Şimdi Ara

HARİKA LAPTOP CORE İ5 2410M -2.30GHZ-8GB DDR3-640GB-15.6'-DVDRW-1024MB GT540M-CAM-BT-W7 1272TL (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
10.783
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: exe_genesis

Casper at çöpe. Bi işe yaramaz

Bu arkadaşı kaale bile almayınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FieSTaA

quote:

Bu arkadaşı kaale bile almayınız.

Neye göre söylüyorsun bunu?

Bi insanın casper alması için tek etmen fiyatının ucuz olması yoksa bi işe yaramaz.

Bi serilerinin anakartları sorunlu. İçinde 1 tane vida var ve kullandıkça düşüyor. Düşen vida anakartı bozuyor. Bozulan anakart için servisde 1-1.5 ay bekliyorsun.

Bi serilerinin ekran kartı sorunlu. O modeli kullananların büyük çoğunluğunun ekran kartı yanıyordu. Lehimlenip geri gönderiyorlar sonra kısa süre tekrar aynı sorun.

Bi serilerinin anakartı farklı bi hatadan dolayı sorunlu. Çok ısınıyor ve anakart yanıyor.

Fan çıkışları ve sistem optimizasyonunu adam gibi ayarlayamadıkları için normalden 2 kat ısınma yine Casperda. UCuz yollu diye bi kaç özelliği yüksek yapmakla laptop adam gibi laptop olmuyor.

Kullanılan dış malzeme kalitesi piyasadaki en düşük kalite. En kısa sürede en çabuk solma, renk atması, kenarlarda çatlama yine casperda.

Teknik servis için yasal hakları 30 iş gününü son güne kadar beklemek yine Casperda.

10dklık laptop tamir süresi olan iş için 45 gün bekletilen servis yine casperda.

Laptopunun bi parçası bozulursa, 2. el parça ile değişim yine casperda. Monitorun bozulur giderler 2. el kullanılmış bi monitor takarlar değişim diye.

Diyeceğim şudur ki fiyat olarak iyi olmasının dışında 1 tane bile avantajı ekstra sağladığı birşey yok. O özelliklerde herhangi bi laptop alınca zaten aldığın zevki onlardada fazlasıyla alırsın.
    2 ay sonra kucağına koyarken ateş gibi olan bi laptop, yavaşlama, anakart/ekran kartı yanmaları, renkde soyulma, servis beklemeleri falan sorunlarıyla karşılaşınca ne demek istediğimi anlarsın.

Aynı özelliklerde benzer fiyata bir çok farklı laptop marka ve modeli var. HDD 640gb, ekstradan kullanamayacağım 4 gb ram var diye gidipte casper alacağına aynı fiyata normal bi laptop alıp 1 tb 100 tl ye harici al. Tepe tepe kullan daha iyi. Zaten diğer modellerle aynı fiyat yapıp ekstradan 1-2 özelliği artırmasa kimse gidipde casper almaz.

Casper aldım oyun oynadım bana mısın demiyor, çok kaliteli laptop falan gibi yorumlar yapıp milleti gereksiz yere teşvik etmeyin. Mağazada boşta açıkta duran laptopların bile altına dokununca sıcaklık hissediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netcore -- 26 Ağustos 2011; 16:42:05 >

• Arkadaşım senin anakart da fazla ısınmış. Fan çıkışları normal değil ondandır. Kendi kullandığım ürünün ısınıp ısınmadığını bırak sen değil de bn anlayayım değil mi ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: M60!

quote:

Casper benim ön yargılarımı tamamen yok etti. Bir sonraki bilgisayarım da casper olacak. Casper ile ilgili endişesi olan arkadaşlara belki faydası olur diye söyledim. Yukarda arkadaşın carrefourda satılıyordediği i7 2630 işlemci, 8gb ddr3 ram 500 gb hdd gt540m ekran kartlı modelini aldım. Şuana kadar crysis 2 gta4 assasins creed brotherhoods oynadım zorlayacak diyebileceğimiz. Hepsini full detay ve çözünürlükte yaklaşık 1 saat ya da daha fazla oynadım. sıcaklık 75 dereceyi geçmedi. Soğutucu felan da kullanmıyorum :D

Casper rocks.

