Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.436
Cevap
88
Favori
471.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba; sabah mesaiye gelirken motosiklete çarptım. kusur bende. aracım yetkili serviste yapıldı. kaput, tampon ve sağ çamurluk boyandı, sağ far ve ayna değişti. aracım axa sigortadan kaskolu. tramer sistemi hasar bölümünde araç çarpma/devrilme olarak görünüyor. bu normal mi? Teşekkürler.
  •  HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...

    Şu araçtan nasıl olurda 7000tl'lik hasar çıkar.Eğer doğruysa tamam eyvallah ama birinin cebine fazla para girsin diye 7000tl ise buna itirazım var.Arabayı şuan satmaya niyetim yok ama satarken 7.000tl lik rakam yüzünden ben sıkıntıya girebilirim.Nedir bu işin aslı astarı beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanyy

    quote:

    Orijinalden alıntı: DİYARIM

    HASAN BEY CEVAP İÇİN TEŞEKKÜRLER... MÜSAADENİZLE BİRŞEY SORMAK İSTİYORUM.

    PERT KAYITLI ARACA KASKOLU BİR ARAÇ TARAFINDAN VERİLEN HASAR NEDENİYLE KASKOSU OLAN ARACIN SİGORTASI NE GİBİ BİR YOL İZLER.... PERT KAYITLI ARAC AĞIR HASARLIYSA ARACI YAPTIRIRMI YOKSA PERTEMİ AYIRIR TEKRAR... ÖDEMEDE BİR KESİNTİ YAPILIRMI... TEŞEKKÜRLER..

    pert kayıtlı araca çarpan aracın trafik sigortası karşılar
    aracın ne kadar hasarı var
    kaç model, aracı değeri ne kadar

    cevaplarsanız daha net cevap veririm

    ARAÇ 2008 CAREVELLE MİNÜBÜS 41.500 AĞIR HASARLI YAZIYOR... PİYASA DEĞERİ 45.000 İLE 60.000 ARASI....




  • tramerde tüm hasarlar cam hariç bu şekilde yazıyor çarpma çarpışma devrilme diye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meerar

    iyi günler,

    dün akşam hastaneye yetişmek için evden acil olarak çıktım, geri geri manevra yaparken aracımın sağ tarafını kaldırıma sürttüm. Açıkçası olay anında sadece tekerleği sürttüğümü ve jant kapağının kırıldığını düşündüm, acelem oldugu içinde inip bakmadan yola devam ettim. Daha sonra baktığımda kapının alt tarafındaki yatay bantta boyanın attığını ve göçme meydana geldiğini gördüm.
    Aracımın kaskosu var ancak tutanak,fotoğraf vs gibi hiçbir şey elimde yok hasarın karşılanması açısından şirket herhangibir sorun çıkarır mı??

    İlgilenenlere şimdiden teşekkürler

    kaskonuz var ise sorun olmaz
    anlaşmalı servisinize müracaat etmeniz yeeterli

    geçmiş olsun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre1270393

     HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...

    Şu araçtan nasıl olurda 7000tl'lik hasar çıkar.Eğer doğruysa tamam eyvallah ama birinin cebine fazla para girsin diye 7000tl ise buna itirazım var.Arabayı şuan satmaya niyetim yok ama satarken 7.000tl lik rakam yüzünden ben sıkıntıya girebilirim.Nedir bu işin aslı astarı beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.

    aracınız japon oto olduğundan parçası pahalı
    siz aracınıza yapılan işlemlerin detaylı dökümü ve faturasını alınız

    artık küçük hasar kalmadı

    geçmiş olsun




  • merhaba tek şeritli bir yolda araç beni sağımdan sollamaya çalışırken korna çalmama rağmen devam etti ve aracı ön sağdan sürttü ön tamponun sağdan kaldırdı.ama hemen kenara alındığı için arabalar kaza anının fotosunu çekemedik.tutanakta karşı tarafın yazısı şu:"tek şeritli yolda a aracının sağ tarafından geçmek istersen aracın sağ ön tarafına vurdum." servis resim istiyor kaza anından sonra çekilmiş resimler var ama onların aracı fioriono olduğu için benim arabadan yüksek araç yani lastiğin üst kısmı benim tamponu kaldırdı dolayısıyla onların aracında hiç hasar yok ve resimlerde benim aracımından onlarda bir iz yok.servisde diyor ki tramerde bakarlar senin boyan ona geçmiş mi diye ama geçmemiş.bu durumda resim yetersizliğinden dolayı ben suçlu bulunur muyum? tramer mobese kayıtlarına bakar mı bizim mi talep etmemiz gerekir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: savap

    slm abiçim bir banka şirketinin kaskosundan yaralanarak %50 indirimle annem emekli mensup oldugu için 3 dönemdir kaskom var ve gecen pazar kaza yaptı arkadaşım araçla araçta hasar çok perte cıkar dediler kasko hepsini ödermi indirimden dolayı bi kesinti yaparmı policede sürücü indirimi yok sadece personel indirimi var teşekkür ederim

    quote:

