Şimdi Ara

Hat Problemi var Sürekli kopuyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bir eve taşındım devletin yaptırdığı toki konutları burası...Neyse nakil başvurusu yaptım geldi telefoncular ama yukarı bir sinyal aktaramadılar..

Uğraşamayıp siz bir elektrikçi çağırın binanın içindeki doğru kabloları tespit edip bizim aşağıdan bağladığımız hattıda birleştirsin dedi..

Neyse onuda 2 saat önce yaptırdım..Yalnız ben telefonculara sorduğumda burdaki altyapının yeni ve fiber olduğunu belirtmişti velakin ttnet sitesinden sorguladım aynen şu yazıyor..

'' Seçtiğiniz Lokasyonda Hiper Hızlı İnternet Bulunmaktadır. ''

Neyse onuda geçtim elektrikçiler sağolsun hem aşağıdaki açık hattı hemde eve girişteki hattı bağladılar..Bende her oda da bulunan telefon bölgesine bir kablo bağladım ve hız testi yaptım 12-13 megabit gördüm..

Velakin bundan sonra çok kötü kopmalar meydana gelmeye başladı...1 dakika bile sürmeden internet kopuyor..

Bunlar modem arayüzündeki hat değerleri..

Hat Problemi var Sürekli kopuyor ?

Açıkcası kafayı yiyeceğim eski evimdeki hatta 15 megabit gören ben buralardaki sıfır hatta 10 dahi göremiyorum ve kopuyor..

Eski hat değerlerimde bu konuda yer alıyor

http://forum.donanimhaber.com/m_96620311/f_//tm.htm

Arkadaşlar şimdi benim fikrim şu...

Aşağıdaki ankastreden gelen hat bir ara boşluktan geliyor ve hemen dairemin giriş kapısındaki ufak bir telefon ayrıştırıcına bağlanıyor..

Diyorum ki ben direk hattı ordan alsam ne olur ? Belkide dairemde duvarda yer alan telefon prizlerinde problem mevcut ?

Alırım bir cat kablo hemen kapımdaki aşağıdan gelen hatta tertemiz bağlarım sonra modeme çekerim..

Zaten hala kopma olursa bu sefer hiper olayı yalan dolan o zaman ? Uğraş dur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Martin -- 11 Aralık 2014; 19:57:22 >

• Beyler değerler çok mu kötü neden kopuyor ? Niye hiç yorum yok
  • Snr düşük hızı indir veya tesisatı kontrol ettir.
  • Kablonun neresinde sorun olduğunu anlamak için şöyle yapabilirsin;

Modemini binanın altındaki, telekoma ait olan kabloya direk bağlayıp test et (tabii o noktaya elektrik çekmen lazım modem için). Burada sorun yoksa, sorun geri kalan kablolardadır. Eğer sorun varsa, sıkıntı Telekom tarafındadır, arıza kaydı açarsın.

O noktada sorun yoksa, kablodaki her bir ekin olduğu noktada aynı testi tekrarlaman lazım. Bu şekilde adım adım problem kablonun hangi kısmında bulabilirsin. Öncelikle en kolay iş olan, dediğin yerdeki ayrıştırıca test yapabilirsin. Sorun oradaysa hemen çözülür zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shamshiel

Snr düşük hızı indir veya tesisatı kontrol ettir.

Hipernet olan bir bölgede bu anormal değil mi ?

Rahat telekomcuyla oturduk 30 dk çay filan içtik uzun uzun bahsetti burda problem yaşamazsın diye

Olana bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Martin -- 12 Aralık 2014; 12:01:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: igorparker

Kablonun neresinde sorun olduğunu anlamak için şöyle yapabilirsin;

Modemini binanın altındaki, telekoma ait olan kabloya direk bağlayıp test et (tabii o noktaya elektrik çekmen lazım modem için). Burada sorun yoksa, sorun geri kalan kablolardadır. Eğer sorun varsa, sıkıntı Telekom tarafındadır, arıza kaydı açarsın.

O noktada sorun yoksa, kablodaki her bir ekin olduğu noktada aynı testi tekrarlaman lazım. Bu şekilde adım adım problem kablonun hangi kısmında bulabilirsin. Öncelikle en kolay iş olan, dediğin yerdeki ayrıştırıca test yapabilirsin. Sorun oradaysa hemen çözülür zaten.

Hocam zaten ilk o aklıma geldi...

Toki konutlarını baştan savma yapmışlar kesinlikle daire içi prizler dandik...

Eve oturduk 2.5 bin tl kafadan masraf yaptık...

Evin girişindeki ayrıştırıcıyı sökücem birazdan direk hattı bağlıyacağım bakalım ne olucak..

Sorun yoksa kaliteli bir cat kablo ile sorun ortadan kalkıcak inş..

Yoksa 10 dk da bir net kopuyor çekilecek birşey değil ne online oyun oynuyabiliyorum nede film-dizi seyredebiliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Martin -- 12 Aralık 2014; 12:02:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.