Şimdi Ara

Harici HDD kullanımı (ANLATIM) (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.462
Cevap
45
Favori
324.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Ben harici disk yerine sabit diskimi taşınabilir hale getiren kutu aldım. Kutuya pc deki sabit diskimi montaladım. Usb bağlantısı ile kendi pc im hariç tv de başka pc lerde ve cihazlarda çok rahat kullanabiliyorum sabit diskimi. Yalnız kendi pc imde kullanabilmem için sabit diskimi kutudan söküp pc ye montalamam gerekiyor. Ve bu bir yerden sonra işkenceye dönüşüyor. Pc mi sabit diski montalamadan kutuda takılı olan sabit diskimi usb girişi ile başlatmayı denedim başarısız oldum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılarımla iyi formlar.
  • ENGİN35510 E kullanıcısına yanıt
    Merhaba Engin;
    Muhtemelen bu sorun daha önce sabit disk olarak kullandığın ancak harici diske çevirdiğin diski halen daha sabit disk olarak görmek istemesinden kaynaklı bir durum gibi duruyor.

    Bunun için öncelikle şunu yapınız:

    Aygıt yöneticisine girin ve fotodaki işaretli yerlere sağ tıklayıp kaldır diyin. Sonrasında bilgisayarınızı yeniden başlatınız.

    Muhtemelen sürücüleri tekrar yüklemenizi isteyecektir. Eğer anakart cdniz varsa oradan yükleyiniz ya da anakartınızın (bilgisayar markanızın) sitesine gidip anakart chipset sürücülerini indirip kurun.

    Eğer bu işlemler sorununuzu çözmezse biosunuz

     Harici HDD kullanımı (ANLATIM)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıdemli Yarbay -- 1 Haziran 2014; 22:13:21 >




  • ilgi ve alakanıza teşekkür ederim. Komutları yapıp deniyorum sonucu tekrar paylasıma sunarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • komutanım konuyu fazla dağıtmadan kısaca acıklıyayım tekrar.

    kasamdaki sabit diski söküp bir aparat yardımı ile usb ile çalışan taşınabilir disk elde ediyorum. bu sayade diskimi istediğim cihazda acıp tv,pc vs tüm içeriği görüntüleyip işlem yapabiliyorum. benim yapmak isdeğim ise disk siz kalan pc mi usb den başlatıp kullanabilmek. bu sayede aparata montaladığım diski söküp pc ye montalamamış olucam bundan kurtulmak istiyorum. yani sizin önçeki tesişiniz doğrudur anlamışsınız yanlız verdiğiniz komutlarda biraz sıkıntı oldu birinçisi en son cümlenizi tam anlayamadım ikincisi ise aygıt yönetiçimde işaretlediğiniz linkler gözükmüyor sadece bir tanesi vardı (bileşik veri yolu numaralandırıcısı) bunu kaldırdım. reset den sonra uyumlu chipseti de kurdum. sonuç alamadım açılışta re boot hatası alıyorum. aygıt yöneticisi görünümünüde attım cevabınızı beklemede kalıyorum. sağlıklı günler ve iyi formlar diliyorum.

     Harici HDD kullanımı (ANLATIM)




  • kamera biraz sıkıntılı kusura bakma.
     Harici HDD kullanımı (ANLATIM)
  • ENGİN35510 E kullanıcısına yanıt
    Engin, ilk sorununuzda ben harici diskinizi bilgisayarınızın tanımadığını(çalıştırmadığını), bunun için ne yapmanız gerektiğini sorduğunuzu anlamıştım.

    Ancak şimdi yazdığınızdan anlıyorum ki siz, bu harici diskinize portatif işletim sistemi kurmak istiyorsunuz ? Doğru anlamış mıyım?

