Şimdi Ara

Anakart üzerindeki dahili usb portlar yetersiz olursa!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler. Dün dahili bir kart okuyucu alıp, kasanın ön tarafında ki boşta kalan ve bugüne kadar genelde floppy disk okuyucusunun olduğu kısma takmak istedim. Floppy disk okuyucusunu sökerek yeni aldığım dahili kart okuyucusunu yuvaya oturttum lakin sonradan fark ettim ki anakart üzerinde ki dahili 2 usb portumu da, kasanın ön tarafında ki 4'lü usb girişlerinin doldurduğunu fark ettim. Anakart üzerinde ne yazık ki 3. bir dahili usb girişi bulunmuyor. Kasanın ön tarafında ki 4 adet usb çıkışı da, 2 şer olarak paralel şekilde bağlanıp anakartın üzerinde ki 2 usb portunu da işgal etmiş durumdalar. Bende sırf 4 usb girişini de kullanayım diye, anakartın üzerinden 2 usb'nin bağlı olduğu herhangi 1 portu çıkartıp da kart okuyucuyu takmak istemedim açıkçası.

Bunun yerine dahili usb port çoklayıcısı varmıdır acaba? diye düşündüm lakin sonradan bu konularda deneyimli bir arkadaşa durumu arz ettim ve aldığım cevap aynen şu oldu;

"dediğin gibi dahili usb port çoklayıcı olsa bile anakart üzerinde ki aynı usb girişine hem kasanın ön tarafında ki usb'leri hemde kart okuyucuyu takman (ki bu durumda 2 aygıtta tek usb port üzerinden paralel çalışacak) o aygıtları sapıttırır ve düzgün çalışmazlar, bunun yerine eğer varsa kart okuyucunun 20 pinli usb çıkışından normal usb 2.0 dönüştürücü al dahili kart okuyucuna tak ve kasanın içinden geçirerek alt kısımdan kasanın arka tarafında ki herhangi bir usb girişine bağlayabilirsin böylece dahili kart okuyucuyu usb kart okuyucu gibi kasaya gömülü kullanırsın"

Aldığım kart okuyucu

USB çıkışları ve dahili kart okuyucu

Kasanın içinde ki dolu olan 2 adet usb port girişleri ve boşta kalan dahili kart okuyucunun 20 pinli usb çıkışı

Evet arkadaşlar durum aynen bu. Şimdi bana arkadaşımın verdiği taktik mantıklı geldi zira internette 20 pinli usb çıkışından usb 2.0'a dönüştürücü bulamadım. Böyle bir dönüştürücü mevcutmudur? Yoksa yok mudur? Mevcut ise o dönüştürücüden bi 20,30cm'lik bulmam kâfi böylece arkadaşın verdiği taktiği gerçekleştirebilirim.

Durumun çözülmesi adına sizlerden de yardım ve tavsiye bekliyorum. Selametle

• Konuyu tamamen okumadım özet geçtim ama pcı slotu için usb kartlar var onları kullanın derim. Olmadı usb hub alın o şekilde sonsuz sayıda usb slotunuz olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: J.Maharaja

Konuyu tamamen okumadım özet geçtim ama pcı slotu için usb kartlar var onları kullanın derim. Olmadı usb hub alın o şekilde sonsuz sayıda usb slotunuz olabilir.

Dostum konuyu tamamen okumamandan kaynaklanacak ki sorumu anlamamışsın sanırım. Yardım etmek istiyorsan konuyu tamamen okumanı tavsiye ederim USB çıkışlarından bahsetmiyorum, anakart üzerinde ki dahili usb girişlerinden bahsettim.
  • radyoaktif kullanıcısına yanıt
    Merhaba,aynı sorundan yola çıkarak ben de ürün arayışına girmiştim ve amazonda nzxt markasına ait linkteki ürünü satın aldım.Fakat anlaşılan o ki i-parcel ürünü yasaklı sınıfta değerlendirmiş ve amazona geri yollayacaklarını söylediler....Görünen o ki bu işin kasa arkasındaki usbye kablo uzatmaktan başka yolu yok....

nzxt ınternal usb expansion
  • Arkadaşlar . Kart okuyucu yerine usb takmak mümkün mü . 3.0 için var da ben iki tane 2.0 istiyorum . Aynı kart okuyucu gibi kutu olsun önünde sadece iki tane usb olsun her biri ayrı kablo ile anakarta usb çıkışına takılsın . Kart okuyucu yerine fazladan iki usb yuva

Nasıl olur neyle olur nasıl yaparım ..

• Nzxt nin USB hub unu alıcaksın https://www.coraxalpha.com/iu01-usb-coklayici işini halleder
  • Maxthon vermiş bilgiyi aslında.https://m.aliexpress.com/s/item/32585132114.html#autostay buna benzer bir ürünü alıp üstündeki 20pin çıkışına kart okuyucunuzu bağlayacaksınız. Benzerleri için "usb multplier" yazarak aratabilirsiniz, yaklaşık aynı fiyatları (7-12$)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.