Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.437
Cevap
88
Favori
471.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bide resimlerini koyayım buraya exper pert dedi ama hala merkezden bi cevap gelmedi acenteye soruyorum dosya hala açık diyor bişey denmemiş diyor...bazılarıda pert olmaz diyor..acaba sizce pert mi?

     HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...

     HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...

     HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...

     HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...

     HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...

     HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...

     HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...




  • hdı sigortamıydı sigorta biraz geç veriyormuş parayı 45 gün falan galiba
    geçmiş olsun bu arada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyi kötü çirkin -- 31 Ocak 2009; 2:50:41 >
  • Bir kere zorunlu trafik sigortası size para vermez!
    onu diyen arkadaş yanlış biliyor, zaten yaptırdığımız zorunlu trafik sigortasının bize 1 kuruş dönüşü yoktur, ancak karşı araca verdiğimiz zararlarda geçerlidir.
    Aracınızın hasarı ne kadar çıktı.?
    Büyük hasarlarda sigorta firması inceleme yapar, bu doğaldır bu yüzden dönüşü geç olabilir.
    Aracınızın modeli nedir?
    2008 veya 2009 model ise kaskonuzda yeni değer klozu da var ise sizin araç fiyatlandırılması yapılırken 2.eli değilde sıfır fiyatı baz alınır. Bu yüzden normalde 2.eli 20.000 olan araç kolaylıkla pert olurken sıfır veya 1 yaşını doldurmamış araçlarda poliçede yeni değer klozu da verilmişse sıfır değeri baz alır, bu kez 30.000 tl üzerinden işlem görür o zaman da; 15000 tl masraflı bir araç maalesef pert olmaz!
    Aracınızın modeli kaskosu eğer 2008 - 2009 model ise poliçenizde yeni değer klozu olup olmadığı hakkında sizden cevap bekliyorum.
    Zahmet edip resimlerini koymuşsunuz ama bu resimlere göre aracınız bence ortada kalıyor.?
    Hava yastıkları patlamamış, daha çok kaporta parçaları hasar görmüş. Hondanın motor parçaları bildiğim kadarıyla çok pahalı, resimden gördüğüm kadarıyla motorda ciddi bir hasar yok.

    Geçmiş olsun




  • aracım 2007 model....19.07.2007 tescilli....poliçemde yeni değer klozu yok....15.360 TL masraf çıktı....poliçedeki kasko değeri 23.085 TL başka istediğiniz bi bilgi varsa vereyim....
  • aracınız pert olur
    hayırlısı olsun
  • teşekkür ederim.....zaman ayırdığınız için sağolun...
  • ne demek efendim?
    çok geçmiş olsun
  • MERHABALAR HASAN BEY... GEÇEN GÜN ARABAMI MİSAFİRLİGİE GİTTİGİM BİR SOKAGA PARKETTİM.. İNDİGİMDE ARABAYA ÖN TARAFTAN VURUP KAÇMIŞLAR KİMSECİKLERDE YOK ORTALIKLARDA.. POLİSTE ÇAGİRMADIM KENDİM TUTANAK TUTTUM.. ŞİMSİ KASKOYA SÖYLİCEM YAPILMASI İÇİN ZATEN DAHA ÖNCE KASKOMU BOZMUŞTUM ŞİMDİ BUNUDA ONLARA YAPTIRICAM... PROSÜDÜR OLARAK YANLIŞMI YAPTIM ACABA? FULL KASKOM VAR TESEKKÜRLER.. ORTALAMA 800 YTL LİK BİR HASAR ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ormeka -- 2 Şubat 2009; 13:22:15 >
  • gayet doğal bir davranış
    hatta polisle uğraşmadan beyanla da yaptırabilirdiniz
    neyse
    çok geçmiş olsun
  • acaba dedim polis zabtı omadıgı için şirket bir problem çıkarırmı diye düsünmedim degil.. ne bilim sürücülerin tuttugu zabıtlara biraz daha kısık gözle bakıyor şirketler.. tesekkür ederim hasan bey kolay gelsin..
  • sıkıntı yok
    içiniz rahat olsun
  • şimdiki kazalarda artık iki tarafın tuttuğu zabıt iş görüyor
    yaralanma ehliyetsizlik ve alkol şüphesi olduğu zaman polis işe el koyuyor

    quote:

