Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.436
Cevap
88
Favori
471.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba benim sorunu kimse yanıtlamadı.bugün sigorta firmasıyla yaptımız pazarlık sonucunda 20.000 tl ye çıktılar.daha fazla istersek mahkeme başvurmamızı söledir.aracımız 8.500 tl ye satılcakmış.bu durumda ankara sigorta bize 11.500 vermiş oluyolar.kanunu olarak trafik sigortası 12,500 vermesi gerekmezmi
  • kazada siz %100 haklımıydınız?
    aracınız 20000 tl değilde 8500 tl.lik bir araç olsaydı, o zaman 12500 tl. mi vereceklerdi?
    verdikleri rakam makul bence...
    ama siz aracın değerini düşük buluıyorsanız, mahkemeden bilirkişi istemeniz doğal hakkınızdır.
    geçmiş olsun
  • hasanyy benim sorumu yanıtlamadınız...
    aracın park halinde hasar görmesi ile ilgili....
  • kusura bakma
    işten güçten bazen buraya pek vakit ayıramıyoruz
    sizinkini cevapladım zannetmiştim ama atlamışım!

    çoğunlukla karakol polisi olay yerine pek gelmek istemiyor anlayacağın türlü bahane uydurup, yok biz artık bakmıyoruz yaralanma var ise geliriz gibi sebepler sürüp tembbellik edip gelmiyorlar...
    biz ve sigorta firmaları bu durumu bildiğimiz ve yaşadığımız için müşterimizin vermiş olduğu beyanı kabul ediyor, sigorta firmasına ödettiriyoruz.

    ama çok nadir müşteri alkollü olarak aracını başka bir araca vuruyor, bişey olmamaış gibi evin önüne çekip park halida olmuş gibi beyan yazıyor, sigorta da para verecek bunu araştırıyor, çarptığı aracı da sonunda buluyor ve yanlış beyanı ödemiyor.

    inşallah başınıza gelmez gelirse bir çamurluk far ve tampon hasarı toplma 3 parça beyanla yaptırırsınız.
    yani çok büyük değilse polisle uğraşmayın derim.

    quote:

    Orjinalden alıntı: airtor

    merhaba hasanyy
    benim en büyük sıkıntım birgün arabamın park halindeyken birinin vurup kaçması böyle bir durumda ne yapmalıyım.polise mi gitcem yoksa doğruca servise mi..
    kendi vereceğim beyanı kasko kabul edermi.eğer ben vereksem kime nasıl hitap etcem örnek verirseniz seviinirim..
    teşekkürler verdiğiniz yanıtlar için...




  • bu arada benim rahmetli babam polistir.
    kardeşimde polistir.
    polis mensupları yanlış anlamasın..!

    müşterilerimizin karakola gidip rapor tutmamalarına sıkça şahit oluyoruz, genelde tutulmuyor.
  • hasan bey karşı taraf % 100 suçluydu.önündeki arabayı sollarken aşırı hızdan hakimiyeti kaybetti ve kendi şeridinden bizim şeridimize geçip bana çarptı.benim bildiğim zorunlu trafik sigortası 12.500 tl ye kadar kapsıyor.eğer araç daha pahalıysa üstünüde varsa karşı tarafın kasksoundan yoksada kendisinden talep ediyosunuz.ankara sigortanın sistemi değişik.aracımızın hurdasını 8.500 tl ye sattı parasını sattığı kişiden aldık.kendiside 11.500 vercekmiş ama daha onu alamadık çok yoğunlarmış gün vermediler en kısa süreded dediler ( onların en kısa süresi 1 aydır eminim).bizim aracımızın 2.eli piyasada 22-24 arası değişiyor.danıştığımız tüm sigorta şirketlerindeki arkadaşlar 2.el değerini vermek zorunda dedile ama bunlar bize 18.000 tl teklif ettiler yoğun pazarlık sonucunda 20.000 tl ye çıktılar
  • verdiğini bilgiler tümüyle doğru
    şimdi ankara sigorta için ne diyeyim.!
    krizi bahane edip fiyat düşürüyorlar
    bence 3000 tl daha almanız gerekirdi
    yazık ya!!!
  • allah kimseyi bu sigorta şirketlerinin eline bırakmasın.bizde ankara sigorta sayesinde maddi manevi zarardayız.kendimize yeni bir araç alıcaz ama paramızı nezaman ödeyeceklerini bilmediğimiz için öylece ortada kaldık biyere bakamıyoruz.arkadaşlar kanuni ödeme süresi nekaradır bunu bilan varsa lütfen yazsın.trafikte neolur dikkatli araç kullanalım allah korusun canada gelebilir.yada bizim gibi okadar emek vererek kolladınız üstünde bir çizik dahi olmayan 1 senelik 30.000 tl değerindeki aracınızı 20.000 tl ye satmak zorunda kalırsınız
  • TRAFİK KAZASI GEÇİRDİNİZ. YARALI VAR, HASTANEYE GİTTİNİZ.

