Şimdi Ara

Haruki Murakami Kitapları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Zemberekkuşu'nun Güncesi
    Sınırın Güneyinde Güneşin Batısında
    Yaban Koyununun İzinde
    Sahilde Kafka
    Haşlanmış Harikalar Diyarı ve Dünyanın Sonu
    1Q84 Nisan

arkadaşlar bugün kitapçıda Haruki Murakami kitaplarını inceleme fırsatı buldum. Konuları ve üslubu hoşuma gitti kısaca bakınca. Kitaplarını okuyan arkadaşlar varsa yorumlarını , hangi kitabının okunmaya daha fazla değer olduğunu merak ediyorum.

• ben yazarın türkiye'de doğan kitap tarafından inanılmaz derecede şişirildiğini düşünüyorum. kitaplarında serim-düğüm vardır ama çözüm yoktur.
    kısacası akıl dolu finaller istiyorsan veya şaşırmak istiyorsan maruki sana göre değil. yok eğer -misal- kürk mantolu madonna fanıysan al oku derim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wheel -- 20 Ağustos 2013; 0:15:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wheel

ben yazarın türkiye'de doğan kitap tarafından inanılmaz derecede şişirildiğini düşünüyorum. kitaplarında serim-düğüm vardır ama çözüm yoktur.
    kısacası akıl dolu finaller istiyorsan veya şaşırmak istiyorsan maruki sana göre değil. yok eğer -misal- kürk mantolu madonna fanıysan al oku derim...

biraz daha açıklar mısın hocam , bilmediğim bir tarz olduğu için yorumlar genelde havada kalıyor
  • aynn WHEEl e katılıyorum eger sonu ilginç bitmemiş bi şekilde istiyorsan okumalısın ama güzel bende 2 kitabı var imkansızın şarkısı birde sahilde kafka :) imkansızın şarkısı güzeldi diğer kitabı daha okumadım imkansızın şarkısı adlı kıtabın filmide var :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: LegoLas_14

aynn WHEEl e katılıyorum eger sonu ilginç bitmemiş bi şekilde istiyorsan okumalısın ama güzel bende 2 kitabı var imkansızın şarkısı birde sahilde kafka :) imkansızın şarkısı güzeldi diğer kitabı daha okumadım imkansızın şarkısı adlı kıtabın filmide var :)

listene ekle dermisiniz?

sahilde kafka ve imkansızın şarkısı üzerine yoğunlaşıyorum ben de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tracy-Mcgrady

quote:

ben yazarın türkiye'de doğan kitap tarafından inanılmaz derecede şişirildiğini düşünüyorum. kitaplarında serim-düğüm vardır ama çözüm yoktur.

biraz daha açıklar mısın hocam , bilmediğim bir tarz olduğu için yorumlar genelde havada kalıyor

hocam bu abimizin kitaplarını anı defteri gibi bir şey olarak düşün, adam bu defterden iki üç sayfa koparıp kitap yapmış, ama gerisi yok.
    konusu ise yaşam, aşk. yani macera beklemeyin.

ama yine de ben sizin kitap okuma zevkinizi bilemem. ben ki bazı tapılan kitaplardan nefret ederim, yanı bana güvenmeyin siz :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nutuk - Yayınevi Tavsiyesi
    11 yıl önce açıldı
    Alamut Kalesi Kitapları
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2 kitabını okudum biri İmkansızın Şarkısı diğeri 1Q84.Hayatımdan 7-8 saat gitsin dersen İmkansızın Şarkısı'nı okuyabilirsin.Tek aklında kalan harcadığın zaman olacaktır.Konu Dışındaki "csb"leri oku daha çok zevk alırsın.Bunun aksine 1Q84 kitabını oldukça beğendim.Goodreads'e yanlış girmediysem 3 ağustosta bitirmişim.Kitap Tutkunları ve En Son Ne Okudunuz? konularında bu tarihli mesajlara göz atarsan orada yorumumu görebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

hocam bu abimizin kitaplarını anı defteri gibi bir şey olarak düşün, adam bu defterden iki üç sayfa koparıp kitap yapmış, ama gerisi yok.
    konusu ise yaşam, aşk. yani macera beklemeyin.

ama yine de ben sizin kitap okuma zevkinizi bilemem. ben ki bazı tapılan kitaplardan nefret ederim, yanı bana güvenmeyin siz :)

peki teşekkürler ilgilendiğiniz için , yine de yorumlarınız değerli benim için

• quote:

quote:

aynn WHEEl e katılıyorum eger sonu ilginç bitmemiş bi şekilde istiyorsan okumalısın ama güzel bende 2 kitabı var imkansızın şarkısı birde sahilde kafka :) imkansızın şarkısı güzeldi diğer kitabı daha okumadım imkansızın şarkısı adlı kıtabın filmide var :)

listene ekle dermisiniz?

