Şimdi Ara

Hat Değerlerimde Ani Düşme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

TTnet 16mbit internet kullanıcısıyım.

Geçenlerde sabah kalktığımda modemimde DSL ışığı yanmıyordu bir süre kendimce bekleyip, kabloları kontrol ettikten sonra ttnet müşteri hizmetlerini aradım. Konuşma sonucunda modeme ping yollandı ve arıza kaydı açıldı. Birkaç saat sonra internetim gelmişti, sistem telefonumu arayıp arızanın çözüldüğünü benden teyit etti ancak başka bir sorun yaşıyordum. Öncelikle 16mbps hızım 8'i geçmiyordu yine müşteri hizmetilerini aradım gittiler bana DNS adreslerimi güncellettiler ki bu yapmış olmak için yaptıkları birşeydi. Bilgisayarımda normalde yandex, mobil cihazlarımızda da Google dns adreslerini kullanıyorum. Her neyse müşteri hizmetlerinin dediği gibi yaptım, telefonda bana 5 dakika sonra düzelir, düzelmezse tekrar arayın dediler. Yarım saat sonra düzelmemiş olarak tekrar aradım. Bu arada modem arayüzüne girip hat değerlerime baktığımda ciddi değişiklikler gördüm snr, hattıma verilen hız hepsi düşmüştü.

Hat Değerlerimde Ani Düşme

Az buçuk yabancı dil bilgime göre hattımın alabileceği hız maksimum 9, bana verilen 8. Ara ara girip bu değerlere bakıyordum ben hatırladığım kadarıyla en fazla 17 alabiliyordu hattım ve o gün ki dsl sorununa kadar 16mbps hıza sorunsuz ulaşıyor ve kullanıyordum. Ayrıca snr margin değerimde 25 iken şuan 7'ye düşmüş.

Müşteri hizmetlerini arayıp bunu dile getirdim kablolarla ve modem ile alakalı dedi. ZyXEL müşteri hizmetlerini aramamı söylediler. ZyXEL cihazımı ve hat değerlerimi kontrol ettiğinde modemlik bir sorun olmadığını kablolarla alakalı olduğunu söyledi.
    Tekrar müşteri hizmetlerini aradım bu sefer apartman için kablolar bizimle alakalı değil bilgisayarcıdan yardım alın dediler. Şöyle ki alt katı dükkan, üst katı 1+1 olan bir evde yaşıyorum binaya ait bir telefon kablosu yok. TTnet interneti bağlarken telekom gelip telefon kutusundan modemime direk kablo çekti. Modem kurulumda verilmişti ve kablolarla birlikte 7 aylık. 7 ayda kablolarda oksitlenme olabileceğini zannetmiyorum. Hadi diyelim sorun oldu niye 17mbit alabilen hattım 12ye 14'e 10'a düşmedi de direk 8'e düştü?
    Biliyorsunuz birleşti Türk Telekom ttnet ile arıyorum diyorum o zaman kablolarla ilgili arıza kaydı filan ne yapmam gerekiyor çok bilmiş müşteri temsilcisi diyor şuan modeme sorunsuz sinyal gidiyor arıza kaydı oluşturamam.
    Nasıl düzeltilecek bu sorun, şehrin göbeğinde 16mbit veremiyorlar. Ben 16mbit internet alabileceğimin söylenmesi üzerine 16mbit için taahhüt verdim. Hadi deseniz ki kabloların kötü alamıyorsun o hizmeti ama kabloları sıfır olarak kendileri çekti.
    Bilenlerden yardım bekliyorum. Bu konuda 10 telefom görüşmesi yaptım olay bi' 10 gün önce oldu ve şuan akk dolduğu için hız testi yapamayacağım için tekrar aramamak istemiyorum.

Birazdan imzaladığım taahhütnameyi baştan okuyacam bakalım bana 16mbit vereceklerini taahhüt etmişler mi öyleyse taahhütümü iptali için araştırmaya gidecem.

16 yıllır internet kullanıyoruz hem ailem hem ben bıktırdılar valla bu nedir ya. Kendi çektikleri kablolar 6 ayda oksitlenmiş(!) müşteri temsilcisi öyle diyor.

