Şimdi Ara

Harici Harddisk Fat32 Çevirme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
41.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arakadaşlar elimde samartdisk var fakat FAT32 yapamıyorum daha dogrusu FAT32 su sekilde oluyo sadece diyo 32 gb altında oldumu yapa bılırsınız dıyo tabı mecburen bolmek zorunda kalıyorum harddiski hepsini nasıl FAT32 yapa bilirim FAT32 yapmak isememin nedeni ps3 de sadece FAT32 formatında destekliyor yardım ederseniz sevinirim

• slm bi yol var ama olurmu bilmem:
    başlat==>cmd==>convert d: /fs:ntfs
    NOT: d yerine çevirmek istediğiniz sürücünün harfini yazınız
    bu yöntemle fat32 ntfs e çevriliyor ama fs:ntfs kısmına fs:fat32 yazarsan olurmu bilmem yani:
    başlat==>cmd==>convert d: /fs:fat32
    bunu dene bide olmayadabilir hiç denemedim
  • Hangi program bu uyarıyı veriyor?
  • valla normal vista nın kendı dısk yonetımı du olayı boyle ypıyo
  • aynen bende de mikrobox 160gb hdd var. film seyretmek için fat32 olaması gerekiyor. iki çözümü var aşağıda alıntı yaptım deneyebilirsiniz.

Usb hdd yi bütün olarak FAT 32 formatlama
    Xp deki format programı ve benzerleri fat 32 dosya sistem boyutundan dolayı 32 Gb ile sınırlı ve dolayısı ile 32 gb den büyük hdd ler 32 gb ye bölünerek Fat 32 olarak formatlanabiliyor .Buradaki anlatılan programla 32 gb den büyük boyutlu usb hdd yi bütün (40 gb)beraber formatlıyalım.Farklı programlarda var bu ücretsiz olduğu için bunu seçtim tercih sizin.
    Usbli seride kullanılan hddlerin ve belleklerin dosya sistemleri Fat 32 olması gerekiyor.Bu dosya sistemine nasıl ve hangi programlarla çevrileceği bilmeyen arkadaşlar için kısaca anlatmaya çalışayım.

Önce Fat 32 format programımızı indirerek kuralım.link
    Dikkat bu işlemleri yapmadan önce hdd ki verilerinizi yedekleyiniz format sonrası tüm bilgileriniz silinecektir.
    usb hddmizin dosya sistemi NFTS.
    Usb hdd mizi seçerek üzerinde sag tık formatı seçiyoruz.
    Starta bastıgınızda hdd deki verilerin silineceği belirtiliyor evete bastığnız an hdd niz formatlanacaktır.
    Usb hdd nizi bilgisayardan çıkartıp takınız. hdd niz Fat 32 olmuştur.
    Artık cihazınızda (usb çeviriciyi tanırsa ) usb hdd nizi kullanabilirsiniz.

Xp kullananlar için programsız bölümleme ve formatlama
    Program kurma imkanı olmayanlar için xp nin disk yönetiminden 32gb den büyük hdd lerin nasıl formatlanacağına bakalım.

32 gb den ufak olan hdd yada bellekler için direk bilgisayarımdan ilgili donanımızın üzerinde biçimlendirmeyi seçerek dosya sistemini FAT 32 yapabilirsiniz.Resimde düşük boyutlu usb hdd için Ntfs ve Fat 32 dosya sistemi format seçeneği görülüyor.Hdd 32 gb den büyük olursa buradaki seçenek tek sadece Nfts seçeneği çıkacaktır.
    32 Gb den büyük hdd ler için yapacağımız işlemler aşağıda anlatılmıştır.
    Dikkat burada yapacagınız işlemler sonrasında hdd nizdeki tüm veriler silinecektir o yüzden verilerinizi yedekleyiniz.
    Başlat çalıştır compmgmt.msc oradan disk yönetimini açınız.Yada aynı konsola bilgisayarım sag tık yöneten.
    Fakat 32gb den büyük hdd ler için mecburen hdd boyutu 32000 mb(32gb) olmak zorundadır.
    O yüzden hdd mizi siliyoruz.
    Hdd nizdeki verileriniz silineceği için uyarı penceresi evet le devam ediyoruz.
    Hdd miz silindikten sonra ayrılmamış bölüm üzerine gelerek yeni bölüm oluştura basarak bölüm oluşturuyoruz.
    Bölüm oluşturma sihirbazı açılacaktır.
    Birincil bölümü seçiyoruz ileri
    Hdd boyutunu giriniz 32000 den büyük değer girmeyiniz girdiğiniz takdirde sadece NTFS dosya sisteminde format atabilirsiniz o da sizin işinize yaramaz.
    Sürücü harf ataması
    Format atılacak dosya sistemi seçimi ve hdd ye isim verilme bölümü fat 32 seçerek devam ediniz.
    Son hdd mizin birinci bölümü oluştu.
    Diğer kalan bölüm için aynı işlemleri takip ederek istediğiniz dosya sisteminde format atınız zaten cihazınız bu bölümü görmeyecektir kolay gelsin bu kadar açıklama yeterli sanırım. (Bigalı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eroglu05 -- 7 Kasım 2008; 17:19:06 >