    Orijinalden alıntı: mishra

    teşekkür ederim



    zannetmiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: benderder

    merhaba tek şeritli bir yolda araç beni sağımdan sollamaya çalışırken korna çalmama rağmen devam etti ve aracı ön sağdan sürttü ön tamponun sağdan kaldırdı.ama hemen kenara alındığı için arabalar kaza anının fotosunu çekemedik.tutanakta karşı tarafın yazısı şu:"tek şeritli yolda a aracının sağ tarafından geçmek istersen aracın sağ ön tarafına vurdum." servis resim istiyor kaza anından sonra çekilmiş resimler var ama onların aracı fioriono olduğu için benim arabadan yüksek araç yani lastiğin üst kısmı benim tamponu kaldırdı dolayısıyla onların aracında hiç hasar yok ve resimlerde benim aracımından onlarda bir iz yok.servisde diyor ki tramerde bakarlar senin boyan ona geçmiş mi diye ama geçmemiş.bu durumda resim yetersizliğinden dolayı ben suçlu bulunur muyum? tramer mobese kayıtlarına bakar mı bizim mi talep etmemiz gerekir

    karşı aracın hasarlı haliyle fotosunu ondan veya bakan eksperinden temin ediniz

    tramerde sorun çıkacağını tahmin etmiyorum




  • geçen gün dönüş yasak olan bir yerden dönüş yapan bir servis arabası bana çarptı.Sonra aracımı yetkili olmayan bir servise cekdim.exper gelmiş ama rapor yarın cıkıcakmış yalnız benim merak ettiğim bir konu şu şimdi jantlarımda baya deforme var exper raporunda değişicek demezse bu jant experin dediğine göre mi tamir yapılıcak?Yani exper raporu neyse araç o şekilde tamir olmak zorunda? Birde yetkili servis bildiğiniz gibi tamir yapmaz değiştirir, acaba aracımı yetkili servisemi ceksem değişmesi için?Nasıl bir yol izlemeliyim?

    Şuanda hem kaskom hemde çarpan aracın sigortası elimde, sonuçda karşı taraf karşılıycak ama bu exper olayının mantığı nedir acaba?
  • Selamlar aracımda ufak bir hasar var motor çarptı çarpan kişi öğrencim ehliyet trafik sigortası vs hiç birşey yok ben kendi kaskomdan yaptırdım.
    Sorun şu kaskonun anşlaşmasının olduğu bir yere aracı bıraktım yaptılar ama düzgün yapamamışlar tekrar yapmalarını istedim sorun çıkarmadılar ancak bir kez daha sorun çıkarsa adamlar da problem yaratacaklar diye düşünüyorum.Bu durumda ben neler yapabilirim evrakları imzalamazsam kaskodan parayı alabilirler mi yada kasko şirketini aramam gerekir mi yardımcı olursanız çok memnun olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpion4201 -- 6 Kasım 2012; 23:55:35 >
  • Merhaba,

    Aractaki eski hasari (en az 2-3 aylik) servise gotursem (ama bu kasko yili icinde gerceklesmis olan bir hasari), sigorta karsilar mi?
  • Öncelikle böyle bir konunun oluşturulması çok güzel. Ufak bir kaza geçirdik. Anayolda trafik aniden durdu, bende durdum arkadaki araç duramayarak bana çarptı ve bende öndeki araca çarptım. Ön ve arka tampon kırıldı. Ön tampon için ben hatalı sayılır mıyım? Aracın koprtasını istediğim yere verebilirmiyim yoksa sigorta şirketinin göndereceği yere gitmek zorunda mıyım? Yanıtınız için şimdiden teşekkürler.
  • Merhaba ben rent a car arabasına çarptımda sigortamda var ama arabanın sahibi yattı parası istiyorlar arabanın çalışmadığı zamanın parasını istiyorlar.Böyle bir şey var mı? varsa da veriyim mi ücretini? 180 tl
  • selam arkadaşlar.bir konu danışıcam.olay olalı epeyce zaman oldu.peşini bıraktım ama işime gelecek bir durumu olursa tekrar peşine düşeceğim.