Kaptan bu makine Metro 2033'ü full ayarlarda kaldırır mı?

Valla hocam crysis 2 full detay oynatıyorsa metroyu da oynatır bence.

Isınan diyen arkadaşlar ilginç ama ben şuan casperdan memnun olduğum kadar Samsung ve HP laptoplarımdan memnun değildim.

Kaptan sözüne güveniyorum. Olursa ramazan sonrası gidip bir deneyeceğim.

Yorumların için teşekkür ederim

• quote:

(yanliş anlaşılmasin da okadar da degil bence )
  • quote:

Arkadaşım senin anakart da fazla ısınmış. Fan çıkışları normal değil ondandır. Kendi kullandığım ürünün ısınıp ısınmadığını bırak sen değil de bn anlayayım değil mi ?

en ufak parcasından bırlesıp pıyasaya surulene kadar tum asamaları gozlemlemıs olan ben bırakda hangı laptopun kalıtelı oldugunu hangı modelde ne sorunu oldugunu senden ıyı bılıyım. Sen 1 casper laptop kullandın ben hergun 100 lerce casperın uretımını teknık servısını herseyını gordum.

Kullandıgın laptopların ısı, performans, verım, dayanıklılık hepsının testı yapılırken canlı olarak oradaydım. Yapılan testler zaten hıkaye ama hergun 100 e yakın casper urununu test etme sorunlarını cozme sansımız oldu. Her hafta cıne bınlerce bozuk anakart gıder.

Dıgerlerı pahalı fazla para vermek ıstemıyorum , butcem yetmıyor falan dıye casperda alırsın daha dandıgınıde. Ama aynı fıyata alternatıf varken casper almak sacmalıktır. Sıfır hıcbı laptopda sorun olmaz ılk aylar. Bıraz kullan goreceksın.

• Tarafsiz olduguna inanmiyorum hocam. O yuzden laptobu yeniden bulsaniz bile goruslerinize pek itibar etmiyorum
  • quote:

Kişi hala kendisini güncelleyememiş.
    Bir zamanlar hemen hemen her markada değişik sorunlar yaşanıyordu.
    İnsanlar acer,dell,hp,casper markalara karşı antipatiyle yaklaşıyordu, onu alma sen boşver deniliyordu, onda çok sorun varmış başını ağrıtır deniliyordu.
    Zaman ilerledi, teknoloji ve üretim gelişti, sorunlar ve hatalar gittikçe minimum düzeye inmeye başladı.
  • quote:

Daha önceden hem acer hemde hp kullanmış birisi olarak şunları söylemek istiyorum;
    Hp servisi ile o kadar çok uğraştım ki servise yolladığım ürünün içinde kumanda olmasına rağmen , servisten döndükten sonra içinden kumandası gelmemesi üzerinde haftalarca uğraşarak kumandamı geri alabildim, anakart sorunu vardı, ekran kartının sorunu vardı her defasında servis garanti kapsamında sorunları giderdi ama birsürü zaman, sıkıntı...
    Acerde ise cd sürücü değişti,harddisc değişti, ses tuşu sorunluydu o değişti ve sonunda yapacagını yaptı garantisi bitti ve 1 ay sonra anakart arızalandı ve kullanılamaz durumda.Şu anda hatta forumda satmaya calışıyorum bakalım
    Bu duruma rağmen ben acer almam yada hp almam demiyorum, biraz fazla sinirlisiniz sanırım casper'a
    Sonuç olarak bu markalar işlemciyi ekran kartını ramlari kendileri üretmiyor ki,bu yüzden bilgisayar alırken özellikleri ilk sıradadır benim için,daha sonrada teknik desteğe bakarım
    Arkadaşım hp'de anakart sorun çıkmasına rağmen bilgisayarı ilk 1 ayda iade edemezken casper'ın il 1 ayda sorunsuzca kabul ettiğini ve parayı nakit olarak geri ödediğini gördüm
    Daha önceden casper kullanmadım ama abartıldığı kadar kalitesiz olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.Hatta birkaç gün önce carrefourdaki i7 2630,gt540,8gb makineyi 1200e kaçıdıgım için nasıl pişmanım anlatamam
    Piyasada çok çok fazla casper var ve çok fazla sorun yaşayanın olması gayet normal.Aranızda hiç arıza yapan medion marka laptop sahibi gördünüz mü?Büyük ihtimal görmemişsinizdir.Neden çünkü piyasa çok çok az medion pc var.Eeee şimdi hepimiz medion laptop mu alalım?

