Şimdi Ara

harici harddisk usb bağlantısı ve klavye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • iki farklı bilgisayarda farklı sorunlar yaşamaktayım.

1-eski p4 sistemimde asus anakart ile beraber yaklaşık 2005yılından beri sorunsuz kullanıyordum tabiki buna belli periyodlarda attığım formatlarda dahil. Ancak şu an klavye dos üzerinde çalışmıyor dolasyısıyla ne anakartın biosuna girebiliorum ne de xp cd sini takıp cd den ön yükleme yapabiliyorum. Klavye usb girişli, önceden aynı klavye ile format atabiliyordum. Diğer girişli klavyede denedim ancak yine dos da tepki vermiyor. Bu sorun neyden kaynaklanabilir?

2-diğer bilgisayarımda thermaltake swing kasa ve gigabtye ds3 anakartımın olduğu bilgisayarımda harici wd320 gb harddiski sadece ön paneldeki tek bir usb den çalıştırabiliyorum. Diğer usb girişlerinde tepki vermiyor? Diğer girişlerde usb stick, başka harici disk ve diğer webcam, fotoğraf makinesi, tarayıcı gibi cihazlar sorunsuz çalışmakta...

Şimdiden teşekkür ederim.

• 1. Klavye çalışmıyorsa, biostan usb klavye ise usb enable yapın , bios ayarlarından ondan çalışmıyor olabilir.

2. İlginç bir durum belki usb 2.0 üzerinden çalışıyordur ondan kaynaklanıyordur.

Orijinalden alıntı: Ege_Aşığı

1. Klavye çalışmıyorsa, biostan usb klavye ise usb enable yapın , bios ayarlarından ondan çalışmıyor olabilir.

2. İlginç bir durum belki usb 2.0 üzerinden çalışıyordur ondan kaynaklanıyordur.

teşekkür ederim,
    1 - Her türlü çeşit klavyeyi takıp denememe rağmen (sadece usb değil) hiç bir şekilde klavye dos ekranında çalışmıyor dolayısıyla biosa da giremiyorum...

2- ön panelde 2 giriş var sadece soldakinde çalşıyor, arkada 4 adet giriş var ve hangisine takarsam takayim çalışmıyor. Oysaki başka harici harddisk taktığımda sorunsuz çalışıyor. Bu durum sadece 320gb wd harddisk için geçerli...
  • hmmm klavye ilk girişte tanımaması ilginç gerçekten sonrasında masaüstünde çalışıyor tahmin ettiğimce, girişler sağlam ama büyük ihtimal bir şekilde biosa girmek gerek ama klavyesiz nasıl olacak bu iş :((
  • anakart üzerinden ram işlemci varsa ekran kartı hariç tüm bağlantıları söküp ve sadece klavye takılı şekilde açmayı deneyin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HARİCİ CD KASASI USB HATASI
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

anakart üzerinden ram işlemci varsa ekran kartı hariç tüm bağlantıları söküp ve sadece klavye takılı şekilde açmayı deneyin

bu işlem sonucu ne gibi bir durumla karşılaşacağım? Yani bu bir sorun giderme yöntemi mi yoksa bir çeşit test mi?
  • test ama böylece bios a girebileceksin ve ayarları yapabileceksin eğer olursa
  • ilk uygun fırsatta deneyeceğim. teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.