Her akşam youtubeye bantgenişliği kısıtlaması yapıyorlar doğru düzgün kullanabildiğimiz yok zaten.
    Diyorum yardım edin nasıl düzelteceğiz bu kablolardaki sorunu ben paketimdeki hızı alamıyorum diyorlar sorun göremiyorum ben birşey yapamam buradan

Bu arada arıza sırasındaki speedtest sonuçlarımın resmini atayım. Cidden saç yolduran cinstendi.
    Hat Değerlerimde Ani DüşmeHat Değerlerimde Ani Düşme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InvisibleLord -- 6 Şubat 2017; 18:51:2 >

• Arıza kaydı bırakıp prensibal değişikliği sorunu çözer müşteri hizmetleri boşuna çalışıyor orada sıfır bilgi online işlemlerden arıza kaydı bıraksak santraldekiler bile rahat edicek.
    Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • Yalan söyleyeceksin hocam. Modem dedilerse modemi değiştirdim düzelmedi, ev içi tesisatsa değiştirdim düzelmedi. Sorun bende değil sizde değil 3. Varlıklardan mı yapacağınız işi diyeceksin.

Bu arada hattını farklı santrale taşımış olabilirler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • InvisibleLord kullanıcısına yanıt
    benzer bir durum bende de var hocam.16mbps hızım var ama şuan 8mbps hız anca alabiliyorum.son bir ayda abartmıyorum en 20 defa arıza kaydı açıldı.hat gider o düzelir hız düşer oda düzelir internet sayfa açılmaz...eve teknik ekip gelir sorun yok bu hatta der çekip gider.11 yıldır ttnet kullanıyorum bu yıl kadar sıkıntı çekmedim.adam gibi deseler hattın bu hızı kaldırmıyor diye başımın çaresine bakacam ona göre.sonunda 4 aylık sözleşme kalmasına rağmen genel müdürlüğe dilekçe yazdım bağlantı sorunları yüzünden ceza ödemeden hattımı kapatın diye.bakalım ne olacak
    Haberleşme Forumu Kuralları:
    https://forum.donanimhaber.com/yeni-haberlesme-forumu-kurallari--38099922
    ------------------------------------------------------------------------
    Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • Cevaplar için hepinize teşekkür ederim mobil olduğumdan tek tek isim ekleyemedim.

Bizim binada telefon filan hiçbir şey olmadığından Türk Telekomdan ekip gelip telefon kutusundan çekti kabloyu. En fazla 20metredir kablo ve o siyah kabloyu modeme uyumu için kesip dsl kablosunu yamaladılar onun dışında ek, yama yok kabloda ki olsa bile bizim 6 ay sorunsuzken bir gün sonra böyle sorun olması deli etti beni.

Öğrenci evimde bu internet. Akk dolduğu için şimdi arasam müşteri hizmetlerinin o eşsiz donanımlı ekibi düzelttik beyfendi diyecek ben kontrol edemeyecem ay başında yapsam 2 haziranda finaller bitiyor gidiyorum kablolarla ilgili kontrol olsa ekip gelesiye memlekete dönmüş olurum. İnternet üzerinden hat değerlerini göstererek bir arıza kaydı oluşturayım en iyisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InvisibleLord -- 20 Ağustos 2016; 11:52:55 >
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ttnet oyunları.Süperonline geçin.

Orijinalden alıntı: QRX

Bana yaz başından beri 2 megabit veriyorlar. Şikayet etmedigim yer kalmadı. Bimere, Cimere bile yazdim. Sonuç yok hala. Daha ne yapabilirim bilmiyorum.

Turk telekom ise şansınız varken bir an önce kurtulun.

Orijinalden alıntı: Audi383848

quote:

Orijinalden alıntı: QRX

Bana yaz başından beri 2 megabit veriyorlar. Şikayet etmedigim yer kalmadı. Bimere, Cimere bile yazdim. Sonuç yok hala. Daha ne yapabilirim bilmiyorum.

Turk telekom ise şansınız varken bir an önce kurtulun.

