Şimdi Ara

!!! HardDisk'teki Verileri/Dosyaları Kalıcı Olarak Silin !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
3
Favori
39.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • MG UnInstaller Professional 2007 tercih ederim ama yinede sağol.
  • quote:

Orjinalden alıntı: spyoncu

kardeş sagol da biliyorsan bide nasıl kullanıldığını anlatsan
    hangi dügme ne işe yarar gibi..
    birde şu an kullandığımız hd üzerinde kullansak sisteme zarar verir mi, yoksa sadece eski silinmiş bilgileri mi yok eder?

+1
  • Allah aşkına bilgisi olmayan arkadaşlar yorum yapmasın yaaa F-disk le nasıl gidiyorda geril gelmiyor alın benim başlıgıma bakın orda anlattım bu arada program içiçn saol yenı bulabildim biraz geçde olsa...

http://forum.donanimhaber.com/m_16007477/mpage_1/key_//tm.htm#28977814

Orjinalden alıntı: Aramachus

Bunu yaptıktan sonra gerçekten harddiskde gözle görülür bir yer artışı goruluyormu ?

Evet oluyor.Normalde sildiğin dsoyalar tamamen silinmez.Bunlar ufak boyuttada olsa yer kaplamaya devam eder.Birikir birikir ve bu boyut artar.Bu program hiçbir veri bırakmadan tamamen siler.Bu da daha fazla yer açılmasını sağlar.

Soğuk Ve Boş Birşey Var Kızın Gülüşünün Ardında , Üstgeçitte Duruyor.Birkaç Saniye Sonra Havada Süzülüşünü İzliyorum.Sonunda Gülüşü Daha Sıcak Ve Anlamlı.Niye Güldüğünü Asla Öğrenemiycem , Artık Sadece Ruhsuz Bir Et Parçası...
    _╬_ Marilyn Manson l157l (Yeni Albüm "The Pale Emperor" Çıktı) _╬_
    :::^^::: Rietveld (RSA) Yazılım Ve Bilgi Evreni :::^^:::
  • bu programın sitesindeki son versiyona baktım ama vista uyumu gorunmuyor genede yukleyeyım dedım ama kuruluşta hata verdı yoksayla geçtim ama temızlık yapmadı belkı kurulumdakı hatadandır vista ile kullanan varmı bu programı

Orijinalden alıntı: Rietveld

quote:

Orjinalden alıntı: Aramachus

Bunu yaptıktan sonra gerçekten harddiskde gözle görülür bir yer artışı goruluyormu ?

Evet oluyor.Normalde sildiğin dsoyalar tamamen silinmez.Bunlar ufak boyuttada olsa yer kaplamaya devam eder.Birikir birikir ve bu boyut artar.Bu program hiçbir veri bırakmadan tamamen siler.Bu da daha fazla yer açılmasını sağlar.

Ne yazık ki böyle bir şey yok. Yani 50 gb görünen hard diskinizi erase yazılımlarıyla silseniz 50,2 gb bile yapamazsınız. Çünkü Windows (veya diğer sistemler) sildiği dosyaların adreslerini sildiği için bu sektörleri boş gibi algılar. Üstlerine de yazabilir. Yani yer atışı olmaz çünkü zaten silinen veriler bilgisayarım'daki c veya d veya herhangi bir sürücünün özelliklerindeki alana eklenir.

• Anladığım kadarıyla bu ve bunun benzeri programlar bir dosyayı silmek istediğimizde onun üzerine bir algoritmayla birşeyler yazarak okunmaz hale getiriyor. Peki bu programlar ile silinmiş dosyaların bulunduğu sektör yine boş olarak görülür ve üzerine tekrar yeni veri yazılabilir mi ? yoksa bir süre sonra harddisk tamamen dolu mu gözükecektir? Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Albert108

Anladığım kadarıyla bu ve bunun benzeri programlar bir dosyayı silmek istediğimizde onun üzerine bir algoritmayla birşeyler yazarak okunmaz hale getiriyor. Peki bu programlar ile silinmiş dosyaların bulunduğu sektör yine boş olarak görülür ve üzerine tekrar yeni veri yazılabilir mi ? yoksa bir süre sonra harddisk tamamen dolu mu gözükecektir? Teşekkürler...

Bildiğim kadarıyla mesela veri 10011100 olsun. Program önce normal şekilde bunu siliyor, sonra aynı sektörlere atıyorum 11101000 yazıyor (rastgele bir veri) sonra onu da silip yine aynı sektörlere başka bir rastgele veri yazıyor. Bunu istediğin sayıda yapıyor (mesela Guttman Metodu'nda 35 kere yapıyor bu işlemi veya Dod'da 4 kez) son olara yazdığı rastgele veriyi de normal bir şekilde siliyor. Yani yer konusunda bir dezavantajın olmaz.
    Not: Yazdığım rakamları doğru yazmış mıyım diye internetten doğruladım ama gene de yanlış olabilir. Bir yanlış varsa lütfen düzeltin.

• Pek saklayacak dosyam yok ama bir gün gerekebilir
  • Hiren Boot CD nin içinde verileri kalıcı olarak silen araçlar mevcut. Bunlar ABD güvenlik birimleri tarafından onaylanan yazılımlar ve belli standartlaı var. En basitinden American-Dod-5220. 22-M güvenli bir silme standardıdır. Uygun program ararken hangi silme standardı ile çalışır ona bakmak yeterli.

Ben program kullanmam. Satacağım ya da başkasına vereceğim hdd içerisinde özel dosyalar varsa önce büyük bir rar dosyası ya da oyun iso ile kopyala kopyala bütün hdd ağzına kadar dolar. Sonra formatla tekrar ve kurtarma programıyla dene eskilerden eser kalmıyor.

ADIN YAZILACAK MÜCEVHER TAŞA.
  • Recuva programı hem dosyaları geri getirebiliyor.Hemde dosyaları harddiskten bir daha geri dönmemek üzerede silebiliyor.Dosyaları taradıktan sonra, listede seçtiğiniz dosyaları, "vurğulanmış dosyayı sil" yada "işaretlenmiş dosyayı sil" komutu ile kalıcı silebiliyorsunuz.Ama tarama sırasında tüm dosyaların görüntülemmesi için klasörün dizine eklenmiş olması gerekir.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.