Bugün 22 dakikalık elektrik kesintisinden sonra kapalı olan klimanın üzerindeki dijital ekran göz kırpması gibi yanıp sönerek sinyal sesi verdi. Aynı anda başka prize takılı halde çalışan vantilatör de sanki elektrik kesintisi olmuşcasına durdu ama TV ve diğer cihazlar sorunsuz çalışıyordu. Klima kendine gelir gibi oldu ama 1 - 2 dakika sonra tamamen ekranı söndü ve vantilatör de durdu. ![]() Sigorta panelinde her hangi bir sorun yoktu. Ama banyo lambası, salon prizi ve klimanın bağlı olduğu hat çalışmıyordu. Bundan birkaç ay önce durup dururken kaçak akım rölesi 3 defa devreye girip tüm dairenin elektriğini kapatmıştı. Ben de vantilatörü aynı prize bağlayan kablolu 3’lü priz yapıyor zannederek atmıştım. Sigortanın ömrü dolmuş ve yenilemek gerekiyor olabilir mi? SIEMENS 10A; 1 FAZLI; 5SL Classic ANAHTARLI OTOMATİK SİGORTA; 6kA; C TİPİ; YAVAŞ KARAKTERLİ https://www.amazon.com.tr/dp/B079Q8Y9Y7?ref=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_137JMDBCF1RJBB5GXN2Q&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_137JMDBCF1RJBB5GXN2Q&social_share=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_137JMDBCF1RJBB5GXN2QBunu alsam kendim değiştirebilir miyim? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |