Şimdi Ara

Harici hdd takınca usb mouse çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni aldığım laptopa usb ile harici hdd takınca usb mouse çalışmıyor.Touchpad kullanılıyor.Çıkarınca mouse aktif hale geliyor.Usb portlarının ikiside 3.2 gen1.Şimdiye kadar kullandığım laptoplarda hiç böyle birşeye denk gelmedim.Konu hakkında bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.Duruma göre iade edebilirim.

• Windows + R yap. powercfg.cpl yazıp çalıştır.

Kullanmış olduğun güç seçenek planlarında USB ayarları oluyor onları devredışı bırakıp dener misin?

Harici hdd takınca usb mouse çalışmıyor

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

Teşekkürler, aynı durum devam ederse deneyeceğim. Şimdilik yukarıda yazdığım gibi çözüldü.

• Mouse kablosuz ise, diğer cihaz demek sinyali kesiyor, pek olmaması lazımdı, muhtemelen mouse pili azalmış da olabilir. Ama en iyisi uzak tutmak her zaman.

Bu arada baktım da internette harddisk ek güç ile beslenmiyorsa, bilgisayarı zorluyormuş. Öyle durumda mutlaka Laptop fişe takılı olsun.

Eski laptopta CD sürücüsünü HDD'ye çevirip kullanıyordum. Yenisinde CD sürücüsü olmayınca sürekli HDD takılı geziyordum, fan temizliğinde fark ettim ki içinde hdd koymak için ek bir boşluk varmış. Oraya hdd'in içini monte ettim öyle olunca daha da iyi oldu, aklında bulunsun.

Bir diğeri harici diskin güç beslemesi yoksa (her ne kadar otoritelerin kabul etmediği için tartışma konusu olsa da*) Y-tipi usb kablo kullanarak beslemeniz gerekecek.

* https://superuser.com/questions/1022764/is-there-any-danger-when-connecting-a-usb-y-cable

Tekrar baktım, bu besleme olaylarına girmemek daha iyimiş. Ya anakartı yakarsın ya harddiski. Fena üzer adamı, dikkat etmekte fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 30 Nisan 2023; 18:36:16 >

Hocam çok teşekkürler, ayarı yaptım an itibariyle dosya yazıyorum harici hddye, usb 3.0 portu üzerinden kablosuz klavyeyle de size bu mesajı atıyorum.

Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.