Şimdi Ara

Hardware unboxed 200 dolarlık x570 anakart vrm test incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Msi, gigabyte, Asus ve asrock tarafında bulunan anakartlar incelenmiş. Asus ve gigabyte tarafında 600 amperlik mosfetler kullanılarak 250 280 amper seviyesinde güç tüketiminde ortalama yüzde 90 verimlilik sağlanmış. Msi ve asrock tarafında ise 400 amper güç üniteleri kullanılmış ve bunlar 180 amper civarında %90 verimliliğe ulaşabilen anakartlar. R9 3900x ile pbo auto oc açık yapılan testlerin sonuçları yayınlandı. Aralarında maalesef benim de önerdiğim msi anakart diğerlerine göre açık ara farkla kötü sonuçlar verdi. Ancak testin havalandırma olmayan bir ortamda yapıldığını da belirtmeliyim ve yapılan testlerde işlemciye binen yük ise bir oyuncunun günlük kullanımında bu kadar yüksek seviyeye çıkaramayacağı sıcaklıklar. İyi seyirler.

Hardware Unboxedyoutube
    Affordable X570 VRM Thermal Performance, Warning: One Board Sucks!
    https://youtu.be/_7PkZwY9PWM

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• en iyi malzemeyi aorus
    en verimli işçiliği asrock
    en verimsiz işçiliği msı

sonucu çıkıyor..

denge ödülünü de asus a verebiliriz..

hele 20 dolar daha ucuz fiyatını göz önünde bulundurursak daha da cazip seçenek olabiliyor..

aynı kartları 1 2 güveilir kaynak daha test ederse mutlak sonuç belirginleşir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 14 Ağustos 2019; 1:19:48 >
  • Buildzoid bu kartların incelemesini yaptı. Sonuçların böyle olması aslında normal. Msi önceki serilerde de ucuz vrm büyük heatsink mantığıyla ilerliyordu. Ancak bu kartta çok önem göstermedi. Bir de open air test bench üzerinde yapılan sonuçlar da sıcaklıkla ilgili günlük kullanıcıya sağlıklı bir bilgi vermiyor. İlk test pbo auto oc de voltajı msi körüklemiş, doğal olarak işlemci daha çok güç çekmiş aradaki mevcut fark gigabyte boarda göre daha da artmış. Öteki tarafta da r9 gibi bir işlemciye 1.4v verilmiş ki bu aşırı yüksek bir değer. R9 3900x 4.2ghzi 1.3v seviyesinin altında Manuel olarak sağlayabilecek bir işlemci. Bunu ve kasa içi ventilasyonu işin içine kattığında msi board sıcaklıkları da 70 derecelere gelecektir. Öteki türlü bakıldığında hiçbir B450 de r9 işlemciyi kaldırmaz gibi bir sonuç çıkıyor ama durum öyle değil. Öteki taraftan asrock soğutma işini iyi becermiş. Diğer kartlara ise söylenecek birşey yok gerçekten çok iyiler. Bugün r9 alsam msi anakart seçmemde sadece sıvı soğutma ve estetik gibi faktörler seçme sebebim olabilir.

• X570 tarafında işler iyice ilginçleşmiş. ASUS ve Gigabyte anlarım anca ASRock bile VRM sıcaklığını 70-80 bandında sabitlemişken MSI kartın PCB backplate sıcaklıklarının 125 derecelere gelmesini aklım almıyor. Malum X570 çok ısınan bir chipset ancak 125 derece backplate çok üst bir değer. Nereden baksanız 40-50 derecelik fark var arada. Selahattin Işık'ın dediği gibi en dengeli kartı sanırım Asus çıkartmış.

Hardware unboxed 200 dolarlık x570 anakart vrm test incelemesiHardware unboxed 200 dolarlık x570 anakart vrm test incelemesi

• brokengineer kullanıcısına yanıt
    Buildzoid i cok severek izliyorum, takip etmeye calisiyorum. Acikcasi incelemelerini izledikten sonra her ne kadar B450 - X470'de MSI fani gibi oneriler yapiyor olsakta, X570 icin Gigabyte'tan sasmazdim. Guzel is cikarmislar bu sefer, tum hatalardan ders almis gibiler. Sonuclarda tek sasirtan MSI oldu aslinda, Asrock ve Asus belli bir cizgiden ilerlemeye devam ediyor.

