Şimdi Ara

Hasan Vatan, Vatan Bilgisayar CEO'su: '15-20 gün duruma bakarız'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "2013 yılının ilk iş gününde Merkez Bankası tabloları, 1 Euro=2,35 TL, 1 dolar=1,77 TL olarak gösteriyordu. Aradan geçen 1 yılda Euro yüzde 27,6, dolar ise yüzde 22,5 oranında arttı."

-TEKNO MARKETLER BEKLEMEKTEN YANA-

Necil Oyman Teknosa Genel Müdürü: "Kalıcı olursa aşamalı yansır"

"Satın almalarımızı Türk Lirası cinsinden yaptığımız için döviz riskinden doğrudan etkilenmedik. Müşterilerimizin dalgalanmalardan hemen etkilenmemesi için döviz bazlı etiketimiz de yok . Bu nedenle fiyatlara şu ana kadar önemli bir yansıma olmadı. Tüketiciler de frene basmadı. Dövizin 2 lira üzerinde kalıcı olması halinde aşamalı ve dolaylı olarak önce alımlara sonra da satış fiyatlarımıza bu etki yansıyabilir"

Hasan Vatan Vatan Bilgisayar CEO'su: "15-20 gün duruma bakarız"

"Fiyat etiketi Türk Lirası cinsinden yazan ürünlerde hemen fiyat yansıtma gibi bir durum söz konusu olamaz. 15-20 gün beklemek gerekir. Dövizdeki yükseliş öyle devam ederse, yeni ürünlere kur farkı yansıtılır. Kur arttı diye 2 bin liraya satılan televizyona öyle hemen zam yapılmaz. Biz 2014 projeksiyonlarımızı gözden geçirmeye başladık. Ancak durumun böyle devam edeceğini düşünmüyorum."

NOT:VATAN BİLGİSAYARDA DOLAR KURU "2.1800"

Güncel Dolar ve Euro Kurları;
    --------------ALIŞ --------SATIŞ
    DOLAR:-----2.1500--------2.1600
    EURO :------2.9654--------2.9792

Haberin tümü için:http://ekonomi.haber7.com/ekonomi/haber/1110663-fatura-vatandasa-yuzde-10-zam-geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trktlh -- 29 Aralık 2013; 10:03:34 >

• 2 ay önce 1.500 tl lik sistem şuan 1.600-1.700 tl civarında aynı parçalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaniCalifornia

2 ay önce 1.500 tl lik sistem şuan 1.600-1.700 tl civarında aynı parçalar.
    Döviz kur'u yükselmeden öncede yapılan %25-30 gibi indirimler de Vatan piyasaya göre kur'u yüksek uyguluyordu, bu konu hakkında Hasan Bey'in yorumunu duymak isterdim...
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    Alışveriş yaparken kuru yüksek tuttuklarını yüzlerine vursak indirim yaparlar mı acaba?
  • 2-3 ay oncesiyle simdi arasında cok fiyat farkı var zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: LoggeS

2-3 ay oncesiyle simdi arasında cok fiyat farkı var zaten
    an itibari ile piyasa kuru ve vatanın sitesindeki kur

• quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

"2013 yılının ilk iş gününde Merkez Bankası tabloları, 1 Euro=2,35 TL, 1 dolar=1,77 TL olarak gösteriyordu. Aradan geçen 1 yılda Euro yüzde 27,6, dolar ise yüzde 22,5 oranında arttı."

"Satın almalarımızı Türk Lirası cinsinden yaptığımız için döviz riskinden doğrudan etkilenmedik. Müşterilerimizin dalgalanmalardan hemen etkilenmemesi için döviz bazlı etiketimiz de yok . Bu nedenle fiyatlara şu ana kadar önemli bir yansıma olmadı. Tüketiciler de frene basmadı. Dövizin 2 lira üzerinde kalıcı olması halinde aşamalı ve dolaylı olarak önce alımlara sonra da satış fiyatlarımıza bu etki yansıyabilir"

Haberin tümü için:http://ekonomi.haber7.com/ekonomi/haber/1110663-fatura-vatandasa-yuzde-10-zam-geliyor

Çok laf söylenir ama buyrun vatan fiyat takip listem.

Hiç artış olur mu canım.Anında yansımaz da zaten.Seneye zam gelir belki.

Bu fiyatlar tabi yüzde 25 indirim olunca normale dönen yüzde 30 olursa biraz kar edebildiğimiz fiyatlar.Acelen varsa kazık yiyeceksin birader... fiyatları yani.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nfsworld kullanıcısına yanıt
    Dolar bi an 2.1800 görünce hemen kuru 2.18 yaptılar+%30 indirim.Şuan dolar 2.15 de iken hala 2.18 güncellenmemiş halde duruyor.Her halde kar yapıyorlar.
  • ikiside birbirinden farkli seyler soyluyor.Ozelliklede vatan ceosunun attigi yalanlara bak !!!

Biz dolar kurunu hemen yansitmiyoruz diyor Daha dun 564 tl olan 4670k bugun 620 civarlarinda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wolftired

ikiside birbirinden farkli seyler soyluyor.Ozelliklede vatan ceosunun attigi yalanlara bak !!!