    SİZLERİN 2918 NOLU YASAYI BİLMEDİGİNİZİ ZANNEDEREK,
    ' YAPILACAK MÜDAHALE VE TEDAVİ ÜCRETLERİNİ ÖDEYECEĞİNİZE DAİR ŞU BELGEYİ İMZALAYIN' TEKLİFİ İLE KARŞILAŞIRSINIZ....
    ANCAK SİZ DE 'BU BELGEYİ İMZALAMAZSAM, BANA MÜDAHALE VE TEDAVİ ETMEYECEĞİNİZE DAİR BİR BELGEYİ İMZALAYIP GETİRİN.' DEDİĞİNİZ ANDA, HASTANENİN BÜTÜN İMKANLARI SİZİN İÇİN SEFERBER OLACAKTIR.

    2918 SAYILI TRAFİK KANUNUNU MUTLAKA OKUYUN.
    TÜKETİCİLER BİRLİĞİ, KAZAZEDELERİN HAKLARIYLA İLGİLİ BİR RAPOR HAZIRLADI.
    TRAFİK KAZASI SONUCU YARALANAN VE HASTANEYE KALDIRILARAK TEDAVİ ALTINA ALINAN KAZAZEDELERİN, KANUNA GÖRE TEDAVİ İÇİN ÜCRET ÖDEMEMESİ GEREKTİĞİ BELİRTİLDİ.
    KAZA SONUCU YARALANAN VE HERHANGİ BİR HASTANEDE TEDAVİ GÖREN KAZAZEDELERDEN, BU TEDAVİLERİNE KARŞILIK HASTANE TARAFINDAN ÜCRET TALEP EDİLEMEYECEĞİNİN BELİRTİLDİĞİ RAPORDA, 2918 SAYILI TRAFİK KANUNU'NA GÖRE :
    ''HERHANGİ BİR TRAFİK KAZASI SONUCU YARALANAN KİŞİ, EN KISA SÜREDE HASTANEYE YETİŞTİRİLMEK VE GEREKEN TEDAVİNİN YAPILMASI'' HÜKÜMLERİNİ İÇERİYOR.
    YÖNETMELİĞE GÖRE, '' HASTANE ACİL SERVİSİ, KENDİSİNE GELEN KAZAZEDENİN, MADDİ DURUMU, SOSYAL GÜVENCESİNİN OLUP OLMADIĞINA VE HASTANIN ÖZELLİĞİNE BAKMADAN, GEREKEN TEDAVİYİ VE MÜDAHALEYİ HERHANGİ BİR ÜCRET TALEP ETMEDEN YAPMAK ZORUNDA. BU TEDAVİ SONUCU OLUŞAN MASRAFIN İSE SAĞLIK BAKANLIĞI, KARAYOLLARI TRAFİK DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ TARAFINDAN KARŞILANACAGININ BELİRTİLDİĞİ RAPORA GÖRE, VATANDAŞLARIN HAKLARINI BİLMEDİĞİ İÇİN SORUNLAR YAŞANDIĞINI VE HASTANELERİN BU KANUNDAN BİHABERMİŞ GİBİ GÖZÜKÜP VATANDAŞTAN PARA TALEP ETMELERİNİN SUÇ OLDUĞU BELİRTİLDİ. LÜTFEN TANIDIĞINIZ HERKESE İLETİNİZ.

    KAZASIZ GÜNLER DİLEGİYLE...




  • benim başımdan da 1 yıl önce bir kaza geçti aracımın kasko bedeli 31500 idi , hasar 13000 küsür çıkmıştı ( hala nasıl o kadar masraf çıkardılar anlamıyorum , parçası harbiden pahalıymış herhalde ) polis raporunda %100 karşı tarafı suçlu bulmuştu , bana kaskom bozulmadan aracımın yapılcağını söylemişlerdi... yine de kara listeye fln girermiyim bu durumda...
  • DH Forum Brava...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brava_Alanya -- 18 Ağustos 2009; 6:21:57 >
  • yok kesinlikle sizin poliçenizde bir bozulma olmaz!
    geçmiş olsun :)

    benim aracıma 6 ay önce komşum çarpmıştı, ben onun trafiğiyle uğraşmadım
    kendi kaskomu devreye soktum.
    poliçe yenilememde de sıkıntı olmadı hiç kazam yokmuş gibi işlem gördü
    içiniz rahat olsun.

