Bildirim
HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (135. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
Giriş
-
Merhaba hocam,
Türkiye'de trafik yönü sağ şerit olduğundan dolayı anlattıklarınıza göre suç sizde, geçiş hakkı sağdan gelen aracın.
sizin aracın tramer sorgusunda sadece sizin araç için ödenecek tutar çıkar, yani aracı satarken alıcı kişi kontrol ettiğinde
400-500 TL gibi bir rakam görür her iki aracın toplam tutarını görmez.
Trafik ve kasko poliçenizde varsa hasarsızlık indiriminiz bir kademe düşer, kaskonuzda ''Hasar koruma'' teminatı varsa
ve dönem içerisinde başka bir hasar yaşamazsanız hasarsızlık indirimi etkilenmez.
Seneye fiyatların ne kadar zamlanacağı orası belli olmaz, günü gelip ekranlara giriş yapılıp fiyatı görmek lazım.
Trafik sigortası ve Kasko birbirinden bağımsız yapılan hasarlar birbirini etkilemez. -
Öncelikle geçmiş olsun ,quote:
Orijinalden alıntı: damneed
Merhaba hocam,
Türkiye'de trafik yönü sağ şerit olduğundan dolayı anlattıklarınıza göre suç sizde, geçiş hakkı sağdan gelen aracın.
sizin aracın tramer sorgusunda sadece sizin araç için ödenecek tutar çıkar, yani aracı satarken alıcı kişi kontrol ettiğinde
400-500 TL gibi bir rakam görür her iki aracın toplam tutarını görmez.
Trafik ve kasko poliçenizde varsa hasarsızlık indiriminiz bir kademe düşer, kaskonuzda ''Hasar koruma'' teminatı varsa
ve dönem içerisinde başka bir hasar yaşamazsanız hasarsızlık indirimi etkilenmez.
Seneye fiyatların ne kadar zamlanacağı orası belli olmaz, günü gelip ekranlara giriş yapılıp fiyatı görmek lazım.
Trafik sigortası ve Kasko birbirinden bağımsız yapılan hasarlar birbirini etkilemez.
İki yolunda tali olduğu durumlarda sağ şeritten gelen araca yol vermeniz gerekmektedir.
Bununla birlikte sokak büyüklüklerine göre bazı durumlarda sağ şeritteki kişinin yol vermesinin gerekliliği de ortaya çıkmaktadır.
Buradaki çizim ile size ne desem yalan olur çünkü bulunduğunuz sokağın özelliklerini bilmemekteyim.
Bununla birlikte bir kaza kaydı girerse evet hem trafik sigortanız hem de kaskonuz zamlanacaktır.Ayrıca her ikisinde de hasar kaydı gözükecektir(5664 servisine mesaj atılırsa).
Suçu size verirlerse trafik sigortanız için karşı tarafa yapılan ödeme , kasko'da sizin aracınıza yapılan ödeme gözükür.
Kaskonuzun içeriğini bilmediğim için bozulup bozulmayacağını söyleyemem , bununla birlikte hasarsızlık koruma teminatı varsa kaskonuz bozulmaz ve yeni aracınıza devredebilirsiniz.
-
Öncelikle cevaplarınız için çok sağolun.quote:
Orijinalden alıntı: spacewolf
Öncelikle geçmiş olsun ,
İki yolunda tali olduğu durumlarda sağ şeritten gelen araca yol vermeniz gerekmektedir.
Bununla birlikte sokak büyüklüklerine göre bazı durumlarda sağ şeritteki kişinin yol vermesinin gerekliliği de ortaya çıkmaktadır.
Buradaki çizim ile size ne desem yalan olur çünkü bulunduğunuz sokağın özelliklerini bilmemekteyim.
Bununla birlikte bir kaza kaydı girerse evet hem trafik sigortanız hem de kaskonuz zamlanacaktır.Ayrıca her ikisinde de hasar kaydı gözükecektir(5664 servisine mesaj atılırsa).
Suçu size verirlerse trafik sigortanız için karşı tarafa yapılan ödeme , kasko'da sizin aracınıza yapılan ödeme gözükür.
