Şimdi Ara

Hastalar özel hastanelerde soyuluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hastalar özel hastanelerde soyuluyor

Hastalar özel hastanelerde soyuluyor. Mağdurlar site açıp hikayelerini paylaşıyorlar. İşte küçük bir örnek...

Turgut Özal"dan sonra Türkiye"de her şeyin "özel" olanı baş tacı edildi.

Özel sektör her alanda başarılı olacaktı.

Bunun için kamuya ait bütün yapılar devlet eliyle yere serildi. Üstünde horon tepildi:

-Kahrolsun kamu sektörü, yaşasın hür teşebbüs!

Hür teşebbüsün en fazla öne çıktığı alan ise sağlık sektörü oldu. Otel kıvamında konfora sahip tesislerde şişkin faturalı tedaviler dönemi başladı.

Sağlıklı girenler hasta çıktı.

Hasta olanlar ise öldü!

Ancak bunlar o kadar fiyakalı cümlelerle anlatıldı ki, artık büyük kentlerin kenar mahallelerinde bile "medical hospital"lar açılmaya başladı.

En alt gelir grubu bile hastane yerine "medical" merkezlerde muayene oldu, kendilerini "hospital"larda kestirdiler.

Çok hızlı yaşanan süreç bir noktaya geldi dayandı:

-Siz en iyisi üniversite hastanesine gidin!

Özel sağlık kuruluşlarıyla çalışan hekimler (İstanbul"da) bile riksli amaliyatlar için yakınlarına şu tavsiyede bulunuyorlar:

-Çapa veya Cerrahpaşa"da yapalım!

Neden böyle?

Çünkü üniversite hastanelerinde insan sağlığı sektörün bir parçası değil henüz!

Oralarda insan sağlığının dolar cinsinden bir karşılığı bulunmuyor.

Hastanın ne tür tedaviye ihtiyacı varsa o uygulanıyor.

Gerekmeyen testler ve ameliyatlar yapılmıyor. Zaten öyle bir lüksleri de bulunmuyor. Hasta ne kadar çabuk sağlığına kavuşup taburcu olursa hastane açısından o kadar iyi oluyor. Yeni hastalara yer açılıyor.

Özel sağlık kuruluşlarının temelinde "kâr" etmek olduğundan hastayı kısa sürede evine yollamak akıllıca kabul edilmiyor.

Omuzundaki ağrıyla fiyakalı özel sağlık kuruluşuna koşan turizmci işadamı Cem Polatoğlu, boyun omurları arasına yerleştirilen metal parçanın yemek borusuna yaptığı baskı ile ayıldığında kolundaki ağrı olduğu gibi yerinde duruyordu.

Ameliyatı yapan doktorun ise yeni teşhisiyse şaka gibiydi:

-Kolunuzdaki ağrı geçmediğine göre bir de kalp elektrosu çekelim!!!

Düşünebiliyor musunuz, kolundaki ağrı için boyun fıtığı ameliyatı yapılan hastaya, üç gün sonra kalp elektrosu tavsiye ediliyor. Öncelikle elektro çekmek mümkün değil miydi?

Elektro ucuz, boyun fıtığı ise pahalı bir operasyona tekabül ediyordu, pahalısı seçildi!

Polatoğlu tek başına değil... Kendisi gibi taklaya gelenler içir açtığı

http://www.doktormagdurlari.com/ adlı siteden benzeri hikayeleri paylaşılmasını sağlıyor.

Para ile sağlığın yanyana getiren bu çarpık düzenin bütün defoları kısa sürede ortaya saçıldı. Tek umudumuz ise her şeye rağmen "sağlık için sağlık" şiarıyla yoluna devam eden üniversite hastanelerimiz. O kurumlarda doktorlarla birlikte mesai harcayan bütün sağlık personeli isimsiz kahramanlar olarak topluma güven vermeye devam ediyorlar.

Yoksa şöyle cümleler havada uçur muydu:

-Bu ciddi bir ameliyat üniversite hastanesinde yapalım!

Nazım ALPMAN

http://www.internethaber.com/author_article_detail.php?id=7054

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GODIVA -- 21 Haziran 2008; 12:17:13 >

• İnsanlar anlamıyor ama herşeyin özeli iyi zannediyorlar öyle değil işin iç yüzü çok farklı ama bizim milletimizde kör bir taraf tutma olduğu için bizim sisteme çok uygun ben gittim memnun kaldım olayı bizde çok olur senin başına gelincede senin suçunmuş derler.Yani bi acaip ülke Türkiye özelleştirme çok iyi birşeymiş gibi görüyorlar halbuki Türkiye sisteminde seni koruyacak bi yasa yokken özelleşme tam bir fiyaskodan öteye gitmez.Çünkü özel yerler bilirki yaptığı yanına kalıcak 3. dünya ülkesine hizmet verdikleri için.Nasolsa bizde trilyonluk tazminat davaları yok ağır cezalar yok suç işleyen parayla suçundan kurtulabiliyor bundan güzel memleket olurmu ya.
  • Hastanesine göre değişir ben geçen beyin hastanesine gittim çok iyiydi doktor iligilendi sıra beklemedim bu arada başımda fiziksel bir hastalık olmadığını öğrenince yeniden doğdum. Neyse yalnız bazı Allah'tan korkmaz hastaneler gerçekten olabiliyor insanları sömürüyor hatta belkide sağlıklarıyla oynuyorlar onun için araştırmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 21 Haziran 2008; 12:45:37 >
  • özel hastanaler iyi olmayabilir de, napalım yani ssk'ya mı gidelim. Sağlam giden adamın bi tarafını kesip yolluyorlar.
  • Tam ticarete dönüştürülmüş durumda hastaneler arkadaşımın babası kalp kırızı geçiriyor ambulans ile şişli etfale gidiliyor şişli etfal esenlerde özel bir hastaneye yolluyor yolda bir defa daha kriz geliyor şu an özel hastenede 9 gündür komada günlük 250 ytl para isteniyor.Arkadaşım araya tanıdık soktu açık fatura verin ona göre ödeme yapalım hastane kaç gündür oyalıyor faturayı vermiyor araya bir kaç daha tanıdık daha sokuyor bu seferde bakıyor hastane bunun tanıdğı çok maddi durumları da iyi değil hastanızı alın başka hastaneye götürün yok ya ne güzel kumpas.
    Arkadaşım ile çok araştırdık o yüzden hastane diyince insan ticareti geliyor aklıma ambulans şöförleri hastaneler ile anlaşıyor 100 -200 ytl gibi hastayı ona göre götürüyor öldümü kaldımı muhim olan cebine koyacakları para.
    Sağlığınıza dikkat edin para için öldü deyip organlarınızı satar bu şerefsizler.

