Şimdi Ara

Harici HDD kullanımı (ANLATIM) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.461
Cevap
45
Favori
324.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emrEvo8

    Arkadaşlar
    Benim bilgisayarın hard diski 28 gb Verilerimin çoğu dvd lerde. Bilgisayar bayağı eski yenilemeyi düşünüyordum ama intel in soket değişimini bekleyeceğim. Anakartım sata desteklemiyor ide girişli onun için harici hard disk alıp kullanmayı düşünüyorum. WESTERN DIGITAL MY BOOK2 ESSENTIAL 500gb almayı düşünüyorum. Ne dersiniz günlük kullanımda sorun yaratır mı?


    Herhangi bir sorun yaratmaz. Birçok kullanan arkadaş var, memnunlar..




  • Teşekkür ederim, sağolun.
  • Daha 1 ay oldu 1TB FreeAgenT Harici disk aldım ..Veri akışında falan hiç bir sorun yok ama bazen hafiften tık tık diye ses geliyor ..Huylandım dejaay Hoca ..Benim harici disk gidici mi acaba ,normal mi bu ses ..Servise götürmem gerekiyor mu ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Behken

    Daha 1 ay oldu 1TB FreeAgenT Harici disk aldım ..Veri akışında falan hiç bir sorun yok ama bazen hafiften tık tık diye ses geliyor ..Huylandım dejaay Hoca ..Benim harici disk gidici mi acaba ,normal mi bu ses ..Servise götürmem gerekiyor mu ?


    Servise göndersen de geri gönderirler sağlam diye..

    Sonuçta içinde dönen bir disk var. Ses gelmesi normal.. Hayırlı olsun..
  • Teşekkür ederim rahatladım ..Diskin bozulması önemli değil,içindekiler için bayaa bir emek haracanıyor ona üzülünür ...
  • arkadaşlar yeni 320 gb XS harici HDD aldım.diski ikiye böldüm 180gb fat 32 ile formatladım kalanı NTFS.benim problemim DVD player ımın usb girişinden taktığımda HDD yi görmüyor dvd playerım.sizce bunun nedeni nedir.
  • çok güzel konu, işimize yarayacak konu daha doğrusu...
    çok teşekkürler..
  • Muhtemelan DVD nin usb çıkışından geşen güç harici hddnize yetersiz geliyordur.Çift başlı kablo ise ve dvd de çift usb girişi varsa diğer yuvaya kablodan gelen diğer girişi takın.
    quote:

    Orjinalden alıntı: gulfstarmec

    arkadaşlar yeni 320 gb XS harici HDD aldım.diski ikiye böldüm 180gb fat 32 ile formatladım kalanı NTFS.benim problemim DVD player ımın usb girişinden taktığımda HDD yi görmüyor dvd playerım.sizce bunun nedeni nedir.
  • maalesef dvd playerde tek usb girişi var.kablo çift başlı.bu durumda yapacak birşey yok herhalde.dvd playerde harici hdd mi kullanamıyacağım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gulfstarmec

    maalesef dvd playerde tek usb girişi var.kablo çift başlı.bu durumda yapacak birşey yok herhalde.dvd playerde harici hdd mi kullanamıyacağım.

    Tamamını fat32 yapıp denemiş miydin?
  • yok denemedim.olurmu acaba.fat 32 ye swissknife ile mi çevireceğiz acaba.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gulfstarmec

    yok denemedim.olurmu acaba.fat 32 ye swissknife ile mi çevireceğiz acaba.

    Evet, swissknife ile çevirebilirsiniz. Çalışması muhtemeln. Denemekte faide var..
  • denedim dejaay dostum.iki parçayıda fat32 yaptım gene görmedi.hdd ye kulağımı dayadığımda çalışıp duruyor gibi sesler geliyor dediğin gibi güç yetmiyor.tek parça yapıp onu fat 32 yapsam birşey değişirmi sence.birde tekrar nasıl tek parça yaparım.senin tarif ettiğin gibi programsız iki parça yapmıştım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gulfstarmec

    denedim dejaay dostum.iki parçayıda fat32 yaptım gene görmedi.hdd ye kulağımı dayadığımda çalışıp duruyor gibi sesler geliyor dediğin gibi güç yetmiyor.tek parça yapıp onu fat 32 yapsam birşey değişirmi sence.birde tekrar nasıl tek parça yaparım.senin tarif ettiğin gibi programsız iki parça yapmıştım.


    Bir de tek parçayı dene bakalım. Olabilir. Disk yönetiminden harici diskin bölümleri üzerine gelip sağ tıklayın ve bölümleri sil diyin. İki bölümü de sildikten sonra tek bölüm olur.
  • tek parça yaptım yine olmadı.dvd playerden seyredemiyeceğiz anlaşılan.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gulfstarmec

    tek parça yaptım yine olmadı.dvd playerden seyredemiyeceğiz anlaşılan.


    Evet maalesef öyle.. Bi arkadaş bu sorunla ilgili bi alet yapmıştı.

    Çift başlı USB kablosunun diğer ucunu kesip adaptör kabloları ile birleştirmiş ve hddye oradan güç sağlamış ve çalıştırabilmişti.

    Hatta bi konuda fotolarını yayınlamıştı ama çok çok zahmetli ve zor bir iş olduğunu belirtmişti. O konuya bakalı aylar geçti.. Konuyu bulmam da çok zor.
  • teşekkürler dostum yardımların için.okadar uğraşamam zaten.ozaman en mantıklı yol dvd playerden film seyretmek için 3.5'' harici HDD almak gözüküyor.onlarda güc sorunu olmaz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gulfstarmec

    teşekkürler dostum yardımların için.okadar uğraşamam zaten.ozaman en mantıklı yol dvd playerden film seyretmek için 3.5'' harici HDD almak gözüküyor.onlarda güc sorunu olmaz.



    Ben de bu nedenle 8gb lık flash belleke alacam..

    3.5" alacaksan seagate'nin ürünlerine bak. Seagate disk olarak çok iyidir. Türkçe destek siteleri de mevcut. Bir sorun oldu mu oraya danışırsın..
  • Şimdi bu sizin verdiğiniz programlar(swissknife ve hp ninki) vista desteklemiyor galiba,vistada çalışan böyle bir program var mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: egoktepe

    Şimdi bu sizin verdiğiniz programlar(swissknife ve hp ninki) vista desteklemiyor galiba,vistada çalışan böyle bir program var mı?


    Evet bu iki programda vistada çalışmıyor. Şu an visatada çalışan bu tür format programlarının varlığından haberdar değilim, maalesef.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.