• quote:

Orijinalden alıntı: muratalper1987

quote:

Daha önceden hem acer hemde hp kullanmış birisi olarak şunları söylemek istiyorum;
    Hp servisi ile o kadar çok uğraştım ki servise yolladığım ürünün içinde kumanda olmasına rağmen , servisten döndükten sonra içinden kumandası gelmemesi üzerinde haftalarca uğraşarak kumandamı geri alabildim, anakart sorunu vardı, ekran kartının sorunu vardı her defasında servis garanti kapsamında sorunları giderdi ama birsürü zaman, sıkıntı...
    Acerde ise cd sürücü değişti,harddisc değişti, ses tuşu sorunluydu o değişti ve sonunda yapacagını yaptı garantisi bitti ve 1 ay sonra anakart arızalandı ve kullanılamaz durumda.Şu anda hatta forumda satmaya calışıyorum bakalım
    Bu duruma rağmen ben acer almam yada hp almam demiyorum, biraz fazla sinirlisiniz sanırım casper'a
    Sonuç olarak bu markalar işlemciyi ekran kartını ramlari kendileri üretmiyor ki,bu yüzden bilgisayar alırken özellikleri ilk sıradadır benim için,daha sonrada teknik desteğe bakarım
    Arkadaşım hp'de anakart sorun çıkmasına rağmen bilgisayarı ilk 1 ayda iade edemezken casper'ın il 1 ayda sorunsuzca kabul ettiğini ve parayı nakit olarak geri ödediğini gördüm
    Daha önceden casper kullanmadım ama abartıldığı kadar kalitesiz olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.Hatta birkaç gün önce carrefourdaki i7 2630,gt540,8gb makineyi 1200e kaçıdıgım için nasıl pişmanım anlatamam
    Piyasada çok çok fazla casper var ve çok fazla sorun yaşayanın olması gayet normal.Aranızda hiç arıza yapan medion marka laptop sahibi gördünüz mü?Büyük ihtimal görmemişsinizdir.Neden çünkü piyasa çok çok az medion pc var.Eeee şimdi hepimiz medion laptop mu alalım?

Sadece casper'a degıl bıldıklerımı soyluyorum.

Hp de laptopun bozulunca yasanan seylerı bende bılıyorum. Kı bı modellerınde ısınma problemı var. Adamlar laptopu yapamamıs ısınmadan dolayı bozuluyor sonra Servıse yolluyorsın r- 1.5 ay garantıden yapılsın dıye bekle.

Ek olarak hplerde gereksız bı dunya program var. Laptopu gereksız yere kastırıyor. Daha ılk haftalarda normal kullanımda sık sık kum saatı gormenız olası.

Casper kullanıcısının genelı ogretmen, ufak esnaf, memur falandır. Onlarda cok oyun vb amacla kullanmadıgı ıcın Normal word falan ıcın kullandıgı ıcın sorun yasamıyor..

Dısardan bakılınca zaten 2 tane fırma var tum markalar kendı kapagını yapıp markasını basıyor. Tum laptoplara koyulan ram ekran karı falan aynı sonucta. Ama fan cıkısı, ek parcaların kalıtesı, kasa ıcıne yerlesım falan onemlı...

