npcler çok kötü yalnız, keşke daha fazla etkileşim olsaydı. kilitli eve giriyorum adam içeride kahve içiyor hiçbir tepki vermiyor görüntü olarak varlar sadece hiç bir etkileşimleri yok |
Harry Potter : Hogwarts Legacy | PS4 - PS5 ANA KONU - 10 Şubat 2023 (29. sayfa)
-
-
Teşekkürler deneyeceğim bunu.
-
According to big gaming community from Turkiye we want Turkish language. Gamers in Türkiye we have huge potential, approximately 40 million young people but most of all dont know english very well. Please add Turkish language as soon as with patch. Thx.
Böyle bir şey yazdım hızlıca, ama nereye atıyoruz, önceki mesajlarda yazan mail adresi yanlış mıymış?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Burası support kısmı, dönüş sağlıyorlar.
Arkadaşlar herkes yazsın bir şeyler.
https://portkeygamessupport.wbgames.com/hc/en-us/requests/new
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hogwarts Legacy - Game Director's Room of Requirement Gameplay | IGN Fan Fest 2023
IGNyoutubeGet an extended look at the Room of Requirement found in Hogwarts Legacy. Fan Fest is an event where fans from all over the world come together to celebrate their most anticipated movies, TV shows, and games. Streaming wherever you get IGN.https://www.youtube.com/watch?v=llk2EvGZc34 -
Arkadaşlar karakteri döndürmek için sağ joyistik gerekiyor bu da biraz başımı döndürüp midemi bulandırıyor. Bir ayarı yok mu otomatik yönelse
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oyun bence beklenenden daha iyi geldi
Oyunu forumdan kiralayıp 52 saatlik oyun süresinde yüzde yüz olarak bitirdim. Oyunun ps5te çıkış hatası olan collection kupasını vermediği için platinleyemedim orası ayrı.
Öncelikle sıkı bir Harry Potter hayranı olduğum için oyunu epeydir bekliyordum ve doğru söylemek gerekirse oyunun çevre ve harita dizaynı olarak aşırı tatmin edici bir yanı var. Oynayanları asıl oyuna çeken kısım kesinlikle bu bana göre.
Oyunun yapım firmasının ilk açık dünya rpg oyunu olduğunu düşündüğümüzde gayet güzel bir iş çıkarmışlar diyebilirim. Ancak oyun 'fan service'' dışında cidden çok tek düze. En iyi görev hiç kuşkusuz playstation a özel olan yan görev. Onun dışında Sallow kankamızın hikayesi ilgi çekici. Ellerinde ''Acient Magic'' gibi kapalı kutu bir konu ve bu konuyu istedikleri yere çekebilecekleri bir özgürlükleri varken çok sığ bir hikayeye bağlanmış.
Karakter gelişiminde ve verilen kararlarda ve özellikle seçilen hanenin hikaye gidişine hiçbir katkısı olmaması üzücü oldu benim için. Bunun yanında iyi yada kötü olmayı seçme gibi bir seçeneğimiz de yok. Yani ilk Hogsmeade görevinde ilk defa acient magic kullandığımızda karşımızdaki troll ü atomlarına ayırıyoruz ve kendimiz de dahil kimse bunu sorgulamıyor. Büyü gücünün karanlık yanını hissettirmiyor ne npc ler ne de görevler. Affedilmez lanetler için de bu geçerli.
Hogwarts birebir kitaplardan çıkma gibi yapılmış en büyük artısı bu oyunun. Ancak yine de bir kaç artı durum dışında ( zırhların birbirini parçalaması, öğrencilere çığırtkan mektubu gelmesi, birbirlerine şaka yapan öğrenciler olması, peeves in muziplikleri gibi) gayet boş duruyor kale. Hele ki hanelerin ortak salonlarında canlılık çok az. Çoğu oynayan da oralarda vakit geçirmemiştir diye düşünüyorum.
Görsel olarak da oyun 2023 yılı oyunlarına ve ps5 in gücüne yaraşır bir tarafı yok ne yazıkki. Bu bütün modlarda geçerli. Hepsini denedim 30 fps de rahatsız olduğum için 60 fps moda çekip oyunu bitirdim.
Bunun dışında Rowling'in son dönemdeki açıklamalarına gelen sjw linçlemelerinin oyuna yaptığı etki de aşikar duruyor. 1800 lerde geçmesine rağmen ana veya yan hikayelere dahil olan npclerin neredeyse yarısından fazlası farklı etnik kökene sahip. Bu benim için negatif bir konu değil ancak, şirketin böyle bir linçten etkilenip oyunu bu linçlere göre dizayn etmesi can sıkıcı bir durum bana göre.
