Şimdi Ara

Harici Diskim Raw oldu yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar harici diskim raw oldu. konuya hakim arkadaslar varsa yardımcı olursanız sevinirim.

• aynı sorunlarla karşılaştım bende. raw ı dönüştüremiyorsun verileri kaybetmeden. ve de verileri alamıyorsun. sadece recovery myfiles pro. programı ile verileri getirebildim. program full olmadığı için verileri alamadım. full versiyonunu bulabilirsen denemeni tavsiye ederim.
  • Sitede bir arkadaş vardı . daha önce konu açmıştım . yardımcı olacağını söylemişti ama ben meşguldüm. daha sonra yaparız demiştim. nedense benim konu kaldırılmış. şimdi o arkadaşı arıyorum. arkadaslar bilen birisi varsa yardım lütfen.
  • kurtarma porgramını bul yükle yüzde 40 veri alınabilir
  • geçmiş olsun benimde başıma çok geldi çeşitli çözümleri var duruma göre değişiyor sanırım en son 5-6 ay kadar önce başıma geldi benimki sabit disk idi CHKDSK yaparak sorunu çabucak çözmüştüm ilk onu dene

http://www.formatatmak.com/bilgiler/bilgisayar/windows-onarimi-chkdsk-nasil-calisir.html

olmassa tesdisk programını dene internetten indir zaten kurmanda gerekmiyor.

http://forum.shiftdelete.net/bedava-programlar-ucretsiz-yazilimlar/216021-testdisk-%5B-hdd-den-veri-kurtarma-%5D.html

şimdilik başka birşey aklıma gelmiyor. hadi kolay gelsin...

• son olarak sakın format atma diske formatlarsan verileri kurtarmak oldukça zorlaşıyor...
  • Çözülmediyse yarın yardımcı olayım size.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AYNIADAM

Çözülmediyse yarın yardımcı olayım size.

arkadasın verdiği takdikleri birazdan denicem olmazda yazarım oke ?
  • acronis ile diskim icindeki noktayi bile kurtarabilirsin...acronisi ac file backup de..diski sec..icindeki herseyi goreceksin..yedeklemeyi alsin bekle..bitince recovery yap..new location de..masa ustunu goster..masa ustune klasor acip butyn dosyalari oraya atiyor..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MiniTool Power Data Recovery bu programı işini görür bence, bununla raw formatındaki diskini tarat, bulduğu dosyaları pc ne yada başka bir diske aldıktan sonra harici diskini biçimlendirebilirsin, bu programla bir kere dosyaları kurtarmıştım
  • arkadaslar benim olayım biraz farklı. format atarak yada biçimlendirerek bende çözebilirim sorunu. amacım hdd nin içindeki bilgilere ulaşabilmek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: djfancy07

arkadaslar benim olayım biraz farklı. format atarak yada biçimlendirerek bende çözebilirim sorunu. amacım hdd nin içindeki bilgilere ulaşabilmek...

benim yazdığımı tam okumadınız sanırım. benim söylediğim programla ilk önce diski tarayacaksınız ( raw sistemindeki dosyaları görür), diskteki tüm dosyaları bulacak, ondan sonra bu dosyaları pc ne yada başka bir yere kayıt ediceksin.

tüm verileri aldıktan sonra diskini raw sisteminden kurtarmak için biçimlendireceksin, biçimlendirme dosyaları aldıktan sonra, dosyaları almadan niye biçimlendirelim?

not:biçimlendirmeden raw sistemini tekrar ntfs ye çevirmek diyorsan öyle bir program bilmiyorum karşılaşmadım, öyle bir program yok ve yöntemde yok bildiğim kadarı ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper81 -- 5 Kasım 2014; 1:50:14 >

• Problem çözüldü değilmi? En son biraktigimda datalari aktariyordunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Problem çözüldü değilmi? En son biraktigimda datalari aktariyordunuz.

Evet hocam verilerin kurtardık. resimleride kurtarma şansımız olsa çok iyi olurdu. her ne kadar dediğim gibi % 90 yakın resimlerin yedekleri olsada kalan % 10 luk kısım canımı sıkıyor... 12 tane resim gözüküyor demiştiniz. normalde 800 civarı resim olması gerekiyordu.

Acaba veri kurtarmadan Raw formatını doğrudan ntfs yapabilecek bir teknolojiye sahip değilmiyiz ?
    2014 yılındayız kesin bir yöntemi illaki vardır bence...

yardımınız için çok sağolun şuan itibari ile en önemli dosyalardan birini kurtardım sayenizde... keşke resimlerinde tamamına erişebilseydik...

Edit : bu yazıyı yazdıktan sonra resim klasörünüde seçtim . içinde 12 tane gözüküyor ama save deyince hepsini kurtardı hay allah senden razı olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djfancy07 -- 5 Kasım 2014; 16:23:04 >

• Var tabiki direk NTFS, ama bizde. Ayrıca unuttuğun bir şey var. Diskin çok kötü durumda. 40 defada formatlasan tekrar rawa düşecek o disk. O diske artık data kaydetme.
  • quote:

Var tabiki direk NTFS, ama bizde. Ayrıca unuttuğun bir şey var. Diskin çok kötü durumda. 40 defada formatlasan tekrar rawa düşecek o disk. O diske artık data kaydetme.

biçimlendirsektemi data atmıyım ?
  • Evet çünkü 3 gün sonra gene raw olacak o disk varsa garantisi garantiye gönder

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Çözülmediyse yarın yardımcı olayım size.

yardımınızla neyi önerdiginizi buraya yazsaydınızda bizlerde yararlansaydık.

quote:

Var tabiki direk NTFS

bu seçenekle raw, ntsf ye dönüştürülemez
  • quote:

Evet çünkü 3 gün sonra gene raw olacak o disk varsa garantisi garantiye gönder

Hocam bütün verileri aldıktan sonra biçimlendirme yaptım. harici disk dediğin gibi nakavt olmuş. donuyor. tuhaf tuhaf sesler çıkartıyor . allahtan verileri alabildik sapasağlam geriye... çok sağol varol. Yarın yeni Harici disk almam lazım. tavsiye ettiğin önerdiğin bişeyler varsa lütfen paylaş.... (kolay kolay bozulmayan...)
  • birde kablosuz mausum donup duruyor. pilini değiştirdim yine aynı (ince kalem pil)

arkadasın mausunu takıtım takır takır çalışıyor (Kalın kalem pil)

Tavsiye ediceğiniz bir maus varmı ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.