Şimdi Ara

HARİCİ DİSKLERİN ÖN BELLEKLERİ VE DÖNÜŞ HIZLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar Kolay Gelsin önemli bi konuya değinmek istiyorum günümüzde Harici disklerin yoğun bi şekilde satın alınması hatta iş öyle abartıldıki yani büyük bir harici disk hucumu var.ve bazı firmalarda cazip kampanyalar var buda disk satışında gözle görülür artış sağlamakta ve her tarafımız harici disk olmaktadır.Gelelim asıl meseleye Bu disk Kaç rpm Kaç MB ön belleği var gibi sorular sıkça sorulmaktadır.Bilen Varmı ki bu kutu içine sıkıştırılmış pc içinde kullandığımız hard disklerin Kaç rpm dönüş hızı olduğu kaç mb ön belleği olduğunun ne kadar önemli yada önemsiz olduğunu bilen.Diyorlar ki örneğin 1 TB DİSK ALACAK BİR KİŞİ efendım kaç mb ön bellek kaç rpm daha 3.5 inch dıskın kaç rpm döndüğünü bilmeyenlerimiz olabilir Arkadaşlar Aldığınız disk adı üzerinde harici disk BUNUN KAÇ MB ÖN BELLEĞİ VAR KAÖ RPM DÖNÜŞ HIZI VAR FAZLA BİR ÖNEMİ YOK ALDIĞIMIZ DİSK İSTERSE 25 000 RPM DÖNSÜN İSTERSE 128 MB OLSUN NE FARK EDECEK ZATEN USB HIZI İLE SINIRLISIN FİRE WİRE HIZI İLE SINIRLISIN. HARİCİ ALIP İÇİNDEN ÇIKARACAK DEĞİLSİN Kİ ÖNEMLİ OLSUN ZATEN HARİCİ OLMAYAN DİSKLER DAHA UCUZ ARTIK ŞUNU ÖĞRENMEK GEREK ÖN BELLEK RPM VS VS BUNLAR ÖNEMLİ DEĞİL AL KULLAN ARKADAŞIM

Çünkü bu konuda oldukça sıkıntı var yani burdan belirteyim dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi petsiyehable -- 9 Mayıs 2009; 12:03:06 >

• Neden önemli olmasın ?

Gücünü USB' den alıp da, 8 ve 16 MB Ön bellek kullanan diskler var.

Sen şimdi burada gidipte 8 MB olanını mı ? alırsın 16 mı ?

Araştırmayan biri gider alır şansına ne çıkarsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 9 Mayıs 2009; 11:52:44 >
  • ben ciddi ciddi düşünüyodum.5400rpm ile e-sata da sorun yaşar mıyım?
  • hayır mesele 16 mı alırsın 32 mi değil ne fark edıyo alet usb hızına sınırlı ne fark ediyo ozaman açıkla 16 varsa 16 alırsın heralde yoksa 8 alırsın varsa 32 alırsın olay o değil aynı 8 mb 1 usb dısk ıle 16 mb 1 usb disk arasında hız farkı yok aktarım farkı yokk usb hızına sınırlısın usb 480/mb bant genişliği verıyo ama ulaşamıyo sanıyede 20 mb atıosun isterse 128 mb ön belleği olsun.sadece içinden çıkaracam dersen ozaman eyvallah.içinden çıkartıp kullanmayada kımse harici almaz.
  • hayır yaşamassın sadece 5400 rpm kullanıcaksın e sata da bıraz fark olabılır hız açısından 7200 5400 olması oda anlaşılmaz zaten.
    quote:

Orjinalden alıntı: CCaaNN

ben ciddi ciddi düşünüyodum.5400rpm ile e-sata da sorun yaşar mıyım?
  • bağlantınız usb den ise 8 ile 16 arasında
    öyle aman aman fark olmaz çünku aktarım
    hızı olarak usb nız ne ise o hızdan bağlanıorsınız
  • Önbellek aktarım hızını etkilemez.Hdd ye göre çok daha hızlı veri trasveri olan bir birimdir. Bu bellek birimi; veri aktarımı esnasında sığası kadar verinin kopyası alır ve tekrar okunmak istendiğinde disk e gerek duymadan bellekden aktarılır. Erişim süresini artırır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • usb ile bağlanan disklerde önbelleğin hiçbir önemi yok

quote:

Orjinalden alıntı: *Furious*

Neden önemli olmasın ?

Gücünü USB' den alıp da, 8 ve 16 MB Ön bellek kullanan diskler var.

