Şimdi Ara

harici hard diskim gorunmuyor yardim lutfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 yildir kullandigim lenovo 500gb harici hard diskimin icinde cok onemli belgelerim var arkadaslar oncelikle onu belirteyim.diski film izlemek icin de kullaniyordum.en son android stick e otg vasitasi ile taktim icindekieri gordu bir film denedim acti.daha sonra lg televizyonuma taktim cok yavas actiyordu suphelendim.tekrar android stick e taktim bu defa gormedi.cikardim televizyona taktim o da gormedi.bu son acisim olmustu zaten.hard diskin isigi yaniyor disk icinde donuyor ancak ilk acilista takir tukur ses geliyor.

diski bilgisayara taktim driver yuklendigini gordum ancak disklerin icinde gorulmedi.ancak aygit yoneticinden 'evrensel veri yollarinda' 'usb hard drive' olarak goruluyor.aygitlarim icerisindede lenovo hard drive olarak goruluyor.ama bilgisayarim- yonet e girdigimde drive olarak gozukmuyor.3 farkli bilgisayar ve xp ve windows 7 de denedim ne acildi ne de disk olarak gordu .kablo degistirdim durum ayni.guc kablosu taktim yine ayni.sadece usb uzerinde aygit olarak goruyor.

diskin kutusunu actim icinden seagate disk cikti.sata uzerinden bilgisayara taktim.xp olan bilgisayar hic acilmadi sanirim boot edemedi windows yuklenemedi.windows 7 olan ilk denememde bilgisyar acildi windows yuklendi.bilgisyarim - yonet ten baktim hard drive olarak gorundu ancak hic bilgi yoktu.sonra sag tik ile bir islem yaptim g/c gibisinden bir hata verdi.satayi soktum tekrar taktim ancak diger denemelerimde windows hic boot olmadi windows acilmadi.bios tan boot seceneklerinden bakayim dedim seagate 500gb hard disk olarak gorunuyor.

diskimin durumunu anlamadim arkadaslar.dusme.olmadi en son islemim otg ile android pc stick takmak ve televizyon usb takmakti.lutfen bana bilgilerimi nasil kurtaracagimi soyleyin

modeli;
    seagate momentus 500gb 2.5''
    st9500325as

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkano27 -- 9 Ekim 2013; 0:09:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ubuntu veya benzeri bi linux ile icini görmeye çalışın hocam.

• portable linux ile deneyecegim sonuctan haber ederim.ayrica bugun tekrar xp bilgisayara sata dan bagladim .garip olan sey bagladigimda bilgisayar acilmiyor soktugumde aciliyor .bios boot ayarlarini elimle giriyoum yinede acilmiyor.

• Merhaba;

Her şeyden önce kesin bir şey söyleyebilmek için detaylı testler yapmak gerekir. Ancak,

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla diskiniz kısmi bir erişim sağlıyor şu anda. Bazı sektörleri okuyabilirken bazılarını okumaya çalıştığında disk busy duruma düştüğü için donmalar veya takılmalar meydana geliyor.

Diskin açılışta çıkardığı ses, okuyucu kafanın ulaşmak istediği sektörü bulamıyor olmasından gereksiz manevralar yapmasından kaynaklanıyor olabilir. Diski bu şekilde ne kadar çalıştırırsanız durum o kadar kötüleşir. Ve büyük ihtimalle disk kafaları çok zorlandığı için bozacak ve kafa vurmaya başlayacaktır.

2.5" harici diskler 5V ile çalışır. Android stick gibi cihazların gerçek anlamda DC 5V bir enerjiyi düzenli bir şekilde verebileceğini zannetmiyorum. Aslında bu tür ürünlerle birlikte USB flash bellekleri kullanmanın daha doğru olacağını düşünüyorum. Android stickten gelen enerjide dalgalanmalar olmuş ve bu da hard disk motorunda ani durmalar meydana getirmişse bu senaryo mevcut problemin çıkış sebebini açıklayabilir.

Bu disk için kullanıcı seviyesinde yapılabilecek pek bir şey yok maalesef. farklı işletim sistemleri ile denemeler yapmanın bir sonuç getireceği kanaatinde değilim açıkçası. Bilgileriniz çok önemliyse profesyonel yardım almanızı tavsiye ederim.

• Malum HDD nin sata ya bağlandığında bilgisayarın hiç açılmaması ve söküldüğünde anında açılması bugün de devam etti. Bios boot ayarlarından ısrarla dahili hard diski 1. boot gösteriyorum ama bilgisayar açılmıyor.Tahminim malum HDD den boot etmeye çalışıyor.

Bios ta malum HDD görünüyor bunu tekrar belirteyim.

Caprice arkadaş, Hdd nin arka kartının olduğu yeri sökmemi ve orda oksitlenmiş olacak bir yer tarif etti.Dediği yerde biraz kir vardı ve temizledim.Durum değişmedi.

Abkhasian arkadaş, linux ile açmamı söyledi.USB Portable linux ile denedim.Eğer hdd sata dan bağlıysa linux yüklenemiyor söktüğümde windows ta olduğu gibi yükleniyor.Yüklendikten sonra sataya taktığımda ise yine disk dönmesine rağmen görülmüyor.Kutusuna taktığımda ve usb den bağladığım da dahili HDD yi görmesine rağmen bunu görmüyor.

Hem windows hem linux bios ekranında "st9500325as 500gb" diye HDD yi görüyor.Boot ederken işletim sistemini açamıyor. boot ekranında "st9500325as disk error" gibisinden birşey diyor.

sonuç bu arkadaşlar başka ne önerebilirsiniz bana çözüm için

@hd_doctor @abkhasian @caprice

• cevaplarınızı bekliyorum can dostlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.