Şimdi Ara

HARDDİSKTEN ANLAYAN BAKABİLİR Mİ?????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar western digital caviar green harddisk aldım fakat windowstan ide kanalında bağlandığını farkettim anakartın biosundan ide kanalını kapatıp öyle bağlamayı denedim bu seferde harddiski okumadı fakat windows 7 kurma cd sinde harddiski görebiliyom ama biostan başlatmıyor windows7 yide kuramadım izin vermiyo bios ayarlarını yapılandırın diyor harddiski görmesine rağmen ne saçmalık bu ya anakartımın linki http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=3972#ov
    birde ss gönderiyom ide kanalının yazdığı

HARDDİSKTEN ANLAYAN BAKABİLİR Mİ?????

• konuyu anlamadım biraz daha detaylı anlatırsanız

Lenovo IdeaPad Z580 Kullanıcılar Platformu

Lenovo Z580-59347084 8 GB Ram 1 TB HDD NVİDİA GT635M
  • quote:

Orijinalden alıntı: byhackermstf

konuyu anlamadım biraz daha detaylı anlatırsanız

tamam anlatayım kardeş şimdi harddiski aldım pcye taktım sata kanalından taktım biosta ide channel 1 master olarak gösteriyor windowstanda ide channel olarak gösteriyor harddiskin özelliklerinden baktım aygıt yönetici yokmu ordan baktım resimde görüldüğü gibi bildiim caviar greenler sata arayüzlü neden ide channel olarak gösteriyor birde biosta on chip secondary ide diye bir şeçenek var disable yaptım onu harddiski seconday ide kanaldan takmayı denedim sata 03 ü secondary ide olarak okuyor bios ordan taktım direk sata görür diye bios harddiski görmedi windows yükleme cd sinde windowsu nereye yükleyeceğimizi sorduğu ekranda harddiski gösteriyo ordan yükleyim dedim uyarı verdi bios izin vermiyor gibisinden yani bilgisayar görüyo ama bios okumuyo çok garip bir durum

• Sata ile IDE karıştırılacak kadar birbirine benzemez. Harddiskiniz SATA ise biostaki SATA port ayarlarından AHCI modu seçin, o zaman IDE olarak gözükmeyecektir. AHCI sürücü yüklemek gerekirse anakartın cdsinde vardır, sürücüyü yükleyince windows kurulumunu yapabilirsiniz.
    Bu ayarlarla kurmayı deneyin sorun çıkarsa tekrar yazarsınız.
    Kasa:Feel Hurricane2, Psu:Corsair TX650W, Anakart:Gigabyte GA-Z77-D3H, Ram:2x4 Gb Corsair V. DDR3 1600 MHZ XMP, İşlemci:İntel 3570K Ekran Kartı:Zotac GTX 670 2 GB , Monitör: Samsung 2232BW 22" 2 ms, Soğutucu:Ximatek Aegir HDD:Corsair 60 GB SATA3 SSD, Seagate 1 TB sata2 7200 rpm, Seagate 320 GB sata2 7200 rpm
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

Sata ile IDE karıştırılacak kadar birbirine benzemez. Harddiskiniz SATA ise biostaki SATA port ayarlarından AHCI modu seçin, o zaman IDE olarak gözükmeyecektir. AHCI sürücü yüklemek gerekirse anakartın cdsinde vardır, sürücüyü yükleyince windows kurulumunu yapabilirsiniz.
    Bu ayarlarla kurmayı deneyin sorun çıkarsa tekrar yazarsınız.

biosta sata modunu açabileceğim bir seçenek yok anakartın biosundada cd sindede ahci ile ilgili hiç birşey bulamadım
    Kasa:Feel Hurricane2, Psu:Corsair TX650W, Anakart:Gigabyte GA-Z77-D3H, Ram:2x4 Gb Corsair V. DDR3 1600 MHZ XMP, İşlemci:İntel 3570K Ekran Kartı:Zotac GTX 670 2 GB , Monitör: Samsung 2232BW 22" 2 ms, Soğutucu:Ximatek Aegir HDD:Corsair 60 GB SATA3 SSD, Seagate 1 TB sata2 7200 rpm, Seagate 320 GB sata2 7200 rpm
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

"Standard CMOS Features" sayfasından başka yerde ayar görünmüyor. "IDE Channel 0, 2, 3 Master/Slave" bölümündeki ayarları "auto" olarak seçip bakabilirmisiniz.

kardeş oto yaptım değişen bişiy yok benim olayım ahci moduyla ilgili sanırsam onun açılacağı yeri bulmam lazım biosta yok halbuki ich 7r ler ahci modunu support ediyor diyolar ama bulamadım aynı anakartın başka versiyonunun biosunu mu yüklesem anakarta
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.