Biz dolar kurunu hemen yansitmiyoruz diyor Daha dun 564 tl olan 4670k bugun 620 civarlarinda
    zuhahhah sız vatandan pc toplatmaya devam edın nasıl olsa cebını dusunen kım
  • 2,5 ay önce 1936tlye imzamdaki sistemi topladım (monitör kulaklık klavye mouse hariç) bugün aynı parçaları almaya kalksak 2181tlye denk geliyor.Dolar ciddi anlamda elektronik ürün ihtiyacı olanların belini büktü
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9600_G_T

Peki siz nerden toplatıyorsunuz ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: onererkut

2,5 ay önce 1936tlye imzamdaki sistemi topladım (monitör kulaklık klavye mouse hariç) bugün aynı parçaları almaya kalksak 2181tlye denk geliyor.Dolar ciddi anlamda elektronik ürün ihtiyacı olanların belini büktü

Aynen kardesim.
  • quote:

Hiç sevmediğim halde ve tüm bu tantanalara karşın adamlar yine de birçok üründe piyasadan ucuz kalıyor. Demek ki diğerleri daha ağır haşırtlıyor. Merak ettim Siz nereden topluyorsunuz. Arena, datagate, armada vs'den direk alışınız falan mı var
  • quote:

Orijinalden alıntı: rabitelli

quote:

Hiç sevmediğim halde ve tüm bu tantanalara karşın adamlar yine de birçok üründe piyasadan ucuz kalıyor. Demek ki diğerleri daha ağır haşırtlıyor. Merak ettim Siz nereden topluyorsunuz. Arena, datagate, armada vs'den direk alışınız falan mı var

Alıntıları Göster
    1 Sene önce 1800 e topladıgım sistem şimdi 2300 lira

• quote:

Orijinalden alıntı: Night_Noise

1 Sene önce 1800 e topladıgım sistem şimdi 2300 lira

Alıntıları Göster
    şu "vatandan daha ucuza topluyorum" diyen arkadaşlar bir kaynak versin hele nereden alıyorlarmış...

yan dükkanımda bilgisayarcı arkadaşım var; arena vb. alış fiyatlarını görüyorum, özellikle vatan indirim yaptığı zamanlarda fiyatlara bakıyorum bilgisayarcı arkadaşımın kendine alış fiyatına bazen daha da altına denk geliyor vatan'ın indirimli fiyatları... hatta şu an kullandığım logitech k800 kablosuz/aydınlatmalı klavyeyi vatandan indirimli zamanda aldığımda kdv hariç yurtdışı ile aynı paraya almıştım (newegg ve birkaç online satış sitesine bakmıştım) hani kendi gözümle görmesem başkası söylese inanmam ama durum bu... ha herşeyde indirim olmuyor takip edilirse ihtiyaçlarınızı indirim zamanlarında uygun fiyata karşılamanın ilk adresi yine vatan bilgisayar... ha derseniz internetten alışveriş var; bana ters geliyor internet üzerinden alışveriş yapıp kargo beklemek... giderim alırım gelirim benim olayım bu... ikinci elde de aynı şekilde; forumda bir ürün sattım bir de ürün aldım, ikisi de yaşadığım şehirden ve elden alışveriş...

varsa bildiğiniz ucuza güvenilir alışveriş yapılacak yer paylaşın; yoksa bir zahmet kuru gürültü yapmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: mortarxl

şu "vatandan daha ucuza topluyorum" diyen arkadaşlar bir kaynak versin hele nereden alıyorlarmış...

yan dükkanımda bilgisayarcı arkadaşım var; arena vb. alış fiyatlarını görüyorum, özellikle vatan indirim yaptığı zamanlarda fiyatlara bakıyorum bilgisayarcı arkadaşımın kendine alış fiyatına bazen daha da altına denk geliyor vatan'ın indirimli fiyatları... hatta şu an kullandığım logitech k800 kablosuz/aydınlatmalı klavyeyi vatandan indirimli zamanda aldığımda kdv hariç yurtdışı ile aynı paraya almıştım (newegg ve birkaç online satış sitesine bakmıştım) hani kendi gözümle görmesem başkası söylese inanmam ama durum bu... ha herşeyde indirim olmuyor takip edilirse ihtiyaçlarınızı indirim zamanlarında uygun fiyata karşılamanın ilk adresi yine vatan bilgisayar... ha derseniz internetten alışveriş var; bana ters geliyor internet üzerinden alışveriş yapıp kargo beklemek... giderim alırım gelirim benim olayım bu... ikinci elde de aynı şekilde; forumda bir ürün sattım bir de ürün aldım, ikisi de yaşadığım şehirden ve elden alışveriş...

varsa bildiğiniz ucuza güvenilir alışveriş yapılacak yer paylaşın; yoksa bir zahmet kuru gürültü yapmayın

Alıntıları Göster
    bende vatan sonunda batıyor sandım baktım öyle değilmiş yine kandırmaca..

• quote:

Orijinalden alıntı: XmysticX

bende vatan sonunda batıyor sandım baktım öyle değilmiş yine kandırmaca..

Alıntıları Göster
    Cuma sabahı saat 08:30 civarı msi r9 280x %30 indirimli fiyatı 796TL idi dolar kuru 2,1 yazmaktaydı. Sabah 10:30 civarı 796TL olan kartın fiyatı 827TL den satışa sunulmuştu, dolar kuru 2,18TL yazmaktaydı. Yani doları yine yüksek tutmuşlar

Yalnız şuda bir gerçek piyasadan üç aşağı beş yukarı düşük oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxPark -- 29 Aralık 2013; 17:29:16 >

• FoxPark kullanıcısına yanıt
    Her ürün piyasadan düşük değil..Kafamda almayı planladığım ürün inventusta daha ucuz.
  • trktlh kullanıcısına yanıt
    Muhakkak ki her ürün için geçerli değildir. Benim takip ettiğim ekran kartı ve anakart bu konuda sorun yaşamadım fiyat anlamında.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.