Şimdi Ara

Harry Potter kitaplarını okumalı mıyım ? (Filmlerini izledim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
8.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kitap okumaya 2-3 hafta önce başladım.Harry Potter Serisi okuma alışkanlığı kazandıracak bir seri olarak gösteriliyor,fakat filmlerini izledim diye şüpheye düştüm.Okumalımıyım ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bi harry potter fanı olarak harry potter filmlerini sevmiyorum. Çünkü kitapla baya bir farkı var. Son filmine gittiğimde bir süre sonra farkettim ki kitap ile filmin farklarını sayıyorum 30'dan sonra saymayı bıraktım üstelik o film son kitabın 2 film halinde çıkan 1.filmiydi. düşün artık. Yani kısacası kitap ile roman arasında dağlar kadar fark var. Mesela harry potter roman serisinin en uzun kitabı 5. Kitap ama film serisinin en kısası yine 5. Film. çelişkiye gel

• quote:

Orijinalden alıntı: maybe4you

Bi harry potter fanı olarak harry potter filmlerini sevmiyorum. Çünkü kitapla baya bir farkı var. Son filmine gittiğimde bir süre sonra farkettim ki kitap ile filmin farklarını sayıyorum 30'dan sonra saymayı bıraktım üstelik o film son kitabın 2 film halinde çıkan 1.filmiydi. düşün artık. Yani kısacası kitap ile roman arasında dağlar kadar fark var. Mesela harry potter roman serisinin en uzun kitabı 5. Kitap ama film serisinin en kısası yine 5. Film. çelişkiye gel

Hocam sen kitapları okuyup izlemişin benim durum biraz farklı . Kısacası kitaplar beni tatmin eder mi, zevkle okurmuyum ?

• quote:

Orijinalden alıntı: -Jon Snow-

quote:

Bi harry potter fanı olarak harry potter filmlerini sevmiyorum. Çünkü kitapla baya bir farkı var. Son filmine gittiğimde bir süre sonra farkettim ki kitap ile filmin farklarını sayıyorum 30'dan sonra saymayı bıraktım üstelik o film son kitabın 2 film halinde çıkan 1.filmiydi. düşün artık. Yani kısacası kitap ile roman arasında dağlar kadar fark var. Mesela harry potter roman serisinin en uzun kitabı 5. Kitap ama film serisinin en kısası yine 5. Film. çelişkiye gel

Hocam sen kitapları okuyup izlemişin benim durum biraz farklı . Kısacası kitaplar beni tatmin eder mi, zevkle okurmuyum ?

Alıntıları Göster
    Ben de önce filmleri izledim, sonra kitapları okudum. Olayları bilmeme rağmen kitapları çok beğendim. Hiçbir sorunda olmadı. Bazı olaylar farklı zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: manisalı_genç

Kitap okumaya 2-3 hafta önce başladım.Harry Potter Serisi okuma alışkanlığı kazandıracak bir seri olarak gösteriliyor,fakat filmlerini izledim diye şüpheye düştüm.Okumalımıyım ?

Eğer okumayı seviyorsan al bence.Bende filmlerini önce izlemiştim.Fakat gerçekten kitapları daha güzel geldi bana.Özellikle yazarın anlatım dili çok güzel.İnsan okumaya başlayınca vakit geçip gidiyor.Her kitap öyle değildir.Rowling okunmalı.
    Zaten günümüz gençlerinin Tolkien ve Rowling okuması klasik okuması kadar gerekli bence.
  • Cevaplarınız için teşekkürler
    @Oliver_ @rat.planet

• Filmleri beş para etmez bence, ilk dördü yine iyiydi ama özellikle 7'yi sıkılmaktan izleyemedim. O kadar akıcı bir kitap, 2 film yapma uğruna rezil edilmiş, Hobbit gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence kesinlikle okumalısın. Filmde çoğu sahne yok.

• Bende bu konu altında sorayım bari.
    Öyle pek fantastik kitap sever biri değilim.
    Harry Poter' ın sadece Ölüm Yadigarları 1 bölümünü izledim geri kalanının bir dakikasına bile bakmamışımdır.
    Okumalı mıyım?

• yunus626emre kullanıcısına yanıt
    İstersen birinci kitabı oku. Sararsa devam edersin. Birinci kitap çocuk kitabı aslında. Hatta ödül aldı çocuk kitapları arasında. Fakat daha sonra açılıyor.5. Kitap 1114 sayfa onu çocuğun önüne koyamazsın. Ama bence asıl olay 4. Kitapta başlıyor. Okuyanlar demek istediğimi anlar. Sürükleyici kitap alıp götürür seni şimdi bile okuyasım var o kadar yani.

