ama hb olduğu için ailenizle rahat kullanamıyorssunuz bagaj yetersiz geliyor sizde istemeyerekde olsa başka model yada marka sedan bi araç tercih etmek zorunda kalıyorsunuz otomobil üreticileride sizi başka markalara kaptırmamak için sizin beğendiğiniz hb arabanın sedanını yapıyorlar sizde tam olarak tatmin olmasınızda önden bakınca mutlu olabileceğiniz bir otomobil alıyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koseaa -- 26 Ağustos 2007; 21:47:24 >

• 2004 model fiesta comfort 1.4i aracım vardı bagaj ıyetersiz olduğu için sattım haziran 2007 de linea 1.3 multijet dynamic aldım eğer fista sedan Türkiyede satılsaydı fiesta sedan 1.6 tdci alırdım

• iyk fiesta sedan ne kadar iğrenç
  • aynı şey orta sınıf modellerin hatchbackleri(veya liftback) içinde geçerli bence. araç sedan olarak tasarlandığı için bir garip oluyor
  • Gözümüz alıştığında dolayıdır.

Mesela Toros'un HB modeli çok tipsiz olurdu.
  • corsa sedan var ancak bizde yok desem?
    bazı ülkelerde sadece hb versiyon satılıyor veya önce hb versiyonu verip sonra sedanı veriyorlar.
    tamamen pazarlama stratejisi.
  • vay be fiesta sedanı ilk defa görüyom. Bence ford çok hata yapmış, çok satardı bu araç tr de
  • İlk defa görüom heArkadan ii yandan çok kötü
    quote:

Orjinalden alıntı: koseaa

2004 model fiesta comfort 1.4i aracım vardı bagaj ıyetersiz olduğu için sattım haziran 2007 de linea 1.3 multijet dynamic aldım eğer fista sedan Türkiyede satılsaydı fiesta sedan 1.6 tdci alırdım

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.