Yıne dıyorum fıyatı ıyıyse alırsın ucuz dıye.

neyse sıze kalmıs ısteyen ıstedıgını alsın.

• arkadaşıma laptop araştırırken rast geldiğim bu konuya kayıtsız kalamadım ve fikir beyan etmem gerektiğine inanıyorum.

laptop için bir sürü marka sayabiliriz. bunlar en nihayetinde hepsi toplama değil mi? mesela gt540 nvidia üretmiyor mu? i5 2410m intel üretmiyor mu? yani casper, asus, dell, hp hepsindeki de aynı değil mi? aynı! bu sebeple ondaki sorunlu bundaki değil demek pek mantıklı gelmiyor.

hepsinde üç aşağı beş yukarı aynı markalardan oluşan komponentler mevcut. cpu, gpu, hdd, anakart, lcd-led panel ve diğerlerinin üreticileri belli! bütün bu laptop markalarının arasındaki fark kasa kalitesi, dizayn, uyumluluk ve teknik servis. işte burada farklar ortaya çıkıyor. Bence hangisinin mühendisliğine, argesine, yazılım ve donanım desteğine güveniyorsanız onu tercih edebilirsiniz.

iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: azizkguc

arkadaşıma laptop araştırırken rast geldiğim bu konuya kayıtsız kalamadım ve fikir beyan etmem gerektiğine inanıyorum.

laptop için bir sürü marka sayabiliriz. bunlar en nihayetinde hepsi toplama değil mi? mesela gt540 nvidia üretmiyor mu? i5 2410m intel üretmiyor mu? yani casper, asus, dell, hp hepsindeki de aynı değil mi? aynı! bu sebeple ondaki sorunlu bundaki değil demek pek mantıklı gelmiyor.

hepsinde üç aşağı beş yukarı aynı markalardan oluşan komponentler mevcut. cpu, gpu, hdd, anakart, lcd-led panel ve diğerlerinin üreticileri belli! bütün bu laptop markalarının arasındaki fark kasa kalitesi, dizayn, uyumluluk ve teknik servis. işte burada farklar ortaya çıkıyor. Bence hangisinin mühendisliğine, argesine, yazılım ve donanım desteğine güveniyorsanız onu tercih edebilirsiniz.

iyi forumlar

+1 ama şöylede birşey var.

Aynı anakartı kullanan 4 farklı laptop firması var diyelim. X firmasının o anakartı kullanan modelinde satılan laptopların %40 ının anakart yanmasını nasıl açıklayacaksın. Diğer modellerde veya firmada niye yanmıyor.

Veya A marka anakartı kullanan 30 model var diyelim. Bir firmanın B modelinde satılan laptopların %20-30 unun ekran kartı yanması nasıl birşeydir? O anakartı kullanan diğer modellerde niye yanmıyor.

Ki böyle bi sorun olduğu bilindiği halde piyasadan çekmeyip satışına devam etmek nasıl bir mantıktır. Bozulursa yaparız göndeririz tekrar falan.

Herşey dediğin gibi olsa zaten tüm firmaların fiyatları aynı olurdu. Sony, toshibanın falan fiyatlarının yüksek olması sadece marka değerinden değil, arge ye falan yatırdığı paralardan, testlerden falan dolayı böyle. (Marka olduğu içinde fiyat farkı var tabi).

Dünyada bu parçaları üreten 2 firma var zaten hepsi buradan alıyor. Satılan laptopların %90ının ram'i aynı, ekran kartı desen zaten üreten firma belli hepsi aynı şeyi kullanıyor dediğin gibi. Birleştirirken kasada kullanılan malzeme, parçaların yerleşim birimi, birleştirilirken kullanılan malzemeler falan hepsi farkı ortaya çıkaran etmenler.

Kusursuz bi laptop istiyorsanız Macbook pro alınır. Servis, işçilik, malzeme kalitesi, optimizasyon falan herseyi tam. Ama fiyatıda ona göre pahalı. Hatta diğer laptoplardan 2-3 kat pahalı oysa özellikleri bu casperdan bile daha düşük.