    quote:

    Orjinalden alıntı: SquAnDeR

    benim başımdan da 1 yıl önce bir kaza geçti aracımın kasko bedeli 31500 idi , hasar 13000 küsür çıkmıştı ( hala nasıl o kadar masraf çıkardılar anlamıyorum , parçası harbiden pahalıymış herhalde ) polis raporunda %100 karşı tarafı suçlu bulmuştu , bana kaskom bozulmadan aracımın yapılcağını söylemişlerdi... yine de kara listeye fln girermiyim bu durumda...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanyy -- 14 Şubat 2009; 15:03:16 >




  • kasko firmanız poliçede 18000 tl yazıyorsa pert durumunda 18000 tl mi verecek ?
    yok öyle bişey
    aracınızın piyasa rayiç bedelini vermek zorunda
    siz baştan trafik sigortasına müracaat etmekle yanlış yapmışsınız, bunu bahane edip nasıl olsa bana döndüler benim dediğim rakamı kabul ederler mantığıyla hareket ediyorlar.

    sizin aracınız pert konumu civarında yani yapılabilir yapılamayabilir.
    şimdi yapacağınız şey şu; acentenizi lütfen devreye sokun, hasarınızla ilgilensin.
    öyle prim alıp yatmakla iş yapılmaz
    hakınızı tek başına aramayın avcenteniz sizden daha çok sigortayı tanır nazı geçer, sizin lehinize konuşur.
    siz çünkü acentenizin müşterisisiniz
    bence aracınızı yaptırmayın, aracınız yapılınca bu kez de boyalı denecek ve değeri malum düşecek.

    sizin bu hasarda çok şanslısınız, en azından kaskonuzda size ödeyeceği rakamı çarpanın trafiğinden alacağı için, onlara da dokunmayacaktır.
    pert durumunda size teklif ettikleri rakama itiraz etme şansınız var...
    tekrar haberleşelim.
    öçok geçmiş olsun...

    quote:

    Orjinalden alıntı: Brava_Alanya


    Arkadaşın arabasıyla Alanya-Antalya istikametinde seyrederken bilenler bilir,Akseki yol kavşağındaki kırmızı ışıkta durup,yeşil ışığın yanmasını beklerken arkadan gelen araç bize çarptı.Karşı taraf kırmızı ışıkta duran araca,üstelik arkadan çarptığı için % 100 suçlu oldu ve bu hal üzere tutanak tutuldu.Bizim aracımız full kaskolu,karşı tarafın aracı ise sigortalı.Her iki tarafında ehliyet ya da başka yönden bir eksiği yok.

    Tutanağı tutturduktan sonra kaskoya başvurmadan önce sigortadan yaptıralım dedik aracı ve sigortaya başvurduk.Eksper geldi,araca baktı ve 5000 TL verelim yaptırın ya da 9000 TL verelim aracı perte çıkaralım dedi.

    Aracın kasko değeri Tramer'de geçen yıl 13450 TL gösterildiği halde kasko firması tarafından primi düşürüp müşteri kazanmak adına 10950 TL gösterilmiş.Ayrıca 2300 TL'lik te aksesuar gösterilmiş.(1600 TL'si LPG için,350+350 TL'si xenon farlar için.Bu sene için aracın kasko değeri ise 12200 YTL olarak geçiyor)

    Sigortanın teklifi düşük olduğu için teklifi kabul etmeyip,olayı kaskoya devrettik.Kasko bu gün eksperini gönderip araca baktırdı.(Aracı kaza yaptığı an çekici ile servise çektirdik ve hiç bir şekilde hiç bir yerine elletmeden bekliyor.)

    Kasko şirketi ile konuştuk ve ikircikli konuştular bu gün.Yarın da kararlarını bize bildirecekler.Bizim isteğimiz kırmızı ışıkta dururken arkadan gelen ve çarpan araç yüzünden şimdiye kadar en ufak bir kazası olmayan ve orjinalliğini yitiren aracımızın orjinal parçalarla yaklaşık 7000 YTL tutan hasarının giderilerek yapılması ya da kasko değeri düşük gösterilmesine rağmen gösterilen değer olan 10950+12300 TL'nin bize tam olarak ödenerek aracın perte çıkarılması.Sorum ise şu;Kasko firması bize kardeşim adam size kırmızı ışıkta arkadan çarptığı ve % 100 suçlu olduğu halde size ya şu kadar para veririm yaptırırsınız ya da kasko değerinin tamamını vermem,şu kadar kesinti yaparım derse kasko şirketine karşı ne yapabiliriz ve hakkımızı nasıl ararız?