Kaskonuzun içeriğini bilmediğim için bozulup bozulmayacağını söyleyemem , bununla birlikte hasarsızlık koruma teminatı varsa kaskonuz bozulmaz ve yeni aracınıza devredebilirsiniz.
Karşı tarafın da kendi aracımın da hasarını cebimden karşılamaya karar verdim. (800 TL civarında)
Expertin gelmesi, karar verilmesi, prosedür işleri, arabaların tamir edilmesi falan 1 hafta - 10 gün sürebileceğini söylediler.
Bu kadar sürem olmadığı için uğraşmak istemedim. Hasarsızlık koruma teminatı olmayan sadece mini onarım opsiyonu olan kaskomu da deldirmek istemedim. Böylece sanırım bu talihsiz durumu halletmiş olacağız.
Gene de karşı tarafın hasarını trafik sigortamdan karşılatıp, kendi aracımı ise cebimden yaptırmış olsaydım. Benim aracımda hasar kaydı gözükür müydü? 5664 ten sorgulatıldığı zaman benim aracıma ait değil ama karşı tarafa ait hasarın gözükeceği söylendi. Bu durum, trafik sigortamı artıracaktı ama kendi aracımı cebimden yaptırmış olduğum halde kaskomu etkiler miydi?
Öğrenmek için soruyorum. Teşekkür ederim.
-
Hocam eskiden tramer sisteminde sizin aracınızın tramerinde karşı tarafın hasarı gözüküyordu, karşı tarafın trameri sorgulandığında kendi sigortası ödeme yapmadığı için kaza geliyor lakin rakam gelmiyordu ama 1 yıldır sistemin değiştirilmesi için uğraşıyorlardı ben sistemin değiştiği şekilde duyum aldım. Artık sadece kendi aracınızın hasarı tramerinize işlenecek karşı tarafa verdiğiniz zarar işlenmeyecek diye biliyorum.
Trafik ile Kasko poliçeleri birbirinden bağımsız birbirini etkilemezler hocam. -
S.aquote:
Orijinalden alıntı: damneed
Hocam eskiden tramer sisteminde sizin aracınızın tramerinde karşı tarafın hasarı gözüküyordu, karşı tarafın trameri sorgulandığında kendi sigortası ödeme yapmadığı için kaza geliyor lakin rakam gelmiyordu ama 1 yıldır sistemin değiştirilmesi için uğraşıyorlardı ben sistemin değiştiği şekilde duyum aldım. Artık sadece kendi aracınızın hasarı tramerinize işlenecek karşı tarafa verdiğiniz zarar işlenmeyecek diye biliyorum.
Trafik ile Kasko poliçeleri birbirinden bağımsız birbirini etkilemezler hocam.
Arkadaşlar tek taraflı kaza yaptık refüje vurduk serviste 7-8 bin tl hasar çıkardılar.. Dışarıya yaptıralım dedik bu kez de kasko yüzde 30 unu mu ne siz karşılarsınız diyor eğer dışarıya yaptırırsanız... BİZ BU KASKOYU NİYE YAPTIRIYOZ ? Amaç ne bana ödetickse kime ne arabamı istediğim YERDE YAPTIRIRIM KİME NE... Sen kaskosun işine bak okadar parayı almayı biliyolar sonra böyle yapıyolar ...
Kasko yu dava etsem kazanırmıyım ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Karahan-87
S.a
Arkadaşlar tek taraflı kaza yaptık refüje vurduk serviste 7-8 bin tl hasar çıkardılar.. Dışarıya yaptıralım dedik bu kez de kasko yüzde 30 unu mu ne siz karşılarsınız diyor eğer dışarıya yaptırırsanız... BİZ BU KASKOYU NİYE YAPTIRIYOZ ? Amaç ne bana ödetickse kime ne arabamı istediğim YERDE YAPTIRIRIM KİME NE... Sen kaskosun işine bak okadar parayı almayı biliyolar sonra böyle yapıyolar ...
