Şimdi Ara

harmek ile alisverisimiz hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
İlan Türü #Alınık Nokia Modeller #Lumia 925
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklasik bir hafta on gun once harmek nickli arkadas ile bir alisveisimiz oldu.
    Söz konusu cihaz lumia 925
    Ikinci cihaz olarak alacagimi söyledim ve fiyatta anlastik .
    Bana bir gun deneme suresi verdi ve dedigi cihaz degil ise geri iade alacagini söyledi saolsun.
    Buraya kadar hersey normal.
    Cihaz geldi klasik ilk denemeler olan kameraya baktim wifiye baktim. Sikinti yok koydum çekmeceye
    Geldiginde 8.1 yüklüydü benim maksadim saten wp10 denemedikti kullanmadan direk telefon uzerinden wp10 a cevirdim.
    Elimdeki diger cihaz satilinca kullanayim dedim iki gun once
    Hatti taktim. Ve sorunlar yavas yavas çikmaya basladi kamera flahi çalismiyor
    Ekran döndürme çalismiyor
    Hayalet ekran sorunu var
    Bende aldigim arkadasa dondum harmek e .
    Dedim boyle sorunlar var verdigi cevap bendeyken yoktu yazilimla alakali olabilir.
    Hakli olabilecegini düsündüm ve 8.1 e geri doneyim dedim
    Telefonu bilgisayara bagladim usb de görmüyor
    Ki hayatimda ilkkez yazilim kuran bi insan degilim hatta wpde bu kadar basit bir is yazılım kurmak .
    Bu kadar zarar verme ihtimali yüzde sifir
    Arkadasa bunu anlatmaya çalisiyorum hayir bende saglamdi on gun oldu aldigin
    Ya diyorum alir almaz kim usb ye baglar telefonu
    Yok deneseydin.
    Yazilimla alakali olabilecek tek sorun burda ekran döndürmeolma ihitimali digerlerinin alakasi bile yok
    Kusurama bakmayin baya uzun yazdik. Sizce ben ne yapmaliyim simdi.
    Hani para olarak baktigimda çok bisey degil de. Önemli olan baska bisey yerine konmus olmak gibi hissettirmesi
    Arkadasin dedigide en son aç konuyu eger seni hakli bulursalar parani iade edeyim .
    eksik biraktigim varsa
    Kendiside yorum yapcaktir.

her turlu yoruma cıktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nusret_yildiz -- 3 Haziran 2016; 22:41:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• geçmiş olsun cihazı sana önerende bendim pişman oldum hakkatten.

yıllardır tanıyorum zaten seni. bu sorunların yazılım yükseltmeyle olma ihtimali yok ee çekmecede dururkende olucak iş değil ya kargodayken olmuştur yada bozuk cihazı göz göre göre sattılar sana ki satan üyeyi sürekli görüyorum forumda eğer cidden bozuk cihaz sattıysa artık kimseye güvenilmicek demekki...
  • Kontrol etmeyende de suç var iki arkadaşı da tanımam etmem ancak satan arkadaş kötü niyetli veya bozuk cihaz satmış olsa geri döneceğini bile bile al dene yoksa geri alırım der mi? Mantıken satıcıyı haklı görüyorum ben.İki tarafa da geçmiş olsun hemen idam sehpasını da kurmayalım hepimiz aynı durumlara düşebiliriz.

bende m7 çift hatlı almıştım 3.gün usb ye takmıştım çalışmıyordu iade etmiştim hatırlıyorsundur ;) ama yazılım yüklemeden deneekle arada illaki bi fark var tabiki. ama bence yazılım yüklemeyle bukadar sorun olması bi windows cihazdan imkansız ne duydum ne gördüm...
  • bu sebeple ürün satsam da alsam da test etme süresi veririm ya da talep ederim, şimdi öğrenmemiz gereken satıcı arkadaşın cihaz hakkında yazacakları, ikinci olarak usulü ve alışveriş sonrası memnuniyeti konuşabiliriz, çok geçmiş olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Dükkanım-Referaslarım
    Tüm Mesajlarım-2.El Alışverişlerim

! Arkadaş listem sadece bilgi içindir !
  • Merhabalar,
    Hocam yanlış anlamayın ama kendimi satıcının yerine koyuyorum.
    Ben dene demişim süre vermişim. Bakılmış görülmüş. Aradan 10 gün geçmiş ben çekmeceye attım kullanmadım sorunlu bunu geri al.
    Satan adam bunu senin yapmadığını nerden bilecek? 10 gün geçmiş aradan şahsen geri almam.
    Siz aldığınızda baksanız sorunlar çıksa haklısınız amenna kesinlikle iade alınmalı ama diğer türlü bence alınmaz.
  • Deneme suresi dediğimiz ilk gun hocam.
    Daha once aldıktan sonra bendeyken bir problem cıktıysa zaten geri aramam bile satıcı arkadası .
    Basıma geldide daha once Mustafa iyi bilir beni