Sen şimdi burada gidipte 8 MB olanını mı ? alırsın 16 mı ?

Araştırmayan biri gider alır şansına ne çıkarsa

• quote:

Orijinalden alıntı: CCaaNN

ben ciddi ciddi düşünüyodum.5400rpm ile e-sata da sorun yaşar mıyım?

5400 bende war fakat biraz yavas gibi (En azında nusb de öle gibi his verio)
    2. yi alıcam fakat alırken sansımı zorlayıp 7200 rpm 32mb lik alıcam
    Bence fark varki fiat farkı koyuolar.Bence kısmen haklısn

Esatada sorun aysarsın gibime gelio.Alıan işini sans a bırakma (Sanırım laptop için salcıaksın eger cok seyahat eden biri deilsen hdd yi fazla oynatmam sadece yedekleme yapıacmdiosan 7200rpm 32mb lik al derim yok
    Ben cok gezerim bana söle hafif ama bir sey diosan hızdan taviz vereceksin 5400 8 mb lik bi sey almanı tavsie ederim
    Bence estada 5400 e kaybedersn.
  • fiyat farkı illa ki olur, çünkü içindeki hdd 7200rpm, daha hızlı; fakat usb arabirimi bunu senin hissetmene izin vermez zaten...

esata ya birşey diyemem, az bir fark oluşturabilir...
  • Usb kullaımında fark yok denecek kadar az lakin e-satada oldukça artıyo 5400 le 7200 arası fark % 30-50 arası maalesef.. Ama 7200 rpm li 2.5 disk yok piyasad ne hikmetse ..

http://www.pclabs.com.tr/2007/12/10/25-disklerde-devir-testi-7200-ve-5400/
  • e sata tabiki fark eder ama herkes kullanmıyo 2.5 7200 disk henüz yok alsında piyasada var ürticiler çok akıllı herşey yavaşşş yavaşş :)
  • ya işte şimdi bende tereddütteyim 5400 lü e-satalı bir harddisk alsam nolur diye (casper 2.5) yinede usb nin 2 katına falan çıkıyor sanırım sen ne dersin
  • VALLA 2.5 E SATAYSA ALINAbilir ara sıra satadan bağlar kullanılır ama ben e sata kullanmıyorum hariciyi usbden kullanırım çok acele bişi yapacak değilsin biraz geç atsın sorun değil ben pc içinde normal hard disk kullanıyorum taşımak gibi bi derdim yok olursa flaş disk yada harici disk uygundur ama usb li olsun bide casper değilde samsung seagate süper özellikle şu samsungun usb 2.5 inch yeni diskleri var rengareng onlar çok kalite
  • dediğin samsungta e-sta yok dimi ?

bu arada bu dönüştürücüler işe yarıyıromu e-sata olmayan pc ye takmak için
  • samsungda e sata yok e sata olmayan pc için yani kasa için fark etmiyo normal sata girişinden bağlarsın sata portu yani hard disk takılan port tek farkın kasa dışında olmaz kasanın kapağını açarsın yani pratik olmaz sata kablosunu bi delik bulup sarkıtırsın sende öyle yaparsın. yanı e sata kablosu normal sata girişinden farklı hariciye giren kısmı biraz farklı olabilir. diğer kısım aynı
  • yok onu demek istemedim yani e-satalı casperı alsam e-sata girişi olmayan bi pc de kullanmak istesem şu dönüştürücü lazım malum peki e- satalı gibi kullanabilirmiyim performans aynımı olur doğal e-satalı bi pc ye göre

• bilmem alıp denemen lazım bence mantıksız o çevirici nerden baksan 25 30 tl dir hem usbdeb çeviriyo saçma direk usb kullan daha iyi ok
    quote:

Orijinalden alıntı: BèRuTTì

yok onu demek istemedim yani e-satalı casperı alsam e-sata girişi olmayan bi pc de kullanmak istesem şu dönüştürücü lazım malum peki e- satalı gibi kullanabilirmiyim performans aynımı olur doğal e-satalı bi pc ye göre

• arkadaşlar ben bugün seagate 1 tb expansion aldım ve içine ilk olarak 35.6 gb'lık veri atmaya başladm ve hız olarak ortalama 11 mb...hız olarak iyimidir?
  • Konuya rastladım da az önce, şu anda geldiğim noktaya bakıyorum, 1tb Sony Usb 3.0 harici harddiskimle 105 mb/s yazma hızına ulaşabiliyorum, eski hızlar sinir bozucuydu, ama zamanla bu da yetersiz kalmaya başlayacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.