Yine de su asamada "Power User" klasmanina girmeyen kimsenin X570 almasini onermiyorum, tertemiz B450 alinir kullanilir. Power User'lar bile B450 ile idare edip 2020 senesinde belki B550 serisine gecis yapabilir. Gereksiz pahali buluyorum X570 serisini, 200 dolar seviyesi anakart icin cok yuksek.
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    X570 de msi Meg Ace modelinin altındakş mobolardan beklentiyi karşılayamadı maalesef. Asus çizgisini alt modellerde iyileştirdi. Asrock yine aynı asrock. Ancak dediğin gibi gigabyte çok güzel mobolarla piyasaya çıktı. Bugün x570 elite çok iyi bir vrm yapısına sahip

• X570 alacak olsam kesinlikle elite alırdım x570lerde en dengeli fiyat/performans ürünü bence. Ayrıca şu ekstra 4 pin cpu güç soketi fantazisinide anlamıyorum zaten adam akıllı oc olmuyor işlemciler 8 pin fazlasıyla yeterli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Msi da voltaj daha yüksek. Tabi yine de kötü bir ürün olmuş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 125 derece nedir ya :) Kasayı eritir yada kablo falan deyse backplate e onuda eritir. MSI dan beklemezdim.
  • En kötü PC yazılım desteği veren ve sürekli BIOS özelliklerini kısan da ASRock, bunu da eklemek lazım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolwes

X570 alacak olsam kesinlikle elite alırdım x570lerde en dengeli fiyat/performans ürünü bence. Ayrıca şu ekstra 4 pin cpu güç soketi fantazisinide anlamıyorum zaten adam akıllı oc olmuyor işlemciler 8 pin fazlasıyla yeterli.
    x370 lerde de iyi hocam gigabyte, k5 hariç onu almayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-22C714979

En kötü PC yazılım desteği veren ve sürekli BIOS özelliklerini kısan da ASRock, bunu da eklemek lazım
    İstedigimiz paranin karsiligini vermek icin labaratuar kapilari asindiralim.
    Siz forumlarfa bizi gomun..

• Asrock destek forumuna girip yetkili bir kişiye BİOS ta mantıklı bir değişiklik yapmalrını isteyin. Bir kaç gün sonra size ataçlanmış bios dosyasını göndereceklerdir. Bilip bilmeden nasıl yazıyorsunuz anlamıyorum.
  • YasiN® Y kullanıcısına yanıt
    Bilip bilmeden mi?

Her BIOS sürümünde dediğim gibi tek tek özellikler kaldırılıyor. Hadi bunu geçtim, kaç defalar Stable diyerek Beta gibi saçma bugları olan BIOS sürümlerini indirmeye açıyorlar dikkat etmeden. BIOS sürümlerinde gördüğüm sorunları direkt olarak destek birimine iletiyorum ama şu güne kadar sadece majör sorunlarda o BIOS' ların indirme linklerini kaldırıp yenilediler.(Doğru hatırlıyorsam P3.40 ya da P3.43 sürümü için olmuştu bu.) Minör sorunlar için direkt olarak Pinnacle Ridge ve bir önceki nesil işlemciler için olan P2.0 BIOS' una downgrade dosyası gönderiyorlar e-Posta ile.(Kaldırılan özelliklerden şikayet edince yine bu downgrade linkini gönderiyorlar.)

Bilip bilmeden konuşup bana burada böyle bir söylemde bulunmanız ne hoş...

NOT: Bahsettiğim BIOS sürümleri Taichi X470 için olanlardır. Ryzen 3000 serisi için olan BIOS sürümlerinden öncesinde de bu özellik kısma işini yapıyorlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-22C714979 -- 29 Ağustos 2019; 16:41:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.