• quote:

Orjinalden alıntı: southsayer

Tam ticarete dönüştürülmüş durumda hastaneler arkadaşımın babası kalp kırızı geçiriyor ambulans ile şişli etfale gidiliyor şişli etfal esenlerde özel bir hastaneye yolluyor yolda bir defa daha kriz geliyor şu an özel hastenede 9 gündür komada günlük 250 ytl para isteniyor.Arkadaşım araya tanıdık soktu açık fatura verin ona göre ödeme yapalım hastane kaç gündür oyalıyor faturayı vermiyor araya bir kaç daha tanıdık daha sokuyor bu seferde bakıyor hastane bunun tanıdğı çok maddi durumları da iyi değil hastanızı alın başka hastaneye götürün yok ya ne güzel kumpas.
    Arkadaşım ile çok araştırdık o yüzden hastane diyince insan ticareti geliyor aklıma ambulans şöförleri hastaneler ile anlaşıyor 100 -200 ytl gibi hastayı ona göre götürüyor öldümü kaldımı muhim olan cebine koyacakları para.
    Sağlığınıza dikkat edin para için öldü deyip organlarınızı satar bu şerefsizler.

Olur olur hepsinin kolayı var yaparlar arkadaşım neler gördük bugüne kadar isteyerek değilse zorla alırlar sonundada kek gibi kalırsın bu adalet sistemi ile olan bize olur.herşey adalet sistemimizin çökmüş olmasından kaynaklanıyor Allah korkusuda olmayınca insanoğlunu suç işlemekten ne alıkoyabilirki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geberit -- 21 Haziran 2008; 14:16:49 >

• Kamu hastaneleri çok iyi çalışıyorda bu yüzden mi özele gidiyoruz!suya düşen yılana sarılır.Bu arada özelden özele fark var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım sende iyice kötülemişsin özel hastaneleri. Onları desteklediğim için söylemiyorum ancak şu anda sağlık alanında ülkemizin geldiği yer bana göre iyi sayılır. Hiç değilse o kenar köşede dediğin insanlar kamu hastanelerine gidip biribirlerinin üstüne binmiyorlar, film çekilmek için günlerce beklemiyorlar... Biraz da bu yönden bakmak lazım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: geberit

İnsanlar anlamıyor ama herşeyin özeli iyi zannediyorlar öyle değil işin iç yüzü çok farklı ama bizim milletimizde kör bir taraf tutma olduğu için bizim sisteme çok uygun ben gittim memnun kaldım olayı bizde çok olur senin başına gelincede senin suçunmuş derler.Yani bi acaip ülke Türkiye özelleştirme çok iyi birşeymiş gibi görüyorlar halbuki Türkiye sisteminde seni koruyacak bi yasa yokken özelleşme tam bir fiyaskodan öteye gitmez.Çünkü özel yerler bilirki yaptığı yanına kalıcak 3. dünya ülkesine hizmet verdikleri için.Nasolsa bizde trilyonluk tazminat davaları yok ağır cezalar yok suç işleyen parayla suçundan kurtulabiliyor bundan güzel memleket olurmu ya.

duygularımın çoğunu açıklamışsın müthişsin dostum

ama işte kendi kendimize yazıp okuyoruz,bunları okuyup da düşünüp de biraz daha akıllanması gereken kişiler,yani forumun büyük bi kısmı bu konuya yaklaşmaz bile maalesef

• abartıya gidilmiş.özel hastanelerinin bekletip o bu testi yaptırıp para aldıkları doğru.ama yok adamı soyup soğana çevircek kadar değil.pahalı bir tedavi uygulayalım olmadı ucuzunu uygularız diycek kadar değildir.
  • kimse keyfinden özel hastaneye gtimiyor, devlet hastanesinde hakarete maruz kalıp (yaşadığım 1000 örnek verebilirim), adım başı azarlayan görevliler, bir imza için köpek gibi peşlerinden koşturan doktorlar, emar vs için 1 yıl sonrasına verilen tarihler nedeniyle temelli strese girip hasta olmaktansa millet basıyor parayı gidiyor. yoksa kim ister fazladan para harcamayı ama şartlar malesef buna zorluyor. sakın hastaneler eskisi gibi değil, yok hasta hakları yok hekim seçme hakları bilmem ne demeyin hiçbir aslı yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.