    Böyle birşey yapmak istiyorsanız öncelikle anakartınızın usb boot desteği verip vermediğini kontrol etmelisiniz.
  • komutanım pc ye daha önceden bir kafeci tarafından usb bellek ile başlatılıp format attıldı bu sanki usb boot var izlenimi veriyor bana yalnız biostan boot kullanımlarına girdiğimde ise (1 flopy görüyorum) (2 cd DVD boot) (3. usbiden takılan sabid diskin modeli ve numarasını) burda 3. boot usb boot olabilir çünkü usbye ne takarsam onu görüyor. ve biosu 3. secenekden bot ediyorum kaydedip resetliyorum wn işletim sistemi hiç başlamadan re boot hatası alıyorum. yardım edebilmeniz için ne gerekiyorsa isteyiniz lütfen bu işi bir siz çözebilirsiniz gibi çünkü. pc tamircisi bile bundan anlıcağını sanmıyorum :).
  • Kesinlikle bir acelem yok. Yalnız cevabınızı beklemedeyim bilginize. Arz ederim .d.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENGİN35510 -- 4 Haziran 2014; 21:50:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ENGİN35510

    komutanım pc ye daha önceden bir kafeci tarafından usb bellek ile başlatılıp format attıldı bu sanki usb boot var izlenimi veriyor bana yalnız biostan boot kullanımlarına girdiğimde ise (1 flopy görüyorum) (2 cd DVD boot) (3. usbiden takılan sabid diskin modeli ve numarasını) burda 3. boot usb boot olabilir çünkü usbye ne takarsam onu görüyor. ve biosu 3. secenekden bot ediyorum kaydedip resetliyorum wn işletim sistemi hiç başlamadan re boot hatası alıyorum. yardım edebilmeniz için ne gerekiyorsa isteyiniz lütfen bu işi bir siz çözebilirsiniz gibi çünkü. pc tamircisi bile bundan anlıcağını sanmıyorum :).

    Engin merhaba,
    Mesajları okuyabiliyorum ancak cevap vermek için,iş nedeniyle, pek de mümkün olmuyor. Gecikme için kusura bakma.

    Evet usb bellek olayından da anlıyoruz ki anakartınız usb 'den bootu destekliyor.

    Şimdi şunu sorayım. Harici hddniz kaç bölüm ve boot işlemini nasıl(hangi işlemleri yaparak boot ettiniz ve içine işletim sistemi attınız) yaptınız?




  • Hdd toplam 0.5 tb. İşletim sistemi wn7 ultimate 32 bit. Hdd 3 bölüm ayarladım formatda c:50gb d:200 e:250 birde sistemin kendi ayırdığı 100mb lik bir alan var. Sistem c ye yüklü. Nasıl boot ediyororm sorunuz için: hdd direk ana karta bağlı olduğunda boot etmeme gerek kalmıyor otomatik olarak başlatıyor. Hdd yi usbiden taktığımda ise aslında yine otomatik olarak başlatması lazım ama re boot hatası verdiği için biosdan hdd yi gösteren kısmı 1. Yapıyorum yine re boot hatası alıyorum. Eksik olan bir şey var hemde çok basitmis gibi geliyor ama biosa veya hdd ye zarar vermemek için bir şey yapamıyorum. Burda benim usb den başlata bilmem için hdd ye extra bir şey mi kurmak gerek yada biosdan farklı bir ayarmı. İşte tıkanıklığı tam burda yaşıyorum kumutanım ama dediğim gibi sorunla ilgili bir acelem yok işimi yine görüyorum sonuçta siz müsait olduğunuzda cevap yaza bilirsiniz ben ara sira girip bakarım cevabınıza. Tekrar teşekkür ederim. iyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ENGİN35510 E kullanıcısına yanıt
    Evet engin sorun anlaşıldı. Bir usb aygıtını boot olarak kullanmak istiorsak öncelikle falsh belleğimizi ya da harici hddmizi boot edilebilir yapmamız gerekir.

