Şimdi Ara

Harici Diskin Durumu, Veri Kurtarabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Bana ait olmayan bir tane harici disk var. İçerisinde bir tanıdığımın yedeklemek istediği veriler var ancak kontrol ederken hata aldığını ve bütün verileri başka bir yere aktaramadığını söyledi. Ben de kontrol etmek için harici diski ondan aldım. 1 Terabyte'lık bir harici disk ve sadece 74.6 Gigabyte kullanılıyor. Windows üzerinden aktarırken sadece 64 Gigabyte aktarabildim, daha sonra "Roadkil's Unstoppable Copier" programı ile bunu 66.1 Gigabyte'a çıkardım. Bu harici diskin içinden bütün verileri kurtarmak veya bad sectorleri onarmak mümkün müdür? Görselleri bırakıyorum ama ben daha önce hiç bu kadar kötü bir durumda olan disk görmemiştim.


    Error Scan Taraması: Bitirmesini beklemedim çünkü daha önce yapmıştım. İlk satırın sağdan 3. kutusu yeşil öncesi hep kırmızı ve damaged blocks %100 oluyor, zaten o bir tane yeşilden sonra daha taramıyor.


    Harici Diskin Durumu, Veri Kurtarabilir miyim?
    Harici Diskin Durumu, Veri Kurtarabilir miyim?







  • Veri kurtarma programları ile denedin mi hiç eski verileri bulabiliyor musun diye. Bu madar hasarli diski hiç taramadim ama belki o programlar hasarli diskten veri kurtarabilir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • O diskten kurtarmak çok zor baksana daha taramaya başlayalı birkaç sektör olmuş hepsi bad sector

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @Kanaat34

    Roadkil's Unstoppable Copier porgramını denedim ekstra 2gb aktardı, başka program bulamadım. Tavsiye ettiğiniz program varsa deneyebilirim. Ben de ilk defa bu kadar hasarlı bir diskle karşılaştım, hdtune'de ilk satırda tarama bitmesini de ilk defa gördüm, normalde en sona kadar gitmesi gerekmiyor muydu?


    @Ulpro

    Tarama da ilk satırda bitiyor, normalde en sona kadar gitmesi gerekmiyor mu?

  • Çöpe at

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cadavaros kullanıcısına yanıt

    Sonuç öyle olacak galiba.

  • harddisk muhtemelen çöp ama linux üzerinden de bu tarz yazılım varsa birde onlar ile denemenizi tavsiye ederim.

  • Envai çeşit program var . Yakın zamanda bir yaptım yaklaşık %90 dan fazla veriyi aldım . İşlem çok uzun sürüyor yanlız haberin olsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O tür kopyalama yazılımları dosyaları bozuk halleriyle kopyalar yani yaptığınızın veri kurtarmak adına bir anlamı yok. Bozuk sektörler kalıcı olarak tamir edilemez, geçici olarak tamir edilmiş gibi görünür fakat tekrar bozuk sektörler oluşur. Disk çok kötü durumda, chkdsk büyük ihtimalle düzeltemez, son çare HDD Regenerator ile tamir denenebilir fakat garanti değildir ve çok uzun zaman alabilir.

  • @şubart kedisi Böyle bir tavsiyeyi ilk kez aldım ama linux hakkında hiç bilgim yok maalesef, en son çare olarak bakabilirim. Teşekkür ederim tavsiyeniz için.


    @elLbufFer Ben yaklaşık %80-%90 civarı aldım zaten. İşlemler gerçekten çok uzun sürdü 2 6 - 8 saat süren işlemlerde oldu ancak daha fazlasını kurtaramadım maalesef. Sanırım başka da bir yolu yok bunun.


    @poko001 chkdsk'yi denedin ama çare olmadı. HDD Regenerator duydum ama bu disk için istediğim sonucu alamam gibi geldi ve o kadar süre de beklemek istemedim. Sanırım yapabilecek pek bir şey yok, ya bekleyeceğim ya da kurtulduğu kadar deyip kenara atacağım. Tavsiye için teşekkür ederim.

  • Arbores kullanıcısına yanıt
    Recovery my files 5 kullanıyorum ben sürekli. Sen de full versiyonu ile deneyebilirsin her türlü arama yap. Dosya dosya klasor klasor ne kurtarsan kâr

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arbores kullanıcısına yanıt

    hocam hiç açılmayan usb ve sd kartlarımın bir kısmını cd den çalışan linux ile kurtarmıştım. Denemekte fayda var.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.