    park halindeki otoma hatlı minibüs vuruyor.benim aracı bir arkadas kullanıyor.adamla tutanak tutmuyor ama tüm evraklarını alıyor.adamda zaten genç çocuk ve işçi.hatasını da kabul ediyor zaten.tutanak düzenleyememe sebepleri arıyorlar ama tutanak bulamıyorlar.

    aracım bana gec geliyor.bende tamircime götürüyorum.evrakları veriyorum.tamircim ben buraya usulen adamın imzasını atarım diyor.tutanagı kendi dolduruyor yani.ama diyor sorun olur son anda kabul etmezler imza benim değil derler aradan da zaman geçmiş zaten deyince ben soforun telini arkadastan alıo delikanlının yanına gidip imzasını alıyorum.cocuk bana bu kaza olalı epey gecti bir sorun olur mu diyor bende tamircimin bana soylediğini soyluyorum tabiki olmaz kardeşim diyorum.ve o günün tarihini atıyoruz tutanaga.sonra tamiricim aracı ekspere görutuyor.orda karsı tarafın sigortacısı arandıgında sıkıntı cıkarıyorlar...

    minibüs sahibi ben o aracı sattım diyor.kardeşim nasıl sattın? sen diyor 1 ay içinde tutanagı tutmalıydın diyor...ve soforun suclu dememe ragmen tınlamıyor.zaten soforude işten atmıs.neden işten attı bilmiyorum.ssk sız calıstıyormus onu da ogrendim.ayrıca minibusunu birine kiraya veriyor kiralayanda baska sofor calıstırıyormus. ne biliyim ...1 ay süre oldugunu bilmiyordum.ayrıca karsılıklı anlasılmıs durum ortada adam gelmiş vurmus araca...

    adama dedim ki insanda vicdan olacak.ben 5-6 milyarlık trafiğimi bozamam dedi.o zaman masrafı ver diyorum ona da yanasmadı.biz bunları telde konustuk.adam zengin bir de belli hava atıyor telde...tam kro halli biri belli..gitsem olay cıkacak olay büyüyecekti...

    ben bu durumda hukuken ne yapabilirim.uzerinden epeyce ay gecti ama imzalı tutanak bende duruyor.

    teşekkürler




  • arkadaslar bana yardımcı olun müşavirlik ücretiniz benden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayaletmavisi

    selam arkadaşlar.bir konu danışıcam.olay olalı epeyce zaman oldu.peşini bıraktım ama işime gelecek bir durumu olursa tekrar peşine düşeceğim.

    park halindeki otoma hatlı minibüs vuruyor.benim aracı bir arkadas kullanıyor.adamla tutanak tutmuyor ama tüm evraklarını alıyor.adamda zaten genç çocuk ve işçi.hatasını da kabul ediyor zaten.tutanak düzenleyememe sebepleri arıyorlar ama tutanak bulamıyorlar.

    aracım bana gec geliyor.bende tamircime götürüyorum.evrakları veriyorum.tamircim ben buraya usulen adamın imzasını atarım diyor.tutanagı kendi dolduruyor yani.ama diyor sorun olur son anda kabul etmezler imza benim değil derler aradan da zaman geçmiş zaten deyince ben soforun telini arkadastan alıo delikanlının yanına gidip imzasını alıyorum.cocuk bana bu kaza olalı epey gecti bir sorun olur mu diyor bende tamircimin bana soylediğini soyluyorum tabiki olmaz kardeşim diyorum.ve o günün tarihini atıyoruz tutanaga.sonra tamiricim aracı ekspere görutuyor.orda karsı tarafın sigortacısı arandıgında sıkıntı cıkarıyorlar...

    minibüs sahibi ben o aracı sattım diyor.kardeşim nasıl sattın? sen diyor 1 ay içinde tutanagı tutmalıydın diyor...ve soforun suclu dememe ragmen tınlamıyor.zaten soforude işten atmıs.neden işten attı bilmiyorum.ssk sız calıstıyormus onu da ogrendim.ayrıca minibusunu birine kiraya veriyor kiralayanda baska sofor calıstırıyormus. ne biliyim ...1 ay süre oldugunu bilmiyordum.ayrıca karsılıklı anlasılmıs durum ortada adam gelmiş vurmus araca...

