Şimdi Ara

Harici Hard disc tam kapasite sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bende seagate maxtor marka harici hdd var bu harici hdd kopyalama sorunu vardı hiç bir veri kopyalatmıyordu belirlenemeyen bir nedenle kopyalama hatası vs diyordu ne yaptıysam çözemedim, bende biçimlendirme yaptım keşke yapmaz olsaydım 2.7 tb gözüken harici hdd şimdi 745 gb gözüküyor birimi sildim tekrar kurdum olmadı disk yönetiminde ise bölünmüş olarak gözükmüyor tam kkapasite 745 gb gözüküyor win 10 illetim sistemi ve win 7 işletim sistemlerin dede sonuç aynı ne yapmalıyım arkadaşlar ?

• En basit yoldan şunu önerebilirim; bir format cdsi hazırlayın veya usb. Harici hdd takılı olsun. Format bölümüne gelmeden önce dil ekranındayken shift+f10 aynı anda basın. Açılan siyah ekrana ''diskpart'' yazıp enterlayın. DISKPART> bu şekli gördüğünüzde diskpart aktif demektir. Şimdi ise oraya ''list disk'' yazıp enterlayın. Sistemde mevcut olan diskler listelenir. Daha sonra bu listeden sorunlu olan diski bu komut ile seçin ''select disk 1'' enterlayın.Dikkat edin ben 1 rakamını örnek verdim. Sizin düzeltmek istediğiniz diskin numarası ne ise siz onu yazın. Disk listesi çıkınca disklerin karşısında boyutları da yazar. ''list disk'' komutunu girip enterladıktan sonra Disk 0 Disk 1 diye listeler karşılarında ise boyutları yazar. Bu kısma dikkat edin sistemi silersiniz yoksa. list disk komutundan sonra diskler listelendi diyelim. Ve select disk 1 ( rakamı sizdeki ne ise onu yazın ) komutu ile diski seçtik. Bunu yaptıktan sonra ''clean'' yazıp enterlıyoruz. İşlem bittikten sonra ''exit'' komutunu girip devam ediyoruz. Sonra tekrardan ''exit'' komutu ile pencereyi kapatıyoruz. Daha sonra normal format atar gibi devam edin. Normal disk listesi karşınıza çıkınca da sorunlu diski ''yeni'' yazan buton ile oluşturup biçimlendirdikten sonra format penceresini kapatıp sistemi yeniden açıp kontrol ediyoruz.

Üstteki kısım kafanızı karıştırmasın diye sıralı yazıyorum:

Format başlatılır, dil seçim ekranından shift + f10 aynı anda basılarak cmd ekranı açılır.

Açılan ekrana sırası ile aşağıdakiler uygulanır:

diskpart
    list disk
    select disk 1 ( sizin format atmak istediğiniz hdd numarası ne ise onu yazın )
    clean
    exit
    exit

Hatta format cdsi kullanmadan masaüstünden de yapabilirsiniz.

Başlat / Çalıştır / cmd / diskpart / list disk / select disk 1 ( sizdeki rakam neyse o yazılacak / clean / exit / exit

Daha sonra disk yönetiminden yeni disk olarak ayarlarsanız düzelmesi lazım.

EK OLARAK: DİSKTEKİ TÜM VERİYİ KAYBEDECEKSİNİZ...!!!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 3 Kasım 2017; 0:10:0 >

