Şimdi Ara

HASTANEDE YASANAN REZİLLİK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
0
Favori
23.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
244 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • EDİT:Arkadaşlar hepinize geri dönüşlerinizden konuyu öne çıkardığınizdan dolayı teşekkür ederim.Konunun bukadar ilgi göreceğini tahmin etmiyodum.Ne yazikki benim yasadigim durumun benzerlerinin yaşandığını öğrenmiş olduk.Bugun MHRS randevu gunumdu.MR sonucum temiz çıktı çok şükür. Baş agrimin sinizutten kaynaklı olduğu Özel Hastanedeki KBB doktoru tarafından söylendi.Konuyu yanlış anlayan arkadaşlarım için Devlet hastanesinde Acilden beni yönlendiren hekim ve uzman hekim ile alakalı en ufak sorun yasamadim.İslerini hakkıyla yapan herkesten Allah razı olsun.Kimseyi karalamak gibi derdim yok baştan sona yaşadıklarımı abartisiz olduğu gibi yazdim.Hepinize tekrardan teşekkürler.İyi forumlar.

    Evet arkadaşlar 1 haftadır basım ağrıyor MHRS randevu sisteminden nöroloji bölümüne randevuyu 10 gün sonrasına aldım dayanamayip dün gece acilden giris yapıp doktor bana ağrı kesici yapabileceğini onun harici bişey yapamicagini söylediğinde ağrı kesici istemedigimi belirttim bunun üzerine nöroloji polikliniğine yarın gitmem için kasesini ve imzasini atti.Hersey buraya kadar normalken bu sabah nöroloji bölümüne gittigimde içerdeki tıbbi sekreterin kuyruk olmasına rağmen kayıtları yavaş açtığını telefonda dakikalarca oyalandigini yandan torpille sıraya girme tenezzulu bile göstermeyen insanlara bı telefon ile kendilerine kayıt actirdiklarina şahit oldum.Sira bana geldiğinde arkadamda yaklaşık 10 kişi vardi ve bana poliklinigin kapandıgini kayıt acamacigini söyledi.Bu arada saat sabah 10.Acildeki hekimin gönderdiğini kaşesinin ve imzasini da oldugunu gördüğü halde bişi yapamicagini söyledi.Hemen hasta haklari bölümüne inip durumu ilettim.Basimin catladigini acilden geldiğimi belirtmeme rağmen kayıt açmadığını sikayetci olcagimi soyledim.Ordaki çalışan bana hak verdi bana kendi odasından kayıt açtı.182 yi de aradım şikayetimi bildirdim.Bu ülkede hastalıktan olsekte kimsenin umrunda diiliz busekilde bı sistem olmaz olsun.Durumu ciddi olup böyle ertelenip durumu kötüleşen nice insanlar vardir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plelase66 -- 30 Ekim 2019; 21:31:44 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Ben de geçen hastanede yaşadığım bir olayı anlatayım;
    Normal enjeksiyon için gelmiş sıra bekliyordum. Acil olduğu için yaşlı insanlar ya da fenalaşan insanlara hasta bakıcılar bakıyor biliyorsunuz. Şefleriydi galiba, otur amcacım şu arkadaşım ilgilensin senle diyen kadın çok nazik ve güleryüzlüydü ki "Ne güzel ilgileniyorlar!" dedim içimden.
    Sonra "arkadaş"ı geldi ordan asık suratıyla beraber. Sanki silah zoru ile çalışıyor. Dur burda! Ver kağıdını! Geç içeri! Çemkirmeler filan.
    Sonra başka hasta bakıcı gördüm. Sedyedeki hastayı polikliniğe götürüyordu sanırım. Ama ne götürme.. tek elle tutuyor, çarpa çarpa götürüyor. Hasta zaten kendinden geçti bi de düşse de gelmişken hepsine baksınlar mı dedi içinden anlamadım..

