Şimdi Ara

hastaneden çıkarken aldığım epikriz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
73
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese iyi günler diliyorum annem vefat etmeden önce ilk hastanede yattığında taburcu edilirken epikriz raporunda ı50.9 kod lu kalp yetmezliği,tanımlanmamış yazan bi teşhis var burda anlatılmak istenilen kalp yetmezliği var demekmi yoksa kalp yetmezliği tanımlamadık demekmi araştırdım ama tam olarak anlayamadım tanımlanmamış nedemek oluyor değerli forum sakinleri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Emin olmamakla beraber spesifik bir tanılama yapılmadığı için bu kod girilmiştir muhtemelen.

Linke baktığınızda I50 kodu için 3 farklı alt kod göreceksiniz. 0 ve 1 sağ ve sol kalp yetmezliği olarak belirtilmiş, 9 ise tanımlanmamış verilmiş.

gesund.bund.de
    ICD-10 kodu: I50 Kalp yetmezliği
    https://gesund.bund.de/tr/icd-kodu-arama/i50

Bir çok tanıda bu "tanımlanmamış" ibaresini görürsünüz.

Mesela sırt ağrılarına ait ICD-10 koduna baktığınızda yine M54.9 sırt ağrısı, tanımlanmamış olarak geçiyor. Spesifik bir tanı olmadığı için "tanımlanmamış" kullanılıyor.

Dediğim gibi doğru yorumladığımdan emin değilim, daha fazla bilgisi olan arkadaşlar detay verecektir.

• Kalp yetmezliği tanısı, spesifik alt tanı belirtilmemiş, başınız sağ olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiNaPSiS -- 1 Nisan 2025; 2:13:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SiNaPSiS kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim anladığım kadarıyla kalp yetmezliği var ama detayı yok gibi bişey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.