    Orjinalden alıntı: ormeka

    acaba dedim polis zabtı omadıgı için şirket bir problem çıkarırmı diye düsünmedim degil.. ne bilim sürücülerin tuttugu zabıtlara biraz daha kısık gözle bakıyor şirketler.. tesekkür ederim hasan bey kolay gelsin..
  • merhaba ben birşey danışacaktım yardımcı olursanız çok sevinirim.04.01.2009 günü yaptımız kaza sonucunda aracımız pert olmuştur.karşı taraf suçlu olduğu için dosya karşı tarafın trafik sigortası olan Ankara sigortadan açılmıştır.(bizimde kaskomuz yoktu)1 ay geçtikten sonra aracımıza 18.000 tl değer biçildi.fakat bizim aracımız 207 comfort 1.4 3 kp sigortalar birliğinin bile 2.el araç fiyatlarında 20.776 yazıyorken,bize neden bukadar fiyat verildi.birde paramızı nasıl alacağımız konusunda bilgi verirseniz sevinirim.bildiği kadarıyla zorunlu trafik sigortası 12.500 tl yi kapsıyo gerisini nasıl alacağız.
  • merhaba hasanyy
    benim en büyük sıkıntım birgün arabamın park halindeyken birinin vurup kaçması böyle bir durumda ne yapmalıyım.polise mi gitcem yoksa doğruca servise mi..
    kendi vereceğim beyanı kasko kabul edermi.eğer ben vereksem kime nasıl hitap etcem örnek verirseniz seviinirim..
    teşekkürler verdiğiniz yanıtlar için...
  • merhaba hasan bey, size bi sorunumu iletmek istiyorum netten cok temız sadece cızıkten sol yan camurlukta ve kaputun ustunde(bılerek altını boyatmadım cızıkten oldugu anlasılsın dıye) bolgesel boya var toyota servısınden rapotlu... yagmur sensoru park sensoru dıjıtal klıma 8 hava yastıgı 4 celık jant... arac 40000de... ankara arabası. tek kısı tarafından kullanılmıs. . yenı nesıl corolla ıle takas olur. corolla hayranları değişilmez temiz corolla sol.ilanı ile bu arabayı aldım servise bakıttım bana degişen parça yok,kaput, sol ön çamurluk,sag ön çamurluk,ön tampon ve sol çamurluk iç sacı boyalı korna orjinal degil,hava filtresinin tırnakları yok,vida atılmış,akü orjinal degil,sag davlunmaz yan sanayi.karterde eziklik var.sol airbagmüşürü ön civatası yok.müşür sallanıyor,klima gazının durumu iyi degil,iyi sogutmuyor,akünün durumu pek iyi degil şarj edilmesi gerekiyor,ön fren balatası 3mm incelmiş diye raporu verdiler bide sigotacıyı aradım arabada kaza olmadıgını söyledi ona güvenerek arabayı satın aldım.tüp taktırdım işlemlerini hallettim sigortasını yaptırmak için başka sigortacıya gittigimde sigorta yapmadılar arabanın pert oldugunu söylediler sigota şirketlerinde kayıtlıymış.degişeni yok servise bakıttım böyle bi araç nasıl pert olabilir.aldıgım kişiyi aradım bilmedigini söyledi aracı aldıgım kişi arabanın ikinci sahibi ne yapmam gerekiyo dava açsam kazanabilirmiyim.araba ilanı favorilerimde kayıtlı delil olarak kulanabilirmiyim.sizden cevap bekliyorum,şimdiden teşekürler.




  • başka sigortacıya gittigimde sigorta yapmadılar arabanın pert oldugunu söylediler sigota şirketlerinde kayıtlıymış.degişeni yok servise bakıttım böyle bi araç nasıl pert olabilir


    arabanızın birkaç noktasında bulunan eksikliklerin olması,balatanın incelmesi normaldir, burda sıkıntı yok!
    Sigortacı aracın pert olduğunu nasıl anlamış???
    buna şaşırdım!
    Parça değişmeden pert olurmu olur; illa kaporta parçası değişecek diye bişey yok
    motorda önemli bir parça da büyük masraf çıkarabilir, mesela araç kanala düşmüştür şanzuman motor komple hasar görmüştür bu nedenle pert de olabilir bazı sigorta firmaları %40ile pert ediyor.
    birde mesela sizin aracınız peert oldu, alan ve yaptıran kişi Orjinal boyalı çıkma parça üzerine montaj ediyor. bunu anlayamıyoprsunuz. kaldı ki ankara ostim de bir arkadaş laguna ıı nin arka bagaj kapağıı orjinal boyalı ve cam lı aldı.
    arabası arkadan hasarlıydı, şimdi takasa opele götürmüş, opel sadece arka tampon da boya var bir sorun yok demiş.
    halbuki arabanın arka koltuğuna kadar hasarı vardı...