    Kısacası Allah kimseyi kimsenin eline bırakmasın
    sevgili patatos kardeşim. öncelikle şikayetini ve muayenesini bilmediğin hasta hakkında atıp tutman hiç hoş değil abisi. meslektaşların hakkında bu tarz konuşmalar yapmaman gerektiğini fakülteyi bitirene kadar hocaların öğreteceklerdir diye tahmin ediyorum. hatta öğretmişlerdir de fakat sen o sırada sanırım yine millete atıp tutuyordun. hasta 1 hafta süren gerilim tipi baş ağrısı şikayetiyle acil servise başvurdu. nörolojik bir acili olmayan hasta için birincisi kons atılmaz. ikincisi senin gibi bu hasta acili boş yere işgal ediyor diyip de başından savılmaz. hasta eğer günlük yaşantısını sürdürmekte zorlanıyorsa bir hekim olarak onun yaşam kalitesini yükseltmek senin görevindir. bu amaçla hastaya ağrısını kesmek için im tedaviyi uygun gördüğümde hasta iğne yaptırmak istemediğini belirterek acil servisten polk kontrolüne yönlendirilmiştir. burdan seni öpüyorum derslerinde başarılar diliyorum :*<3
    için içinde olmayıp dışarıdan ahkam kesmek kolay. ben hasta kayıtta stajer olarak çalıştım. sekterin suçu yok,sekreter sıra verse bu sefer o nöroroji doktoru içeriden hemen sekretere telefon açıyor niye sıra verdin diye azarlıyor.
    yani sektereri şikayet etsen,o sekreterin yerini değiştirseler veya kovsalar yeni gelen sektererde aynı şeyi yapacak. sorunun kaynağını kurutmadıkça bu kısır döngü sürüp gider.

    doktırlarda haklı aslında çünkü çok hasta var, bir doktor normalde günde en fazla 80 hasta bakmalı 5 er dakika hastalara süre ayırınca.ama sıra nuaralarına bakın 150 falan yazabiliyor.

    hasta çok,doktor az. yani bu kısır döngü çözülecek gibi de değil.
    Tension-Type Headache Types, Diagnosis and Treatment
    Deniz SELÇUKİa, Ayşın KISABAY AKa
    aNöroloji AD, Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi, Manisa
    Turkiye Klinikleri J Neurol-Special Topics. 2018;11(1):43-65
    Article Language: TR

    ÖZET
    Gerilim tipi baş ağrısı (GTBA) primer bir baş ağrısı olup primer ve/veya sekonder baş ağrısı ile birlikte olabilir. Seyrek epizodik GTBA, sık epizodik GTBA, Kronik GTBA ve olası GTBA olmak üzere 4 başlık altında ele alınmaktadır. Klinik uygulamada genellikle seyrek epizodik gerilim baş ağrısı olanlar genellikle doktora başvurmaz ve ağrı kesici ile çözüm bulmaya çalışır. Sık epizodik ve kronik GTBA'sı olan olgularda doktora başvuru söz konusudur Akut atak tedavisi; basit analjeziklerin ve nonsteroid antiinflamatuar (NSAID) ajanların tek başına veya kombine (kafein, kodein) olarak kullanılmasını içermektedir. KGTBA ve sık EGTBA'da profilaktik tedavide antidepresan, antikonvulzan ilaçlar öncelikle önerilmekte ve kullanılmaktadır. Nonfarmakolojik tedavi yöntemleri (bilişsel davranışsal terapi, rahatlama egzersizleri, akupunktur) de profilakside kombine tedavi olarak önerilmektedir. Tedavi hedefinin ve sonuçların değerlendirilmesi için; düzenli poliklinik kontrolleri ve baş ağrısı günlüğü ile takibi söz konusudur.



    sevgili patatoscuğum akut atak tedavisi kısmını yanlış öğrenmişsin bebeğim. Sana tus için faydası olacak bir bilgi olsun. Baş ağrıları kısmını bir daha tekrar edersen TUS taki puanını arttırman mümkün olacaktır. Bu saldırganlığının altındaki sorunları en kısa sürede çözüp hayatta ve Tusta başarılı olman dileğiyle. Tekrar öpüyorum seni.
  • Up