    adama dedim ki insanda vicdan olacak.ben 5-6 milyarlık trafiğimi bozamam dedi.o zaman masrafı ver diyorum ona da yanasmadı.biz bunları telde konustuk.adam zengin bir de belli hava atıyor telde...tam kro halli biri belli..gitsem olay cıkacak olay büyüyecekti...

    ben bu durumda hukuken ne yapabilirim.uzerinden epeyce ay gecti ama imzalı tutanak bende duruyor.

    teşekkürler

    Çok geçmiş olsun . Burada sıkıntı zabıt tutulmaması olmuş . Bu durum müşterilerim arasında çok yaşanıyor . Bu tür durumlarda maalesef hasarı karşı tarafın trafik sigortasından almanız , kontrolün karşı sigorta şirketinde olması yüzünden karşı eksper bunu onaylamıyor. Burada tam anlamadığım tutanağı çocuk mu imzaladı , tamircimi ?

    tamirci imzaladıysa zaten sorun farklı , Kullanan çocuk imzaladıysa geç bile imzalasa kanunen 2 yıl içinde bu hasarı alma hakkınız var.

    Uğraşmak istemiyorsanız elinizde çocuğun zabıtıda varsa Kendi kaskonuzdan dosyayı açtırın . kendi eksperiniz acentenizinde desteğiyle hasarı onaylayacaktır. Sigorta şirketi karşı taraftan hertürlü alır.

    Kaskonuz yoksa karşı tarafın eksperide hasarı reddediyorsa tek kalan yok hukuki yoldur. Karşı tarafın sigorta şirketine dava açmanız lazım . araç sahibinide bu davaya dahil etmeniz lazım . Size bir avukat lazım yani .

    Kaskonuz varsa iş kolay , değilse sıkıntı .

    kolay gelsin.




  • ustad imzalayan işçi çocuk.ben gittim imzalattım.asıl minibus sahibi de bana 1 ay içinde kazadan sonra işlem yapman lazımdı artık bişe yapamazsın dedi.
    Bende dedim arac bana gec geldi.tutanak tutmamıslar.napalım.gittik imzalattık cocuga.bende olay zamanı kasko yoktu.avukat cok para alır.birde minibus sahibi bana o minibus satıldı dedi.yani anlamadıgım şeyler var adam ya yalan soyluyor yada baska bir şey var.minibus satıldıysa(biz olayda gec kaldık haliyle satılmıs olma ihtimaliyok dgl) zaten alamazdık sanırım? ama sen satılmıs olsa dahi alırsın dersen ( 2 yıl) ben dava açarım.
  • Araç satılmş olsa dahi hasarı alabilirsiniz . aracın satılması hasarın zaman aşımını etkilemez . 2 yıldır . eski sahibide işçi imzaladı bir ay geçti diye birşey diyemez. KAsko olsa bu iş çoktan çözülürdü. karşı tarafın trafik sigorta şirketiyle görüşün derim direk . Gidin hasar servisine oturun konusun . ama geç imzalattım demeyin . geç geldi demeyin . olay anında oldu herşey diyin .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alper_cakan

    quote:

    Orijinalden alıntı: hasanyy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alper_cakan

    arkadaşlar geçen gün e5 te giderken birtane opel combo aracıma arkadan vurdu. indim aşağıya baktım bende berlingo var tampon sağlam duruyo ama fakat sallanıyo sol köşeden ve belirli çatlak ve çizikler mevcut park sensörünün bir sensörü kırılmış kabul etti daldım bir anda farketmedim dedi sigorta hasar kağıdımıdır nedir ondan doldurduk aslı bende kopyası onda kaldı şimdi ben ne yapmalıyım ?

    karşı taraftan ehliyet ruhsat ve trafik sigortasını al
    kendi belgelerini de ona ver
    servise müracaat et, gerisini hallederler...

    aynen aynısı oldu düneyin aracı bıraktım yetkili servisine .

    Alıntıları Göster
    Son 10 yıl içerisinde meydana gelen, (Trafik kazaları, İş-İşyeri, Doğal Afet, Kasko, Hayat, Hırsızlık Yangın, v.s) kazalarda, her türlü Ölümlü, Daimi sakatlık ve Yaralanmalarda, hak sahibinin mağduriyetini çok kısa bir sürede gidererek, ''Maddi Tazminat Haklarını'', sulhen yasal çerçevede çözüm arıyorsanız, mesajınızı bekliyorum


    Hakkınızı Arayacağım....................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanyy -- 18 Kasım 2012; 10:20:05 >




  • 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.