Geçmiş olsun ,
büyük ihtimalle kaybedersiniz.Kaskonuzu yaptırırken uygun olsun diye veya size söylemeden sadece anlaşmalı servislerde onarım seçeneği tanımlanmış olabilir.Bu nedenle farklı servislerde yaptırmak isterseniz fark alıyordur. -
bunu niye yapıyolar ki... sevisle kasko anlaşıyor demi muhtemelen ?quote:
Orijinalden alıntı: spacewolfquote:
S.a
Geçmiş olsun ,
büyük ihtimalle kaybedersiniz.Kaskonuzu yaptırırken uygun olsun diye veya size söylemeden sadece anlaşmalı servislerde onarım seçeneği tanımlanmış olabilir.Bu nedenle farklı servislerde yaptırmak isterseniz fark alıyordur.
Alıntıları Göster
Konu dışı ama bişey sorucam ALLAH korkusu hissetmiyomu bunlar ?
-
Merhabalar;quote:
bunu niye yapıyolar ki... sevisle kasko anlaşıyor demi muhtemelen ?
Alıntıları Göster
Bende bir soru sormak isterim.
Benim aracıma da park halindeyken çarpmışlar.
Sadece sol ayna kısmında hasar var.
Ve çarpan şahıs kaçmış.
Aracıma ait kasko ve trafik sigortası var.
Acaba bu hasarı kasko yada sigorta şirketinden karşılanabilri mi?
Hasarsızlık indirimi devam etmesi için ne yapabilirim? Çünkü benim hiç bir kusurum yok. Park ettiğim yer bile sabit ve AVM park alanı.
Cevaplarsanız sevinirim. Birde bu olayda rüculü sayılır mıyım?
-
quote:
bunu niye yapıyolar ki... sevisle kasko anlaşıyor demi muhtemelen ?
Durumunuzda haksızlık yok ki hocam.
Acentenizin hatası.Kasko poliçeleri anlaşmalı servis ya da istenilen yer olarak ayrılabiliyor.Size uygun çıkartmak için anlaşmalı servis seçtilerse haksızlık yapmamış oluyorlar.Sizin bilginiz yoksa acente hatası , bilginiz varsa maalesef sizin hatanız durumuna düşüyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: pasaoglu1
Merhabalar;
Bende bir soru sormak isterim.
Benim aracıma da park halindeyken çarpmışlar.
Sadece sol ayna kısmında hasar var.
Ve çarpan şahıs kaçmış.
Aracıma ait kasko ve trafik sigortası var.
Acaba bu hasarı kasko yada sigorta şirketinden karşılanabilri mi?
Hasarsızlık indirimi devam etmesi için ne yapabilirim? Çünkü benim hiç bir kusurum yok. Park ettiğim yer bile sabit ve AVM park alanı.
Cevaplarsanız sevinirim. Birde bu olayda rüculü sayılır mıyım?
Geçmiş olsun ,
Polis çağırıp tutanak tutturduysanız kaskonuzdan karşılanır.Şahıs bulunursa rücu edilir.Bulunmazsa edilmez.
Poliçenize göre belirli hasarlar hasarsızlığınızı bozmadan da yapılır.
-
Kaskonuz sadece antlaşmalı servislerde onarım, antlaşmalı olmayan servislerde %30 muafiyetli kesilmiş, daha uygun fiyat çıksın diye, kasko kesilirken pazarlık yaptıysanız size fiyatı aşağıya çektik diyip aslında poliçedeki teminatı çıkarmış olabilirler bunu çok yapan sigorta acentesi var maalesef.
Kasko bir nevi taraflar arasında sözleşme olarak düşünün kasko size ilk gönderildiği zaman okuyup buna itiraz etmeniz gerekiyordu.
Ayrıca Bilgilendirme formunu imzalatıp geri aldımı sizden acente? -
Merhaba hocam,
Kaskonuzdan aracınızı beyan üzerine dosya açtırarak yaptırabilirsiniz, kaskonuzda ''Hasar koruma'' teminatı var mı?
ilgili teminat var ise yılda bir defa yaptığınız hasar hasarsızlık indiriminizi bozmaz.