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • durumu tam anlamadım ama konuyu up'ladım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • building07 B kullanıcısına yanıt
    Hocam kağıda bakmadı bile yaşlı başlı insanlara azarlar gibi konusup napcaklarini anlatıyordu hakkımı aradigimda kayıt actilar.Yinede şikayetçi oldum pişman değilim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunların kendide torpilli senin benim gibi insanların önüne gecirttikleri kişilerde torpilli.Napalim hocam bu sistemde ölmeyi beklicez anlaşılan.Sozde sağlık sistemimiz mükemmel.Yazik gerçekten çok yazık...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Olm o kadar yol hastane de mi yalandı lan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • için içinde olmayıp dışarıdan ahkam kesmek kolay. ben hasta kayıtta stajer olarak çalıştım. sekterin suçu yok,sekreter sıra verse bu sefer o nöroroji doktoru içeriden hemen sekretere telefon açıyor niye sıra verdin diye azarlıyor.
    yani sektereri şikayet etsen,o sekreterin yerini değiştirseler veya kovsalar yeni gelen sektererde aynı şeyi yapacak. sorunun kaynağını kurutmadıkça bu kısır döngü sürüp gider.

    doktırlarda haklı aslında çünkü çok hasta var, bir doktor normalde günde en fazla 80 hasta bakmalı 5 er dakika hastalara süre ayırınca.ama sıra nuaralarına bakın 150 falan yazabiliyor.

    hasta çok,doktor az. yani bu kısır döngü çözülecek gibi de değil.
  • Geçen ortopediye gittim sıra almıştım ve sekreter sıra yok bekliyceksiniz dedi. Şiddet hariç şikayet edilmiyormuş
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Hocam tıbbi sekreterlikte hasta psikolojisini anlatan ders var.Hasta zaten o an canının derdinde vucundaki ağrıdan muzdarip.Ordaki çalışan kendi tanıdıklarını önlere aliyo gözlerimizle goruyoruz.yarim saat sıra bekledim ben.Adam elini kollunu sallayarak sıraya girmeden kaydını aciyo çekip gidiyo.Simdi onlarinki canda bizdeki ne?Üstüne usluk orda insanları azarlar gibi konuşmasındaki sebep ne?İnsanlar nezamandir beri işlerini yaptigi için diğer insanları azarlar oldu.Bu adam calisiyosa parasını devletten aliyo o koltukta onun şahsi mali diildir.Kimse kimseyi azarlayamaz bir diğerinin hakkına girip önüne adam koyamaz.Kurallar herkes için var ama toplumumuzda torpil yüzünden ne siramizi alabiliyoruz ne sağlığımız hakkında bilgimiz olabiliyo?Bu tipler yüzünden durumu olmayıp hastalığı ilerleyen sesini çıkaramayan nice insan vardır..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Ben sıramı beklerken sıra gelmemesine razıyım.Onume adam aliyo benim hakkımi hiçe sayıp sonra sana sıra yok böle bı muhabbet dünyanın hiç bi yerinde yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Keşke hastanede çalışsanız da zorlukları bilseniz. Sabah 10 demişsin. Ben sıra kuyruğuna 7 de girdiğimi bilirim saat 8:30 a kadar sekreterin önünde sıraya girip ancak sıra alabilirdim. Kadın sizin durumunuzu bilemez önüne gelen kişi hele yaşlılar ve çazgırlar en ufak birşey de randevusuz sıra almak istiyor. Sekreterin önünde cizelge belli branş doktorların belli bir kapasitesi var şu kadar hastaya bakacak diye. Zaten çocuğu yarım gün çalışıp diğer saatler hasta kontrolüne çıkar.
    Torpil kısmına ise hiç şaşırmayın.Her resmi ve özel kurumda torpil mevcut. Günümüzde herşey bir telefona bakar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ulkede sistem falan yok
    beton kafalilar sadece bina yol yapıp ovunurki
    bu adamların getirdigi adamlarda bu kadar oluyor iste.yok hastane isi zormus o halde git pastanede calıs
    kapasiten yok cokmusun hastaneye virvirvir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cavşırı C kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi işin zorlugu yok?Her işin bı zorluğu vardir.Suan bu tıbbi sekreterlerin herkes doktorlardan egolu olduğunu biliyor.Ben devletin bana sunduğu bu imkandan hakkımla faydalanamicaksam hastaneler ozellestirilsin.Haklarimizin bu parazitler tarafından gün geçtikçe somuruldugunu görmek insanın zoruna gidiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: plelase66