• Cevabın teşekkür ederim kardeşim dediklerini yapacağım umarım düzelir harici hdd de hiç bir şey yok zaten biçimlendirmiştim ama neden böyle bir şey oldu anlamış değilim.
    Bi çok sebebi olabilir. Virüsler, hdd işlem yaparken çakışmaya ya da iptale sebep olacak bilmeden yapılan hatalar, işlem sırasında anlık güç kaybı vs.vs. Sorun çözülsün, sebepleri engelleyecek çözümlere ayrıca bakarız.
  • diskte bad sektör var kapasite bilgilerin yazıldığı sektörlerde sorun olduğu için böyle olmuş. Set capacity max komutu veren bir yazılım kullanarak tekrar kapasiteyi eski haline getirebilirsin ama bu diskin sorunlu olduğu gerçeğini değiştirmiyor
  • @ MexeSs kardeşim diski seçip clean dediğim anda diskpart bir hatayla karşılaştı sistem belirtilen dosyayı bulamıyor diye bir hata veriyor ne yapmalıyım birde yukarıda ki arkadaşın dediği gibi bad sector oluşmuş ve
    bu bölümleri silmiş olabilir mi ?
    diskpart disk yönetimi için kullanılan windows tarafından geliştirilmiş bir disk yönetim komutudur. Yani diskpart diska zarar vermez. El ile biçimlemeden daha güvenlidir diyebilirim. Diskpart işlemlerinde hata alınıyorsa iki sebep vardır;biri virüs diğeri donanımsal arıza. Ben donanımsal arızayı en son değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum. Önce yazılımsal çözümlere bakılsın donanımsal arızaya en son bakılır. İmkan varsa usb belleğe linux mint kurun canlı cd olarak başlatıp linux ortamında gparted ile deneyin. Eğer ki yazılımsal ise linux üzerinden biçimlendirip kurtarma şansınız var.
  • Büyük ihtimal donanımsal çünkü harici hard disc benim değil zaten bir tanıdığın oyun atacaktım win 10 laptobumda paralı antvirüs kullanıyorum ve hiç başıma virüs ile ilgili sıkıntı gelmedi kopyalaması sırasında bir müddet sonra hata aldım hep ne yaptıysam düzelmedi biçimlendirice de kapasitenin bir bölümü yol oldu şimdi ise sistem hiç bir şekilde görmüyor hdd yi görse 745 gb lık oyunları atıp geçeceğim artık çok sıktı bu hard disc ne win 10 ne de win 7 hiç bir şekilde görmüyor win 7 de denetim masasın da aygıtlar ve yazıcılar kısmında bilinmeyen kaynak olarak gözüküyor sorun gider diyorum sorun gideriyor ama açmıyor disk yönetimin dede gözükmüyor.
    Diğer mesajımda söylediğim gibi eğer yazılımsal bir durum ise Linux bu konuda Windowstan daha donanımlı. Bi flash belleğe rufus ile linux mint yazdırın. Kurmanıza gerek yok direk flash bellek üzerinden Minti canlı cd olarak kullanabiliyorsunuz. Yani kurmadan masaüstünden kurulu bir sistem gibi kullanabilirsiniz. Mint içindeki gparted isimli disk yönetim aracı ile kontrol edin. Eğer onda da sorun devam ediyorsa dediğiniz gibi daha fazla uğraşmayın derim. Ama linuxu imkanınız varsa deneyin derim.
    Windows disklerin dosya sistemlerinde bilerek ya da bilmeyerek oluşan değişikliklerde bazen afallayabiliyor. Bu konu da linux açık kaynak olmasının verdiği avantajla root yetkisi dahilinde tüm içeriğe erişme hakkı tanıdığı için sorun olsa bile net bilgiler verme şansını tanıyor. En basit örnekle mint ile kontrol edin. Hatta disk bölümünün çıktısını alıp mint forumunda yardım konusu açın. Aldığınız çıktının ne anlama geldiğini mint forumundaki bilgili arkadaşlar size detayı ile açıklarlar. Böylece linux altında bir yazılımsal çözüm varsa çok daha ayrıntılı şekilde size yardımcı olurlar. Ve şuna emin olun ki Türkiye Linux forumlarındaki ( yabancılarda da genelde böyledir - linux dünyası neredeyse yardımlaşma platformu gibidir ) yardımlaşmayı da kolay kolay hiçbir forum sitesinde bulamazsınız.
  • Kardeş linux ile uğraşmadım ama diskpartta list volume deyince altta resimde gördüğün gibi g sürücüsü benim hatalı olan harici hdd nin rakamı çıkarılabilir ve ortam yok diyor benim sistemin görmeme sorunu bundan kaynaklanıyor sanırın yeniden oluşturmam gerekiyor ne yapmam lazım 746 gb bölümü görsen yeter şu oyunları atıp göndermek istiyorum artık hdd yi sıktı artık.

• myo_1433 M kullanıcısına yanıt
    Hocam aynen bu noktada iken alttaki komutları sırası ile uygulayın.

select volume 6 ( sizde 6 olarak gördüğü için 6 yazıyoruz - yeni yapacağınız list volume komutunda numara değişirse onu yazın ) bu komut ile birim 6 yazan diski seçmiş oluyoruz

attributes disk clear readonly

attributes volume clear readonly

sırası ile bu komutları uygulayın. Eğer ki yazılımsal olarak yazmaya karşı korumalı duruma geçmişse çözülmesi lazım. Yine de sonucu yazın.

Bi de hocam hdd kutusunu sökebilirseniz dahili olarak ( eğer ki uygun yapıda ise ) bilgisayara bağlayıp kontrol edin. Ya da güç kablosunu ve usb kablosunu değişmeyi de deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 4 Kasım 2017; 6:6:19 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    diye hata verdi hard disci sökemem benim değil artı sökülecek gibi değil çeşitli usb kabloları ile denemiştim birde güç kablosu ile çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myo_1433 -- 4 Kasım 2017; 16:5:41 >

Son olarak USB den Linux ile kontrol edilmesinde fayda var.

Bunlara ek olarak Hp Usb Tool kurup program içinden bakın eğer ki görünüyorsa belki bu program da kurtarmanıza yardımcı olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Regediti açın; HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Windows = windows kısmına gelince windows yazan yere 1 defa sol tık yapın sağ da bir menü açılacak. Orda ErrorMode yazan yerin üzerine çift tıklayın açılan menüden Değer Verisi yazan yeri 2 yapın. Tamam diyerek regediti kapatın ve bilgisayarı yeniden başlatın. Disk yönetiminden tekrardan kontrol edin. Medya yok hatası gitmişse diskin üzerine sağ tık yapıp yeniden sürücü ismi atayarak diski kurtarabilirsiniz. Kayıt defterindeki bu düzeltme medya yok gibi hataların çözümünde windows 7 de kullanılıyordu eskiden. Umarım windows 10 içinde çalışıyordur.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.