sahilde kafka konusu ilgi çekici olduğu için aldım ama bilemiyorum sizin zevkinizi ama güzel birde imkansızın şarkısı ve yazarın diğer kitaplarında aşırı cinsel temalar işliyor bunuda bilin. mideniz bulanabilir o derece imkansızın şarkısında öyle idi. yani sizin zevkinizi bilmediğim için birşey demeyeceğim ancak denemek amaçlı bır kitabını alın okuyun iyi bir yazar dünyaca tanınıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sentez*

2 kitabını okudum biri İmkansızın Şarkısı diğeri 1Q84.Hayatımdan 7-8 saat gitsin dersen İmkansızın Şarkısı'nı okuyabilirsin.Tek aklında kalan harcadığın zaman olacaktır.Konu Dışındaki "csb"leri oku daha çok zevk alırsın.Bunun aksine 1Q84 kitabını oldukça beğendim.Goodreads'e yanlış girmediysem 3 ağustosta bitirmişim.Kitap Tutkunları ve En Son Ne Okudunuz? konularında bu tarihli mesajlara göz atarsan orada yorumumu görebilirsin.

sizin çoğu mesajınızı takip ediyorum , yorumlarınıza göre kitap aldığım dahi oluyor. zaten bu yazardan sizin 1q84 adlı kitaba yaptığınız yorum aracalığı ile haberdar oldum. diğer yorumlar da dikkatimi çekti.

Romanov Komplosu çoğu kitapçıda 10 liraya inmiş , çöp kitapların arasında satılıyor. Fakat siz 10 vermiştiniz , ben şu an okuyorum ve kitap mükemmele yakın bir seyirde ilerliyor. keşke Sahilde Kafka yı okumuş olsaydınız.

• quote:

quote:

quote:

listene ekle dermisiniz?

sahilde kafka konusu ilgi çekici olduğu için aldım ama bilemiyorum sizin zevkinizi ama güzel birde imkansızın şarkısı ve yazarın diğer kitaplarında aşırı cinsel temalar işliyor bunuda bilin. mideniz bulanabilir o derece imkansızın şarkısında öyle idi. yani sizin zevkinizi bilmediğim için birşey demeyeceğim ancak denemek amaçlı bır kitabını alın okuyun iyi bir yazar dünyaca tanınıyor.

sahilde kafkayı listeme ekledim , teşekkürler

• quote:

quote:

quote:

quote:

listene ekle dermisiniz?

sahilde kafkayı listeme ekledim , teşekkürler

rica ederim okuyun benide lütfen bilgilendirin şuan taht oyunları serisini okuyorum :)

• quote:

quote:

2 kitabını okudum biri İmkansızın Şarkısı diğeri 1Q84.Hayatımdan 7-8 saat gitsin dersen İmkansızın Şarkısı'nı okuyabilirsin.Tek aklında kalan harcadığın zaman olacaktır.Konu Dışındaki "csb"leri oku daha çok zevk alırsın.Bunun aksine 1Q84 kitabını oldukça beğendim.Goodreads'e yanlış girmediysem 3 ağustosta bitirmişim.Kitap Tutkunları ve En Son Ne Okudunuz? konularında bu tarihli mesajlara göz atarsan orada yorumumu görebilirsin.

sizin çoğu mesajınızı takip ediyorum , yorumlarınıza göre kitap aldığım dahi oluyor. zaten bu yazardan sizin 1q84 adlı kitaba yaptığınız yorum aracalığı ile haberdar oldum. diğer yorumlar da dikkatimi çekti.

Romanov Komplosu çoğu kitapçıda 10 liraya inmiş , çöp kitapların arasında satılıyor. Fakat siz 10 vermiştiniz , ben şu an okuyorum ve kitap mükemmele yakın bir seyirde ilerliyor. keşke Sahilde Kafka yı okumuş olsaydınız.

Zevklerimiz uyuşuyor demek ki ne güzel.İmkansızın Şarkısı'nı okuduğum tarihi girsem yönlendirirdim onu bitirir bitirmez 1Q84'e geçtim ( kitabı çok merak ettiğimden ) yani 3 ağustostan 10-13 gün geriye gidip onu da bulabilirsiniz ama dediğim gibi ben hiç beğenmedim.Romanov Komplosu ise gayet sağlam kitaptır çöp muamelesi görüyorsa yazık olmuş bir Kar Kurduna yetişecek düzeydedir bence.Sahilde Kafka,Zemberek Kuşunun Güncesi ve Yaban Koyununun İzinde kitaplarını edindiğimden okunacaklar listemde.Vakıf serisine başlayacağımdan sıranın gelmesine biraz var ama haberdar ederim okuduğumda.