Hangisi ihtiyacını karşılıyorsa onu alacaksın. Fiyat önemliyse Casper veya daha ucuz bi marka alırsın ama casper zaten en ucuzlardan biri.
    Teknik servis süresi diyorsan Acer alırsın. Oran olarak bozulan laptopu en kısa sürede tamir etme süresi onda. 1 haftada bile teslim ettikleri oluyor.
    Teksik servisi sorunlu, arge ve yazılım olarak en çok uğraşan ek yazılımları işine yarayabilecek birşey istiyorsan HP alırsın.

• aynı donanım birinde yanıyor diğerinde yanmıyor, elbette burada bahsettiğim gibi mühendislik devreye giriyor. fiyat farkını oluşturan en büyük etken de bu, mesela kasa için hava sirkülasyonu, donanım yerleşimi vb. sebepler sayılabilir. hatta kullanılan termal macunun-fanın kalitesi bile önemlidir. o yüzden arge ve mühendislik konusuna parmak basmıştım.

bütün bunları bir potada erittikten sonra hem cebine hem de zevkine uyan laptop sayısı bir elin beş parmağını geçmez ve örnek verdiğiniz macbook pro bunlardan biri elbette ama cebe hitap etmiyor. yani seçim yapmak ortalama bir bütçeye sahip ve işi bilen biri için baya zor
  • quote:

Orijinalden alıntı: azizkguc

aynı donanım birinde yanıyor diğerinde yanmıyor, elbette burada bahsettiğim gibi mühendislik devreye giriyor. fiyat farkını oluşturan en büyük etken de bu, mesela kasa için hava sirkülasyonu, donanım yerleşimi vb. sebepler sayılabilir. hatta kullanılan termal macunun-fanın kalitesi bile önemlidir. o yüzden arge ve mühendislik konusuna parmak basmıştım.

bütün bunları bir potada erittikten sonra hem cebine hem de zevkine uyan laptop sayısı bir elin beş parmağını geçmez ve örnek verdiğiniz macbook pro bunlardan biri elbette ama cebe hitap etmiyor. yani seçim yapmak ortalama bir bütçeye sahip ve işi bilen biri için baya zor

Benimde demek istediğim bu zaten. Casperla x oyununu oynadım sorun yaşamadım çok iyi laptop. Casper'a ön yargılıydım uzak duruyordum 1 saat oyun oynadım bana mısın demedi sende al tavsiye ederim falan. İnsanları yanlış yönlendirmekten başka birşey değildir.

Macbook pro belki pahalı ama şöyle birşey var. 2 sene önce abdden 1400$(yanında touch hediyeli) a yaklaşık 2000 ye aldığım mbp yi 2 hafta önce 400 tl eksiğine sattım. 2 yılda 400 tl kayıpla satabileceğin başka bi model yok gibi. Ki 2 yıl içinde soyulma, format atma, bozulma,çökme, yanma, ısınma hiç bir sorun yaşamadım. Ki 2 yıl geçmesine rağmen batarya tam şarj süresi 6 saatdi halen. Hp alıp 1 yıl kullan batarya 30 dk zor gider.

Apple cep dostu değil pek ama aldığın ürünü rahat 3-4 yıl kullanırsın ilk günki gibi.

Ama yinede ülke standartlarına göre fiyat olarak çok yüksek

• ben bunu vatandana 1500 e almıştım şuan cihazdan yazıyorum ymearksınıyor hatta i5 işln dııııt diye ses gelk pc sebebiyle yazı yazamıyorum offfffeliyorr bu pc sebebiyle yazı yazamıyorum offfffeliyorr bu pc sebebiyle yazı yazamıyorum offfff
  • Bu modelin 500 GB kapasitelisini 1 yıldan fazladır oğlum oldukça yoğun şekilde kullanıyor,şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Isınması sıkıntı diyorsanız oyun oynarken ısınıyor, aynı sıkıntı 4500 liralık HP Elitebook'umda da oluyor, normaldir.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.