AVM Park alanında ise yüksek ihtimalle AVM'nin kamerası vardır, AVM yönetimine başvurup görüntü bulabilirsiniz görüntüyüde
gelen ekspere verirseniz kasko şirketiniz ilk önce ödemeyi yapar ondan sonra karşı taraftan tahsil eder hocam. -
Merhaba 25/07/2015 tarihinde aracıma park halinde çarptılar.Arac axa sigortadan kaskolu sigortalı.Servise götürdük eksper bakmış ortalama 9500 lira hasar çıkarmış.Yapılması gereken sadece sağ çamurluk kapıda kaputta bi şey yok haliyle çok fazla olduğundan bende eksperin yanına gittim aracımın kaskodan onarılmasını istemediğimi servisten alabilmek için kaskonun ödemesinden feragat ettiğime dair belge imzaladım, dosya böylelikle kapandı.Yeniden bi dosya açtırdık özel serviste karşı tarafın sigortasından aracım 2300 liraya yapıldı.Bugün aracı satmaya götürdüm şans eseri adam 5664 e mesaj attığında şok olduk!Serviste sadece eksperin fiyat çıkarmasıyla bir vidanın dahi sökülüp takılmadığı yerden aracımda sanki iki kere kaza yapmış da iki kere tamir ettirmişim gibi aracın tramerine hem 2307 hemde 9500 lira kayıt oluşturmuşlar.Sabahtan beri arıyorum dedikleri şey araca serviste eksperin bakması bile yeter aracı orda tamir ettirmeseniz de tramere işlenir arkadaşlar kulaklarınızı iyi açın böyle bir saçmalık gördünüz mü?Hukuksal yollara başvuruyorum gerekirse bir araba parası harcıyacağım ama inanın pişman edeceğim bunları bide laubali laubali bana baktırmasaydınız diyor serviste ulan hıyar baktırmadan hasarın fiyatı çıkmadan nasıl yaptırcam arabayı eksper baktı bana mantıklı gelmedi bende yaptırmadım orda serviste heryerde kayıtlar var sen benim aracıma nasıl on bin liralık hasar kaydı eklersin.Sizden de yardım istiyorum bütün sigorta acenteleriyle görüştüm uygun dille yardım istedim hepsi de böyle bi saçmalığın olmayacağından hukuksal yoldan önünüz açık dosyanız kapanmış feragat etmişsiniz kesinlikle aracınıza tamir işlemi uygulanmamış para ödenmemiş bir durumda hasar kaydı eklemeleri mümkün olmadığını söylediler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Dukeee
Merhaba 25/07/2015 tarihinde aracıma park halinde çarptılar.Arac axa sigortadan kaskolu sigortalı.Servise götürdük eksper bakmış ortalama 9500 lira hasar çıkarmış.Yapılması gereken sadece sağ çamurluk kapıda kaputta bi şey yok haliyle çok fazla olduğundan bende eksperin yanına gittim aracımın kaskodan onarılmasını istemediğimi servisten alabilmek için kaskonun ödemesinden feragat ettiğime dair belge imzaladım, dosya böylelikle kapandı.Yeniden bi dosya açtırdık özel serviste karşı tarafın sigortasından aracım 2300 liraya yapıldı.Bugün aracı satmaya götürdüm şans eseri adam 5664 e mesaj attığında şok olduk!Serviste sadece eksperin fiyat çıkarmasıyla bir vidanın dahi sökülüp takılmadığı yerden aracımda sanki iki kere kaza yapmış da iki kere tamir ettirmişim gibi aracın tramerine hem 2307 hemde 9500 lira kayıt oluşturmuşlar.Sabahtan beri arıyorum dedikleri şey araca serviste eksperin bakması bile yeter aracı orda tamir ettirmeseniz de tramere işlenir arkadaşlar kulaklarınızı iyi açın böyle bir saçmalık gördünüz mü?Hukuksal yollara başvuruyorum gerekirse bir araba parası harcıyacağım ama inanın pişman edeceğim bunları bide laubali laubali bana baktırmasaydınız diyor serviste ulan hıyar baktırmadan hasarın fiyatı çıkmadan nasıl yaptırcam arabayı eksper baktı bana mantıklı gelmedi bende yaptırmadım orda serviste heryerde kayıtlar var sen benim aracıma nasıl on bin liralık hasar kaydı eklersin.Sizden de yardım istiyorum bütün sigorta acenteleriyle görüştüm uygun dille yardım istedim hepsi de böyle bi saçmalığın olmayacağından hukuksal yoldan önünüz açık dosyanız kapanmış feragat etmişsiniz kesinlikle aracınıza tamir işlemi uygulanmamış para ödenmemiş bir durumda hasar kaydı eklemeleri mümkün olmadığını söylediler.