• Ortada tek bir yalan var ya satarken yalan konuştu satıcı yada kendiniz bu hale getirdiniz ki ben bu ihtimali çok zayıf goruyorum çünki satan kişi size sadece 1 gün deneme süresi verdiğine göre bunları bilerek vermiştir ki bunların çoğu 1 günde bilinecek veya denenecek veya insanın aklına gelecek şeyler değil alıcı haklı bence

• Bende aynından bahsediyorum bir günde denenecek özellikler olsada ben denemiş olsam tamam diycem wifi de kamerada falan sıkıntı olsa tamam ilk denemem gerekeblerdi denediğimde bişey yoktu derim ama sıkıntılı olan özellikler zamanla fak edilecek özellikler malesef

• satan kişi bendeyken bu sorunlar yok tu diyor..ekranın dönmemesi,flash çalışmaması,usb bağlantı sorunu,hayalet ekran vs....yani bu sorunları bildiği halde gizleyip satış yapacak birisi mi? gözü kapalı mı aldınız,referanslarına mı baktınız..bir şekilde anlaşıp güven duyup almışsınız.. ama ifadeleriniz den sizin de samimi olduğunuz izlenimi uyandı ben de..zor durum...şimdi ikiniz den biri haklı desem,diğeri yalancı durumuna düşecek..
    Tek yaptığım w10 kurmak onunda batatya suresine etkisi var ve telefonu biraz kadtırıyor başka bir çalışmayan özelliği yok araştırdım .

Nusret al bitane bundan bosver gerisini...
    Hani kendinide soyle tatmin et. Eger beni kandirdiysa bu sekilde nasilsa cikar de.
    Eger bi yazilim yukseltmeyle hayalet ekran olusuyorsa( genelde gunes altinda uzun kullanimlar sonucu olusuyor )
    Usb sorunu
    Flash sorunu
    Derken eger beni kandirmissa allah ondan cikarir de gec...

Ben nusrete 3 yildir taksitle telefon satiyorum 30 tane cihaz satmisimdir en azindan sayisini bile bilmiyorum 3 yildir bi kurus param onda kalmadi kimsenin parasi kimsede kalmaz zaten...
    Saticinin bikere usb flash ve ekran donmesini aliciya atma ihtimali var nasilsa kanitlayamaz diye ama hayalet ekran sorunu atma ihtimali yok... her halukarda ekran sorununu gidermek durumunda. Ha derki bu sorunlar bende yoktu ekranida ben fark etmedim o sorunlar olmasa geri alirdim dersede yine pek samimi gelmesede orta yol bulup sirf ekrandaki kusur yuzunden aliciya bi meblag odemek durumunda bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s_s64 -- 4 Haziran 2016; 7:46:09 >

• Konuyu yeni gördüm. Arkadaş telefon alıp sattığını belirtti. Ekran kapalı ve açık olarak resimlerle birlikte birçok resim çekip gönderdim watsptan. Ve ekledim begenmezseniz aynı gün kargolayin iade alırım dedim. Sorun var Vs karıştırmadan begenmezseniz dedim. Ben hayalet ekran olayını farketmedim. Farketseydim kesinlikle söylerdim. Telefon alıp satan biri bunu ticaretini yapan biri yani USB yi ekranı Flash i Vs denemesi 10 dk normal bi insan için maksimum 1 saat. Kaldıki ben telefonu aldınız mı diye sordum . Evet bende dedi tamm dedim. Velev ki ben bozuk ürün sattım yada kargoda hasar gordu yada alıcı bozdu veya herşeyi bozuktu. Bana bunu aldığında söyleseydi hiç bir problem yok vebal benimdir. Ama aradan 10 gün geçmiş yazilimsal olarak sürüm yüklemiş ki bunuda hiç bir şirket olabilecek arizalardan Biz sorumlu değiliz sorumluluk size aittir der. ve bahsettiği sorunlar bende yokken iade süreci bana mantıklı gelmemekte. Forumda aktif olarak kullanıyorum bugüne kadar kimsenin parası için bozuk ürün göndermedim. Bozuksa kesinlikle belirtirim bozuk kısımlarını. Birde bana bu tamir görmüş Vs dedi kesinlikle telefon tamir görmedi. Hadi ekranı ben gitmedim USB bozuk olsun ama tamir konusunda telefonun içi açılmadı. Ben tamir görmüş telefon göndermedim. Konuyu da ben aç dedim ki bi hakem karar versin . Son olarak geçen sene Kayseri'de bi arkadaşa casper Laptop sattım. Laptop u 1 yıl sonra bana döndü Tüketici hakem heyeti için ilk sahibinden imza Vs lazım mış . Elimden gelen tüm yardımı yaptım. Banane beni ilgilendirmez Vs demedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harmek -- 4 Haziran 2016; 10:01:27 >

