Şimdi Ara

Hat Değerleri ve Sık Sık Kopmalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle 8mb kadar limitsiz internet tarifesini ve Huawei Hg521 kablosuz modem kullaniyorum. Hat değerlerim budur;

Yukarı yönde hat hızı (kbit/s) 719
    Aşağı yönde hat hızı (kbit/s) 12287
    Yukarı yönde gürültü güvenliği katsayısı (dB) 22.1
    Aşağı yönde gürültü güvenliği katsayısı (dB) 19.7
    Yukarı yönde aralık derinliği 4
    Aşağı yönde aralık derinliği 64
    Hat standardı ADSL2+
    Yukarı yönde hat zayıflaması (dB) 5.5
    Aşağı yönde hat zayıflaması (dB) 12.5
    Yukarı yönde çıkış gücü (dBmV) 12.3
    Aşağı yönde çıkış gücü (dBmV) 19.9
    Kanal türü Interleaved
    Yukarı yönde CRC 0
    Aşağı yönde CRC 0
    Yukarı yönde FEC 330
    Aşağı yönde FEC 193

Gelelim sorunuma. İlk olarak internetim kesiliyordu ttneti aradiğimda sorunum çozulecegini soylediler. 1 hafta sonra hiz olarak 600kb max. gormeye basladim. 2-3 gun sonra ise inanilmaz sıklıkla internetim kesilmeye başladi. 3 saniyede bir kesilme siz düsunun artik. Msn, skype gibi programlari kullanamaz oldum. Giris yaptigim andan hemen sonra internetim kesiliyor. Ttneti tekrar aradigimda modemimin sinyal aldigini ve normal oldugunu yinede santrale bildirdiklerini söylüyorlar. Sizcd ne yapmaliyim arkadaslar lutfen bir cozum bulalim 10 saniyede bir internet kesilmesi dayanilmaz oluyor.

• "64" Hat zayıflaması ise çok yüksek. Santrale çok uzaksın galiba?
  • ben santralin dibinde olduğum halde santrale uzak olabilirsiniz diyolardı hızım düşük demiştim ulan ne üçkağıtçı bir firma bu.
  • Aslında o kadarda uzak sayılmam. Bugün Türk telekomdakiler bulunduğumuz bölgenin komple kablolarını değiştirmiş sanırım. Şuanki değerler bunlar;

Yukarı yönde hat hızı (kbit/s) 799
    Aşağı yönde hat hızı (kbit/s) 4095
    Yukarı yönde gürültü güvenliği katsayısı (dB) 15.7
    Aşağı yönde gürültü güvenliği katsayısı (dB) 19.8
    Yukarı yönde aralık derinliği 1
    Aşağı yönde aralık derinliği 1
    Hat standardı ADSL2+
    Yukarı yönde hat zayıflaması (dB) 5.5
    Aşağı yönde hat zayıflaması (dB) 10
    Yukarı yönde çıkış gücü (dBmV) 12.3
    Aşağı yönde çıkış gücü (dBmV) 16.4
    Kanal türü Fast
    Yukarı yönde CRC 29
    Aşağı yönde CRC 61
    Yukarı yönde FEC 0
    Aşağı yönde FEC 19

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raimu -- 23 Aralık 2011; 19:52:00 >
  • Kardeşim Aynı Paket+Aynı Modem Kullanıyoruz+Aynı Hız 1/8 Arası Net geldiği İlk aylar Çok sık geliyordu fena şekilde ama o zaman cahiilik yapıp ttneti flan aramadım . bi gün dedim modemin kablolarını ana hattan itibaren baştan kurayım . kurdum 1.5 senedir kopma yok sadece bugün çok fena yavaşladı ondan çok şikayetçiyim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: _kerem

"64" Hat zayıflaması ise çok yüksek. Santrale çok uzaksın galiba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bir Sevdadır Türkiye -- 23 Aralık 2011; 20:05:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: premium_uye
    quote:

Orijinalden alıntı: yaso3597

Kardeşim Aynı Paket+Aynı Modem Kullanıyoruz+Aynı Hız 1/8 Arası Net geldiği İlk aylar Çok sık geliyordu fena şekilde ama o zaman cahiilik yapıp ttneti flan aramadım . bi gün dedim modemin kablolarını ana hattan itibaren baştan kurayım . kurdum 1.5 senedir kopma yok sadece bugün çok fena yavaşladı ondan çok şikayetçiyim .

quote:

Orijinalden alıntı: _kerem

"64" Hat zayıflaması ise çok yüksek. Santrale çok uzaksın galiba?

