Şimdi Ara

hareketli görüntülerde en iyi tv

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar diger başlığımda marka kararsızlılığım vardı.şimdi kararımı verdim tercihimi sadece lg den yana kullanacağım.bunun için başlığımda dediğim giib hareketli görüntülerde maçlarda titreme yapmayacak ve sadece tv izlemek amaçlı kullanabileceğim max 1900 tl ye kadar lg modeli arıyorum.ben baya bi araştırmadan sonra ve halen de araştırıyorum. bu iki model dikkatimi çekti

ben LG 32SL8000 ( 5 ms - 150 000 :1 - 81 cm - 200 hz ) tepkime süresi az kafamı karıştırdı

LG 42LH 4000 ( 3 ms - 80000:1 - 106 cm - 100 hz )

LG 42PQ2000 PLAZMA ( 1 ms - 2000.000:1 - 106 cm - 600 hz ) arkadaşlar özelikler muhteşem ne dersiniz .100000 saat ömrü varmış .bu da günde 12 saatten 23 sene ediyormuş.sizce en iyi seçimmidir ? fiyatıda 1668

buldukça daha yazacağım. fakat sizlerinde model tavsiyelerinizi bekliyorum.bütün siteleri araştırdım.lg den olan şikayet sadece önündeki cam panelden dolayı parlama yapması.onun dışında lg den çok memnun olduklarını belirtiyorlar.bir de kafamda ayrıyeten şu sorular var

1 - ilk önce tv de normal uyduda hareketli görüntüleri maçları titreme yapmadan sorunsuz izleyebilmek için ilk önce tepkime süresine mi bakmalıyız yoksa hz veyahut kontrast oranına mı bakmalıyız ?

2 - hareketli görüntülerde plazmaların lcd den daha iyi oldugunu söylüyorlar .sizce dogrumu diyecektim bunuda soracktım bununda cevabını buldum.plazmalar daha iyiymiş.

tecrübeli yorumlarınızı bekliyorum .alanlarada şimdiden hayırlı ugurlu olsun.sevgiler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayko -- 16 Mayıs 2010; 12:56:46 >

• Sayın Ayko ,

Tv alma aşamasında bazı yerlerden bilgiler toplamışsınız ve bu kriterler çerçevesinde sizi mutlu edecek kaliteli bir tv almak istiyorsunuz. Bunda garipsenecek veya yanlış bir durum yok. Sadece size üretici firmaların internet sitelerinde verilen sayısal değerle ilgili birkaç konuyu hatırlatmak isterim.

1. Kontrast ve tepki süresi değerleri yanlış yönlendirme içeririr . Ayrıca bir tvyi sizin aradığınız " hareketli görüntülerde iyi" yapmaz. Normal tepki süresi 6 mili saniye kontrast değerleri 32" lerde 8.000 , 40" ve üzerinde 4.000 civarıdır (spva paneller için samsung resmi ve gerçek değerleri ). 2010 yılı 16.000:1 kontrast değerli AUO firmasına ait paneller üretilecekti ama hangi tvlerde kullanılıyor araştırmak lazım. 2-3 milisaniye griden griye ölçüm yapıldığı için daha düşüktür. siyahtan siyaha ölçseler değer 6 milisaniye civarına gelecektir. bu yanıltıcı bir bilgilendirmedir.

2. Lcd veya plazma tvyi kullanılan panel kalitesi , anakart işlemcisi ve yazılımı " iyi veya kötü tv" yapar.

3. 100.000 saat ömür gerçekçi değildir. 100.000 saat teorik olarak çalışıyor olması tvnin izlenebilir olması demek değildir. İlk günkü renk ve kontrast değeri kalmamış bir tvyi 100.000 saat izelemezsiniz kaldı ki ikinci bir konu da 100.000 saat panel ömrüne kadar tvlerin başka parçaları arıza yapar ve büyük ihtimalle arızalı parçayı değiştirmektense yenisini alırsınız. 2.000 liraya aldığınız tvde 1.000 liralık masraf çıkartırlarsa daha yenisini alırsınız. 3-4 yıl içinde zaten maddi imkanınız varsa zaten tvyi yenilersiniz. Forumda her sene tv yenileyen arkadaşlarımız da var. Tüplü televizyon gibi 10-15 yıl kullan , eğer arıza olursa 50 lira ver herhangi bir elektronikçiye tamir yaptır gibi bir durum söz konusu değildir.

4. Hareketli sahnelerde plazmalar lcdlere göre biraz daha üstündür ama burada asıl konu hangi marka -model plazma hangi lcd marka-modelden üstündür şeklinde olmalıdır.