Alternatifi yok ki. Bulunduğum bölgede alt yapi yetersiz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

En son 1mbit bile alamıyor speedtest sitesinde yaptığım teste ping 700-1100 arasıdıydı sitelere bile giremeyecek hale gelmiştim akk dolmamış olmasına rağmen. Arayıp arıza kaydı oluşturdum. Ertesi gün ekip gelip sorunu düzelti. SNR değerlerim eski değerlerine ulaştı. 16mbit sorunsuz alıyorum şuan.
  • sorun neymiş kablo mu?

Orijinalden alıntı: fp

sorun neymiş kablo mu?

Yok hocam ya zannetmiyorum dsl kablosunu geldiler evde yenilediler, kutuya gideceğiz şimdi dediler. O sırada baktım dsl değerlerime halen aynıydı sonra bi gitti bağlantı sonra baktım hattın alacağı hız 25 gözüküyor sonra tekrar gitti 16 oldu. Muhtemelen port değiştirdiler kutudan. Evdeki dsl kablosunu değiştirmeleri de göstermelik heralde yoksa 6 ayda kablo mu eskir.

Orijinalden alıntı: cehester

Şuanda aynı durumdayim hat değerlerim 1 gün icinde aniden dustu surekli yagmur yagiyor ondami bilemedim ariza kaydi biraktim bakalim nolucak.

Hocam sürekli arayıp arıza kaydı oluşturun ben defalarca aradım ilkinde diyor sorunsuz sinyal gidiyor eee tamam zaten geliyor sinyal ama sıkıntı var kapattım ikinci arayışımda hattaki bayan evet beyfendi şuan arıza görüyorum ariza kaydı oluşturuyorum dedi.

Müşteri hizmetleri şahane ttnetin

Bu arada ttneti 444lü numarasından boşuna aramayın googleye ttnet yazınca 0212li bir numara çıkıyor oradan arayın aynı sisteme bağlanıyorsunuz.
    Boşuna 444ü aramaya gerek yok. :)

• Bana hatta olaşan oksitlenme gibi geldi. Alt yapının kalitesi malum. Çok yüksek ihtimal oksitlenmeden kaynaklı ve diğer hatlarında etkileşimi ile sorun yaşatıyor.

Düzgünce hattın kontrol edilmesi şart.

Orijinalden alıntı: InvisibleLord

quote:

Orijinalden alıntı: cehester

Şuanda aynı durumdayim hat değerlerim 1 gün icinde aniden dustu surekli yagmur yagiyor ondami bilemedim ariza kaydi biraktim bakalim nolucak.

Hocam sürekli arayıp arıza kaydı oluşturun ben defalarca aradım ilkinde diyor sorunsuz sinyal gidiyor eee tamam zaten geliyor sinyal ama sıkıntı var kapattım ikinci arayışımda hattaki bayan evet beyfendi şuan arıza görüyorum ariza kaydı oluşturuyorum dedi.

Müşteri hizmetleri şahane ttnetin

Hat değelerime baktım akşam, biraz iyileşme var birde baktım ne göreyim hızımı 4 mbit e sabitlemişler e olmadı 1 e sabitleyin hat değerleri süper olur pehhh cidden adamı kanser eder bunlar teknik ekip gelicek dediler gelen olmadı bende bina girişindeki ankastre kutusunu açıp baktım sanırım yağmurdan etkilenmiş,ıslanmış içi,üstüne bir koruma yaptım poşet ile sonra yağmur durunca hat değerlerim eski haline geldi şimdide 4 mbite sabitlediniz düzeltin diyorum kotayı aşmışsınız 3 mbit düşmüş diyor deli ediyolar adamı derdimi anlatamıyorum anca bildikleri akk den dolayı hızınız düştü yahu bende biliyorum onu hızımı niye sabitliyorsunuzki aniden hat değerleri düştü diye hemen hızı düşürün, böyle bir sorun çözme yöntemimi olur ay başı hızım eski haline gelmesin arayıp saydırıcam bu sefer neyse uzun uzun yazdırdılar gece gece.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.