Değerli hocam ,
Şimdi bu durumda şöyle bir problem var.Araç dolandırıcılığının önüne geçmek için eksperlerin kayıt açtığı doğru.Bu nedenle servislerin verdiği fiyatlar eklenmektedir.
Bununla birlikte kimse size belirttiğiniz gibi cevap veremez.Terbiyesizlik yapmışlar size karşı , bu durumu tramer sistemine yazarak sildirebilirsiniz.Sigortanıcınız ile görüşürseniz o zaman gereken işlemler daha hızlı yapılacaktır. Bu nedenle lütfen endişe etmeyiniz , kaydınız başvurunuz ve gereken evrakları iletmeniz ile çok hızlı silinecektir.
Geçmiş olmasını dilerim.
-
Cevap için çok teşekkürler fakat benim aracımda zaten bir tane hasar kaydı var yani bende şuan aynı kazadan iki tane hasar kaydı çıkıyor yaptırmadığım işlemi başka yerde yaptırdım yani tramere orda zaten işlendi ama serviste yapılmayan onarım işlemi ayrı bir hasar kaydı olarak çıkıyor. -
Hocam feragatname ile kapatılan dosyada tramere giriş yapılmaz sizin işte farklı bir şey var,
Allah'tan kaskonuz Axa sigortadan Axa sigorta bu konuda çok hassas,
müşteri hizmetlerini arayıp bilgilendirmeniz takdirde dosya sorumlusu gerekirse eksperi,SBM'yi her yeri arayıp durumu çözerler.
Özelden bana yazın elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım size. -
quote:
Orijinalden alıntı: Dukeee
Cevap için çok teşekkürler fakat benim aracımda zaten bir tane hasar kaydı var yani bende şuan aynı kazadan iki tane hasar kaydı çıkıyor yaptırmadığım işlemi başka yerde yaptırdım yani tramere orda zaten işlendi ama serviste yapılmayan onarım işlemi ayrı bir hasar kaydı olarak çıkıyor.
Durum bahsettiğim gibi hocam araç dolandırıcılığının önüne geçmek için yapmaktalar maalesef.
Bununla birlikte belirttiğim gibi tramer sistemi durumunuzu anında çözecektir. -
Abiler merhaba tekrardan bugün çok üst mertebe axa yetkilisiyle de görüştüm hala bana birşeyler anlatıyorlar , en son sbm yi tekrar aradım temsilci bana bir iletişim formu doldurmamı ve böyle bir şeyin olmaması gerektiğini söyledi konuyu inceleyip araştırma yaptıktan sonra silinebileceğini söyledi cevap bekliyorum ayrıca avukat da ihtar çekti çünkü hukuki yoldan başka bi çarem yok yardımcı olmuyorlar -
iyi günler.quote:
Orijinalden alıntı: hasanyy
HASAN YAVUZYILMAZ
RENAULT YETKİLİ SERVİSİ
HASAR SORUMLUSU
KAZASIZ GÜNLER DİLERİM
Alıntıları Göster
Bu pazar aracıma başka bir araç trafikteyken arkadan çarptı. Aracımda arka bagaj kapağı ve tamponu hasar gördü. Karşı taraf yüzde yüz kusurlu bulundu ve karşı tarafın sigortası(mapfre) zararımı karşılayacak. Aracım şuan yetkili servisinde. Ancak bana henüz kazayla ilgili mesaj gelmediği için dün ekspertizi aradım. Kendileri aracın ağar hasar kayıtlı olabileceğini yada normal hasarlı olabileceğini bunu sigorta şirketine sorduklarını söylediler. Benim anlamadığım sigorta şirketi kendi kafasına göre araç ağır hasar kayıtlı diyebiliyor mu yani ağır hasarlı demek için objektif bir kriter yok mu? Çünkü aracı ben kendim gördüm arka tamponunda ve hafifçe bagaj kapağında bükülme var. Bagaj kapağının değişmesine bile gerek yok. Son olarak eğer aracıma ağır hasar kayıtlı derlerse ben buna itiraz edebilir miyim?
cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X