• maybe4you kullanıcısına yanıt
    Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı 1114 sayfa kitabı bitirmem 10 gün bile sürmemişti resmen elime yapışmıştı kitap, zamanım olsa bende yine okurum Filmleride güzel ama her kitap uyarlamasındaki gibi maddi amaçlı çoğu bölüm kesiliyor yada değiştiriliyor ilgi çeksin diye, kitapları okuyup filmleri izlemek daha güzel bence
  • quote:

İstersen birinci kitabı oku. Sararsa devam edersin. Birinci kitap çocuk kitabı aslında. Hatta ödül aldı çocuk kitapları arasında. Fakat daha sonra açılıyor.5. Kitap 1114 sayfa onu çocuğun önüne koyamazsın. Ama bence asıl olay 4. Kitapta başlıyor. Okuyanlar demek istediğimi anlar. Sürükleyici kitap alıp götürür seni şimdi bile okuyasım var o kadar yani.

Deneyeceğim. Sağ olun.

• quote:

Orijinalden alıntı: yunus626emre

quote:

Deneyeceğim. Sağ olun.

Alıntıları Göster
    Lise anılarım canlandı.
    Okula gelir gelmez sıranın altında okumaya başlardım servise biner okurdum servisten iner karşıdan karşıya geçerken okumaya devam ederdim son iki kitap bitmesin diye yavaş okumaya başlamıştım.
    Yazarın anlatım dili oldukça sade ve yaptığı betimlemeler kısa olmasına karşın okurun kafasında şıp diye beliriveriyor filmlerinden bilirsin bazı garip şeyler vardır Potter evreninde, kulak kirli şekerlemeler vs tarzı yazar onu o kadar güzel betimlerki sanki sen yemiş gibi olursun.
    Kesinlikle okunmalı yetişkin genç farketmez.

• xmxksk kullanıcısına yanıt
    Benim 5 günümü aldı 1114 sayfa üstelik okulda okumuyordum sadece evde okuyordum hiç unutmam kitabın arkasında bu kitabı kalınlığı ile ters orantılı bir şekilde bitireceksiniz yazıyordu aynen öyle oldu

• quote:

Benim 5 günümü aldı 1114 sayfa üstelik okulda okumuyordum sadece evde okuyordum hiç unutmam kitabın arkasında bu kitabı kalınlığı ile ters orantılı bir şekilde bitireceksiniz yazıyordu aynen öyle oldu
    Gördüğünüz gibi arkadaşlar Rowling'in üslubunu herkes beğeniyor.Çünkü cümleler çok uzun değil,kadın nasıl yapıyor bilmiyorum ama betimlemeleri okuduğunuzda anında onu canlandırabiliyorsunuz.Birçok arkadaşım bu seriyi okudu.Kimsenin şikayet ettiğini görmedim.
    Bence Rowling günümüz güncel yazarlar arasında(1940'lardan günümüze)anlatım dili etkileyici yazarlar arasında ilk beşe girer.

• quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Gördüğünüz gibi arkadaşlar Rowling'in üslubunu herkes beğeniyor.Çünkü cümleler çok uzun değil,kadın nasıl yapıyor bilmiyorum ama betimlemeleri okuduğunuzda anında onu canlandırabiliyorsunuz.Birçok arkadaşım bu seriyi okudu.Kimsenin şikayet ettiğini görmedim.
    Bence Rowling günümüz güncel yazarlar arasında(1940'lardan günümüze)anlatım dili etkileyici yazarlar arasında ilk beşe girer.

Alıntıları Göster
    Tabii ki kitapları okuduktan sonra filmlerini izlemek daha güzel olacaktır. (Örn: Ben daha Lotr filmlerini bu yüzden izlemedim.) Ama Harry Potter serisinde böyle bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum.

• Bu başlık altında sorayım ben de. İlk kitabı okudum diyelim sonra hemen ilk filmi izlemelimiyim yoksa bütün kitaplar bitince mi filmleri izliyeyim. Ufak değişiklikler var diyorsunuz belki spoiler yerim bir sonraki kitaba geçmeden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kezahakeza -- 21 Ocak 2015; 14:14:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kezahakeza

Bu başlık altında sorayım ben de. İlk kitabı okudum diyelim sonra hemen ilk filmi izlemelimiyim yoksa bütün kitaplar bitince mi filmleri izliyeyim. Ufak değişiklikler var diyorsunuz belki spoiler yerim bir sonraki kitaba geçmeden.

Birinci kitabı okuduktan sonra ilk filmi seyret.Aradaki farkları daha iyi hatırlarsın.Farkları hatırlamazsan internetten bakarsın.
  • Ben de filmleri izledikten sonra okumuştum. Şimdi de ikinci kez okuyorum. Kesinlikle okumalısın hem çok akıcı ve alışkanlık kazandırır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4E8822CCD

Ben de filmleri izledikten sonra okumuştum. Şimdi de ikinci kez okuyorum. Kesinlikle okumalısın hem çok akıcı ve alışkanlık kazandırır.
    ben zamanında 5. kitaptan sonra eş zamanlı olarak okumuştum çıktığının ilk haftasında kitaplar inanılmaz şu anda ikinciye okuyorum ölüm yadigarlarındayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi animaniax -- 23 Ocak 2015; 13:07:29 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.