• Partition Magic veya Swissknife programları ile 32GB üstü bölümleri FAT32 formatlı hale getirebilirsin.
  • MERHABA BENDE 250 WD USB HDD VAR. BENDE HDD Kİ FAT 32 YAPMAK İSTİYORUM FAKAT İÇİNDEKİLERİN SİLİNMEMESİNİ İSTİYORUM. BUNU NASIL YAPABİLİRİM.
    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici disk veri kopyalama sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynı şekilde yine Partition Magic ile yapabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: *AYTACH*

MERHABA BENDE 250 WD USB HDD VAR. BENDE HDD Kİ FAT 32 YAPMAK İSTİYORUM FAKAT İÇİNDEKİLERİN SİLİNMEMESİNİ İSTİYORUM. BUNU NASIL YAPABİLİRİM.
    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Verileri silinmeden ntfs'yi fat32 yapamazsınız..
  • arkadaşlar ikinizin arasında kaldım tam zıt kutuplar
    -sillinmeden olmaz
    -programla yapabilirdsin

acaba hangisi dooğru .
    verilerimi kaybetmek istemiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: *AYTACH*

arkadaşlar ikinizin arasında kaldım tam zıt kutuplar
    -sillinmeden olmaz
    -programla yapabilirdsin

acaba hangisi dooğru .
    verilerimi kaybetmek istemiyorum.

Veriler kaybolmadan fat32 yi ntfs yapabilirsiniz ancak ntfs'yi fat32 yapamazsınız. NTFS dosya sistemini fat32 yapmak için program kullanmalısınız. Hangi programı kullanırsanız kullanın verilerinizi kaybedersiniz.

Bu arada partition macig bir format programı değildir. Programı amacı dışında kullanmak onulmaz hatalara yol açabilir.

Olay bundan ibarettir.
  • eroglu05 arkadaşımın dediği yolla 500 gb usb hdd mi ntfs den fat32 ye dönüştürdüm paylaşmış olduğu program yardımıyla çok teşekkürler
  • Rica ederim arkadaşım. Bir de veri kurtarma programı sormuşsun File Scavenger ı tavsiye ederim.
  • Paylaşımların için teşekkurler arkadaşım Bişey sorucam bu dosya kurtarma programı ben bı masaustu pcye format attım hardıskte resımler mp3 ler felan gıttı bunları bu dedıgın File Scavenger programı ıle gerı alabılırmıyızz? program full mu peki?daha once bı program denedım ama resımlerı alamadım sayılı aldım bunun kullanımını anlatabılırmısın eger kullandıysan denedıyse acıklamalı anlatabılırmısın şimdiden teşekkurler
  • Yaklasık 3 yıl usb 400 gb hdd yi 200 ntfs 200 fat32 seklinde boldum. simdi bu 2 disci tek bir 400 gb fat32 yapmak istiyorum. ama daha once yaptıgım partition magic veya swiss knife ile yapamadım. Format atıyorum ama bu seferde 2 tane 200 gb lik fat32 yapabiliyorum. Oysa ben tek bir fat32 400 gb yapmak istiyorum. Yardım lutfen...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sultanomar

slm bi yol var ama olurmu bilmem:
    başlat==>cmd==>convert d: /fs:ntfs
    bu yöntemle fat32 ntfs e çevriliyor ama fs:ntfs kısmına fs:fat32 yazarsan olurmu bilmem yani:
    başlat==>cmd==>convert d: /fs:fat32
    bunu dene bide olmayadabilir hiç denemedim

denedim oldu.teşekkürler.
  • Verdiğiniz proram windows 7 li pc'mde çalışmadı başka bir program var mı önerebileceğiniz?
  • swisknife programı çok yararlı, işime yaradı. harici diski bununla formatlayınca ps3 gördü.
  • fat32format derim başka bişey demem.
    1.5 tb westernd digital harici harddiski filmlerimi dvd playr da izleyebilmek için windows xpde 1 dakikada fat32 yaptım. tabii günlerce birsürü yöntem denedikten sonra.
    Ama unutmadan içinde veri varsa hepsi silinecek. Yedek alıp geri yüklemenizlazım. ayrıca alternatif yöntemlerde 400 gb a kadar işlem yapabildim.

www.ridgecrop.demon.co.uk
    Ridgecrop Consultants Ltd
    http://www.ridgecrop.demon.co.uk/index.htm?fat32format.htm

linkte herşey var ama ingilizce problem olabilir, ben kısaca kullandığım kısmı anlatayım.
    http://www.ridgecrop.demon.co.uk/download/fat32format.zip
    dosyayı indirip C nin içine(alt klasörlere değil) extract yap.
    Başlat->Çalıştır
    cmd -enter
    çıkan siyah ekranda komut satırına CD /D C:\ -enter
    şimdi C:> nin içindesin. benim gibi programlama veya dos bilgisi olmayan için bu bile zor o yüzden yazdım
    şimdi
    fat32format k: -enter (sürücü ismi ne ise k nın yerine onu yazın)
    sürücü üstündeki tüm dosyaların silineceğine dair uyarı verip (e/h) soracak.
    e -enter
    Şimdi 1 dakika bile sürmeden format tamam. sonucu görmek için
    chkdsk k: -enter (sürücü ismi k yı sizinki ile değiştirin)
    dosyasisteminin fat32 olduğunu göreceksiniz.
    geçmiş olsun ve de hayırlı olsun

• +1 blueblacksea supersin :) işe yaradı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.