  • hasan bey!
    aracın şaşi no su girilerek sigorta şirketlerinin kara listesinde bulunan araçlar ortaya çıkabiliyor.
    dediğiniz gibi motor ve şanzumanda sorun olsa zaten servisde ortaya çıkardı. sadece daha önce yazdığım hasarlar vardı.

    ikinci olarak expertizler bir şekilde ayarlanıyor gibi laflar duydum. böyle birşey olabilir mi?
    üçüncü olarak,sonuçda aldığım araç maalesef pert çıktı. 25 milyar para verdim. ne kadar kaybım var şimdi?

    dördüncü olarak bu kişiye dava açsam sonuç alır mıyım?
    beşinci olarak eğer araçta çok fazla hasar yok da expertiz pert demişse sigorta yada expertize dava açabilir miyim?sonuç alabilir miyim?
  • inanın yetkili serviste 10 yılı aşkın bir tecrübem var
    benim işim birebir, ayda yaklaşık 250-275 civarı gelen hasarlı araçların sahipleriyle sigorta arasındaki ilişkilerini sağlamak yani araçlarını kaskodan yaptırması için gerekli işlemleri yapmak.

    şase nosuna bakılıp pert araç bakılacağını şimdi sizden öğreniyorum.?

    ben yaklaşık 6 ay önce başka bir şehirden 25000 ytl ye 2.el araç aldım.
    ben bu aracın şasesini plakasını renault ekranından geçmiş onarım ve şikayetlerine bakarak ön karar verip öyle almaya gittim. aracın yanına gittiğimde ise, fitil, yazı etiketi,tampon kaplamaları vb. ince ayrıntılarına baktım. kaportadan çok anlamam yanımda ustam vardır o baktı, zaten araç da eski değildi, bakımları ve km si de uyuyordu, otobanda kullandım, indim arkadaşım kullandı. bir sorun olmadığına karar verip aldım.

    eğer şaseden bakıp pert araçlar öğreniliyorsa lütfen öğrenilen yeri bana da bildirin.
    servisimize mekanik bölümüne garantili araçlar geliyor, dışarda yaptırmış oluyor pert oluyor, bizimde haberimiz olmadığı için hasardan dolayı ses yapan mesela amortisörünü değiştirdiğimizde oluyor.
    hem bunu önlemiş de oluruz. gerçi biz de aracı kontrol ettiriyoruz ama yinede atladığımz vaka olabiliyor.

    ben sizin yerinizde olsam iyi bir avukatla bu konuyu yüz yüze konuşurum, davada kesinlikle haklısınız, sizi aldatmışlar başka bir şey aklıma gelmiyor
    . sonucu lüften bildirin.
    geçmiş olsun!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanyy -- 6 Şubat 2009; 13:50:23 >




  • teşekkürler hasan bey!
    siz bir araçla ilgili pert olup olmadığına sigorta şirketinize danışarak öğrenebilirsiniz.onlar sizden ruhsat bilgilerini istiyor.özellikle şasi nosu o aracın daha önce perte ayrılıp ayrılmadığını gösteriyor.ama bunu nsadece sigortacılar biliyor. bu yüzden de sigorta şirketleri bir araca kasko yapılacaksa önce o aracın pert olup olmadığını kara listeye bakarak öğreniyorlar. tabi ben bunları iş işten geçtikten sonra öğrendim.

    araç 25 bin tl iken şimdi ne kadardır sizce?

    sonuçtan sizi haberdar edeceğim. görüşmek üzere.
  • bakın bir polis ağbimiz pert bir araç aldı
    yaptırdı. aracı çiçek gibi oldu
    araç 9 aylıktı
    kasko da yaptırdı
    yani araç pert olduktan 2 ay sonra kasko yaptırdı
    fiyatı da farklı değildi.

    hangi sigorta firmalarını ararsanız arayın, hasar departmanı dosya nosu olmadan size yardımcı olmuyorlar
    kaldı ki çoğu poliçede şase noları sonuna kadar da yazılmıyor
    sadece 6 hane yazılıyor
    vergi dairelerinde bile yakın zamanda böyledi.

    neyse ben size aracınzıı yetkili bir serviste tam bir ekspertiz yaptırmanızı aracınızın yetkili serviisn vereceği rapora göre kusurundan dolayı mağdur olduğunuzu belirten bir dilekçeyle tüketici mah. başvurudum.
    mahkeme bilirkişi gönderip aracın 2 el değer düşüklüğünü çıkartır
    siz bu farkı satandan alabilirsiniz.
    bu olay bence dolandırıcılık gibi bir şey...
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.