• bence cihazı alıp denemeden çekmeceye atmak mantıklı gelmiyor bana...eğer çok cihaz alan bir arkadaşsa zaten usbsini velevki diğer parçaları mutlaka kontrol eder...mesela ben üç günde bir cihaz değiştiririm ve ben her aldığım cihazı 20-25 dakika denerim...10 gün çok uzun bir süre ben olsam bende geri almazdım...ikinci el cihazın risklerini göze almayacaksak ozaman hepimiz sıfır cihaz alacağız...1 günde ben 20 tane cihaz denerim...kusura bakmasın konuyu açan arkadaş ama bence satıcı sonuna kadar haklı...bana çok inadırıcı gelmedi 10 gün sonra şu var bu var denmesi...saygılarımla...

Flashi yada hareket sensorunude satmadan once denemismi ben satmadan once cihaza gerekli herseyi kurup bi sorun varmi diye ozellikle kontrol ediyorum mesela boyke bi sorun basima geldi nokia n8 satmistim askerin bitisine ozellikle bolgede ptt kargodan baska kargo oomadigi icin ptt ile istemisti gondermem ptt ile falan dedim ama sonuncda saglam cihaz kusurlu olarak gitti ve nasil tasidilarsa cihazin xenon flashi bozuldu adam ist.daydi askerden geldiginde yada izne geldiginde yanima ugra cihazi ben yaptiricam dedim benim kusurum olmadigi halde ama adam her ne hikmetse sonrasinda adimi lekelemeye kalkmisti... simdi sizin durum cok farkli sizde saticisiniz ekrani gormedim demek diger sorunlarida gormemis farketmemis olma ihtimalinizi cikarir ortaya... yanlismi dusunuyorum bilmiyorum ama ben oyle dusunuyorum

• Ekran USB Vs farketmez. Ben arkadaşa Al bak beğenmezsen gönder dedim. O şekilde anlaştık. Cihazı paranın yattığı Sabah gönderdim. Ertesi gün aldığını söyledi. Akşam saatlerinde aldı sonra ertesi gün göndercem dese yine amenna. Win 10 merakımdan aldım dedi. Meraklı bi insan neden 10 gün bekler. Yada al sat yapan biri para verdiği ürüne neden aldığında bakmaz. Ekran ben bir farketseydim kesinlikle söylerdim. USB den resimlerimi aldım resetledim gönderdim. Ayrıca işin içinde Birde in 10 kurmak var. Bu sıfır cihaz alsanız dahi cihazı garanti kapsamı yapıyor. Bunu göz ardı etmeyin. Evet Android robot yaparken hiç bi cihaz elimde kalmamış olabilir ama bilgisayara ethernet sürücüsü yuklerken anakartin yandigina şahit olmuştum var. O yüzden aldığı gibi gonderseydi hiç bir sorun yoktu ortada.

• Ayrıca bana güvendi hiç bakmadı diyelim. 10 kurarken tüm sorumluluk size aittir diyor. Buna onay verirken bunuda kabul etmiş oluyor. Pc den belki fazla voltaj geldi yandı belki cihaz yorgundu elinde kaldı Bunu Bilmem. Diğer türlü alıp baksa idi cihaza hiç bir problem yok.

3 yıldır 925 kullanıyorum

1-) wp10 lumia 925 için yayınlanmadı. ancak tester olarak yükleyebiliyorsunuz . yüklerken de tüm sorumluluğu kabul ediyorsunu ( yazılımsal ve donanımsal hata ile karşılaşılması)
    2-) bilgisayrın görmemesi normal . lumia recovery ile telefonu 8.1 e geri çevirebilirsiniz . bilgisayar görürü.
    3-) ekran çevirme wp10 ile ilgilidir muhakkak. 8.1 de sorunu yaşamazsanız
    4-) hayalet ekran 3 yıldır hiç yaşamadım. ekran şeffalığı ile ilgili olabilir.
    5-) flash hakkında donanımsal olabilir.

not: wp10 925 ile uyumluy değil cihazı aşırı kasıyor ve ısınmasına yol açıyor

cihazı wp n8.1 e geri çevirip 2-3 kullanın aynı sorunları yaşarsanız satıcı ile tekrar görüşün.

dip not: wp10 deneyimleyecekseniz lumia 640 xl alın

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.