Anladım hocam dediğinizide yaptım yalnız. Salonda bulunan üç uçlu soketten itibaren tüm kabloları yeniledim fakat herhangi bir gelişme olmadı internet yine aynıydı.

İyi mi oluyor hocam yoksa kötü mü bu değerler ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardeş Ben Kablo Yenilemedim Kabloları Yeniden Kurdum Çıkarıp taktım Hesabı :)
  • ben santrale 20m yakındayım
    hız testinde 5,29 üzerine çıkmıyor
    aradım müşteri hizmetlerini normal diyor pişkin pişkin
    1 ile 8 mb arası int. hizmeti sunuyorlarmış normalmiş onlara göre.
    her ay ödediğim 55 tl haram zıkkım olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren16

ben santrale 20m yakındayım
    hız testinde 5,29 üzerine çıkmıyor
    aradım müşteri hizmetlerini normal diyor pişkin pişkin
    1 ile 8 mb arası int. hizmeti sunuyorlarmış normalmiş onlara göre.
    her ay ödediğim 55 tl haram zıkkım olsun

Alırken herşeyi özellikle 8MegaBite`e kadar ibaresini kabul edip satın alıyorsunuz. Hattınız desteklemeyince haram zıkkım diyorsunuz, kullanmayabilirsiniz. KabloNet,UyduNet, 3G alternatiflerini değerlendirebilirsiniz.
  • 2 ay önce 900 kbps den düşmeyen internet nolduda bu hale geldi.
    ben 56kbps fax modem den internete girdim yıllarca.Türkiye de internet ne bilinmediği zamanlarda çevirmeli ağ bağlantısı kullandım ve şuan TR deki bütün internet hizmetleri hakkında gerekli bilgiye sahibim.
    adsl çıktığı gün internet bağlattım evime.belki Ankarada ilk adsl bağlatanlardanım.
    bunları neden anlatıyorsun diyebilirsin belki anlatmak istediğim bu işlere acemi birisi değilim.sözleşmede neler yazılı hepsini satır satır okudum.
    ancak salla parti internetim düştü diye oraya buraya lanet kusan biriside değilim.etrafımdaki 8mb aynı tarifeyi kullanan onlarca kişinin internetini test ettim ve adamlar 900 kbps kullanırken aynı santrali kullanan ben neden 500 kbps download hızını aşamıyorum mesel bu.
    kablolarımı yeniledim adsl modem değiştirdim farklı modemler taktım.

eeeee bunca denemeden sonra hala aynı ve değişiklik yoksa bu benim değil onların ayıpıdır.

bulunduğum bölgede kablonet,metro net,superonnline olsa zaten minnet etmem bunlara.
    3g yi zaten anlatmaya gerek yko
    limitsiz 3g paketi şuan sadece kurumsal müşterilere var ve 15 gb sonra adil kullanım ayağına 128 kbps ye düşüyor.

• benimde dün, bugün ne yaptılar bilmiyorum ama hem hızım düşmüş hemde snr margin değerleri
  • bu hat zayıflaması ne kadar olması lazım, hiç olmasa daha iyide
  • ADSL Yazılım Versiyonu : FwVer:3.11.2.175_TC3086 HwVer:T14.F7_5.0
    Hat Durumu : Showtime
    Modulasyon : ADSL2 PLUS
    Annex modu : ANNEX_A

--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

Alma Gönderme
    SNR marjin : 14.4 16.9 db
    Hat Zayıflaması : 2.7 0.4 db
    Veri Oranı : 16384 796 kbps
    Maks Hız : 27020 935 kbps
    Güç : 19.0 11.3 dbm