• quote:

quote:

quote:

Zevklerimiz uyuşuyor demek ki ne güzel.İmkansızın Şarkısı'nı okuduğum tarihi girsem yönlendirirdim onu bitirir bitirmez 1Q84'e geçtim ( kitabı çok merak ettiğimden ) yani 3 ağustostan 10-13 gün geriye gidip onu da bulabilirsiniz ama dediğim gibi ben hiç beğenmedim.Romanov Komplosu ise gayet sağlam kitaptır çöp muamelesi görüyorsa yazık olmuş bir Kar Kurduna yetişecek düzeydedir bence.Sahilde Kafka,Zemberek Kuşunun Güncesi ve Yaban Koyununun İzinde kitaplarını edindiğimden okunacaklar listemde.Vakıf serisine başlayacağımdan sıranın gelmesine biraz var ama haberdar ederim okuduğumda.

Peki yorumlarınızı bekliyorum.

@LegoLas_14
    Taht oyunlarnın ilk 4 cildini okudum , Kılıçların fırtınası 2 yi aldım ama bunaldım biraz, bekliyor kenarda. Sahilde Kafkayı okursam bilgilendiricem sizi de.

• 1Q84 kitabını okuyanlardan çoğu cevaplanmamış sorulardan bahsediyor ki en önem verdiğim şey bazen kendi kendime saatlerce kafa patlatırım "Yazar sonu şöyle bağlar,burası böyle olur,bu karakterin geleceği ne olcak" şeklinde düşünürüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arrow.-

1Q84 kitabını okuyanlardan çoğu cevaplanmamış sorulardan bahsediyor ki en önem verdiğim şey bazen kendi kendime saatlerce kafa patlatırım "Yazar sonu şöyle bağlar,burası böyle olur,bu karakterin geleceği ne olcak" şeklinde düşünürüm

Ben 1Q85 ihtimaline verdim bazı şeyleri.Bir polisiye olmayınca cevaplanmamış şeyler olması rahatsız etmedi ki bir kitabı cevaplanmamış sorular(ve kurgudaki bazı diğer şeyler) yüzünden her konusunu gördüğümde yerin dibine sokmuş biriyim.Buna rağmen sevdim kitabı.Bakarsın sen de seversin bu kitabı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 20 Ağustos 2013; 1:04:22 >
  • quote:

quote:

1Q84 kitabını okuyanlardan çoğu cevaplanmamış sorulardan bahsediyor ki en önem verdiğim şey bazen kendi kendime saatlerce kafa patlatırım "Yazar sonu şöyle bağlar,burası böyle olur,bu karakterin geleceği ne olcak" şeklinde düşünürüm

Ben 1Q85 ihtimaline verdim bazı şeyleri.Bir polisiye olmayınca cevaplanmamış şeyler olması rahatsız etmedi ki bir kitabı cevaplanmamış sorular(ve kurgudaki bazı diğer şeyler) yüzünden her konusunu gördüğümde yerin dibine sokmuş biriyim.Buna rağmen sevdim kitabı.Bakarsın sen de seversin bu kitabı.

1Q85 ihtimali nedir peki? Konusuna bakmıştım kitap yurdundan ilgimi çekmişti ama herkes birde düşüncelerin sık sık dile getirilmesinden yakınmış. Sen ne düşünüyorsun bu konu hakkında hocam?

• quote:

quote:

quote:

1Q85 ihtimali nedir peki? Konusuna bakmıştım kitap yurdundan ilgimi çekmişti ama herkes birde düşüncelerin sık sık dile getirilmesinden yakınmış. Sen ne düşünüyorsun bu konu hakkında hocam?

Yani bir devam kitabı gelir diye bekliyorum.Evet sık tekrarlanan şeyler var misal "kendinden yaşça büyük kadın arkadaşı" cümlesini 200 sefer okumuşumdur.Bunun gibi tekrar eden şeyler var hatta burayı beğenmediğimi belirteyim diyordum okurken.Aklımdan çıkmadıysa bu kısmı da eleştirmişimdir o yorumumda.O yorumdan hatırladığım bir cümleyi söyleyeyim sabırlı bir okuyucu iseniz seversiniz.Tabii bu kitap oldukça çelişik yorumlar aldı kesin beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz diyemiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.