  • quote:

    Orjinalden alıntı: hasanyy

    yok kesinlikle sizin poliçenizde bir bozulma olmaz!
    geçmiş olsun :)

    benim aracıma 6 ay önce komşum çarpmıştı, ben onun trafiğiyle uğraşmadım
    kendi kaskomu devreye soktum.
    poliçe yenilememde de sıkıntı olmadı hiç kazam yokmuş gibi işlem gördü
    içiniz rahat olsun.

    quote:

    Orjinalden alıntı: SquAnDeR

    benim başımdan da 1 yıl önce bir kaza geçti aracımın kasko bedeli 31500 idi , hasar 13000 küsür çıkmıştı ( hala nasıl o kadar masraf çıkardılar anlamıyorum , parçası harbiden pahalıymış herhalde ) polis raporunda %100 karşı tarafı suçlu bulmuştu , bana kaskom bozulmadan aracımın yapılcağını söylemişlerdi... yine de kara listeye fln girermiyim bu durumda...






    tşk ettim değerli bilgileriniz için...




  • avcıların orada yaptım kazayı..hiçbir sucum yoktu.
    önümde birden dönmeye başladı ford transit sonra üzerime doğru geldi ve bende indirdim ona...kemerim takık değildi allahtan hava yastıkları patladı.hiçbir yara almadan çıktım araçtan.
    aracın sol tarafı metro büs yolunun çelik halatları yüzünden arkaya arkaya kadar mahvoldu.
    perte çıkmaz diye tahmin ediyorum ama sigortanın sitesine baktım aynı bu şekil olup perte çıkan araçlar var.ondan bir tane resim koydum.ilki perte çıkmış aracın..diğer ikisi benim aracın..sizin fikriniz nedir??teşekkürler









    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dtahmet -- 15 Şubat 2009; 14:23:54 >




  • ben renault yerkili servisindeyim zaten
    bu resme bakıpta kesin pert olur olmaz diyemem.!
    aracınızın modeli 2004-2006 arası ,dynamıc model...?

    2.el değeri ne kadar...?

    1. 2004 benzinli ise 22000 tl
    2. 2006 dizel ise 30000 tl civarında 2.eli var.

    bakın çok fark çıkıyor ortaya...???
    hemen hemen bu iki araçta aynı parçalar kullanacak
    ama, 1. araç 12000 tl de pert konuşulurken,
    2. araçta çıkabilecek 12000 tl.lik hasar için pert konusu bile geçmeyecek

    aracınızın model detayı hakkında haber verirseniz daha net konuşabilirim.
    bu arada pert sitesine konulan araçların az hasarlı kısımlarını daha çok siteye koyuyorlar
    bazen pert alıcıları bizden araç aldığında aracı gördüğünde çok şaşırıyorlar...???
  • 2005 model dizel araç..kaskoda kasko değeri olarak 29 yazmışlar!beim kuzende var megane 2006 aynen benimkinden ona ise 28 yazmışlar...normalde bizde pert olmayabilir dedik ama o koydugum siyah megane da dizel ve aynen benim gibiydi.onun airbagler filan da patlamamış ayrıca ve benim gibi kapıları filan da çizilmişti..oradan bir umut alarak belki pert olur diye bi düşünceye kapıldım..artık exper gelince bakıcaz..experi ikna etme filan durumşları oluyor mu acaba arkadaşım??
  • aracınız pert olmaz
    aracınızda 17500 tl lik hasar gözükmüyor.
    kaskonuz hangisi?
    bazı kasko firmaları %40 hasarda pert yapıyor.
    siz müşteri olarak pert olmasını istiyorsanız servisinize bu dileğinizi iletin.
    ama, eksper müşteri çok ısrar etti diye 10000 tl lik bir hasarınızda aracınızı pert etmez
    geçmiş olsun
  • servise gittim az önce!oradaki arkadaş pert olmakla olmamak arasında tam araba sen ne olmasını istiyorsun dedi.((piyasa değeri 22 ile 24 arasında ediyormuş arabanın.))perte çıkarmaya çalışır mısınız dedik bi konusuruz dedi..eğer öyle bişi olursa bizi 24 filan verirlerse ii olur.ama 21 filan hiç ii olmaz!15 gün inceleme süresi var beklicez artık..kaskom da axa oyak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dtahmet -- 16 Şubat 2009; 13:32:39 >
  • bence, axa sigorta konusunda en iyilerindendir!
    sizi fazla üzmeyeceğine emin olun.
    bu arada pert olursa kendinizi ezdirmeyin acentenizi devreye sokun
    yüksek fiyatta ısrarcı olsun.
    çok geçmiş olsun
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.