Yine de severek ve heyecanla oynadım oyunu. Temizinden 7-7.5 gibi bir puan veririm oyuna. Harry Potter evrenine aşına değilseniz oyunun yavan gelme olasılığı çok yüksek. Ama aşına iseniz her topladığınız field guide sayfalarında dakikalar geçirileceğine eminim. Çoğu kimse game of the year olur diye yazmış özellikle reddit te ama oyunun öyle bir ödüle layık olduğunu düşünmüyorum. Yine de eğlenceli vakitler geçirtiyor orası kesin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cypon -- 18 Şubat 2023; 13:50:31 >
-
-
Şimdiye kadar okuduğum en iyi özet bu oldu ağzına sağlık. Tamamen katılıyorum. Hatta bir noktadan sonra oynamayı bıraktım. Hanım potterhead onu izlemesi daha keyifli olmaya başladı oyunda.
Hogwarts Legacy geliştiricisi Avalanche, an itibarıyla oyun için herhangi bir DLC planlamadıklarını duyurdu.
-
Bende akşam başlayacağım, yıllardır beklediğim oyundu bu evreni çok seviyorum umarım iyi bir iş çıkarmışlardır. Puanlara bakılırsa devamı gelir. Geliştirici firma mutludur muhtemelen satışlardan
Buraya da yazdım ama burası oyun içi yaşanan sorunlarla alakalı maalesef. Alt yazı için nereye yazılacak ben de bilmiyorum, her şeyi warner brosa bağlamışlar yapımcı ile alakalı ulaşılabilir bir yer yok.
-
-
bahsettiğimiz şey Demiguise Statue. Bir görevde alohomora seviye 1-2-3 açmanız için bunlardan toplamanızı istiyor. Bu heykeller sadece geceleri toplanabilir oluyor. Bu sebeple bu heykelleri gördüğünüzde toplamak için haritayı atıp R3 ile günü geceye alabilirsiniz.
-
Xboxda oynadığım için r3 ne bilmiyorum bizim konu ölü de hocam. Ben gece gündüz döngüsünü yönetebileceğimizi bile bilmiyordum ama bakayım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
haritayı açtığınızda "Wait" yazan yerdeki tuş oluyor
-
Teşekkürler hocam.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Alta görsel modlar arasındaki farkı ortaya koyan karşılaştırma linkleri ekledim. Telefon ekranında fark çok göze çarpmayabilir ancak büyük ekranda bakarsanız gözden kaçması mümkün değil. İzleme mesafeniz de bu konuda ayrıca önemli bir etken. 2-3 metre uzaktan oynayan insanların görsel modda oynayarak kendilerini düşük kare hızına maruz bırakmalarının pek anlamı yok zira uzaktan oynadıkları için o modun sunduğu görsel detayların birçoğu zaten gözlerinden kaçacak, bu durumda akıcı modu tercih etmeleri daha akıllıca bir seçim.
Fidelity ve Balanced modlarının detay seviyesi aynı, çözünürlükleri farklı, biri 30 diğeri 40 fps. PC’deki High’dan yüksek Ultra’dan düşükler, arkadaşla karşılaştırma yaptık.
Performance ve HFR Performance modlarının detay seviyesi de benzer gibi, çözünürlükler farklı yine. Üstteki iki moda kıyasla çizim mesafesi ve gölgelendirme vs. gibi detaylar da kırpılmış. PC’deki medium veya aşağısı ayarlara denk geliyorlar tahminimce.
Fidelity+RT modu Fidelity’e kıyasla çözünürlük ve çizim mesafesi gibi özellikleri aşağı çekiyor. Fidelity’den düşük Performance’tan yüksek gibi, ikisinin ortası yani. Ek olarak Ray Tracing ekliyor tabii, ancak ben bu oyunda çarpıcı bulamadım bu özelliği, detaylı analiz için DigitalFoundry incelemesini beklemek gerek.
FPS kilidini kaldırma özelliğiyse sadece Performance modlarında iş görüyor. Fidelity, RT ve Balanced modlarında stutter ve titremeye sebep oluyor, o da çekilir gibi değil, bu yüzden bu modlarda fps kilidi açık oynamak gerekiyor. Bunun sebebi de PS5’te VRR’ın 48 fps altında çalışmaması, sadece üstünde çalışmasıymış. Araştırdığım kadarıyla Xbox’ta böyle bir kısıtlama olmadığı için bu konuda bir sorun yokmuş.
Şahsen Balanced modunda karar kıldım. Hem fidelity modunun görselliği hem de performans modunun akıcılığının tam orta noktası. Tabii bu modu kullanabilmek için 120hz ve HDMI 2.1 destekli televizyon gerekiyor, bence oyun için yeni tv alacak varsa böyle orta yol sağlayan güzel modlardan mahrum kalmamak için bu iki özelliği taşımasına dikkat etmeli, gerçek anlamda oyun değiştirici bir özellik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi busterr -- 19 Şubat 2023; 22:2:42 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X