    Hocam hangi işin zorlugu yok?Her işin bı zorluğu vardir.Suan bu tıbbi sekreterlerin herkes doktorlardan egolu olduğunu biliyor.Ben devletin bana sunduğu bu imkandan hakkımla faydalanamicaksam hastaneler ozellestirilsin.Haklarimizin bu parazitler tarafından gün geçtikçe somuruldugunu görmek insanın zoruna gidiyor.
    Ben kolay iş var demedim, hastanede de çalışıyorum demedim. Ancak torpilin Her yerde olduğunu bilmeyen yok. Sekreterin belli bir kişi listesi var ondan fazlasını randevusuz alamıyor. Bu yüzden yaşlılar ve tabiri caizse uyanıklar kavga ederek sıra almak istiyorlar bu yüzden sekreterlerde kimsenin durumuna bakmadan sıra ile veya torpille alıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ülkede hayvana daha cok değer veriliyor maalesef.Sağlık sektörü bildim bileli rezil durumda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bridget1988 -- 28 Ekim 2019; 14:45:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: plelase66

    Hocam tıbbi sekreterlikte hasta psikolojisini anlatan ders var.Hasta zaten o an canının derdinde vucundaki ağrıdan muzdarip.Ordaki çalışan kendi tanıdıklarını önlere aliyo gözlerimizle goruyoruz.yarim saat sıra bekledim ben.Adam elini kollunu sallayarak sıraya girmeden kaydını aciyo çekip gidiyo.Simdi onlarinki canda bizdeki ne?Üstüne usluk orda insanları azarlar gibi konuşmasındaki sebep ne?İnsanlar nezamandir beri işlerini yaptigi için diğer insanları azarlar oldu.Bu adam calisiyosa parasını devletten aliyo o koltukta onun şahsi mali diildir.Kimse kimseyi azarlayamaz bir diğerinin hakkına girip önüne adam koyamaz.Kurallar herkes için var ama toplumumuzda torpil yüzünden ne siramizi alabiliyoruz ne sağlığımız hakkında bilgimiz olabiliyo?Bu tipler yüzünden durumu olmayıp hastalığı ilerleyen sesini çıkaramayan nice insan vardır..
    siz sorunu kişilere indirgemekle hata yapıyorsunuz. sekreter Ahmet gidip,yerine sekreter Ayşe gelse sorun düzelir mi zannediyorsunuz? bu sefer sekreter Ayşe tanıdıklarına öncelik tanır.

    Ayrıca o öne geçenlerin çoğuda gerçekten sekreterin tanıdığı değil, hastane çalışanları veya hastane çalışanlarının akrabalarıdır.

    milletin hakkını gasp etmenin edepsizlik olduğunu bilmryen toplum var oldukça bu kısır döngü sürüp gider. yani belki seninde bir tanıdığın orada çalışıyor olsa sende torpil yaptırıp içeri girecektin.




  • Hasta hakları ilgilenmediyse, hepsinin ismini veya sicilini öğrenip CİMER'e yazacaksın.
  • Hastanelerin acil bölümü kadar saçma yer yok, şöyleki bir arkadaşımın başı ağrıyormuş 4 gündür dedi beni bir hastaneye götürür müsün? Gittim aldım hemen sıra falan beklemedik ama doktorun yanına girip derdini anlatım doktorun teshiş ve tedavi için gerekli ilaçları yazması tam tamına 43 - KIRKÜÇ- saniye sürdü. Çıktık ağrı kesici iğneninde yapılması 1 dk falan derken gerçekten sağlık sistemimiz harika

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.