Şimdi Ara

Harici HDD ilginç sorunlara yol açıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlginç bir sorunum var, biraz internette bakındım ama tam sorunuma karşılık bir şey bulamadım, sorun şu şekilde eğer kasanın usb portuna harici hdd takarsam görmüyor ama anakarta takarsam görüyor ama bu sefer de sesi bozuyor ses çıkartan hiçbir şey çalışmıyor (çok ilginç??) misal youtube dan video açılmıyor spotify açılmıyor oyun açılmıyor vb. ve pc i kapantıcaya kadar böyle kalıyor bunlara ek takılı olsun olmasın bir kere takıp çıkarttıysam bilgisayarı kapatırken kapanıyor gibi ama fanlar dönmeye devam ediyor, eğer kasanın usb portuna takılıyken reset tuşuna basıp resetlersem açıldığında görmeye başlıyor

hdd i laptopda deniyorum onda bir sıkıntı olmuyor bu pcde de bir zamanlar sorunsuz çalışıyordu ama ne zaman ne yaptımda bozuldu bilmiyorum

sistemde sata ssd ve nvme m2 ssd takılı bunlardan dolayıda sıkıntı çıktığını gördüm ama benim sorun o alana giriyor mu bilmiyorum

• Harici HDD dışında başka bir USB aygıt taktığınızda da aynı şeyler oluyor mu? Zannımca harici hdd'nin beslemesini tam vermediği için yapıyor.Bu durumda hdd'yi harici besleme ile bağlarsanız zannımca bu problemi yaşamazsınız.
  • muski kullanıcısına yanıt
    başka aygıtta sıkıntı olmuyor diyecektim sonra şey denedim usb bağlantılı hoparlör var onu çıkartıp hardiski takıp bir deneyim dedim hardisk olmadı ama şimdi hoparlörü önceden takılı olduğu yere takıyorum çalışmıyor başka bir port a takıyorum çalışıyor ortalık karıştı iyice

hoparlörün çalışmadığı durum kasaya bir kere hardiski takıp çıkartığım durumdu şimdi resetledim hoparlörü takıp çıkartınca sorun olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shovel Knight -- 24 Haziran 2020; 19:0:6 >
  • Hdd kablosunu takınca o port saçmalıyor.Belki hdd'nin çektiği elektriği karşılayamıyor.Çif USB girişli hhd kabloları var.Bu arada hdd 3.5" mi 2.5" mi.Yani portta elektrik hatasına neden oluyor.Eğer imkanınız varsa Hdd kablosunu değiştirerek deneyiniz.

Örnek:https://urun.n11.com/kablolar/harici-hard-disk-usb-kablo-y-kablo-5-pin-hdd-harddisk-kablosu-P259915853
    2.5 inç, ben bir de başka bir hdd bulmaya çalışayım aynı tepkiyi verecek mi diye

her seyi soksem sadece hdd i taksam bir sey degismez herhalde demi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shovel Knight -- 24 Haziran 2020; 19:58:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denemekta fayda var.Fakat bilgisayardan şüphelenmeden önce Hdd'mi,Hdd kutusunda mı,kabloda mı bakmak lazım.En iyisi sırayla gitmek.En son bilgisayara geçmek gerek.
    monitördeki usb portuna bağladım sorunsuz çalıştı hiçbir soruna yol açmadı, birde usb uzatma kablosu var onun üzerinden kasaya bağladım onda da bağlanıyor gibi oluyor ama sürekli kesilip geliyor bağlantı kablo çok uzun olduğu için herhalde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet.Gerekli akımı sağlayamıyor.
    evet sorun kesin akım, usb 3.0 en fazla 0.9 amper sağlıyormuş harddisk 1 ampere ihtiyaç duyuyor Y kablo sorunu çözecektir ama anlamadığım daha önceden kasanın üstündeki portta bile çalışıyordu o zaman nasıl çalışıyordu acaba
  • Elektronik parçalar da zamanla değer kaybederek vermesi gereken voltajları verememeye başlıyorlar.Onun için ne kadar kaliteli parça o kadar uzun ömür.
  • bence masraf yapmadan önce ilk olarak bir virüs taraması yapın. 2. seçenek olarak tüm sürücüleri kaldırıp winows 10 un otomatik yüklemesi olarak değilde kendi sitesinden sürücüleri yükleyin. (örnek bnde tp-link wifi aparatı var windows tan yükleyince otomatik bağlantı sürekli kopuyor bağlıyorsun yine kopuyor en son olarak modeline bakıp internetten ona ait sürücüyü yükleyince sorun çözüldü) bu tarz bir sorun olma ihtimalini de düşünün 3. olarak bios'u sıfırlayın. hepsini denediğinizde düzelmezse format atmayı deneyin ve sürücüleri yine ürünün sitesinden yükleyin. tüm bunlara rağmen sonuç alamazsanız masraf yapacak yolları deneyin. ben elektirik ve kabloyla ilgili olduğunu düşünmüyorum daha önce çalışıyormuş. psu nuzda veya anakartınızda arıza olmuş olma ihtimali var ama bence yoktur bence 1. seçenek virüs 2. seçenek sürücüler 3. seçenek bios eğer çözülmezse belki anakartta veya psu da arıza olma ihtimalinde durulabilir.

• 19yusuf05 kullanıcısına yanıt
    daha yeni win10 2004 e geçerken format attım virüs bulaşacakta bir şey yapmadım çok, bios'uda bu sabah güncelledim sıfırlamayla aynı işlem sayılır herhalde çünkü her şey sıfırlanmıştı bunun dışında bilgisayarın bütün parçaları 3 aylık, sürücü konusunda da sanki ilk bozulduğu zaman gigabyte ın sitesinden lan driver ı indirdiğim zaman gibi hatırlıyorum ama o zaman çok kafaya takmamıştım sonra sanki sildim tekrar çalışmıştı falan diye hatırlıyorum bu olaylarda formattan önceydi birde takınca diğer aygıtları bozma işide yeni çıktı sanki

önemli mi bilmiyorum birde şöyle bir şey var takınca sağ altta güvenli çıkartma simgesi geliyor ya orda cihaz tanımlama isteği başarısız oldu gibi bir şey yazıyor çıkart dedikten sonra bağlantı kesiliyor ama hard disk çalışmaya devam ediyor normalde çıkart dedikten sonra ışığı yanıp sönmeye başlar şimdi full yanmaya devam ediyor

bende 1 amperlik disk tek girişli kabloyla masaüstünde çalışıyor diyen varsa başka şeyler üzerinde durayım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.