Kolay gelsin.

• Burada cevap, tabiki Pioneer Kuro Plazma TV dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PatriotTeam -- 20 Mayıs 2010; 11:36:50 >
  • Alınabilecek ürünler arasında (Pioneer'ın neredeyse 1 yıldır plazma işini bıraktığını göz önünde bulundurarak) Panasonic 20/25 serisi yeni nesil plazmalar hareketli görüntülerde en iyisidir fakat plazma TV'ler gözleri hassas bazı kişilerde phospor trail denen hareketli nesnelerin arkasında yeşil bir iz kalması gibi etkilere yol açabilir. Bunun için bu tip bir TV'yi almadan önce izleyip görmeniz gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender123

Sayın Ayko ,

Tv alma aşamasında bazı yerlerden bilgiler toplamışsınız ve bu kriterler çerçevesinde sizi mutlu edecek kaliteli bir tv almak istiyorsunuz. Bunda garipsenecek veya yanlış bir durum yok. Sadece size üretici firmaların internet sitelerinde verilen sayısal değerle ilgili birkaç konuyu hatırlatmak isterim.

1. Kontrast ve tepki süresi değerleri yanlış yönlendirme içeririr . Ayrıca bir tvyi sizin aradığınız " hareketli görüntülerde iyi" yapmaz. Normal tepki süresi 6 mili saniye kontrast değerleri 32" lerde 8.000 , 40" ve üzerinde 4.000 civarıdır (spva paneller için samsung resmi ve gerçek değerleri ). 2010 yılı 16.000:1 kontrast değerli AUO firmasına ait paneller üretilecekti ama hangi tvlerde kullanılıyor araştırmak lazım. 2-3 milisaniye griden griye ölçüm yapıldığı için daha düşüktür. siyahtan siyaha ölçseler değer 6 milisaniye civarına gelecektir. bu yanıltıcı bir bilgilendirmedir.

2. Lcd veya plazma tvyi kullanılan panel kalitesi , anakart işlemcisi ve yazılımı " iyi veya kötü tv" yapar.

3. 100.000 saat ömür gerçekçi değildir. 100.000 saat teorik olarak çalışıyor olması tvnin izlenebilir olması demek değildir. İlk günkü renk ve kontrast değeri kalmamış bir tvyi 100.000 saat izelemezsiniz kaldı ki ikinci bir konu da 100.000 saat panel ömrüne kadar tvlerin başka parçaları arıza yapar ve büyük ihtimalle arızalı parçayı değiştirmektense yenisini alırsınız. 2.000 liraya aldığınız tvde 1.000 liralık masraf çıkartırlarsa daha yenisini alırsınız. 3-4 yıl içinde zaten maddi imkanınız varsa zaten tvyi yenilersiniz. Forumda her sene tv yenileyen arkadaşlarımız da var. Tüplü televizyon gibi 10-15 yıl kullan , eğer arıza olursa 50 lira ver herhangi bir elektronikçiye tamir yaptır gibi bir durum söz konusu değildir.

4. Hareketli sahnelerde plazmalar lcdlere göre biraz daha üstündür ama burada asıl konu hangi marka -model plazma hangi lcd marka-modelden üstündür şeklinde olmalıdır.

Kolay gelsin.

lg plazma lg lcd den mi üstündür yoksa lg lcd lg plazmadanmı üstündür ?

• Plazmada kral Pioneer dır fakat pioneer firması plazma üretiminden çekildi. Şu anda piyasadaki en kaliteli firma panasonictir. Lg , samsung veya başka firmalar plazma konusunda değil lcd konusunda iyidirler. Panasonic ile aşık atamazlar. Eğer plazma alacaksanız panasonicten yana karar verin.
  • Eğer çok param var ve plazma alacağım derseniz Nec'in ürünlerine bakın,ya da nadir de olsa bulabileceğiniz sıfır Pioneer 42" plazmalar bulunabiliyor.

Eğer bu 2 alternatfii pas geçeyim derseniz,adres belli...Panasonic. Bu Panasonic çok iyi iş çıkardığından değil,Pioneer çekildiği için ortada firma kalmadığı içindir.

Nec ve Hitachi de baba plazmalar üretiyor ama genelde butik kategoride oluyorlar,piyasada geniş kitlelere yayılamıyorlar.

Ben Nec'in 4 yıllık plazmasını bir ortamda kullandım,aradan yıllar geçmesine karşın dipdiri idi,şaşırmıştım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EN İYİ TVLER
    3 yıl önce açıldı
    Hangi TV daha iyi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.