Bu değerler fiber internet için nasıl arkadaşlar.
    İyi zannediyorum ama 16 mb olan paket değerimin ancak yarısını görüyorum ve pinglerim avrupa için 130 lu değerlerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren16

2 ay önce 900 kbps den düşmeyen internet nolduda bu hale geldi.
    ben 56kbps fax modem den internete girdim yıllarca.Türkiye de internet ne bilinmediği zamanlarda çevirmeli ağ bağlantısı kullandım ve şuan TR deki bütün internet hizmetleri hakkında gerekli bilgiye sahibim.
    adsl çıktığı gün internet bağlattım evime.belki Ankarada ilk adsl bağlatanlardanım.
    bunları neden anlatıyorsun diyebilirsin belki anlatmak istediğim bu işlere acemi birisi değilim.sözleşmede neler yazılı hepsini satır satır okudum.
    ancak salla parti internetim düştü diye oraya buraya lanet kusan biriside değilim.etrafımdaki 8mb aynı tarifeyi kullanan onlarca kişinin internetini test ettim ve adamlar 900 kbps kullanırken aynı santrali kullanan ben neden 500 kbps download hızını aşamıyorum mesel bu.
    kablolarımı yeniledim adsl modem değiştirdim farklı modemler taktım.

eeeee bunca denemeden sonra hala aynı ve değişiklik yoksa bu benim değil onların ayıpıdır.

bulunduğum bölgede kablonet,metro net,superonnline olsa zaten minnet etmem bunlara.
    3g yi zaten anlatmaya gerek yko
    limitsiz 3g paketi şuan sadece kurumsal müşterilere var ve 15 gb sonra adil kullanım ayağına 128 kbps ye düşüyor.

10 gün öncesine kadar aynı sorun bendede vardı..bir alt katımdaki komşum 7 megabit görürken ben sadece 0,86 görüyodum..yani 1 megabit bile değil..aynı şekilde defalarca aradım müşteri hizmetlerini..herkeze ezberletmişler aynı şeyleri ördek gibi tekrarlayıp duruyorlar..hat değerleriniz normal..santrale uzak olabilirsiniz..o yüzden bu şekildedir..kardeşim bir alt katla beni dairemin santrale uzaklığı ne kadar farklı olabilirki..santrali aradığımdada en fazla 1 megabit hız alabileceğimi söylediler..en sonunda ttnet e mail atıp baya bi saydırdım..küfür bile ettim yalan yok..2-3 gün daha ilgilenmeselerdi taahhütü falan umursamayıp iptal ettircektim aboneliği..en sonunda bi eleman gönderip hat değerlerini ölçtüler..santrali aradı şöyle yap böyle yap diye bişeytler söyledi..bundan sonra 4 megabit hızı görebileceğimi söyledir..(3,5 tan yukarı çıktığı yok..bunada eyvallah)..6 yı bile görebileceğimi ama hattı çok kasacağını söylediler..yani demem o ki ne kadar susarsak tepemize bi o kadar daha çıkıyorlar..dediğim gibi bir alt dairedeki komşumla aynı parayı verip hizmetin yarısını bile alamamak insanın zoruna gidiyo..ama burası Türkiye..bugüne kadar böyleydi bundan sonrada böyle olucak..

• quote:

Orijinalden alıntı: gastly06

ben santralin dibinde olduğum halde santrale uzak olabilirsiniz diyolardı hızım düşük demiştim ulan ne üçkağıtçı bir firma bu.

bizim burda bı abıyede aynısnı yaptılar..evden kutuya uzaklıgı 1 km le koyde oturyor kendısı 2 mb dan 1 mbden fazla hız vermıyorlar ve teknık servısın dedı laf su kutuya uzaklgınız 7 km dedı..yanı artık nerden bakıyolar nasıl edıyolar bılmıyorumda yaygarayı basıınca..öyle bi yaptılarki tam 8 kullanyor suan kendısı...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.