    Burada flash bellekler için nasıl yapılacağını anlattım. Ancak burada şöyle bir durum var. USB belleği boot edilebilir yaptıktan sonra o belleği artık depolama amaçlı kullanamıyoruz. Sadece içine boot da işimize yarayacak progrmları ya da dosyaları atabiliyoruz. Mesela işletim sistemi atabilir ve böylelikle cebimizde taşınabilir bir işletim sistemiz olur.

    O nedenle sen hddnin bootedilebilir yaparsan hddni depolama amaçlı kullanamazsın. Aynı zamanda bölümlendirilmiş olduğu için bi bölümünü boot edilebilir yapayım diğer bölümleri de depolama amaçlı kullanırım diyorsan, o zaman denemelisin. Mesela 1 bölümü linkini verdiğim konuda denilenleri yaparak bootedilebilir yap. Diğer bölümlerin de aynen dursun. (Bölümlendirilmiş bir hddyi hiç boot edilebilir yapmadım,tecrübem olmadı. Onun için diğer bölümlerden dolayı hata alabilirsin. Tek bölüm olsa boot edilebilir yapmada sıkııntı çıkacağını sanmıyorum.)

    USB belleği boot edilebilir yapma
    http://www.usbuzmani.com/?s=BOOT+YAPMA

    Harici hddnin boot edilebilir yaptıktan sonra içine işletim sistemi kurabilirsin.




  • slm yeni aldigim 3t hdd ni sadece 2tb sini kullana biliyorum bunun tamamini neden kullanamiyorum 2tb Format atiliyor yan tarafta 750gb bos Alan var 750 gb bos diske Format atamiyorum bilgisayarda sadece 2tb sini görüyor Problem nerde acaba rkadaslar biraz yabancisiyim bu konunun kusura bakmayin yardim ederseniz sevinirim kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maviay1

    slm yeni aldigim 3t hdd ni sadece 2tb sini kullana biliyorum bunun tamamini neden kullanamiyorum 2tb Format atiliyor yan tarafta 750gb bos Alan var 750 gb bos diske Format atamiyorum bilgisayarda sadece 2tb sini görüyor Problem nerde acaba rkadaslar biraz yabancisiyim bu konunun kusura bakmayin yardim ederseniz sevinirim kolay gelsin.

    İşletim sisteminiz nedir?
  • windows 8.1 64 bit
    ben hdd yi media player de kullanmak icin almistim medya pleyre taktim ordada sadece 2 tb gorukuyor
    ben formati windowsta atmistim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maviay1 M kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarım kısa yolu sağ tık yönet disk yönetimine girin. Oradan hddnizi bulun. Sağda açılan pencerede harici hddnizin satırında ayrılmamış alan yazan siyah bir şerit var mı bi bakın. O kısmın ekran görüntüsünü koyarsanız daha iyi olur.
  • Komutanım cevap yazamadığım için Üzgünüm. Yoğun bir çalışma içindeyim dediklerinizi ilk fırsatta yapacağım. Çok iyi bir yoneticisiniz her şey için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolun Hocam, Benim İşime Yaradı
  • Merhaba,

    Bende Samsung 2 Tb D3 3.5 inch harici hdd mevcut.Usb 3.0 bağlantısında kendi kendine kopmaya ve biçimlendirin hatası vermeye başladı,usb 2.0'da sorun yok.Bilgisayar masaüstü,nedendir acaba?Çözümü nedir?Harddiski garantiye mi yollamalıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba komutanım yine ben:) yeni bir notebook aldım ilgi alanınızmı bilmiyorum ama pc ile haşır neşr olduğunuz için danışmak istedim aldığım cihaz bu linktedir.
    http://www.vatanbilgisayar.com/hp-pavilion-15-n205st-core-i7-4500u-18ghz-8gb-750gb-156-2gb-w81-notebook.html#ozellikler
    cihaz 1700 tl herhangi bir modelle degitirme hakkım var ve 100 tl daha bütçem var bu iyimidir önerebilceniz bir model varmıdır.
  • ENGİN35510 E kullanıcısına yanıt
    Ne amaçla kullanacaksınız?
  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.